Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Δεν είναι το bios.
Έχω δοκιμάσει τρία ως τώρα: το αρχικό, το τελευταίο και το δικό σου (0025). Θα δοκιμάσω άλλο ένα αλλά δε νομίζω να αλλάξει κάτι...

Άραγε αυτό συμβαίνει και στα μοντέλα με i3-i5;

Η ανάλυση εκτός OS φυσικά και είναι από το bios.. το nuc εμένα μέσω yamaha βγάζει 60hz τα οποία λες ότι βγάζει και κατευθείαν, οπότε δεν ξέρω πως έχεις φτάσει στο συμπέρασμα σχετικά με "50hz", μήπως ο ενισχυτής έχει καμιά ενεργοποιημένη λειτουργία upscale κτλ και πρέπει να έχεις σκέτο καθαρό Passthrough?

Ολα through ειναι στον ενισχυτή και καμία έκδοση του bios δεν διορθώνει το πρόβλημα...
Το πως έφτασα στο συμπερασμα για τα 50hz δεν ειναι καμία επιστήμη. Πατάω το κουμπακι tv info και το βλέπω...

Last edited:
Ναι δεν εννοώ αυτό.. εννοώ πως έφτασες στο συμπέρασμα ότι φταίνε τα 50hz και όχι το 1024x768 που πιθανόν να μην υποστηρίζει η tv σου.. τα 50hz είναι άσχετα πιστεύω με το θέμα και οι τηλεοράσεις όπως και οι ενισχυτές δεν έχουν πρόβλημα ούτε με τα 50 ούτε με τα 60hz.. αν έχεις κάποιο laptop δοκίμασε να το συνδέσεις και να βάλεις 1024x768 σαν ανάλυση στην hdmi.. αν δεν σου παίζει τότε να τι σου φταίει.

Επίσης ξαναλέω ότι μέχρι κάποια έκδοση bios (νομίζω την 0015) οι περισσότεροι δεν είχαν πρόβλημα και νομίζω ότι μετά απο εκείνη την έκδοση η ανάλυση πήγε στα 1024x768 στο bios και δημιουργήθηκε το πρόβλημα (χωρίς να είμαι σίγουρος ότι θυμάμαι καλά)

επίσης όπως είπα έχουν κάνει το περίεργο άλλη ανάλυση στο boot (1280x720p ΝΟΜΙΖΩ) και άλλη στο bios (1024x768) Οπότε θεωρητικά μπορεί να γίνει το περίεργο να μην βλέπεις το boot αλλά να δεις το bios αν παρόλα αυτά πατήσεις το f2 όταν πρέπει (αν υποστηρίζει την δεύτερη ανάλυση αλλά όχι την πρώτη η tv σου και ο ενισχυτής σου)

Ναι δεν εννοώ αυτό.. εννοώ πως έφτασες στο συμπέρασμα ότι φταίνε τα 50hz και όχι το 1024x768 που πιθανόν να μην υποστηρίζει η tv σου.. τα 50hz είναι άσχετα πιστεύω με το θέμα και οι τηλεοράσεις όπως και οι ενισχυτές δεν έχουν πρόβλημα ούτε με τα 50 ούτε με τα 60hz.. αν έχεις κάποιο laptop δοκίμασε να το συνδέσεις και να βάλεις 1024x768 σαν ανάλυση στην hdmi.. αν δεν σου παίζει τότε να τι σου φταίει.
Υποστηρίζεται φίλε μου η ανάλυση από την tv, το είπα πριν λιγο (πόστ 458).

Δεν ήθελα να ανοίξω καινούργιο θέμα καθόσον πρόκειται για NUC..

ZOTAC FANLESS

ZBOX1.jpg

✓ ZBOX CI540 (Intel Core i5 4210Y, Dual-Core @ up to 1.9 GHz, HD Graphics 4200)

✓ ZBOX CI520 (Intel Core i3 4020Y, Dual-Core @ 1.5 GHz, HD Graphics 4200)

✓ ZBOX CI320 (Intel Celeron N2930, Quad-Core @ up to 2.16 GHz, HD Graphics)

✓ ZBOX CA320 (AMD A6-1450 APU, Quad-Core @ up to 1.4 GHz, Radeon HD 8250)

Οι plus εκδόσεις έχουν 4GB of DDR3L και 64GB SSD

Τιμές CI540 nano : Core i5 4210Y : 339,90 ευρώ
CI520 nano : Core i3 4020Y : 249,90
CI320 nano : Celeron N2930 : 189,90
CA320 nano : AMD A6-1450 : 129,90

Διαστάσεις 127 x 45 x 127 mm...!!!

