Ιστορίες τρέλας από την Ψωροκώσταινα...

O Pleo προφανως και εχει δικιο συμφωνα με το νομο. Αλλωστε εχει και προσωπικη εμπειρια. Τα δικα μου μηνυματα βεβαια αφορουν στην ορθοτητα του νομου και στην διαρκη δικαιολογια του "Κρατους" που δεν εβαζε μεχρι προσφατα καμερες πουθενα, με τη διακιολογια της ΑΠΠΔ. Οπως ομως εγραψε κ ο Pleo, υπαρχει νεα γνωμοδοτηση που παρεκαμψε και αυτο το εμποδιο κ πλεον οι καμερες που διαχειριζονται οι αρχες ειναι νομιμες. Ελπιζω λοιπον να μπουν καμποσες τουλαχιστον για την οδικη ασφαλεια, οπου πλεον σχεδον καθημερινα διαβαζουμε για νεκρους μεσα στις πολεις, μπας κ συνετιστει κανενας απο τους οδηγικους φονιαδες που κυκλοφορουν στη χωρα και γλυτωσει και κανενας ανθρωπος τη ζωη του.

Επισης θα ηθελα να δω που στον νεο ΚΟΚ επιτρεπονται οι dash cams και να δω κ τις ασφαλιστικες να πριμοδοτουν τα ασφαλιστρα σε χρηστες dash cams. Βεβαια μεχρι προσφατα κατι προστασιες μπονους θυμαμαι κ διαφορα αλλα που προαγουν την ασυδοτη οδηγηση.

Συν να κόψουν το κ@λ@ σε όσους έχουν κάμερα παράνομα.
Δεν θα κυνηγάμε μόνοι μας τα αυτονόητα. Στη φυλακή οποίος δεν συμμορφώνεται.

Βρε συ... Αν εδινε το υλικο σε αυτον που του εκανε μηνυση κ πληρωσε το προστιμο, θα του εδινε ακομα περισσοτερα στοιχεια για να του ξανακανει μηνυση μολις εκανε τη δουλεια του ο παθον. Ποιος τρελος θα του εδινε το βιντεο? Θα εσκαβε το λακο του

Επομένως η κάμερα δεν ήταν η λύση για την ασφάλεια, όπως προσπάθησες να μας πείσεις εδώ και σελίδες.
Το μεγαλύτερο αυτογκόλ στην συζήτηση ήταν αυτό.

Και να προσθέσω και ένα ακόμα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο υπεύθυνος επεξεργασίας αρνήθηκε να παραδώσει υλικό.
Σαν τη δικαστική απόφαση που μπήκε στην αρχή της κουβέντας.
Την πάτησε άγρια ο τύπος... .

Last edited:
Επομένως η κάμερα δεν ήταν η λύση για την ασφάλεια, όπως προσπάθησες να μας πείσεις εδώ και σελίδες.
Το μεγαλύτερο αυτογκόλ στην συζήτηση ήταν αυτό.
Αλλα γραφω, αλλα διαβαζεις. Δεν προσπαθησα να πεισω κανεναν για την συγκεκριμενη περιπτωση. Ομως ακολουθωντας τη δικη σου λογικη ("Στη φυλακή οποίος δεν συμμορφώνεται.") θα ηταν πολυ μαλακας ο ανθρωπος αν εδινε το υλικο στον καραγκιοζη παραβατικο που του εκανε κ μηνυση απο πανω.

Λεωνιδα, παει σε προσωπικη αντιπαραθεση το θεμα και δεν θα το ηθελα με καποιον σαν εσενα που εχει προσφερει εδω μεσα. Να το σταματησουμε εδω σε παρακαλω πολυ?

Αλλα γραφω, αλλα διαβαζεις. Δεν προσπαθησα να πεισω κανεναν για την συγκεκριμενη περιπτωση. Ομως ακολουθωντας τη δικη σου λογικη ("Στη φυλακή οποίος δεν συμμορφώνεται.") θα ηταν πολυ μαλακας ο ανθρωπος αν εδινε το υλικο στον καραγκιοζη παραβατικο που του εκανε κ μηνυση απο πανω.

Λεωνιδα, παει σε προσωπικη αντιπαραθεση το θεμα και δεν θα το ηθελα με καποιον σαν εσενα που εχει προσφερει εδω μεσα. Να το σταματησουμε εδω σε παρακαλω πολυ?

