Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Δε θυμαμαι, ειχα περασει το πιο φρεσκο οταν ειχα το θεμα αρχικα με τον σκληρο, πριν κανενα μηνα. Οκ θα δοκιμασω update!!! δεν ηξερα οτι αναβαθμιζουν τοσο συχνα!

Παιδες μου το εστειλαν με μια του κιλου 1600 c11. προφανως δεν θα εκανα ριβιου με αυτη. οι φωτο του μπιος ηταν με τη μνημη με την οποια μου το εστειλε η ιντελ. δεν μου ειχαν ερθει οι ballistix τοτε.

Μηπως στου φιλου παιζει το εξης; Επειδη μου ηρθαν σε δειγμα οι hyperX προχτες, μηπως παιζει τπτ με το rank? δεν εχω το haswell nuc να τις δοκιμασω. Γιατι οι crucial ειναι dual rank (8 chip σε καθε πλευρα) ενω οι κινστον ειναι single(μεγαλυτερο density).

παραυτα εχω δοκιμασει τις hyperX Impact 1866 C10 στο dc3217u και επαιζαν κομπλε στ 1600 βεβαια γιατι δεν υποστηριζει μεγαλυτερες ταχυτητες. Επισης καλο ειναι, στο haswell nuc του φιλου να δοκιμαστουν με 1.5v.

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

........

παραυτα εχω δοκιμασει τις hyperX Impact 1866 C10 στο dc3217u και επαιζαν κομπλε στ 1600 βεβαια γιατι δεν υποστηριζει μεγαλυτερες ταχυτητες. Επισης καλο ειναι, στο haswell nuc του φιλου να δοκιμαστουν με 1.5v.

Οι haswell nuc δεν ειναι συμβατοί μόνο με 1.35v?

Re: Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Οι haswell nuc δεν ειναι συμβατοί μόνο με 1.35v?

Ακριβως Ομως το DC3217IYE μου εδινε επιλογη και για 1.35 και για 1.5. Απλα δεν θυμαμαι αν εχει την ιδια δυνατοτητα το D34010.

Παντως επειδη το εψαξα λιγο με τις μνημες να ξερεις το εξης. Τα τσιπακια που χρησιμοποιουν οι κινγστον, τουλαχιστον το δικο μου κιτ, 2χ4GB με 4 τσιπ απο καθε πλευρα ειναι, στα χαρτια της κατασκευαστριας των chips, rated για 1600MHz με C11 στα 1.35v αν θυμαμαι καλα. Τωρα γιατι τις δινουν 1866C10, δεν ξερω τι μπιναρισμα εχουν κανει. Παντως μην συγκρινεις τα τσιπ αυτα με καλα τσιπ για ντεσκτοπ.

Βρηκα ευκαιρία κι έκανα update το bios (μηπως λυσει τα προβλήματα μετα τα Updates των win 8.1) και πλεον δε βλέπει τον SSD....

ΥΠΕΡΟΧΑ...

Νομιζω οτι κατι παιζει με το SATA Mode. Μπες στο bios και αλλαξε το και θα εισαι οκ νομιζω. Δεν θυμαμε τι πρεπει να ειναι αλλα οτι mode ειναι αλλαξε το και βαλε την αλλη επιλογη που εχει...

Νομιζω οτι κατι παιζει με το SATA Mode. Μπες στο bios και αλλαξε το και θα εισαι οκ νομιζω. Δεν θυμαμε τι πρεπει να ειναι αλλα οτι mode ειναι αλλαξε το και βαλε την αλλη επιλογη που εχει...

Δυστυχως δε δουλεψε

Σκέφτομαι το Χειμώνα να στήσω ένα mini Home Cinema στο σαλόνι. Ουσιαστικά μια μεγάλη τηλεόραση και κάτι δίπλα που να τραβάει μέσω δικτύου το plex και το xbmc.