Είναι τελείως αθόρυβο - Δεν έχει ανεμιστήρα
Έχει IR.....
Μπροστινή SD υποδοχή
USB 3
Gigabit Ethernet...

Λεπτομέρειες Εδω: http://www.zotac.com/fileadmin/Redakteure/Products/Pdf/master_zbox-ci540nano_v1.4.pdf

Φαίνεται για το ΤΕΛΕΙΟ μικρό... (αναμένω εναγωνίως review του ( για να δω θερμοκρασίες :) )...

Χαχ 130 ευρώ το φθηνότερο! Αυτές είναι τιμές :-)

ατυχώς και της ΖΟΤΑC το "celeron" είναι bay trail... κι όχι haswell.

το ΑMD (το φτηνότερο δλδ) μου κάνει πολύ ενδιαφέρον...!!!

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

ατυχώς και της ΖΟΤΑC το "celeron" είναι bay trail... κι όχι haswell.

και λοιπον? τι σημαινει αυτο? Αν ηταν haswell θα ηταν πιο δυνατος?

Ο N2930 είναι κατά πολύ ανώτερος του 2820 και εφόσον ο 2820 είναι τόσο καλός για xbmc αλλά και αξιοπρεπέστατο στα windows 8.1, φαντάζομαι πως θα είναι ο N2930...
Αλλά για εμένα το ζουμί είναι στο ότι δεν υπάρχει ανεμιστήρας.. κακά τα ψέμματα, τα Nuc είναι άψογα για media players εφόσον στηθούν σωστά και στο σαλόνι κάνουν θαύματα ενώ με ρίξιμο των στροφών του ανεμιστήρα σταματάει αυτός να γίνεται ενοχλητικός ΑΛΛΑ όπως και να χει δεν κάνει πχ για κρεβατοκάμαρα..
Σε γενικές γραμμές ο N2930 χωρίς ανεμιστήρα ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον αλλά... δεν παύει να είναι 70 ευρώ πάνω απ το nuc με 2820 το οποίο για πολλούς θα είναι απαγορευτικό.

Όσο για τον amd... μια πολύ αργή cpu ειδικά σε single thread καταστάσεις δεν θα την παλεύει με τίποτα... απ την άλλη το gpu του είναι μια χαρά (νομίζω ένα κλικ καλύτερο των bay trail)
ΑΝ λοιπόν είναι για openelec, φαντάζομαι θα είναι μια χαρά (μένει να το δούμε σε κάποιο review), αλλά αν τυχόν κάποιος θελήσει να βάλει και κάποιο OS όπως windows τότε... ούτε καν.

Με προβληματίζει ο ανεμιστήρας των NUC, αλλά με ελκύει η τιμή του 2820. Από την άλλη η streacom έχει εδώ και καιρό fanless κουτιά για nuc αλλά για την προηγούμενη σειρά που παίρνουν μόνο m-sata.

Π.χ. εδώ

Να υποθέσω οτι είναι θέμα χρόνου να βγούν και fanless για το 2820 (ή το 2830 ή...)

Θα περιμένω κανα δυό μήνες πάντως

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Με προβληματίζει ο ανεμιστήρας των NUC, αλλά με ελκύει η τιμή του 2820. Από την άλλη η streacom έχει εδώ και καιρό fanless κουτιά για nuc αλλά για την προηγούμενη σειρά που παίρνουν μόνο m-sata.

Π.χ. εδώ

Να υποθέσω οτι είναι θέμα χρόνου να βγούν και fanless για το 2820 (ή το 2830 ή...)

Θα περιμένω κανα δυό μήνες πάντως

Κάνε υπομονή για το Zotac CI (που έγραψα στο ποστ 468)...
Είχα παραγγείλει το Nuc i3, το γύρισα πίσω εν αναμονή του Zotac.... (FANLESSSSSSSSSSSSSSSSSSSS + IR)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

και λοιπον? τι σημαινει αυτο? Αν ηταν haswell θα ηταν πιο δυνατος?

πιο δυνατός επεξεργαστής, πιο δυνατή gpu, αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν έχουν αυτά τα "αστεία" θέματα συμβατοτήτων που θα δεις στις προηγούμενες σελίδες, είτε με άλλες συσκευές (ενισχυτές, τηλεοράσεις), είτε με λειτουργικά - διανομές - software δυνατότητες - κλπ...

