Inception

Επιτέλους!!!ανακάλυψα την χειρότερη ταινία της χρονιάς!!:firstprize:
Τι ήταν αυτό?????τι αχταρμάς χωρίς σενάριο ,με κανένα κεντρικό νόημα ,χωρίς αρχή και τέλος ,ότι και να προσπαθείς να εξηγήσεις απλά δεν στέκει και όλα αυτά μέσα σε ένα ατελείωτο πιστολίδι από εκατοντάδες κομπάρσους που απλά δεν καταλαβαίνεις το γιατί!ακόμη προσπαθώ να συνέλθω από το σοκ...

Απάντηση: Re: Inception

Επιτέλους!!!ανακάλυψα την χειρότερη ταινία της χρονιάς!!:firstprize:
Τι ήταν αυτό?????τι αχταρμάς χωρίς σενάριο ,με κανένα κεντρικό νόημα ,χωρίς αρχή και τέλος ,ότι και να προσπαθείς να εξηγήσεις απλά δεν στέκει και όλα αυτά μέσα σε ένα ατελείωτο πιστολίδι από εκατοντάδες κομπάρσους που απλά δεν καταλαβαίνεις το γιατί!ακόμη προσπαθώ να συνέλθω από το σοκ...

Καπως ετσι ενιωσα και εγω.
Ειχαν μια καταπληκτικη ιδεα στα χερια τους για ταινια και στο τελος τα καταφεραν να σε αφηνουν με αναμικτα συναισθηματα.

Re: Απάντηση: Re: Inception

Καπως ετσι ενιωσα και εγω.
Ειχαν μια καταπληκτικη ιδεα στα χερια τους για ταινια και στο τελος τα καταφεραν να σε αφηνουν με αναμικτα συναισθηματα.

+1
Μα είναι δυνατόν με αυτό το όντως καταπληκτικό θέμα να την καταντήσουν "Ραμπο" την ταινία; Πίνακας του Νταλί θα έπρεπε να είναι....

Πιστεύω πως ήταν πίνακας του Νταλί η ταινία... Απλά θέλει να βγουν τα γυαλιά της αντιαμερικανικής μυωπίας προκειμένου να τον δεις και να τον καταλάβεις.Προσωπικά τόσο όταν βγήκα από το σινεμά όσο και όταν την ξαναείδα σπίτι θεώρησα ότι είχα δει τέχνη. Το ότι μπορεί να χρειαζόταν συγκέντρωση στο 95% της διαρκειάς της και όχι στο 10% όπως η πλειοψηφία των ταινιών δεν μειώνει τη δύναμή της.

να που δεν είμαι ο μοναδικός παράξενος εδώ μέσα !! την έχω κατεβάσει να τη ξαναδώ πάντως και θα βάλω και άλλους να τη δούμε μαζί ώστε να γίνει αντικειμενικότερη η κρίση αν και εγώ επιμένω στις θέσεις μου !!

Να υποθέσω ότι όποιος αντιμετώπισε αυτήν την ταινία με ορθολογική διάθεση (άρα δεν του άρεσε) δεν του αρέσουν επίσης ταινίες τύπου “Matrix” και “the fall” .
Να υποθέσω επίσης ότι δεν έχετε ζήσει ποτέ την εμπειρία ενός συνειδητού ονείρου.
Έτσι δεν είναι?

Πιστεύω πως ήταν πίνακας του Νταλί η ταινία... Απλά θέλει να βγουν τα γυαλιά της αντιαμερικανικής μυωπίας προκειμένου να τον δεις και να τον καταλάβεις.Προσωπικά τόσο όταν βγήκα από το σινεμά όσο και όταν την ξαναείδα σπίτι θεώρησα ότι είχα δει τέχνη. Το ότι μπορεί να χρειαζόταν συγκέντρωση στο 95% της διαρκειάς της και όχι στο 10% όπως η πλειοψηφία των ταινιών δεν μειώνει τη δύναμή της.

