iOS 7

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Το Σ/Κ αναβάθμισα δυο iPhone 4 από 4.3 σε 7.0.3.

Πρέπει να ήταν η πιο αγχωτική αναβάθμιση που έχω κάνει ποτέ μου..

Αφού είχε περαστεί το νέο IOS έπρεπε να γίνουν restore τα δεδομένα των κινητών (τα οποία φυσικά είχαν γίνει backup πριν αρχίσει η αναβάθμιση).

Έλα που δεν.. Η διαδικασία έκανε συνεχώς κύκλους με αποτέλεσμα η μόνη επιλογή που ήταν ρεαλιστική (δηλαδή που όντως προχωρούσε) ήταν η "set up as new phone" (ή κάτι τέτοιο).
Μόλις επέλεξα αυτή, ως εκ θαύματος, τα κινητά έπαιξαν κανονικά, με τα apps και τα contacts και όλα.
Δηλαδή το restore του backup γινόταν, αλλά το κινητό δεν το καταλάβαινε (ή κάτι τέτοιο).

Η διαδικασία έγινε σε 2 διαφορετικά laptops, κανένα από τα οποία δεν είχε στημένο πάνω του iTunes (καθαρή εγκατάσταση δηλαδή).
Το Σάββατο έγινε στο ένα κινητό, την Κυριακή στο άλλο.

Όπως καταλαβαίνετε, φχαριστήθηκα "user friendlyness" και θα σας το κοπανάω για πάντα. :D

Από ότι κατάλαβα εγώ από τον Δημήτρη ήταν ότι ξεκίνησε την διαδικασία σε φρέσκια εγκατάσταση itunes σε διαφορετικούς υπολογιστές, τα iphone είχαν μείνει ως λειτουργικό στην 4.3, που είναι 3 γενιές πίσω από την τρέχουσα κ έκανε το update, αλλά δεν προχωρούσε.
Οπότε, επέλεξε την επιλογή setup as new και έπαιξε.
Η μεν 1η επιλογή είναι update πάνω στο υπάρχον λειτουργικό ενώ η 2η είναι διαγραφή όλα, εγκατάσταση του νέου λειτουργικού και μετά ενημέρωση με τις εφαρμογές και τα δεδομένα προ αναβάθμισης.
Εφόσον τα κινητά ήταν με τόσο παλιό λειτουργικό, η σωστή διαδικασία ήταν η 2η, δλδ setup as new.
Προσωπικά, το ότι δεν έπαιξε το update και έπαιξε η 2η επιλογή, δεν μου κάνει καμία εντύπωση, για τόσο παλιά λειτουργικά.
Προφανώς οι χρήστες τους δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών.

H ίδια η Apple αναφέρει εδώ : http://support.apple.com/kb/HT4972
"To update your iPhone, iPad, or iPod touch from iOS 4 to iOS 5 or later, you must erase and restore your device first, before completing the update."
Που σημαίνει η 2η επιλογή και όχι η 1η της αναβάθμισης και αυτό γιατί είχαν πολύ παλιό λογισμικό.

Άρα πρώτα διαβάζουμε τι γράφει η εταιρεία και μετά κάνουμε τις αναβαθμίσεις και αν δεν παίξουν τα σωστά βήματα τότε γκρινιάζουμε...! :ernaehrung004: :grinning-smiley-043-bye-

Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Κοιτά, επι της ουσίας είτε επιλέξεις restore from backup είτε set up as new, η ίδια διαδικασία ακολουθείται αν γίνει μέσω iTunes: Σβηνεται τελείως το iPhone, περνά καθαρά το νέο firmware και επαναφέρεις τα δεδομένα απο το backup (manually στην δεύτερη περίπτωση).
Μήπως τα πισια δεν είχαν την τελευταία έκδοση iTunes?

Τελευταία ήταν. Μόλις είχε κατέβει και εγκατασταθεί.

Το ένα μηχάνημα είχε Win 7 και το άλλο XP. Εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα, ακριβώς ίδιο πρόβλημα. Κοινό σημείο, το iTunes.. ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Τελευταία ήταν. Μόλις είχε κατέβει και εγκατασταθεί.