Αντίθετα με το i3 και i5 Μοντέλο, ακόμα και τα χαμηλής κατανάλωσης celeron στα πρόσφατα μοντέλα σε haswell (από τον G1820 και μετά) που αξίζουν σε επιδόσεις, φτάνουν τα 35watt οπότε για αυτά δεν υπάρχει κανένα νόημα να τα συζητάμε για ένα Nuc όπως έχουν τα πράγματα... αλλά και όσα παρουσιάστηκαν στα τέλη του 13 πριν τους bay trail, τι σε κάνει να πιστεύεις πως είναι καλύτερα από τον n2930? 2 πυρήνες μετριότατα cpu ήταν και στα 17watt αντί για 7.5... υπάρχει λόγος που στράφηκε σε bay trail...

Αφού η σύγκριση λόγο της υπερβολικής κατανάλωσης δεν έχει κανένα νόημα με τους Gxxxx celeron, ας δούμε με έναν προηγούμενο τον 2961Υ που είναι προφανώς απ αυτούς που έχεις στο μυαλό σου, μια σύγκριση με τον N2930

http://www.cpu-world.com/Compare/57...Core_2961Y_vs_Intel_Mobile_Celeron_N2930.html

και με τον συνηθισμένο 2955u
http://www.cpu-world.com/Compare/57...Core_2955U_vs_Intel_Mobile_Celeron_N2930.html

Και εδώ στα benchmarks μπορείς να δεις τον παλιότερο n2920 πως πατάει κάτω τον 2955u (ούτε θέλω να φαντάζομαι τι του κάνει ο n2930 για τον οποίο δυστυχώς δεν υπάρχουν benchmarks και με τον οποίο θα ήταν η δικαιότερη σύγκριση για το ποιος άξιζε στα ίδια χρήματα να είναι στο nuc (και αυτό γιατί είναι ΑΚΡΙΒΩΣ στην ίδια τιμή απ την intel προς τους κατασκευαστές)

N2920: http://www.notebookcheck.net/Intel-Celeron-N2920-Notebook-Processor.109525.0.html
2955U: http://www.notebookcheck.net/Intel-Celeron-2955U-Notebook-Processor.98845.0.html

Γιατί λοιπόν κάποιος να θέλει τους "ξεπερασμένους" χαμηλής κατανάλωσης haswel celeron και όχι τον N2930?!?

Σίγουρα σε σχέση με τον 2820 είναι αρκετά ανώτεροι όλοι αλλά βέβαια εκεί συγκρίνουμε με ένα ιδιαίτερα φτηνό μηχάνημα σε άλλη κατηγορία εντελώς. Με τον Ν2930 όμως είναι άλλη ιστορία όπως φαίνεται....

ξεκινώντας από τα βασικά, TDP ΔΕΝ είναι η κατανάλωση. Δες τι είναι και τι αφορά εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_design_power
Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές (Ν2920 & 2955U) ειδικά σε idle θα είναι απολύτως συγκρίσιμοι...

Οσο για τα πρώτα sites που αναφέρεις, η "σύγκριση" αφορά "4 > 2, άρα 4 καλύτερο". Είδες τίποτα πραγματικές μετρήσεις? Γιατί έγώ δεν είδα.

Μετά πάμε στα επιμέρους ενδιαφέροντα σημεία, από τα δικά σου link του σοβαρού notebookcheck:

Ν2920:
The HD Graphics (Bay Trail) is based on the Intel Gen7 architecture, which supports DirectX 11 and is also found in the Ivy Bridge series (e.g. HD Graphics 4000). With only 4 EUs (Execution Units) and a relatively low clock speed of up to 844 MHz, the GPU is even slower than the HD Graphics (Ivy Bridge).

2955U:
The integrated HD Graphics (Haswell) offers 10 Execution Units (EUs) clocked at 200 - 1000 MHz, making it somewhat faster than the former HD Graphics (Ivy Bridge).

Επίσης βλέπω αυτό στο cinebench, μια από τις ποιο αξιόπιστες μετρήσεις, που είναι ενδεικτική για το all around των επεξεργαστών:
Intel Celeron N2920 3530
Ιntel Celeron 2955U 4000

Αλλά και όλα αυτά να μην ήταν έτσι, με haswell θα πάρει κανείς HD audio και με win8, και με win7 (δεν ξέρω με ΧΡ :-P ), θα τρέξει οτιδήποτε linux πάνω, και παέι λέγοντας... κι ούτε ασυμβατότητες (πλέον) ούτε τίποτα... Σιγά μην ψαχνουμε μάρκες ενισχυτών και τηλεοράσεων, και ποιο BIOS έχουμε, μήπως και πάρουμε εικόνα και ήχο... το 2014..

edit: είχα HD audio από τα μέσα του 2011 με έναν G620 Sandy... ανεξαρτήτως λειτουργικού... και φτάσαμε 2014 και ξανασυζητάμε αν έχουμε ή όχι...