Εσύ να εμπιστευτείς την ασφάλεια σου σε γείτονες που μαλώνουν μεταξύ τους και δεν δίνουν το υλικό της κάμερας.

Έτσι. Αχταρμας. Κατά τα άλλα εγώ θα κάνω κωλοτούμπα εάν χρειαστώ το υλικό. Αυτά γραφτηκαν.. . Τα ξέχασες;

Διαβάστε τους συνδέσμους από την ΑΠΠΔ που παραθεσα στην κουβέντα. Θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

Εγώ θα το συνοψίσω όσο μπορώ για όσους βαριουνται να τα διαβάσουν. Η παραβίαση της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας εξετάζεται υπό την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή πόσο βαριά την περιορίζει την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας η παραβίασή της
Είναι προφανές ότι η κάμερα ιδιώτη που βλέπει σε δημόσιο χώρο, είναι εξωφθαλμη παραβίαση αυτής της αρχής.
Έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια σε άπειρες περιπτώσεις το ίδιο.
Πρόκειται για θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
Θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα είναι να μπορείς να παρατηρείς με τα μάτια σου. Δεν είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα να παρακολουθείς με κάμερα.
Όποιος το ισχυρίζεται αυτό συμψηφιζοντας τα δύο, θα πρέπει να μας δείξει την ενσωματωμένη στο σώμα του κάμερα και τους τρόπους καταγραφής της εικόνας με τα οποία γεννήθηκε.

Μήπως να βάλουμε πρώτα και δημόσιο λιθοβολισμό για παραδειγματισμό; :p

Για παραβίαση δικαστικής απόφασης; Όχι. Μόνο φυλάκιση προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα.
Για συμμόρφωση έγραψα. Αυτό σημαίνει εαν δεν συμμορφωθεί να αφαιρέσει την κάμερα, κατόπιν των αποφάσεων των αρχών.

Για παραβίαση δικαστικής απόφασης; Όχι. Μόνο φυλάκιση προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα.
Για συμμόρφωση έγραψα. Αυτό σημαίνει εαν δεν συμμορφωθεί να αφαιρέσει την κάμερα, κατόπιν των αποφάσεων των αρχών.

Απλά αντιλαμβάνεσαι ότι σε μια χώρα που δε θα μπει ποτέ φυλακή αυτός που θα σου σμπαραλιάσει το αμάξι είναι λίγο τραβηγμένο να μπει φυλακή αυτός που τον κατέγραψε να το κάνει.

Απλά αντιλαμβάνεσαι ότι σε μια χώρα που δε θα μπει ποτέ φυλακή αυτός που θα σου σμπαραλιάσει το αμάξι είναι λίγο τραβηγμένο να μπει φυλακή αυτός που τον κατέγραψε να το κάνει.

Ας πούμε ότι η αντίληψή μου καθώς και του νομοθέτη λέει ότι σε αυτό θα πρέπει να προστεθούν και οι άπειρες παραβιάσεις που κάνει ο τύπος μέ την κάμερα 24/7 μέχρι να λάχει (που δεν είναι καν σίγουρο ότι θα λάχει) εκείνη η περίπτωση που θα καταγράψει τέτοιο συμβάν.

Δεν μπορείς με λίγα λόγια για να πιάσεις ένα έγκλημα, να κάνεις άλλα χιλιάδες. Αυτό γράφω από την αρχή. Σκέψου τώρα ως κερασάκι στην τούρτα ότι αυτό το αξιώνεις κι όλας από τον οποιοδήποτε τυχάρπαστο που δεν ξέρεις τι καπνό φουμάρει.

Last edited:
Εγώ τα έχω μπλέξει ή η παρέμβασή σου στο θέμα με τις κάμερες που βάζουν οι ιδιώτες στα σπίτια; Τώρα λες ότι σε αυτούς προφανώς ισχύουν άλλα εκεί. Για αυτές τις κάμερες συζητάμε. Σύμφωνα με το σκεπτικό σου, εάν το απαιτούν οι σύνθήκες, ακόμα και αυτό αλλάζει. Έτσι ήταν η απάντηση στην παράθεση στο σχόλιό μου.

Pleo, δεν έχω πρόβλημα κατανόησης κειμένου.

Μιλάγατε για κρατικές κάμερες στην Αγγλία, απάντησα για κρατικές κάμερες στην Αγγλία.

Αν δεν το κατάλαβες και απάντησες άλλα αντ' άλλων it's on you, μη ζητάς και τα ρέστα.

