Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Καταφερα τελικα να μπω στος bios με το ασυρματο, πατωντας το κουμπι FN μαζι με το F2.

Για το Sleep, διαβασα οτι πρεπει να ενεργοποιηθει απο το Bios το Intel ready mode και να εγκατασταθει και το αντιστοιχο software. Το led αναβοσβηνει σε πορτοκαλι χρωμα και κλεινει και ο ανεμιστηρας. Θα το δοκιμασω σημερα.

Τελικά αυτό το θέμα με τον usb αντάπτορα του K/B είναι κοινό.... Νόμιζα ότι μόνο εγώ το ειχα....

Καταφερα τελικα να μπω στος bios με το ασυρματο, πατωντας το κουμπι FN μαζι με το F2.

Για το Sleep, διαβασα οτι πρεπει να ενεργοποιηθει απο το Bios το Intel ready mode και να εγκατασταθει και το αντιστοιχο software. Το led αναβοσβηνει σε πορτοκαλι χρωμα και κλεινει και ο ανεμιστηρας. Θα το δοκιμασω σημερα.

Λυθηκε και το θεμα του Sleep. Το Intel ready mode το ειχα εγκαταστησει αλλα δεν το θυμομουν (ηταν μαζι με το πακετο που εχει ολους τους drivers). Οποτε απλα το εκανα disable και το NUC μπαινει κανονικα σε Sleep.

Επισης, εβγαλαν νεο bios 29/05 και νεους drivers για την GPU. Το bios το εβαλα, τους drivers για την καρτα οχι ακομα.

Καλημέρα παιδιά. Έχω αποκτήσει τελευταίως και ένα δεύτερο NUC (το πρώτο είναι ένα 3217ΙΥΕ) και αντιμετωπίζω ένα θέμα. Συγκεκριμένα είναι το INTEL NUC BOXDN2820FYKH0 DUAL CORE N2820 και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω έχει να κάνει με την ανάλυση της κάρτας γραφικών. Για να γίνω πιο σαφής, όταν το συνδέω μέσω HDMI σε μία Samsung 55άρα (και σε 40άρα Samsung το ίδιο κάνει), στην ανάλυση 1080p ξεχειλίζει το desktop από το πλαίσιο της τηλεόρασης (δοκίμασα και με 7 και με 8.1). Στο 3217 η εφαρμογή της Intel για τα γραφικά δίνει τη δυνατότητα μικρορύθμισης για να ταιριάζει η εικόνα στο πλαίσιο. Στο 2820 η εφαρμογή δεν δίνει τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Υπάρχει κάποια λύση;

^^ Δοκίμασε να αλλάξεις το μέγεθος εικόνας στην TV σου. Παίξε μεταξύ της πλήρης οθόνης και του 16:9. Ένα από τα δύο θα σου παίξει.

Εγώ έχω μια άλλη απορία. Πως συνδέει κάποιος ένα τηλεκοντρόλ με τις υπέρυθρες του NUC;
Το έχει κάνει κανείς; Έχει βρει κάποιον οδηγό; MCE remote ή κάποιο άλλο.

Επίσης έχει δοκιμάσει κανείς το NEO A2 - MINIX με NUC και Kodi ή MPC-HC;

Ευχαριστώ φίλε μου. Θα το δοκιμάσω. Ξέρει κάποιος άλλον τρόπο "επέμβασης" στο resolution του NUC; (πιο μόνιμο)

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Ευχαριστώ φίλε μου. Θα το δοκιμάσω. Ξέρει κάποιος άλλον τρόπο "επέμβασης" στο resolution του NUC; (πιο μόνιμο)

Βρες τις επιλογές της TV
Δε θυμάμαι ακριβώς - πρέπει να επιλέξεις το 16:9 ή κάτι σαν fit resolution
Κλασική περίπτωση

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Δούλεψε και όλα καλά! Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Μήπως γνωρίζει κανείς πως να "συνδέσουμε" ένα ασύρματο IR τηλεχειριστήριο με το NUC;

Δεν έχω βρει tutorial κάπου και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται.

Επίσης, αν και εγκαθιστώ τον IR driver στα Windows 8 εντούτοις στο "Κέντρο ενεργειών" μου λέει ότι υπάρχει ένα θέμα με το IR Receiver και να εγκαταστήσω το κατάλληλο software.

Ευχαριστώ.

Βγήκε νέο BIOS για τα NUC5i3RYH, NUC5i3RYK, NUC5i5RYH, NUC5i5RYK, and NUC5i7RYH

Προσοχή σε αυτό που λέει:
Audio corruption in Windows 7 can occur with this BIOS version. Windows 10 and Windows 8.1 do not have any audio corruption issues with this BIOS version. Intel recommends that Windows 7 users remain at BIOS version 0249.

Εχει αναβαθμισει κανεις NUC 5ης γενιας σε Windows 10? Βλεπω οτι εχουν βγαλει drivers για ολα τα υποσυστηματα οποτε λογικα δεν θα υπαρχουν προβληματα.

Προσωπικά αν και με έχει "πρήξει" να την κάνω την αναβάθμιση, δεν την κάνω ακόμη. Είναι τόσο καλά στημένο το nuc και παίζει άψογα που θα πρέπει να διαθέσω χρόνο για εκ νέου στήσιμο (αν βάλω Windows 10 θα είναι με clean install μετά την αναβάθμιση).

Παιδες....βοηθεια!
Προκειμενου να αντικαταταστησω το media player λεω να παρω ενα nuc, mini pc, barebone ή οπως τελικα το λενε!
Ποια ειναι η συνθεση αυτη που πρεπει να εχει στα σωθικα του για να παιζει ταινιες hd, mkv και μουσικα αρχεια υψηλης αναλυσης σε συνδεση με dac; Σας ευχαριστω

Δίπλα ένα παλικάρι πουλάει fanless θήκη της streacom που αν είδα καλά είναι συμβατή με το δικό σου. Δε ρίχνεις μια ματιά? Νομίζω αξίζει τον κόπο πέρα από την ησυχία και για την εμφάνιση.

Με 380 (μεταχ με ολα τα επι πλεον) απο αγγελια, οχι απο το audio show.
Θαναση εννοεις να τα "μετακομισω" ολα στο fanless; χμ...

Ω ναι :)

Και αν το πήρες κομπλέ το πήρες μια χαρά!

Αν και θα ψηθείς να του πετάξεις μέσα μεγάλο ssd για τις μουσικές σου εν καιρώ.