Last edited:
Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

ξεκινώντας από τα βασικά, TDP ΔΕΝ είναι η κατανάλωση. Δες τι είναι και τι αφορά εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_design_power
Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές (Ν2920 & 2955U) ειδικά σε idle θα είναι απολύτως συγκρίσιμοι...

Οσο για τα πρώτα sites που αναφέρεις, η "σύγκριση" αφορά "4 > 2, άρα 4 καλύτερο". Είδες τίποτα πραγματικές μετρήσεις? Γιατί έγώ δεν είδα.

Μετά πάμε στα επιμέρους ενδιαφέροντα σημεία, από τα δικά σου link του σοβαρού notebookcheck:

Ν2920:

2955U:

Επίσης βλέπω αυτό στο cinebench, μια από τις ποιο αξιόπιστες μετρήσεις, που είναι ενδεικτική για το all around των επεξεργαστών:
Intel Celeron N2920 3530
Ιntel Celeron 2955U 4000

Αλλά και όλα αυτά να μην ήταν έτσι, με haswell θα πάρει κανείς HD audio και με win8, και με win7 (δεν ξέρω με ΧΡ :-P ), θα τρέξει οτιδήποτε linux πάνω, και παέι λέγοντας... κι ούτε ασυμβατότητες (πλέον) ούτε τίποτα... Σιγά μην ψαχνουμε μάρκες ενισχυτών και τηλεοράσεων, και ποιο BIOS έχουμε, μήπως και πάρουμε εικόνα και ήχο... το 2014..

edit: είχα HD audio από τα μέσα του 2011 με έναν G620 Sandy... ανεξαρτήτως λειτουργικού... και φτάσαμε 2014 και ξανασυζητάμε αν έχουμε ή όχι...

Σου έδωσα συγκρίσεις με benchmarks και μάλιστα του χειρότερου 2920 οπότε γιατί ακριβώς μου γράφεις για σύγκριση 4 με 2? Και μάλιστα μετά αφού βλέπεις και τις συγκρίσεις με benchmarks οι οποίες άντε και είναι ασόβαρες όπως αφήνεις να εννοηθεί... αλλά αφού τις δίνω όπως και να χει και δεν έμεινα στα πρώτα link (ακριβώς για να μην μου πεις κάτι τέτοιο), γιατί μου το γράφεις αυτό πριν? Μεταξύ μας φίλε μου πάνω απ όλα να μην είμαστε δεικτικοί και απαντάμε επι προσωπικού με αχρείαστες μπηχτές ειδικά όταν είναι και εντελώς λάθος και αχρείαστες όπως βλέπεις και θα δεις και παρακάτω... δεν παίρνουμε λεφτά απ τα μηχανήματα για να την λέμε ο ένας στον άλλο ούτε να φανατιζόμαστε. Θες mini pc με celeron? φτιάξε δεν στο απαγορεύει κανείς, εδώ συζήτηση κάνουμε.

TDP δεν είναι κατανάλωση (απο 18 τεχνικός και απο 22 προγραμματιστής ως εκεί τουλάχιστον ξέρω.. οπότε αυτό το καρφί ήταν ανούσιο γιατί ξέρεις καλά για τι μιλούσαμε) .. αλλά δεν παύει σε full load να φτάνει το ένα tdp να είναι στο θεό με αποτέλεσμα ΝΑ ΜΗΝ γίνεται να είναι fanless σε τόσο μικρό κουτάκι ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή μιλάμε για tdp υψηλό!!!.. τώρα είναι κατανοητό? Για fanless κουτί νόμιζα ότι μιλάμε τόσα post και για το αν μπορεί σε αυτό του zotac να ήταν το celeron που είπες και σε αυτό απάντησα, έχω καταλάβει λαθος?