Το ένα μηχάνημα είχε Win 7 και το άλλο XP. Εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα, ακριβώς ίδιο πρόβλημα. Κοινό σημείο, το iTunes.. ;)

Μπαααα....διάβασε τι έγραψα...άλλο ήταν το κοινό πρόβλημα...εσύ ! :music-smiley-005:

iphone + pc = disaster! :p

ενας λογος , ειναι οτι ηταν σε ios 4 -> 7.
Δε παει ετσι ακριβως.... το σωστο ειναι να κανεις ολες τις αναβαθμισεις , τη μια πισω απο την αλλη.
Αν πηγες να περασεις το 7 , πανω απο το 4 , λογικο ειναι να μη γινεται restore.
Υπαρχουν πολλες αλλαγες ... μιλαμε για 3 version μετα (3 χρονια δηλ.) ....

Το "σωστό" είναι να ακολουθήσεις τη διαδικασία που προτείνει ο κατασκευαστής.

Ο κατασκευαστής στην προκειμένη περίπτωση (η Apple δηλαδή) είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Οπότε, όφειλε να μην υπάρχει πρόβλημα.

Ειδικά τη στιγμή που (όπως λέει ο Τάκης) ουσιαστικά γίνεται clean install και μετά restore τα δεδομένα, δεν θα έπρεπε να παίζει κανένα ρόλο αν πηγαίνει κανείς από 4 σε 7 ή από 6 σε 7.

ο μεσος χρηστης κανει κανονικα τις αναβαθμισεις , αφου απο default οταν το συνδεσεις στον υπολογιστη το itunes σου προτεινει να τη κανεις!
To itunes κανει αυτοματα backup οποτε το συνδεεις ...
Αν κανεις οτι σου λεει , δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Ο Δημητρης ειπε οτι ΠΟΤΕ δεν ειχαν συνδεθει σε pc me itunes....αντε βγαλε ακρη !

Δεν θυμάμαι η Apple να θεωρεί υποχρεωτική τη σύνδεση του iPhone με μηχάνημα που τρέχει iTunes. Αν κάνει κάτι τέτοιο, άλλος ένας λόγος να μη προτιμάτε iPhone.. ;)

Ασε που μιλαμε για pc...οποτε δε παιρνουμε ευθυνη για τιποτα!:p
Σε pc δεν ξερεις καν τι "μεσολαβει" , αφου δεν υπαρχουν default επιλογες για contacts, addres book, photo management κλπ
Ολα αυτα που λεμε , ισχυουν για MAC...σε Pc , νιπτω τας χειρας μου.

Εσείς μπορεί να μη παίρνετε ευθύνη, αλλά ο κατασκευαστής μια χαρά ευθύνη οφείλει να έχει.. Μην ξεχνάς ότι PCs αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των εγκατεστημένων σταθμών εργασίας στον πλανήτη. Είναι τουλάχιστον αστείο η όποια Apple να μην τα υποστηρίζει σωστά.

Και όσο αφορά contacts, address book, κτλ καμία σχέση. Το iTunes δεν ήταν ρυθμισμένο να τραβάει από πουθενά αλλού δεδομένα. Ότι έκανε, το έκανε με το iPhone και μόνο με αυτό. Πιο vanilla εγκατάσταση δεν γινόταν.

Το "σωστό" είναι να ακολουθήσεις τη διαδικασία που προτείνει ο κατασκευαστής.

Ο κατασκευαστής στην προκειμένη περίπτωση (η Apple δηλαδή) είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Οπότε, όφειλε να μην υπάρχει πρόβλημα.

Ειδικά τη στιγμή που (όπως λέει ο Τάκης) ουσιαστικά γίνεται clean install και μετά restore τα δεδομένα, δεν θα έπρεπε να παίζει κανένα ρόλο αν πηγαίνει κανείς από 4 σε 7 ή από 6 σε 7.
Παίζει μεγάλο ρόλο από ποιά έκδοση πας σε ποιά !!!
Το έγραψα παραπάνω, διάβασε προσεκτικά τι γράφω !
Κ σταματά να γράφεις κουκουρούκου...από την 4 στην 7 παίζει μόνο η setup as new ! :damnyou:

Μάλλον δεν καταλάβατε (ή κάνατε οτι δεν καταλάβατε) τι είπε ο Ντιμης και κλασικά, σπεύσατε με τις ειρωνίες κλπ.