Τώρα όμως λες ότι ότι για τους ιδιώτες ισχύουν άλλα.

Δεν είχα πει κάτι διαφορετικό για τους ιδιώτες επειδή ποτέ δεν είχα αναφερθεί στους ιδιώτες.
Αν διαφωνείς παράθεσέ μου που μιλούσα για ιδιώτες.

Άρα τι; Δεν μπορεί να αλλάξει αυτό.

Και πως να αλλάξει; Είναι δυνατόν να αλλάξει; Ούτε με σφαίρες. Για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχει η αρχή της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας. Για να υπάρχει ασφάλεια επάνω στο θέμα αυτό, ποιος είναι εκείνος που μπορεί να εγγυηθεί τη διαδικασία όπως θα πρέπει να ακολουθείται για να προστατεύεται η αρχή αυτή; Το κράτος μόνο μπορεί να είναι.

Να δεχτώ ότι ακόμα κι αυτό που λέω, δηλαδή ότι το κράτος θα πρέπει να είναι πίσω από τέτοια θέματα που αφορούν τις κάμερες, πως σε ένα κράτος όπως η ψωροκώσταινα είναι λιγάκι αμφίβολο ως προς την αποτελεσματικότητά του; Να το δεχτώ.
Όμως η άλλη επιλογή ποια είναι; Οι πολίτες του κράτους της ψωροκώσταινας να είναι υπεύθυνοι ο καθένας ιδιωτικά για αυτό; Μιλάμε για τον απόλυτο εφιάλτη... .

Όλα τα παραπάνω ρυθμίζονται νομοθετικά, σε κρατικό και κοινοτικό επίπεδο.

Οι νόμοι φυσικά και αλλάζουν, αν αλλάξουν οι συνθήκες ή εξελιχθούν οι κοινωνίες ή πολύ απλά το ζητήσει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Οι νόμοι φυσικά και αλλάζουν, αν αλλάξουν οι συνθήκες ή εξελιχθούν οι κοινωνίες ή πολύ απλά το ζητήσει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Δεν θα σταθώ στα άλλα. Θα καταλήξουν ατέρμονα. Θα σταθώ στο τελευταίο. Η πλειοψηφία της Βουλής σε αναθεώρηση του Συντάγματος. Όχι απλή πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Από το άρθρο #5

'Αρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία)​

1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

Δεν είναι απλό όπως καταλαβαίνεις. Ούτε με σφαίρες όπως έγραψα.

Εσύ να εμπιστευτείς την ασφάλεια σου σε γείτονες που μαλώνουν μεταξύ τους και δεν δίνουν το υλικό της κάμερας.

Έτσι. Αχταρμας. Κατά τα άλλα εγώ θα κάνω κωλοτούμπα εάν χρειαστώ το υλικό. Αυτά γραφτηκαν.. . Τα ξέχασες;

Διαβάστε τους συνδέσμους από την ΑΠΠΔ που παραθεσα στην κουβέντα. Θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

Εγώ θα το συνοψίσω όσο μπορώ για όσους βαριουνται να τα διαβάσουν. Η παραβίαση της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας εξετάζεται υπό την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή πόσο βαριά την περιορίζει την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας η παραβίασή της
Είναι προφανές ότι η κάμερα ιδιώτη που βλέπει σε δημόσιο χώρο, είναι εξωφθαλμη παραβίαση αυτής της αρχής.
Έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια σε άπειρες περιπτώσεις το ίδιο.
Πρόκειται για θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
Θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα είναι να μπορείς να παρατηρείς με τα μάτια σου. Δεν είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα να παρακολουθείς με κάμερα.
Όποιος το ισχυρίζεται αυτό συμψηφιζοντας τα δύο, θα πρέπει να μας δείξει την ενσωματωμένη στο σώμα του κάμερα και τους τρόπους καταγραφής της εικόνας με τα οποία γεννήθηκε.
Θα σε παρακαλέσω να είσαι λιγότερο εριστικός. Μπορείς μια χαρά να πεις την άποψη σου χωρίς να εκφράζεσαι υποτιμητικά για το συνομιλητή σου.

Με πηραν σημερα απο τα Leroy Merlin για να μου υπενθυμισουν οτι η προβλεπομενη συντηρηση του κλιματιστικου
(που πεφτει κατι μηνες αργοτερα, καπου στον Νοεμβριο) θα γινει απο το συνεργειο που το εγκατεστησε.
Τους ευχαριστησα αλλα αρνηθηκα την συντηρηση απο το ιδιο συνεργειο (οι λογοι προφανεις, τους εγραψα αλλωστε).

