Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Ακριβώς αυτό είχα αναφέρει και εγώ.. ότι με madvr παίζει μια χαρά full screen αλλά με λίγο stuttering σε παράθυρο.
Επαναλαμβάνω πάντως πως θέλει ΚΑΛΗ ρύθμιση παντού για να παίζουν όλα άψογα (παντού intel decoding κτλ).

Να πω εδώ πως μόλις δοκίμασα το αρχείο των 120mbps (το μεγαλύτερο στην λίστα) απ το site που έδωσα στο xbmc στα windows και το αρχείο παίζει άψογα στο μάτι.. smooth όσο δεν πάει. Στα στατιστικά έγραφε για 2 dropped frames συνολικά αλλά όπως και να χει το ότι κάνει έτσι αναπαραγωγή αρχείο των 120mbps είναι άψογο.
Σε 1 άσχετο αρχείο τώρα είδα νωρίτερα λίγο vertical tearing σε 1-2 σκηνές που εξαφανίστηκε όταν στις ρυθμίσεις του xbmc επέλεξα τον κατακόρυφο χρονισμό να είναι πάντα ενεργός.
Επαναλαμβάνω πως παίζω απο windows για την ώρα καθώς το openelec δεν το βλέπω τόσο σταθερό στις Nightly εκδώσεις.
Είδα νωρίτερα 3d ταινία με την γυναίκα μου μια χαρά, είδα πως αντέχει 120mbps αρχεία νεράκι ... τι να πω.. μέχρι τώρα με έχει εκπλήξει ΠΟΛΥ ευχάριστα ενώ ήμουν σχεδόν σίγουρος όταν το πήρα πως δεν θα μου έκανε και θα κατέληγε στο γραφείο μου σαν ένα απλό pc (λόγος για τον οποίο το πήρα αρχικά και... κατέληξε μόνιμο στο σαλόνι)
Αν μου γύρναγε το xbmc αυτόματα την tv σε 3d mode (όπως κάνει το αγαπημένο μου himedia 900a) και ιδανικά αν στο μέλλον υποστήριζε 3d iso τότε θα ήταν το τέλειο htpc.

Eψαχνα για media player και τελικα πηρα το NUK2820 με δισκο και μνημη ηρθε 210 ευρω και πραγματικα γι καποιον που δεν ψαχνει τοσες λεπτομερειες το μηχανακι ειναι πολυ καλο ειναι ενας κανονικος υπολογιστης , αθορυβο , μικρο το πας οπου θελεις , γρηγορο , θεωρω οτι ειναι μια απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει.

Eψαχνα για media player και τελικα πηρα το NUK2820 με δισκο και μνημη ηρθε 210 ευρω και πραγματικα γι καποιον που δεν ψαχνει τοσες λεπτομερειες το μηχανακι ειναι πολυ καλο ειναι ενας κανονικος υπολογιστης , αθορυβο , μικρο το πας οπου θελεις , γρηγορο , θεωρω οτι ειναι μια απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει.

Τα είπες όλα σε μια πρόταση, πιστεύω ότι θα σκίσει σε πωλήσεις γιατι σε αντίθεση με προηγούμενα basic Nuc μοντέλα δεν θέλει msata οι περισσότεροι έχουν ένα δίσκο να περισσεύει, έχει ethernet κάποια δεν είχανε, 3d παίζει τα προηγούμενα.. δεν, με ir, bluetooth και wifi ενσωματωμένα... not bad.

Κρίμα που το 2820 δεν είναι Haswell... (αν είχε και το 24p άψογο, θα ήταν κορυφαίο)

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Αυριο το πρωι το παραλαμβανω. Θελω με 2 λογια τι κινησεις πρεπει να κανω για βαλω Windows 8.1 απο το Bios μεχρι την εγκατασταση απο usb.

Πρωτα απο ολα θελεις ενα μονιτορ η τβ που να υποστηριζει χαμηλες αναλυσεις ωστε να εχεις εικονα.Κατεβαζεις απο την ιντελ το τελευταιο bios ειναι ενα αρχειο .bio αν θυμαμαι καλα το βαζεις σε ενα στικακι και με το μπουταρει εχει επιλογη αναβαθμησης με f7 νομιζω.Απλσ κανει ωρα περιμενε να τελειωσει ,σε καποια στιγμη νομιζεις οτι κολλησε.Εγω εφτιαξα μπουταμπολ ιματζ win8 με ενα προγραμματακι το rufus απλουστατο ολα τα αφηνεις default.Νομιζω μπουταρει απο στικακι χωρις καν να πειραξεις κατι στο bios και σε 20 λεπτα εισαι ετοιμος.Μετα πας και αλλαζεις απο 64 σε 512 mb διαθεσιμα ,για τα γραφικα στην καρτα απο το bios και κανε εγκατασταση τα drivers της ιντελ απο το σαιτ της.

και εγω αυριο .....θα προσπαθησω να δω που θα το στειλω για αλλαγη ,παντως σημερα απο το σαιτ η ιντελ μου απαντησε οτι πρεπει να ζητησω αντικατασταση απο το μαγαζι με καινουργιο...για να δουμε εδω στο ελλαδα τι θα ακουσω αυριο.

Last edited:
Εγω διαβασα τα προβληματα εδω (σιγα μην πρεπει να εχω και crt οθονη για να το σεταρω) και το πουλησα.

Εγω διαβασα τα προβληματα εδω (σιγα μην πρεπει να εχω και crt οθονη για να το σεταρω) και το πουλησα.

Φανταζομαι ακριβοτερα απο οσο το πηρες :worshippy:

Παντως η ιντελ μαλλον δεν θελει να πουλαει αφου συμφωνα με τις προδιαδραφες της δεν υποστηριζει 3d και δεν εχει quicksync αλλα υποστηριζει widi (το γραφει και στο κουτι) ...η καρτουλα wifi.
Βεβαια στην πραξη 3d παιζει,quicksync εχει ,τουλαχιστον συμφωνα με τον mpc και widi δεν εχει αφου δεν το υποστηριζει ο επεξεργαστης.....:grinning-smiley-043:BDGBGDB55:

Σιγουρα οχι ποιο ακριβα απο οτι εχει στα καταστηματα αλλα σιγουρα ποιο ακριβα απο οτι το ειχα παρει.
Για αυτο δεν εβαλα εδω την αγγελια γιατι θα επεφταν οι εξυπνοι και θα μου ελεγαν το πηρες 200 κλπ κλπ.

Και ενω περιμενω να παραλαβω το NUC 2820 μια ερωτηση που χρηζει αμεση απαντηση παρακαλω.

Ξεθαψα ενα 2.5 σκληρο απο ενα Dreambox 800 που εχω, ειναι sata και τον εβαλα στο tower μου τον φορμαρα αλλα ειναι μικρος μονο 37.2 giga και αρκετα αργος θα ελεγα το CrystalDiskMark εδειξε 43 mb/s read & write περιπου ενω οι αλλοι μηχανικοι 3.5 δισκοι εδειξαν 100 mb/s περιπου σε sata 2 που εχει το pc μου Core 2 Duo E8400.
Ολα αυτα τα γραφω γιατι θελω να ρωτησω αν θα κανω δουλεια με τον παλιο 2.5αρι ή καλυτερα να παω σε εναν καινουριο SSD οπως ο Samsung Evo 840 120Giga. Τα giga δεν με νοιαζουν γιατι θα μπει σε δικτυο οπου εχω τους σκληρους μου. Το celeron ειναι και αργο μηπως θα το θαψω με το μηχανικο 2.5αρι? Απο την αλλη θα γλιτωσω και ενα 80αρι για τον SSD.

Αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις xbmc να ξέρεις πως είναι ένα πρόγραμμα που η απόκρισή του στα μενού (πλοήγηση στην library σου κυρίως) εξαρτάται πολύ απ'την ταχύτητα του δίσκου. Το videoplayback όχι τόσο.
Καλά εννοείται θα είναι η μέρα με την νύχτα γενικά ανάμεσα σε έναν ssd και σε έναν αργό δίσκο. Αν ήταν ένας κλασικός 7200 οκ, αλλά με τόσο αργό δίσκο θα το χαντακώσεις imo.

Φυσικά και είναι καλύτερα να πας σε ssd (για διάφορους λόγους.. ταχύτητα, θόρυβος, θερμοκρασία) απο εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να πάρεις κάποιον ακριβό ssd και σίγουρα δεν χρειάζεται 120άρης αν έχεις τα media αρχεία σου αλλού... ένας 60ρης πχ είναι μια χαρά γύρω στα 45-50 ευρώ (47 νομίζω τον πήρα εγώ)

Μπορεις να βρεις και απο αγγελια καποιον ssd sata 2 αλλα αφου εχεις τον μηχανικο δεν χανεις τιποτα να τον βαλεις μεσα και να δεις πως θα παει.

και εγω αυριο .....θα προσπαθησω να δω που θα το στειλω για αλλαγη ,παντως σημερα απο το σαιτ η ιντελ μου απαντησε οτι πρεπει να ζητησω αντικατασταση απο το μαγαζι με καινουργιο...για να δουμε εδω στο ελλαδα τι θα ακουσω αυριο.

Με τα εδώ σκρουτζομάγαδα δεν θα βγάλεις άκρη..
Με το δικό μου που νόμισα στην αρχή λόγω των αναλύσεων ότι έχω πρόβλημα και έστειλα email στο OK ακόμα αναμένω να με καλέσουν ή να μου στειλουν κάποια απάντηση.....
Η INTEL από την πλευρά της ζει με την ιδέα ότι εδώ ζούμε σε πολιτισμένη χώρα και εφόσον το προβλημα αφορά νέα προϊόντα θα έπρεπε να στο λύνει το μαγαζί...
Φευ... εδώ είναι Ελλαδιστάν και ολοι κάνουν τους κινέζους ... παρά το γεγονός ότι κατά νόμο έχουν υποχρέωση ακόμα και επιστροφής χρημάτων εντός 14 ημερών....
Οπότε αν δεν βαριέσαι ζήτα από την INTEL να σου στειλει και γραπτώς (σε πήραν τηλέφωνο έτσι δεν είναι ; ) την απάντηση τους να απευθυνθείς στο κατάστημα αναφέροντας ότι το καταστημα δεν μπορεί να σε εξυπηρετήσει...
Το πιθανότερο είναι σε αυτήν την περίπτωση να σου στείλουν ticket για RMA και να λήξει το θέμα ...
Εγώ αυτό έκανα με το παλιό celeron nuc που δεν είχε τα εσωτερικά usb headers και σήμερα το έστειλα Ολλανδία για αντικατάσταση με νεώτερο revision..... μονολότι η ΙΝΤΕL αρχικά μου είχε πεί να απευθυνθώ στο κατάστημα μιας και το μηχάνημα ήταν εβδομάδας, και το eshop μου ζητούσε να το πάω για έλεγχο, δεν μπορούσε να μου φέρει νεο revision (έχει stock από το πρώτο revision - 101) και το πιθανότερο ήταν να μου έδινε πιστωτικό .....

To πήρα από την infoquest (you) επειδή σε κομπιουτεροιδι έχω καλή γνώμη για αυτούς, σήμερα από το τηλέφωνό ακόμα, μου είπε ότι ισχύει DOA και με τόνισε να το γράψω στο κουτί. Το έστειλα με acs και ενώ πήγα να πληρώσω την αποστολή ο υπάλληλος μου είπε ότι από όσο ξέρει την πληρώνουν αυτοί (ίσως επειδή έχει ποσοστό στην acs) . Το θέμα είναι ότι από σήμερα βλέπω ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο, οπότε θα δούμε τι θα γίνει. Έστειλα και email που εξηγώ τα πάντα για το πρόβλημα και για την αποστολή...μην το γυρίσουν πίσω, αν και μου είπε η acs οτι το πολύ πολύ να πάω να πληρώσω για να γίνει η παράδοση, δεν γυρνάει πίσω.