Nα το θέσω αλλιώς...
Όταν πήγα και είδα το THE EXPENDABLES βγήκα κατευχαριστημένος απ την ταινία... Ήταν τίμια ταινία με την εννοια πως καταλάβαινες τι θα δεις πριν ακόμα τη δεις. Ήξερες για τις αμερικλανιές, τις υπερβολές που ένας σκοτώνει εκατο κλπ κλπ...
Όταν πήγα και είδα το Inception, ναι μεν φευγοντας θεώρησα πως πέρασα καλά κατά τη διαρκεια της ταινίας, δεν με κουρασαν καθόλου τα επίπεδα στο σενάριο, είχε λίγες αλλά πολύ ωραίες σκηνές με εφε, ΑΛΛΑ απογοητέυτηκα ταυτόχρονα. Γιατί ρε γαμώτη ΟΝΕΙΡΑ είναι το θέμα... Στα όνειρα δεν υπάρχουν κανόνες και βλακείες... Τα όνειρα είναι κάτι σουρεαλιστικό, όχι μπαμ μπουμ και ανατινάζουμε πύργους... έλεος...

Δε νομίζω να φταίνε τα γυαλιά της αντιαμερικανικής μυωπίας λοιπόν, γιατί πολύ απλά δεν τα φοράω... :)

Nα το θέσω αλλιώς...
Όταν πήγα και είδα το THE EXPENDABLES βγήκα κατευχαριστημένος απ την ταινία... Ήταν τίμια ταινία με την εννοια πως καταλάβαινες τι θα δεις πριν ακόμα τη δεις. Ήξερες για τις αμερικλανιές, τις υπερβολές που ένας σκοτώνει εκατο κλπ κλπ...
Όταν πήγα και είδα το Inception, ναι μεν φευγοντας θεώρησα πως πέρασα καλά κατά τη διαρκεια της ταινίας, δεν με κουρασαν καθόλου τα επίπεδα στο σενάριο, είχε λίγες αλλά πολύ ωραίες σκηνές με εφε, ΑΛΛΑ απογοητέυτηκα ταυτόχρονα. Γιατί ρε γαμώτη ΟΝΕΙΡΑ είναι το θέμα... Στα όνειρα δεν υπάρχουν κανόνες και βλακείες... Τα όνειρα είναι κάτι σουρεαλιστικό, όχι μπαμ μπουμ και ανατινάζουμε πύργους... έλεος...

Δε νομίζω να φταίνε τα γυαλιά της αντιαμερικανικής μυωπίας λοιπόν, γιατί πολύ απλά δεν τα φοράω... :)
+1

Να υποθέσω ότι όποιος αντιμετώπισε αυτήν την ταινία με ορθολογική διάθεση (άρα δεν του άρεσε) δεν του αρέσουν επίσης ταινίες τύπου “Matrix” και “the fall” .
Να υποθέσω επίσης ότι δεν έχετε ζήσει ποτέ την εμπειρία ενός συνειδητού ονείρου.
Έτσι δεν είναι?

The matrix είναι Η αγαπημένη μου ταινία. Άλλα μετά από δέκα χρόνια περίμενα να μην βλέπω πάλι συνδεμένους σε καρέκλες (βλέπε πλήρη αντιγραφή).Το να ονειρεύομαι και να μπορείς εσύ να μπαίνεις στο όνειρο μου χωρίς να έχουμε καμία επαφή και έπειτα να ξανακοιμόμαστε μέσα στο ίδιο το όνειρο 2 και 3 φορές .ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Από τις απαντήσεις σας φαίνεται ότι είχα μάλλον δίκιο στο ότι δεν είχατε ποτέ τη χαρά να ζήσετε ένα «συνειδητό όνειρο» ή lucid dream όπως είναι ο αγγλικός όρος.
Αυτή είναι και η αχίλλειος πτέρνα της ταινίας τελικά. Όποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να καταλάβει ούτε το νόημα ούτε το μέγεθος αυτής της εκπληκτικής κατ’ εμέ ταινίας.
Ευτυχώς για τον Nolan ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είχε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του (συνήθως κατά την παιδική ηλικία)μια τέτοια εμπειρία. Κάποιοι δυστυχώς μπορεί να την έχουν ξεχάσει.

Ναι, σε όσους δεν άρεσε φόραγαν 3D γυαλιά ευγενική χορηγία του Πούτιν και του Μπιν Λάντεν........προσωπικά, μόλις τελείωσα τη θέασή της σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν να έχω χάσει κατ' αυτό τον τρόπο 2,5 ώρες από τη ζωή μου....

προσωπικά, μόλις τελείωσα τη θέασή της σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν να έχω χάσει κατ' αυτό τον τρόπο 2,5 ώρες από τη ζωή μου....