Ουτε καν με ρωτησαν γιατι ( ........ αρα γνωριζουν οτι ολα τα συμβαλλομενα συνεργεια τους δεν κανουν ΚΑΛΗ δουλεια,
μην το πω αλλιως ! 😠) Μετα μου λενε οτι σαν την μεγαλη εταιρεια κανεις φθηνοτερος. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ? Οταν θα
χρειαστει ξεβιδωμα και καινουργιο βιδωμα πανω στην ηδη ΣΤΡΑΒΗ τοποθετηση ..... ακριβοτερα θα μου βγει !!!!!!!!!

Μια υποσημειωση : εαν ειχα δεχτει τον Γιωργο τον κλιματιστη εδω απεναντι (που ναι, τον θεωρω απατεωνισκο)
θα μου βγαινε ελαχιστα ακριβοτερα (καπου στα 600 ευρα) αλλα ..... ΠΟΛΥ καλυτερα σχεδον στα παντα.
Διοτι θα χε επωμιστει τα παντα μονος του, και δεν θα ειχα γινει μπαλακι του τεννις. Αυτα τα 100 ευρω
που τελικα γλιτωσα ...... μου βγηκαν ΘΕΟΞΙΝΑ !

Last edited:
Θα σε παρακαλέσω να είσαι λιγότερο εριστικός. Μπορείς μια χαρά να πεις την άποψη σου χωρίς να εκφράζεσαι υποτιμητικά για το συνομιλητή σου.

Αυτό σου διέφυγε. Απευθύνθηκε σε εμένα.

Έχεις δίκιο. Ελπίζω να μη σου χρειαστεί μόνο..Γιατί αν σου χρειαστεί θα ήθελα να δω την κωλοτουμπα πάνω στις απόψεις που έχεις...

Δεν θα κάτσω να δείχνω τον ελέφαντα στο δωμάτιο και παράλληλα να πρέπει να αποδείχνω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Αυτές οι απόψεις έχουν γραφτεί δημόσια και προτρέπουν σε παράνομες ενέργειες.

Στα τελευταία μηνύματα βλέπω ότι υπάρχει τυφλή εμπιστοσύνη στο νομοθέτη ότι είναι σχεδόν αλάθητος. Οι κάμερες ΔΕΝ πρέπει να καταγράφουν δημόσιο χώρο. ΟΚ να το δεχτώ.

Προχωράω την κουβέντα παρακάτω. Γιατί ο ίδιος νομοθέτης δεν συγχωνεύει τις ποινές; Πόσο γελοίο είναι να διαβάζεις ότι ο koupa έχει συλληφθεί δεκάδες φορές και συνεχίζει το θεάρεστο έργο του; Δεν το συνεχίζω με τα πλασματικά ισόβια που είναι 15 χρόνια και με τις αγροτικές φυλακές ίσως και λιγότερο. Στέκομαι απλά στις διαρρήξεις που είναι το συχνότερο έγκλημα.

Μήπως ο νομοθέτης τελικά δεν είναι τόσο σοφός; ΟΚ απαγόρευσε μου τις κάμερες αλλά η απαγόρευση να είναι σωστή. Τις βάζουμε για να προστατεύσουμε την περιουσία μας και ΌΧΙ να δούμε τον κώλο της Μαιρούλας. Φτιάξε το νόμο έτσι ώστε να μη χρειάζεται προστασία η περιουσία μου. Να ξέρει ο διαρρήκτης ότι θα πάει στα κάτεργα με τη δεύτερη σύλληψη. Ή να έχει παντού κρατικές κάμερες αφού θέλετε κράτος Big Brother.

Ο τύπος που προσπάθησε να κλέψει τη γειτόνισσα μόλις είχε βγει από τη φυλακή. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε καταστρέψει οικονομικά και υλικά ένα νέο περιπτερά μερικών ημερών. Όταν πήγαμε στο τμήμα ο ΑΞ.ΥΠ. που τον γνώριζε τον ρώτησε γιατί έκλεψε και του απάντησε όμορφα και ωραία ότι πρέπει να ζήσω. Ίχνος ντροπής. Ευτυχώς ήταν με αναστολή και μπήκε πάλι μέσα. Τα άλλα καλόπαιδα στην περιοχή μου μπαινοβγαίνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ο Εισαγγελέας τους αφήνει εκτός διότι είναι μικρό-αδικήματα και τις περισσότερες φορές επιστρέφουν τα κλοπιμαία αν είναι υλικά.