Ετσι οπως τα γράφει, γινόταν το restore αλλα εμφανιζόταν μόνο μετα απο setup as new!

Τρέχα γύρευε δλδ....

Το ίδιο μου εκανε κι εμένα το 4S κατα την αναβάθμιση απο 6.Χ σε 7.0.3 και restore απο backup ενός 3GS (με παλιό άγνωστο iOS).

Αφού είχε γίνει κανονικά καθαρή εγκατάσταση της 703 σε mac το συνδέω σε PC (latest iTunes) στο οποίο είχε γίνει backup το, προς αντικατάσταση, 3GS.

Το συνδέω, επιλέγω restore from backup ξεκινάει και μετα απο λιγο μου ξανά ξεκινάει την διαδικασία απο την αρχη μόνο του. Ξανά απο τη αρχή, ξανά τα ίδια. Φαύλος κύκλος.

Εκει, επιλέγω setup as new η του κάνω restart (δεν θυμάμαι τι απο τα 2) και ως δια μαγείας "εμφανίστηκε" το restore.

Μετα, ολα καλα (αν εξαιρέσεις το γεγονός οτι το sync πάντα κολλάει αλλα το sync εχει γίνει).

Με λίγα λόγια, το iTunes επιβεβαιώνει την φήμη του εφιάλτη.

Ειναι καταπληκτικό το ποσο απλό και ταυτόχρονα σαδιστικα μπλεγμένο ειναι.

Α, μπράβο! Ακριβώς το ίδιο έπαθα και εγώ!

Και υποψιάζομαι και πολλοί άλλοι, οι οποίοι απλά δεν το πολυσυζητάνε στα φόρα για διάφορους λόγους.. ;)

ΥΓ τα περί "διαφορων" PC Mac όσον αφορά το iTunes ειναι παπαρια μαντολες (και δικαιολογίες για τα φανμπους :p)

Συμφωνώ απόλυτα. Πιστεύω ότι όσο αφορά τουλάχιστον βασικές λειτουργίες (και όχι integration με το λειτουργικό σύστημα σε επίπεδο επαφών κτλ) είναι ακριβώς ίδια πράγματα και συμπεριφέρονται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Από ότι κατάλαβα εγώ από τον Δημήτρη ήταν ότι ξεκίνησε την διαδικασία σε φρέσκια εγκατάσταση itunes σε διαφορετικούς υπολογιστές, τα iphone είχαν μείνει ως λειτουργικό στην 4.3, που είναι 3 γενιές πίσω από την τρέχουσα κ έκανε το update, αλλά δεν προχωρούσε.
Οπότε, επέλεξε την επιλογή setup as new και έπαιξε.
Η μεν 1η επιλογή είναι update πάνω στο υπάρχον λειτουργικό ενώ η 2η είναι διαγραφή όλα, εγκατάσταση του νέου λειτουργικού και μετά ενημέρωση με τις εφαρμογές και τα δεδομένα προ αναβάθμισης.
Εφόσον τα κινητά ήταν με τόσο παλιό λειτουργικό, η σωστή διαδικασία ήταν η 2η, δλδ setup as new.
Προσωπικά, το ότι δεν έπαιξε το update και έπαιξε η 2η επιλογή, δεν μου κάνει καμία εντύπωση, για τόσο παλιά λειτουργικά.
Προφανώς οι χρήστες τους δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών.

H ίδια η Apple αναφέρει εδώ : http://support.apple.com/kb/HT4972
"To update your iPhone, iPad, or iPod touch from iOS 4 to iOS 5 or later, you must erase and restore your device first, before completing the update."
Που σημαίνει η 2η επιλογή και όχι η 1η της αναβάθμισης και αυτό γιατί είχαν πολύ παλιό λογισμικό.

Άρα πρώτα διαβάζουμε τι γράφει η εταιρεία και μετά κάνουμε τις αναβαθμίσεις και αν δεν παίξουν τα σωστά βήματα τότε γκρινιάζουμε...! :ernaehrung004: :grinning-smiley-043-bye-

Εγώ φταίω που δεν παίρνω screenshots.. :p

Το iTunes είδε ότι είχα 4.3 και μου έδωσε την επιλογή να αναβαθμίσω από 4.3 σε 7.0.3, οπότε αναβάθμισα. Δεν υπήρχαν ούτε υποσημειώσεις, ούτε links προς το support, ούτε τίποτα. Απλά ένα κουμπί, το upgrade. Το πάτησα και έγιναν αυτά που περιέγραψα. Η αναβάθμιση έγινε κανονικά, δεν μου γκρίνιαξε κανείς. Στο restore των δεδομένων υπήρξε το πρόβλημα και ήταν ακριβώς αυτό που περιγράφει και ο Σύριος, ο οποίος πήγε από 6 σε 7 αν θυμάμαι καλά.

Αν ισχύει το παραπάνω άρθρο του support και δεν έχουν ενσωματώσει αυτή την πληροφορία μέσα στο upgrade procedure που ακολουθεί το iTunes (ώστε να μην σε αφήνει να κάνεις πατάτα, κάτι που επαναλαμβάνω δεν έγινε στην περίπτωσή μου) δεν τους φταίει κανείς άλλος. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Εγώ φταίω που δεν παίρνω screenshots.. :p

Το iTunes είδε ότι είχα 4.3 και μου έδωσε την επιλογή να αναβαθμίσω από 4.3 σε 7.0.3, οπότε αναβάθμισα. Δεν υπήρχαν ούτε υποσημειώσεις, ούτε links προς το support, ούτε τίποτα. Απλά ένα κουμπί, το upgrade. Το πάτησα και έγιναν αυτά που περιέγραψα. Η αναβάθμιση έγινε κανονικά, δεν μου γκρίνιαξε κανείς. Στο restore των δεδομένων υπήρξε το πρόβλημα και ήταν ακριβώς αυτό που περιγράφει και ο Σύριος, ο οποίος πήγε από 6 σε 7 αν θυμάμαι καλά.

Αν ισχύει το παραπάνω άρθρο του support και δεν έχουν ενσωματώσει αυτή την πληροφορία μέσα στο upgrade procedure που ακολουθεί το iTunes (ώστε να μην σε αφήνει να κάνεις πατάτα, κάτι που επαναλαμβάνω δεν έγινε στην περίπτωσή μου) δεν τους φταίει κανείς άλλος. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

Δεν είναι δικαιολογίες. Έχει βγάλει στο support site της η Apple συγκεκριμένες οδηγίες. Τις ακολουθείς κ τελειώνει η κουβέντα.
οκ καταλαβαίνω ότι δεν σε σταμάτησε το itunes να κάνεις update και σε άφησε να επιλέξεις τι θες να κάνεις. οκ αυτό ας το πούμε ότι είναι bug, αλλά επειδή είσαι γνώστης υπολογιστών πολύ καλά, όταν κάνεις τέτοια διαδικασία αναβάθμισης λογισμικού, κάνεις μια απλή αναζήτηση στο support site κ λύνεις όλες σου τις απορίες, τόσο απλά !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Δεν είναι δικαιολογίες. Έχει βγάλει στο support site της η Apple συγκεκριμένες οδηγίες. Τις ακολουθείς κ τελειώνει η κουβέντα.
οκ καταλαβαίνω ότι δεν σε σταμάτησε το itunes να κάνεις update και σε άφησε να επιλέξεις τι θες να κάνεις. οκ αυτό ας το πούμε ότι είναι bug, αλλά επειδή είσαι γνώστης υπολογιστών πολύ καλά, όταν κάνεις τέτοια διαδικασία αναβάθμισης λογισμικού, κάνεις μια απλή αναζήτηση στο support site κ λύνεις όλες σου τις απορίες, τόσο απλά !

Μα, δεν με άφησε να επιλέξω κάτι. Μονόδρομος ήταν το κουμπί του upgrade. Επιλογή είχα μετά το upgrade, αφού είχε κάνει reboot το iPhone σε 7 και με ρωτούσε (το iPhone) κατά πόσο θα ήθελα να κάνω setup as new ή restore (και κάτι άλλο άσχετο, δεν θυμάμαι..).

Εγώ (ή εσύ) πες ότι μπορεί να πονηρευόμουν και να έκαναν search (που δεν πονηρεύτηκα γιατί περνάω ένα #$@#ένο IOS σε iPhone, όχι AIX σε mainframe), όλα τα μιλιούνια χρηστών που δεν έχουν επαφή με υπολογιστές (και γιαυτό ίσως προτίμησαν την Apple.. ;)), τι φταίνε;

Συνεχίζεις τις φαιδρότητες βλέπω Δημούτρη ... :p
Πρέπει να ξέρεις οτι οι 3 "μεγάλοι" δεν κανουν λάθος ΠΟΤΕ , και οτι το Itunes ειναι απολύτως user friendly ... :p

Συνεχίζεις τις φαιδρότητες βλέπω Δημούτρη ... :p
Πρέπει να ξέρεις οτι οι 3 "μεγάλοι" δεν κανουν λάθος ΠΟΤΕ , και οτι το Itunes ειναι απολύτως user friendly ... :p

Βασικά εσύ συνεχίζεις...αν έχεις κάτι να προσθέσεις στην κουβέντα που να είναι χρήσιμο έχει καλώς, διαφορετικά καλύτερα να αφήσεις το νήμα να είναι καθαρό.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Μα, δεν με άφησε να επιλέξω κάτι. Μονόδρομος ήταν το κουμπί του upgrade. Επιλογή είχα μετά το upgrade, αφού είχε κάνει reboot το iPhone σε 7 και με ρωτούσε (το iPhone) κατά πόσο θα ήθελα να κάνω setup as new ή restore (και κάτι άλλο άσχετο, δεν θυμάμαι..).

Εγώ (ή εσύ) πες ότι μπορεί να πονηρευόμουν και να έκαναν search (που δεν πονηρεύτηκα γιατί περνάω ένα #$@#ένο IOS σε iPhone, όχι AIX σε mainframe), όλα τα μιλιούνια χρηστών που δεν έχουν επαφή με υπολογιστές (και γιαυτό ίσως προτίμησαν την Apple.. ;)), τι φταίνε;

Σου απαντώ λοιπόν ότι μια χαρά έκανες το update όπως σε άφησε κ μόλις σε γύρισε σε 7 σε ρώτησε τι να κάνει. Εκεί πιθανότατα θα έπρεπε να γνωρίζει ότι προέρχεται από την 4 έκδοση κ να μην σε αφήνει κ για τις 2 επιλογές, αλλά μόνο για την μία. Σε αυτό συμφωνούμε. Αλλά από την άλλη, δεν βλέπω τελικά πρόβλημα, αφού δοκίμασες την μία επιλογή κ δεν έπαιξε, επέλεξες την 2η κ έπαιξε. Μήπως κάνεις την τρίχα τριχιά ; :ernaehrung004:

Δεν θυμάμαι η Apple να θεωρεί υποχρεωτική τη σύνδεση του iPhone με μηχάνημα που τρέχει iTunes. Αν κάνει κάτι τέτοιο, άλλος ένας λόγος να μη προτιμάτε iPhone.. ;)

.
Εδώ ειναι το λάθος σου. Στην έκδοση 4.0 ήταν υποχρεωτική η σύνδεση του iPhone με το iTunes για να ενεργοποιηθεί (μεταγενέστερα ανεξαρτητοποιηθηκε απο το iTunes) άρα προφανώς κάποιος είχε ενεργοποίησει τα iPhones σε άλλον υπολογιστή.
Σε κάθε περίπτωση νομίζω κανείς την τρίχα-τριχιά μόνο και μόνο για να κραξεις την apple για κάποιο bug που αφενός δεν επιφέρει καμία ζημιά και αφετέρου αφορά μόνο την έκδοση windows.. :p

Δημητρη , επιμενεις σε κατι το οποιο ξερεις εξ αρχης οτι εχεις αδικο, μονο και μονο για να τη πεις!.

Ξερεις πολυ καλα επισης, οτι τα εκατομμυρια των χρηστων, κανουν ΟΛΕΣ τις αναβαθμισεις οταν αυτες βγαινουν, ειτε μεσω του itunes ειτε μεσω OTA.
Εσυ λοιπον πηρες (κακως) την ευθυνη να κανεις update kai ρεστορε σε κατι που δεν ηταν καν ενημερωμενο, για τα τελευταια 3 χρονια και δεν ειχε ΠΟΤΕ συγχρονιστει με καποιο μηχανημα. ΚΑι το οτι τα καταφερες τελικα, για μενα, ειναι τουλαχιστον εντυπωσιακο... το οτι γκρινιαζεις (οπως κανει και ο φιλος μα ο Συριος) για τις δικες σας "παραληψεις" , ειναι τουλαχιστον γραφικο!

To itunes ειναι σιγουρα ενα προγραμμα που εχει "διογκωθει" και αποκτησει τεραστια σημασια και θα πρεπει η apple καποια στιγμη να το ξανασκεφτει.
Oμως αν τηρεις (που ουτε εσυ ουτε ο Συριος κανετε) τις βασικες οδηγιες , δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Σου απαντώ λοιπόν ότι μια χαρά έκανες το update όπως σε άφησε κ μόλις σε γύρισε σε 7 σε ρώτησε τι να κάνει. Εκεί πιθανότατα θα έπρεπε να γνωρίζει ότι προέρχεται από την 4 έκδοση κ να μην σε αφήνει κ για τις 2 επιλογές, αλλά μόνο για την μία. Σε αυτό συμφωνούμε. Αλλά από την άλλη, δεν βλέπω τελικά πρόβλημα, αφού δοκίμασες την μία επιλογή κ δεν έπαιξε, επέλεξες την 2η κ έπαιξε. Μήπως κάνεις την τρίχα τριχιά ; :ernaehrung004:

Το πρόβλημα είναι ότι επιλέγοντας την πρώτη επιλογή (set up as new) μου έλεγε ότι δεν θα κρατήσει ούτε επαφές ούτε apps ούτε τίποτα, κάτι που αν γινόταν θα ήταν καταστροφικό τη στιγμή που (πρακτικά) δεν υπήρχε backup. Ευτυχώς υπήρχε ακόμα το παλιό κινητό το οποίο είχε μέσα τα contacts, οπότε (μετά τον 3ο ή 4ο κύκλο "restore") τελικά το τόλμησα.

Τελικά παρότι έλεγε ότι δεν θα κρατούσε τίποτα, οι κύκλοι restore είχαν πιάσει, οπότε τα δεδομένα είχαν πάει στη θέση τους.

Ολικό fail δηλαδή, όσο αφορά την διαδικασία.

Re: Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Εδώ ειναι το λάθος σου. Στην έκδοση 4.0 ήταν υποχρεωτική η σύνδεση του iPhone με το iTunes για να ενεργοποιηθεί (μεταγενέστερα ανεξαρτητοποιηθηκε απο το iTunes) άρα προφανώς κάποιος είχε ενεργοποίησει τα iPhones σε άλλον υπολογιστή.
Σε κάθε περίπτωση νομίζω κανείς την τρίχα-τριχιά μόνο και μόνο για να κραξεις την apple για κάποιο bug που αφενός δεν επιφέρει καμία ζημιά και αφετέρου αφορά μόνο την έκδοση windows.. :p

Αν ήταν υποχρεωτική η σύνδεση με iTunes για την ενεργοποίηση, προφανώς και κάποιος την είχε κάνει. Δεν γνωρίζω ποιος, και ούτε οι ιδιοκτήτες των κινητών γνώριζαν (ή θυμούνται) και θεωρώ ότι δεν έχουν και την υποχρέωση να γνωρίζουν. For all I know μπορεί η διαδικασία να έγινε και στο μαγαζί που είχαν αγοράσει τα τηλέφωνα.

Δεν κάνω καθόλου την τρίχα τριχιά. Το bug είναι αρκετά σοβαρό ώστε να δικαιολογεί κλήση στο support της Apple. Ένας απλός χρήστης που θα έβλεπε τα δεδομένα του να κινδυνεύουν να χαθούν θα πάθαινε εγκεφαλικό. Όπως έγραψα, εγώ έτυχε να έχω backup (δηλαδή το παλιότερο κινητό που είχε ακόμα μέσα τα contacts).

Εσείς από την άλλη είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθείτε να υποβαθμίσετε το γεγονός (το οποίο είναι ξεκάθαρα σοβαρό και διαπιστωμένο και από τρίτο (Σύριο)) και απορώ γιατί.

Ή μάλλον δεν απορώ καθόλου... ;)