Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Πριν 4-5 χρόνια είχα φτιάξει κάτι αντίστοιχο με 6mm λαμαρίνα και τρύπες για 16 mm νταβίντια με διαστάσεις 800Χ500 mm.

Έφτιαξα τρεις λαμαρίνες στο laser ,μέταλλο κοπή και τρύπημα μου είχαν κοστίσει 120Ε.

• Like
Reactions: newbie and dk31
Το βασικοτερο ξεχασε που εχει συμβει σε εμενα.
Να εχει τελειώσει το συρμα....
Αυτό είναι εύκολο βάζεις καινούργιο ΕΑΝ βεβαίως έχεις, και δεν ειναι όλα κλειστα 🤣

• Haha
Reactions: newbie
Ελα που ΔΕΝ ειχα παρει μαζι....
Τελειωσα ενα καρουλι και μετα εφτασα απο Αρτεμιδα Σπυρου Πατση για να αγορασω...

Ασε που απο ολα που τον απασχολησαν στο βιντεο ειναι το δεύτερο χειροτερο.
Το πρωτο ειναι να σου τελειωσει το αεριο.

• Like
Reactions: newbie and SatSea
Σάββατο μεσημέρι μου τελειώνει το σύρμα, εντάξει λέω έχω 2 του 1kg σαν backup. Αμ δε, η μηχανή δεν παίρνει μικρά καρούλια. Αφήνω όλα τα εργαλεία στην αυλή και τρέχω να βρω σύρμα. Πάιρνω το πρώτο που βρήκα, το πληρώνω 30€ και όταν το έψαξα αργότερα, ολοι το είχαν 18!!!!

Το χειρότερο το έπαθα με την ΜΜΑ (πάλι Σάββατο). Η ηλεκτροκόλληση κάτω, αφήνω και την τσιμπίδα δίπλα για να γυρίσω τα σίδερα, κλωτσάω κατά λάθος την τσιμπίδα, μπαίνει το ηλεκτρόδιο στο ανεμιστηράκι και το κάνει κομμάτια ( οι φωτό απο αναπαράσταση):
20260322_180912.jpg20260322_180927.jpg 20260322_181706.jpg
Εντάξει λέω, ανεμιστηράκια έχω θα το αλλάξω. Ναι καλά, ήταν 24V και φυσικά περίμενα μέχρι την Δευτέρα.

Αυτά και άλλα πολλά 😂

Στέλιο είναι να μην ξεκινήσει στραβά...εστι σε πάει μετά όλη την ώρα. ώσπου λες..αστο...δεν πάει σήμερα. .!!!

• Like
Reactions: newbie
Πήρα μια τσιμπίδα γείωσης και άλλη μια μαγνητική.
Για την σύνδεση, προφανώς κόβω το παλιό καλώδιο (στον κόκκινο κύκλο) και βάζω κάποιο κος , σωστά;
20260329_102721.jpg

Εντωμεταξύ, για τη μαγνητική γείωση δεν είναι πιο βολικό να πιάνεις την τσιμπίδα στην βίδα της μαγνητικής, για να μην μπλέκεις με αλλαγές καλωδίων;
20260329_103154.jpg

Edit - για την ορειχάλκινη γείωση imperia που μου είχατε προτείνε,ι δεν την είχε σχεδόν κανείς.

Πήρα μια τσιμπίδα γείωσης και άλλη μια μαγνητική.
Για την σύνδεση, προφανώς κόβω το παλιό καλώδιο (στον κόκκινο κύκλο) και βάζω κάποιο κος , σωστά;
View attachment 269468

Εντωμεταξύ, για τη μαγνητική γείωση δεν είναι πιο βολικό να πιάνεις την τσιμπίδα στην βίδα της μαγνητικής, για να μην μπλέκεις με αλλαγές καλωδίων;
View attachment 269469

Θα δουλέψει Δημήτρη. Νομίζω ότι αν βάλεις την τσιμπίδα παράλληλα και όχι κάθετα, θα έχεις καλύτερο πιάσιμο. Επίσης, σου δίνει την δυνατότητα να έχεις και τις 2 επιλογές.
Την είχα παρουσιάσει εδώ, με κάποιες μετατροπές φυσικά 😁
Η μαγνητική στα στενά σίδερα θέλει λίγη προσοχή ώστε να πιάσει καλά, Αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισα. Πρόσφατα έπρεπε να κάνω μια κόλληση σε βαμένα στράντζα και για να βάλω την μαγνητική έπρεπε να βρω καθαρό σίδερο, άρα αναγκάστηκα να τροχίσω βαμένο σημείο. Την τσιμπίδα, απλά θα την έβαζα στο κάτω μέρος του Π που ήταν ανοιχτό το στράντζο.

• Like
Reactions: dk31