Πως με προστατεύει το κράτος λοιπόν; Πληρώνω φόρους, απαγορεύεται ορθώς η οπλοκατοχή, η επίθεση, η καταγραφή και;;; Πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου συναγερμούς και ασφάλεια κλοπής. Τι ακριβώς πρέπει να νιώσω αν όχι βλάκας. Γιατί η λογική ότι οι κάμερες πρέπει να είναι μέσα στο χώρο σου είναι βλακεία ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ. Άπαξ και ο άλλος μπήκε μέσα σε μαγάρισε. Το θέμα είναι να μην μπει. Και αν δεν καταγράφεται το 100% του χώρου σου τότε bye - bye. Ένας στοιχειωδώς έμπειρος διαρρήκτης θα κάνει πάρτι.

Αυτό σου διέφυγε. Απευθύνθηκε σε εμένα.

Δεν θα κάτσω να δείχνω τον ελέφαντα στο δωμάτιο και παράλληλα να πρέπει να αποδείχνω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Αυτές οι απόψεις έχουν γραφτεί δημόσια και προτρέπουν σε παράνομες ενέργειες.
Η σύσταση απευθύνεται σε όλους τους συμμετέχοντες. Δε θα κάτσω να κοσκινίσω ένα ολόκληρο νήμα, αν θεωρείς ότι θίγεσαι μπορείς να κάνεις report το ανάλογο ποστ.

enlighen me, που απαντήθηκαν;

1. Σε όλη τη συζήτηση.
2. Στους συνδέσμους της Αρχής Προσατσίας Προσωπικών Δεδομένων https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/eisagwgi_videoepitirisi Έχει και FAQ ανά κατηγορία που σε ενδιαφέρει.
3. Όσο πιο περιληπτικά γίνεται σε λίγες γραμμές από εμένα σε αυτό το post. https://avclub.gr/threads/istories-trelas-apo-tin-psorokostaina.183297/page-15#post-1059079532

Στα τελευταία μηνύματα βλέπω ότι υπάρχει τυφλή εμπιστοσύνη στο νομοθέτη ότι είναι σχεδόν αλάθητος. Οι κάμερες ΔΕΝ πρέπει να καταγράφουν δημόσιο χώρο. ΟΚ να το δεχτώ.

Προχωράω την κουβέντα παρακάτω. Γιατί ο ίδιος νομοθέτης δεν συγχωνεύει τις ποινές; Πόσο γελοίο είναι να διαβάζεις ότι ο koupa έχει συλληφθεί δεκάδες φορές και συνεχίζει το θεάρεστο έργο του; Δεν το συνεχίζω με τα πλασματικά ισόβια που είναι 15 χρόνια και με τις αγροτικές φυλακές ίσως και λιγότερο. Στέκομαι απλά στις διαρρήξεις που είναι το συχνότερο έγκλημα.

Μήπως ο νομοθέτης τελικά δεν είναι τόσο σοφός; ΟΚ απαγόρευσε μου τις κάμερες αλλά η απαγόρευση να είναι σωστή. Τις βάζουμε για να προστατεύσουμε την περιουσία μας και ΌΧΙ να δούμε τον κώλο της Μαιρούλας. Φτιάξε το νόμο έτσι ώστε να μη χρειάζεται προστασία η περιουσία μου. Να ξέρει ο διαρρήκτης ότι θα πάει στα κάτεργα με τη δεύτερη σύλληψη. Ή να έχει παντού κρατικές κάμερες αφού θέλετε κράτος Big Brother.

Ο τύπος που προσπάθησε να κλέψει τη γειτόνισσα μόλις είχε βγει από τη φυλακή. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε καταστρέψει οικονομικά και υλικά ένα νέο περιπτερά μερικών ημερών. Όταν πήγαμε στο τμήμα ο ΑΞ.ΥΠ. που τον γνώριζε τον ρώτησε γιατί έκλεψε και του απάντησε όμορφα και ωραία ότι πρέπει να ζήσω. Ίχνος ντροπής. Ευτυχώς ήταν με αναστολή και μπήκε πάλι μέσα. Τα άλλα καλόπαιδα στην περιοχή μου μπαινοβγαίνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ο Εισαγγελέας τους αφήνει εκτός διότι είναι μικρό-αδικήματα και τις περισσότερες φορές επιστρέφουν τα κλοπιμαία αν είναι υλικά.