Έχω βάλει στο μάτι τις 4Κ τηλεοράσεις της samsung που ξεκινάνε από τα 850 και ελπίζω πως θα πέσει η τιμή τους. Με αυτό το δεδομένο πάω στο media player.

Από τη μία έχω δει το minix x8-h που είναι android και κάνει αυτό που θέλω. Αλλά από την άλλη είναι android και δεν κάνει ΟΛΑ τα υπόλοιπα.

Θέλω κάτι που να παίζει άνετα βίντεο 1080p και ότι 4Κ προκύψει. Να μπορώ να χαζολογήσω λίγο με 5-10 εφαρμογές χωρίς να ενοχλώ το "μεγάλο" PC και να παίζω κανένα παιχνίδι. Όχι φυσικά 4Κ αλλά στα 1080. Δεν είμαι πολύ φίλος με τα παιχνίδια αλλά ένα skyrim σε 50" ή ένα DiRT 3 ξαπλωμένος στον καναπέ είναι απόλαυση.

Υπάρχει η λύση ενός κανονικού μηχανήματος αλλά δε θέλω να μπλέξω με θόρυβο κουτιά κτλ. Γι´ αυτό λέω για ένα καλό NYC. Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτό το ρόλο;

Παιχνίδια και nuc, κατά την γνώμη μου, δεν πάνε μαζί. Το ταπεινο nuc 2820 είναι από τις καλύτερες αγορές μου αλλά δίπλα υπάρχει gaming htpc και Android player για απλά παιχνιδάκια και smart TV εφαρμογές. Αν κάποιος θέλει όλα σε ένα, τότε θέλει σχετικά δυνατό htpc.

Παιχνίδια και nuc, κατά την γνώμη μου, δεν πάνε μαζί. Το ταπεινο nuc 2820 είναι από τις καλύτερες αγορές μου αλλά δίπλα υπάρχει gaming htpc και Android player για απλά παιχνιδάκια και smart TV εφαρμογές. Αν κάποιος θέλει όλα σε ένα, τότε θέλει σχετικά δυνατό htpc.

Δεν το θέλω για τρελό παιχνίδι. Γι' αυτό έχω τον άλλο. Απλά κανένα dirt 3 να κάνω κανένα παντιλικι ή κανένα platform έτσι για χαλάρωση. Όχι όμως και να μου βγει το μάτι με τη χαμηλή ανάλυση. Να μπορεί να σηκώσει 1080 χωρίς εφέ.

Σε συνέχεια για το θέμα με τις μνήμες...

Έστειλα mail στην Kingston... και με πήραν τηλέφωνο .... (αριθμός Αγγλίας)..

μου είπαν να τους ενημερώσω για το αν τελικά ήταν ελαττωματικό το Nuc... αλλιώς να δούμε τις θα κάνουμε...
Εντυπωσιάστηκα...

Και είμαστε σε αναμονή ... :)

................
Χθες το πρωί μου ήρθε ένα καινούργιο Nuc (ως αντικατάσταση στο παλαιό)....
και ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ...

και οι δύο DDR slots δουλεύουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι να πω για το support της Intel.... :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ρωτήσω και κάτι..

ενώ σε openelec δεν έχω πρόβλημα στην αναπαραγωγή αρχείων...
σε Windows XBMC έχω θέμα..
το video παει σαν slow motion..

Δοκίμασα κάποιες επιλογές στο hardware accelaration ... αλλά τα ίδια...
καμια ιδέα?

Ευτυχής κάτοχος και εγώ ενός 2820. Κότσαρα επάνω 4G RAM και έναν 128αρη SSD.
Εγκατάσταση OPENELEC πολύ εύκολα και όλα δουλεύουν ρολόι.
Μπορώ τώρα να εγκαταστήσω windows 7 , εκ των υστέρων;
Από ότι είδα το OPENELEC δημιούργησε 2 partition στον ssd .
Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να εγκαταστήσω W7 ωστε να έχω επιλογή dual boot