Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

προσωπικά θα έβρισκα κάποιον με πρέσα να το πατήσει για να είμαι σίγουρος.
Ρώτησα στον Καυκά αλλά είχε μόνο για πώληση. Πάντως το αποτέλεσμα που δείχνει στο παραπάνω βιντεάκι μου φαίνεται πολύ καλό.
 
Πάντα στην διάθεσή σας :)
Δημήτρη, καμιά κατασκευή θα κάνουμε; Περνάει ο καιρός και θα μπούμε σε αντιπυρική περίοδο.
Είπα να φτιάξω λίγο τον χώρο στο γκαράζ για να μπορώ να δουλεύω άνετα. Έπρεπε απλά να φύγουν 3 ποδήλατα - τελικά κατέληξα να κάνω αναδιάταξη σε 2 αποθήκες τίγκα στα πράγματα και να κατασκευάζω ράφια 😄
Έχω θέματα ψυχαναγκαστικά (και δεν το γράφω για πλάκα).
 
Είπα να φτιάξω λίγο τον χώρο στο γκαράζ για να μπορώ να δουλεύω άνετα. Έπρεπε απλά να φύγουν 3 ποδήλατα - τελικά κατέληξα να κάνω αναδιάταξη σε 2 αποθήκες τίγκα στα πράγματα και να κατασκευάζω ράφια 😄
Έχω θέματα ψυχαναγκαστικά (και δεν το γράφω για πλάκα).

Αν βοήθεια, εδώ είμαι (τα έχουμε πει αυτά).
 
  • Like
Reactions: dk31
το σημαντικο ειναι να συνθλιβουν οι κλωνοι σε ενιαια μάζα. κολλητήρι σίγουρα δεν κάνει για τέτοια δουλειά, ίσως με καμινέτο και πολύ φλαξ, αλλά το καλάι δεν κάνει για τέτοιες συνδέσεις και για λόγους μη αντοχής σε υψηλές θερμοκρασίες. το κος που δειχνει ο sk metal είναι διαμπερές και συνθλίβεται πιο εύκολα από το κλειστού τύπου (από τη μια πλευρα τυφλό) που έχεις. επειδη τα ρεύματα είναι πολύ μεγάλα, προσωπικά θα έβρισκα κάποιον με πρέσα να το πατήσει για να είμαι σίγουρος.

Σίγουρα η πρέσα κάνει την καλύτερη δουλειά, αλλά μιλάμε για mig που σε αυτή την κατηγορία το πολύ να δουλέψει με 24V DC.
Τα κος που παίρνω, υποτίθεται ότι είναι χαλκού επικασσιτερωμμένα. Αυτό που ανέφερα παραπάνω, το έχω κάνει αρκετές φορές, γι αυτό το πρότεινα.
Επειδή, λόγω θερμοσυστελλόμενων, δεν μπορούσα να δείξω αυτά που έχω φτιάξει, κατέβηκα στο εργαστηριο και έφτιαξα ένα στα γρήγορα (το τονίζω το γρήγορα γιατί θα βρεις αρκετές ατέλειες 😁 )

20260408_185850.jpg 20260408_185857.jpg

Σφηνώνουμε οριακά allen και κος στην μέγγενη και βάζουμε το καλώδιο
20260408_190213.jpg

Σφίγγουμε καλά
20260408_190337.jpg

20260408_190405.jpg

Συνήθως βάζω πιο μικρό άλλεν και σε 2 σημεία. Νομίζω ότι είναι καλύτερα.

Αν έχεις κάποια άλλη πρόταση, εδώ είμαστε γιατί οι πρέσες είναι απλησίαστες.......

Παρεμπιπτόντως, θυμισέ μου το όνομά σου.
 
  • Like
Reactions: dk31