Πως με προστατεύει το κράτος λοιπόν; Πληρώνω φόρους, απαγορεύεται ορθώς η οπλοκατοχή, η επίθεση, η καταγραφή και;;; Πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου συναγερμούς και ασφάλεια κλοπής. Τι ακριβώς πρέπει να νιώσω αν όχι βλάκας. Γιατί η λογική ότι οι κάμερες πρέπει να είναι μέσα στο χώρο σου είναι βλακεία ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ. Άπαξ και ο άλλος μπήκε μέσα σε μαγάρισε. Το θέμα είναι να μην μπει. Και αν δεν καταγράφεται το 100% του χώρου σου τότε bye - bye. Ένας στοιχειωδώς έμπειρος διαρρήκτης θα κάνει πάρτι.

Πρώτον, ο νομοθέτης είναι σοφός στο συγκεκριμένο θέμα των καμερών. Δεν είπε κανείς ότι είναι αλάθητος σε όλους τους νόμους όλου του αστικού δικαίου και του ποινικού κώδικα.

Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, πάμε να σταθούμε στο πόσο άκυρο είναι να λες ότι θες να δεις τον κλέφτη στον δημόσιο χώρο, όταν μπορείς να τον δεις στον ιδιωτικό σου χώρο όπου εκεί επιτρέπονται οι κάμερες. Όπως καταλαβαίνεις, βρίσκεσαι σε σύγχιση για το συγκεκριμένο. Καταγραφή κάνουν οι κάμερες. Κάντην λοιπόν εκεί που επιτρέπεται, όχι εκεί που απαγορεύεται για τους λόγους που έχουν εξηγηθεί πάρα πολλές φορές στην κουβέντα.**
Δεν μπορείς να λες ότι θέλεις να προστατέψεις τον ιδιωτικό σου χώρο που είναι η περιουσία σου και να έχεις την κάμερα στραμένη εκτός της περιουσίας σου. Αυτό το συγκεκριμένο σε πληροφορώ είναι συνεχώς το επιχείρημα που καταρρίπτεται στις αποφάσεις των δικαστηρίων όταν βγάζουν καταδικαστική απόφαση για τις παράνομες κάμερες.

Οι υπόλοιπες περιπτώσεις που αναφέρεις με σκοπό να αδυνατίσεις το νόημα του νόμου για τις κάμερες, αφενός δεν πετυχαίνουν τίποτε ως επιχείρημα γιατί είναι διαφορετικές περιπτώσεις και αφορούν τις ποινές και τη διάρκειά τους σε άλλες περιπτώσεις παράβασης του νόμου, αφετέρου είναι γνωστή τακτική γουαταμπαουτισμού με σκοπό το αδυνάτισμα του ισχυρού επιχειρήματος της άλλης πλευράς.

Ακριβώς επειδή ΔΕΝ θέλουμε κάμερες παντού, θέλουμε το κράτος να ελέγχει τις κάμερες. Όπως και οφείλει, όπως και είναι ο νόμος που απαγορεύει στον ιδιώτη να κάνει ό,τι του καπνίσει και να έχεις παντού κάμερες που δεν ξέρεις ούτε ποιος είναι από πίσω, ούτε τον σκοπό που σε καταγράφει.

** Περίπτωση κάμερας dummy (ψεύτικη) με σκοπό την αποτροπή του κλέφτη ή του εγκλήματος γιατί βλέπει ο κλέφτης ότι υπάρχει κάμερα. Δεν πετυχαίνει ποτέ το σκοπό της και επιπλέον εμπίπτει και αυτό στην ελευθερία της ανάπτυξης της προσωπικότητας. Ήτοι, με μικρότερο βάρος στην αρχή της αναλογικότητας μεν σε σχέση με μια πραγματική κάμερα, που όμως και αυτή περιορίζει την ελευθερία σου γιατί δεν ξέρεις αν σε καταγράφει ή όχι. Δεν μιλάω για τον κλέφτη, αλλά για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Είναι ο ίδιος λόγος που δεν επιτρέπεται απομίμηση όπλου, ακόμα κι αν είναι νεροπίστολο - ξεκάθαρα παιδικό παιχνίδι - στην καμπίνα του αεροσκάφους. Γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτό για αεροπειρατία ως απειλή πραγματικού όπλου, άσχετα αν δεν έχει φονική ισχύ.