Ασε ρε και τοσες ωρες που εχεις χασει παρακολουθωντας το βαζελο τι ειναι?...:aetsch:

Ασε ρε και τοσες ωρες που εχεις χασει παρακολουθωντας το βαζελο τι ειναι?...:aetsch:

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!!!:D-bye-

ΥΓ

Στο βάζελο δεν έχω πρόβλημα κατανόησης. Καταλαβαίνω από το 1ο λεπτό ότι αυτοί οι 11 δεν ξέρουν μπάλα είτε στον ξύπνιο τους είτε στον ύπνο τους...:damnyou:

Έτσι δεν είναι?

matrix=ταινία που προκάλεσε αίσθηση, δε χόρταινα να τη βλέπω ξανά και ξανά... αλλά αυτή η ιδέα με τα κοινά όνειρα όπου σε κυνηγάνε μαχητές με πολυβόλα όντως δε κολάει παρά μόνο σε αμερικάνικη ταινία η οποία ξεκινά από μια ιδέα για να καταντήσει στην απόλυτη χαζομάρα, κάτι σαν το Davinci Code (η οποία είναι ευχάριστη ταινία) αλλά σε παρατραβηγμένη έκδοση. και όχι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα scifi μια χαρά είναι !

The matrix είναι Η αγαπημένη μου ταινία. Άλλα μετά από δέκα χρόνια περίμενα να μην βλέπω πάλι συνδεμένους σε καρέκλες (βλέπε πλήρη αντιγραφή).Το να ονειρεύομαι και να μπορείς εσύ να μπαίνεις στο όνειρο μου χωρίς να έχουμε καμία επαφή και έπειτα να ξανακοιμόμαστε μέσα στο ίδιο το όνειρο 2 και 3 φορές .ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Σε όλες τις ταινίες φαντασίας γίνεται μια τουλάχιστον "παραδοχή" φιλοσοφική,φυσική ή οποιαδήποτε άλλη. Άλλοτε εύπεπτη άλλοτε δύσπεπτη. Σε ορισμένους αυτή η παραδοχή έπεσε λίγο βαριά!Σεβαστό.;)

Όσον αφορά την αντιγραφή, η ταπεινή μου γνώμη είναι οτι σε φιλοσοφικό επίπεδο αυτή η ταινία έχει περισσότερες ομοιότητες με το Solaris παρά με το matrix.

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω και προσπαθώ να καταλάβω, είναι "πατάτα" ή "αριστούργημα";
Προχθές αργά πάνως που ξεκίνησα να τη βλέπω, (νύσταζα τρομερά κι άντεξα μόνο ένα μισάωρο), είχα συνεχώς την αίσθηση οτι χάνω τσάμπα τον ύπνο μου.
Θα τη ξαναρχίσω σύντομα αλλά ξεκούραστος αυτή τη φορά... Να δούμε.

κατάλαβα ή θα είναι κάποιος φανατικά υπέρ ή κατά...οπότε καλύτερα να συζητήσω για κανά lnb !!!!!!!!!!

Από τις απαντήσεις σας φαίνεται ότι είχα μάλλον δίκιο στο ότι δεν είχατε ποτέ τη χαρά να ζήσετε ένα «συνειδητό όνειρο» ή lucid dream όπως είναι ο αγγλικός όρος.
Αυτή είναι και η αχίλλειος πτέρνα της ταινίας τελικά. Όποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να καταλάβει ούτε το νόημα ούτε το μέγεθος αυτής της εκπληκτικής κατ’ εμέ ταινίας.
Ευτυχώς για τον Nolan ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είχε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του (συνήθως κατά την παιδική ηλικία)μια τέτοια εμπειρία. Κάποιοι δυστυχώς μπορεί να την έχουν ξεχάσει.

Αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενα σου ,αυτή η εκπληκτική ταινία φτιάχτηκε μόνο για όσους έχουνε ζήσει συνειδητό όνειρο - δηλαδή όσους έχουνε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα τουλάχιστον μια φορά.
Και γιατί δεν το ανακοίνωνε να γλιτώσουμε εμείς οι ονειροασυνείδητοι χρόνο ,κόπο ,ώρες λάμπας και traffic??

Βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι...βλέποντας την ταινία αναρωτιόμουν συχνά πυκνά εάν έβλεπα όνειρο.....γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που αντίκριζα..

Last edited: