Δεν είναι το bios.
Έχω δοκιμάσει τρία ως τώρα: το αρχικό, το τελευταίο και το δικό σου (0025). Θα δοκιμάσω άλλο ένα αλλά δε νομίζω να αλλάξει κάτι...
Άραγε αυτό συμβαίνει και στα μοντέλα με i3-i5;
Υποστηρίζεται φίλε μου η ανάλυση από την tv, το είπα πριν λιγο (πόστ 458).Ναι δεν εννοώ αυτό.. εννοώ πως έφτασες στο συμπέρασμα ότι φταίνε τα 50hz και όχι το 1024x768 που πιθανόν να μην υποστηρίζει η tv σου.. τα 50hz είναι άσχετα πιστεύω με το θέμα και οι τηλεοράσεις όπως και οι ενισχυτές δεν έχουν πρόβλημα ούτε με τα 50 ούτε με τα 60hz.. αν έχεις κάποιο laptop δοκίμασε να το συνδέσεις και να βάλεις 1024x768 σαν ανάλυση στην hdmi.. αν δεν σου παίζει τότε να τι σου φταίει.
ατυχώς και της ΖΟΤΑC το "celeron" είναι bay trail... κι όχι haswell.
Με προβληματίζει ο ανεμιστήρας των NUC, αλλά με ελκύει η τιμή του 2820. Από την άλλη η streacom έχει εδώ και καιρό fanless κουτιά για nuc αλλά για την προηγούμενη σειρά που παίρνουν μόνο m-sata.
Π.χ. εδώ
Να υποθέσω οτι είναι θέμα χρόνου να βγούν και fanless για το 2820 (ή το 2830 ή...)
Θα περιμένω κανα δυό μήνες πάντως
και λοιπον? τι σημαινει αυτο? Αν ηταν haswell θα ηταν πιο δυνατος?
The HD Graphics (Bay Trail) is based on the Intel Gen7 architecture, which supports DirectX 11 and is also found in the Ivy Bridge series (e.g. HD Graphics 4000). With only 4 EUs (Execution Units) and a relatively low clock speed of up to 844 MHz, the GPU is even slower than the HD Graphics (Ivy Bridge).
The integrated HD Graphics (Haswell) offers 10 Execution Units (EUs) clocked at 200 - 1000 MHz, making it somewhat faster than the former HD Graphics (Ivy Bridge).
ξεκινώντας από τα βασικά, TDP ΔΕΝ είναι η κατανάλωση. Δες τι είναι και τι αφορά εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_design_power
Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές (Ν2920 & 2955U) ειδικά σε idle θα είναι απολύτως συγκρίσιμοι...
Οσο για τα πρώτα sites που αναφέρεις, η "σύγκριση" αφορά "4 > 2, άρα 4 καλύτερο". Είδες τίποτα πραγματικές μετρήσεις? Γιατί έγώ δεν είδα.
Μετά πάμε στα επιμέρους ενδιαφέροντα σημεία, από τα δικά σου link του σοβαρού notebookcheck:
Ν2920:
2955U:
Επίσης βλέπω αυτό στο cinebench, μια από τις ποιο αξιόπιστες μετρήσεις, που είναι ενδεικτική για το all around των επεξεργαστών:
Intel Celeron N2920 3530
Ιntel Celeron 2955U 4000
Αλλά και όλα αυτά να μην ήταν έτσι, με haswell θα πάρει κανείς HD audio και με win8, και με win7 (δεν ξέρω με ΧΡ), θα τρέξει οτιδήποτε linux πάνω, και παέι λέγοντας... κι ούτε ασυμβατότητες (πλέον) ούτε τίποτα... Σιγά μην ψαχνουμε μάρκες ενισχυτών και τηλεοράσεων, και ποιο BIOS έχουμε, μήπως και πάρουμε εικόνα και ήχο... το 2014..
edit: είχα HD audio από τα μέσα του 2011 με έναν G620 Sandy... ανεξαρτήτως λειτουργικού... και φτάσαμε 2014 και ξανασυζητάμε αν έχουμε ή όχι...
Σου έδωσα συγκρίσεις με benchmarks και μάλιστα του χειρότερου 2920 οπότε γιατί ακριβώς μου γράφεις για σύγκριση 4 με 2? Και μάλιστα μετά αφού βλέπεις και τις συγκρίσεις με benchmarks οι οποίες άντε και είναι ασόβαρες όπως αφήνεις να εννοηθεί... αλλά αφού τις δίνω όπως και να χει και δεν έμεινα στα πρώτα link (ακριβώς για να μην μου πεις κάτι τέτοιο), γιατί μου το γράφεις αυτό πριν? Μεταξύ μας φίλε μου πάνω απ όλα να μην είμαστε δεικτικοί και απαντάμε επι προσωπικού με αχρείαστες μπηχτές ειδικά όταν είναι και εντελώς λάθος και αχρείαστες όπως βλέπεις και θα δεις και παρακάτω... δεν παίρνουμε λεφτά απ τα μηχανήματα για να την λέμε ο ένας στον άλλο ούτε να φανατιζόμαστε. Θες mini pc με celeron? φτιάξε δεν στο απαγορεύει κανείς, εδώ συζήτηση κάνουμε.
TDP δεν είναι κατανάλωση (απο 18 τεχνικός και απο 22 προγραμματιστής ως εκεί τουλάχιστον ξέρω.. οπότε αυτό το καρφί ήταν ανούσιο γιατί ξέρεις καλά για τι μιλούσαμε) .. αλλά δεν παύει σε full load να φτάνει το ένα tdp να είναι στο θεό με αποτέλεσμα ΝΑ ΜΗΝ γίνεται να είναι fanless σε τόσο μικρό κουτάκι ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή μιλάμε για tdp υψηλό!!!.. τώρα είναι κατανοητό? Για fanless κουτί νόμιζα ότι μιλάμε τόσα post και για το αν μπορεί σε αυτό του zotac να ήταν το celeron που είπες και σε αυτό απάντησα, έχω καταλάβει λαθος?
Για τα άλλα που γράφεις, δεν διαφώνησε κανείς.. δίκιο έχεις. Βέβαια δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στον 2930... αυτά είναι πάντα θέμα drivers και bios οπότε.. άβυσσος η ψυχή της intel
και μετρήσεις μηδεν. Απλή παράθεση αριθμών. Οποιος έχει ψηλότερη συχνότητα νικάει, το ίδιο όποιος έχει και περισσότερους πυρήνες. Φυσικά τέτοια άρθρα είναι μη σοβαρά.Pros and Cons summary
Celeron 2955U
General recommendations:
None
Drawbacks:
Has fewer CPU cores,
Does not support as many threads,
Operates at lower base frequency,
Much higher power
Mobile Celeron N2930
General recommendations:
More cores improve multi-threading performance,
Handles more simultaneous threads,
Base frequency is higher,
Much lower power consumption
Drawbacks:
None
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.