Είναι όλα μελετημένα. Μην έχεις αμφιβολία.

Last edited:
Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, πάμε να σταθούμε στο πόσο άκυρο είναι να λες ότι θες να δεις τον κλέφτη στον δημόσιο χώρο, όταν μπορείς να τον δεις στον ιδιωτικό σου χώρο όπου εκεί επιτρέπονται οι κάμερες.

Μάλλον δεν έχεις πέσει ποτέ θύμα διάρρηξης και τα γράφεις εκτός χορού. Το θέμα είναι να αποτραπεί το έγκλημα. Από τη στιγμή που πάτησε πόδι στο σπίτι σου ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ. Έχεις δεν έχεις κάμερες η ζημιά έγινε. Έστω και τα 10-20€ της κλειδαριάς είναι απώλεια από την τσέπη σου.

Δεν ξέρω γιατί δεν το καταλαβαίνεις. Το οικιακό άσυλο είναι απαραβίαστο εκ του Συντάγματος. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο διαρρήκτης να εξαιρείται από αυτό. Γιατί αυτό λες. Ότι πρέπει να μπει στο σπίτι σου και μετά βλέπουμε. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ.

Όχι δεν θέλω οπλοκατοχή να γίνουμε Τέξας. Αλλά να ξέρει ο άλλος ότι δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει. Ας αλλάξει το κράτος τους νόμους όπως έγραψα και πριν και τότε να ξηλώσουμε και τις πόρτες. Αλλά όσο σουλατσάρουν έξω και μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΝΕΣ τότε ο νόμος που έχεις κάνει Ευαγγέλιο είναι ΛΑΘΟΣ.

Μάλλον δεν έχεις πέσει ποτέ θύμα διάρρηξης και τα γράφεις εκτός χορού. Το θέμα είναι να αποτραπεί το έγκλημα. Από τη στιγμή που πάτησε πόδι στο σπίτι σου ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ. Έχεις δεν έχεις κάμερες η ζημιά έγινε. Έστω και τα 10-20€ της κλειδαριάς είναι απώλεια από την τσέπη σου.

Δεν ξέρω γιατί δεν το καταλαβαίνεις. Το οικιακό άσυλο είναι απαραβίαστο εκ του Συντάγματος. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο διαρρήκτης να εξαιρείται από αυτό. Γιατί αυτό λες. Ότι πρέπει να μπει στο σπίτι σου και μετά βλέπουμε. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ.

Όχι δεν θέλω οπλοκατοχή να γίνουμε Τέξας. Αλλά να ξέρει ο άλλος ότι δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει. Ας αλλάξει το κράτος τους νόμους όπως έγραψα και πριν και τότε να ξηλώσουμε και τις πόρτες. Αλλά όσο σουλατσάρουν έξω και μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΝΕΣ τότε ο νόμος που έχεις κάνει Ευαγγέλιο είναι ΛΑΘΟΣ.

Τώρα τα έχεις μπλέξει ακόμα περισσότερο.

Μπορείς να έχεις κάμερα στον ιδιωτικό σου χώρο. Στον εξωτερικό επίσης εφόσον όμως είναι δικός σου ιδιωτικός χώρος.

Την κάμερα στραμμένη στον δημόσιο χώρο για ποια ακριβώς προστασία τη θέλεις; Από πυραυλική επίθεση εναντίον του σπιτιού σου; :ROFLMAO:

Καταλαβαίνεις το λάθος σε αυτά που γράφεις; Στο εξήγησα. Αυτό που σου λέω το γράφει και το σκεπτικό της απόφασης στην δική μου υπόθεση.

Δεν μπαίνω σε αυτό που έγραψες για το οικιακό άσυλο. Εκεί κι αν το έχεις μπλέξει εντελώς... Άσυλο είναι από το κράτος και συγκεκριμένους νόμους του βρε συ... . Έρχεται ο αστυνομικός, σου χτυπάει το κουδούνι γιατί έχει μια καταγγελία και εσύ δεν του ανοίγεις. Αυτός δεν μπορεί να μπουκάρει με το έτσι θέλω. Πραγματικά γράφεις εντελώς άσχετα πράγματα. Ο διαρρήκτης το παραβιάζει το άσυλο. Ποιος σου είπε ότι δεν το παραβιάζει;

Last edited: