Οταν ρωταω εγω μου την λετε, οποτε σας εχω μουτρωσει τωρα ο
Ετοιμη και η πατέντα που είχα δει στο YouTube, στο SK METAL Spiros, από σωλήνα PVC Φ75 και τάπες Φ75. Μήκος που κόπηκαν οι σωλήνες 40εκ., για να παίρνει άνετα μέσα τα ηλεκτρόδια 2,5 mm και μήκους 350mm...
![]()
![]()
το καλαι εχει αρκετα μικροτερη ηλεκτρικη αγωγιμοτητα απο τον χαλκο με αποτελεσμα να παρουσιαζει μεγαλυτερη αντισταση στο ηλεκτρικο ρευμα
ειναι σαν να βαζεις ενα φρενο στην διελευση του ρευματος.
δεν ειναι τοσο οτι θα λιωσει λογω θερμοκρσιων, καθως η θερμοκρασια των καλωδιων-ενωσεων δεν φτανει οσο και αν αυξηθει στο να λιωσει το καλαι
αλλά ειναι σαν να βαζεις κακη τσιμπιδα περιπου
οταν εχεις ισχυρα ρευματα, στην απωλεια αυτο μετραει
Για δώσε λινκ για τα τετράκοπα...πρωτου κλεισεις το καπακι, ριχτου λιγο μεσα με το πιστιλι θερμου αερα να φυγει ο υπαρχων αερας (που συνηθως εχει υγρασια)
το πιστολι βγαζει ξηρο αερα.
λιγο ομως ε? μην το λιωσεις
υγ
και να παρεις τα τετρακοπα τρυπανια sds![]()
Οταν ρωταω εγω μου την λετε, οποτε σας εχω μουτρωσει τωρα
με ενα προχειρο ψαξιμο, ο χαλκος που ειναι απο τα πιο αγωγιμα υλικα που υπαρχουν ειναι περιπου 6 φορες πιο αγωγιμος απο τον κασσιτερο που ειναι το βασικο συστατικο του καλαϊ
περιπου το ιδιο και απο τον σιδηρο
https://www.greelane.com/el/επιστήμ...of-electrical-resistivity-conductivity-608499
βεβαια τα περισσοτερα μεταλλα ειναι εξαιρετικα αγωγιμα και η παρεμβολη του καλαι στο τελειωμα ειναι πολυ μικρη, ομως αυτο δεν σημαινει οτι δεν "φρεναρει" την ροη ρευματος
ο καλυτερος τροπος (τελειωματος-επαφης) ειναι με μηχανικη πιεση στο κως
μιχαλη μου για τα υπολοιπα δεν ξερω, πρακτικα ισως να μην εχει μεγαλη διαφορα, αλλά αν μπορεις να το αποφυγεις το καλαι , γιατι οχι?
και ισως το καλαι να ειναι ΠΟΛΥ καλυτερη επιλογη σε εφαρμογες που ειναι εκτεθειμενες σε διαβρωση
(στην περιπτωση μας λιγο απιθανο μια γειωση δαγκανας να φαει βροχη)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.