Για τα άλλα που γράφεις, δεν διαφώνησε κανείς.. δίκιο έχεις. Βέβαια δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στον 2930... αυτά είναι πάντα θέμα drivers και bios οπότε.. άβυσσος η ψυχή της intel

Last edited:
Και για να συμπληρώσω επειδή δεν μπορώ να κάνω edit πλέον, η asus στο chromebox που θα έβαζε 2955U, i3, i5 είχε σκοπό στην αρχή να τα έχει fanless.. δεν μπόρεσε και να φανταστείς ένα chromebox θεωρητικά έχει πολύ μικρότερο φορτο για αυτά που προορίζεται σε σχέση με ένα Nuc... Αυτό και μόνο νομίζω σου απαντάει γιατί δεν θα μπορούσε το fanless zotac να έχει τους haswel celeron.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Σου έδωσα συγκρίσεις με benchmarks και μάλιστα του χειρότερου 2920 οπότε γιατί ακριβώς μου γράφεις για σύγκριση 4 με 2? Και μάλιστα μετά αφού βλέπεις και τις συγκρίσεις με benchmarks οι οποίες άντε και είναι ασόβαρες όπως αφήνεις να εννοηθεί... αλλά αφού τις δίνω όπως και να χει και δεν έμεινα στα πρώτα link (ακριβώς για να μην μου πεις κάτι τέτοιο), γιατί μου το γράφεις αυτό πριν? Μεταξύ μας φίλε μου πάνω απ όλα να μην είμαστε δεικτικοί και απαντάμε επι προσωπικού με αχρείαστες μπηχτές ειδικά όταν είναι και εντελώς λάθος και αχρείαστες όπως βλέπεις και θα δεις και παρακάτω... δεν παίρνουμε λεφτά απ τα μηχανήματα για να την λέμε ο ένας στον άλλο ούτε να φανατιζόμαστε. Θες mini pc με celeron? φτιάξε δεν στο απαγορεύει κανείς, εδώ συζήτηση κάνουμε.

TDP δεν είναι κατανάλωση (απο 18 τεχνικός και απο 22 προγραμματιστής ως εκεί τουλάχιστον ξέρω.. οπότε αυτό το καρφί ήταν ανούσιο γιατί ξέρεις καλά για τι μιλούσαμε) .. αλλά δεν παύει σε full load να φτάνει το ένα tdp να είναι στο θεό με αποτέλεσμα ΝΑ ΜΗΝ γίνεται να είναι fanless σε τόσο μικρό κουτάκι ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή μιλάμε για tdp υψηλό!!!.. τώρα είναι κατανοητό? Για fanless κουτί νόμιζα ότι μιλάμε τόσα post και για το αν μπορεί σε αυτό του zotac να ήταν το celeron που είπες και σε αυτό απάντησα, έχω καταλάβει λαθος?

Για τα άλλα που γράφεις, δεν διαφώνησε κανείς.. δίκιο έχεις. Βέβαια δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στον 2930... αυτά είναι πάντα θέμα drivers και bios οπότε.. άβυσσος η ψυχή της intel

Για επιδόσεις έλεγα στον sstavross, εγώ εκεί απάντησα (αφού αυτό ρώτησε), και μετά απάντησες και εσύ. Το θέμα fanless τώρα μπήκε στην δική μου κουβέντα, και στο προηγούμενο σου μήνυμα έλεγες για κατανάλωση εμπλέκοντας όμως το TDP (ξαναδιάβασε τι έγραψες).

για το cpu-world που αναφερεις, λέει:

Pros and Cons summary
Celeron 2955U
General recommendations:
None
Drawbacks:
Has fewer CPU cores,
Does not support as many threads,
Operates at lower base frequency,
Much higher power

Mobile Celeron N2930
General recommendations:
More cores improve multi-threading performance,
Handles more simultaneous threads,
Base frequency is higher,
Much lower power consumption

Drawbacks:
None
και μετρήσεις μηδεν. Απλή παράθεση αριθμών. Οποιος έχει ψηλότερη συχνότητα νικάει, το ίδιο όποιος έχει και περισσότερους πυρήνες. Φυσικά τέτοια άρθρα είναι μη σοβαρά.

αν είχα την επιλογή - όρεξη - ανάγκη για άλλο ένα μηχανάκι, εννοείται με ULV haswell θα έφτιαχνα... ήδη έχω δώσει επιλογές που υπάρχουν για DIY στον παρόν πίνακα, και έχω ένα Μ350 mini itx για χαβαλέ με τον παλιό καλό μου G620... όλα σε κοινή θέα κιόλλας, για να βλέπουν και όσοι θέλουν τα υπέρ και τα κατά τους...

Last edited: