Ιστορίες τρέλας από την Ψωροκώσταινα...

Είναι ό,τι να'ναι η φάση. Εν γένει, απλά τα παρατάνε απ'εξω, καμιά φορά (τελείως randomly) θέλουν υπογραφή. Το πιο αστείο συνέβη πριν 2 χρόνια, που είχαμε παραγγείλει 2 iPhone Pro Max με θήκες. Οι θήκες ήρθαν Τετάρτη και απαιτούσαν υπογραφή ότι παραλάβαμε, και τα iPhone ήρθαν Παρασκευή και τα πέταξαν στο κατώφλι όπου παρέμειναν όλη μέρα μέχρι να γυρίσουμε από δουλειά :D

Καταλαβαίνεις ότι το ρωτάω για τις κάμερες. Πόσες κλοπές γίνονται εκεί; Δε νομίζω να μην υπάρχουν κλεφτρόνια ή μικροαπατεώνες. Και το ρωτάω εδώ γιατί έχω διαβάσει αντίστοιχα περιστατικά σε ξένα forums με ηχεία και ενισχυτές μερικών χιλιάδων. Παρατημένα στην είσοδο.

Όταν θέλουν υπογραφή δεν το αφήνουν και ξαναπερνάνε κάθε μέρα μέχρι να σε βρουν. Υποτίθεται μπορείς να ζητήσεις να πας εσύ να παραλάβεις. Δε μου έχει τύχει ποτέ να πούνε ψέμματα ότι ήρθαν και δε με βρήκαν.

(εξάλλου έχω τις κάμερες που μου λένε αν ήρθε κανείς, ποιός είναι, και τι έκανε, see what I did there? :D )

Εννοείς ότι έχεις τις κάμερες που βλέπουν μέχρι και δυο τετράγωνα πιο κάτω από το σπίτι σου που θα έχεις παρκάρει ή έχεις κάνει κατάληψη οδοστρώματος ακριβώς έξω από το σπίτι σου και παρκάρεις πάντα εκεί; (See what I can also do there? 😁 ). Δεν λέω για σένα φυσικά. Απαντώ πλαγίως.

Εδώ είναι εντελώς mixed case. Δεν βγαίνει άκρη. Από παράδοση χωρίς να ζητάνε υπογραφή, μέχρι και περάσαμε δύο-τρεις φορές και δεν σας βρήκαμε και τρέχεις στην περιοχή που μένει η μαμά του εωσφόρου για να το παραλάβεις. Πληρώνεις και ταξί δηλαδή πολλές φορές.

Καταλαβαίνεις ότι το ρωτάω για τις κάμερες. Πόσες κλοπές γίνονται εκεί; Δε νομίζω να μην υπάρχουν κλεφτρόνια ή μικροαπατεώνες. Και το ρωτάω εδώ γιατί έχω διαβάσει αντίστοιχα περιστατικά σε ξένα forums με ηχεία και ενισχυτές μερικών χιλιάδων. Παρατημένα στην είσοδο.

Εννοείται πως γίνονται, και δε μπορείς να τα εξαλείψεις όλα. Προφανώς αν θέλει ο άλλος φοράει κουκούλα καλύπτει πινακίδες στ'αμαξι και παίρνει ό,τι θέλει. Απλά δεν έτυχε σε μένα ακόμα (ίσως επειδή μένω και σε καλή γειτονιά. Πάντως στο reddit που βλέπω διάφορα για την πόλη μου, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να είναι ο κλέφτης στόκος και να εμφανίζεται έτσι φάτσα κάρτα, με το "αυτόγραφο" να μοιράζεται μετά στα social media (πιθανώς παράνομα) ώστε να εντοπιστεί.

Βέβαια, ακόμα και με κουκούλα και masked πινακίδες, όταν ο ίδιος συνδυασμός καταγραφεί από 15 σπίτια, κάποια στιγμή θα πην πατήσει.

Εννοείς ότι έχεις τις κάμερες που βλέπουν μέχρι και δυο τετράγωνα πιο κάτω από το σπίτι σου που θα έχεις παρκάρει ή έχεις κάνει κατάληψη οδοστρώματος ακριβώς έξω από το σπίτι σου και παρκάρεις πάντα εκεί; (See what I can also do there? 😁 ). Δεν λέω για σένα φυσικά. Απαντώ πλαγίως.

Εδώ είναι εντελώς mixed case. Δεν βγαίνει άκρη. Από παράδοση χωρίς να ζητάνε υπογραφή, μέχρι και περάσαμε δύο-τρεις φορές και δεν σας βρήκαμε και τρέχεις στην περιοχή που μένει η μαμά του εωσφόρου για να το παραλάβεις. Πληρώνεις και ταξί δηλαδή πολλές φορές.

Εννοώ ότι ο delivery person θα πρέπει να φτάσει στο κατώφλι σου και χτυπήσει πόρτα ή κουδούνι ώστε να ισχυριστεί ότι δε σε βρήκε.

Η κάμερα έχει ξεκινήσει να γράφει από τη στιγμή που ανίχνευσε κίνηση στο οικόπεδό σου (κι αυτό από ρύθμιση που έχω κάνει προσωπικά ώστε να μην έχω notifications κάθε φορά που περνάει αυτοκίνητο ή σκίουρος από το δρόμο). Αλλιώς, από μόνη της, προφανώς έχει οπτική επαφή με το δρόμο (you cannot defy physics/optics, τι να κάνουμε).

Εννοώ ότι ο delivery person θα πρέπει να φτάσει στο κατώφλι σου και χτυπήσει πόρτα ή κουδούνι ώστε να ισχυριστεί ότι δε σε βρήκε.

Η κάμερα έχει ξεκινήσει να γράφει από τη στιγμή που ανίχνευσε κίνηση στο οικόπεδό σου (κι αυτό από ρύθμιση που έχω κάνει προσωπικά ώστε να μην έχω notifications κάθε φορά που περνάει αυτοκίνητο ή σκίουρος από το δρόμο). Αλλιώς, από μόνη της, προφανώς έχει οπτική επαφή με το δρόμο (you cannot defy physics/optics, τι να κάνουμε).

Ναι αυτό είναι το πρόβλημα με τα physics/optics. Αν δεν έχεις προβλέψει να τοποθετηθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να βλέπει μόνο την εξώπορτα και τον ιδιωτικό σου χώρο και έτσι οπτικώς και φυσικώς να έχεις την λύση χωρίς πολλά πολλά.

Θυμήθηκα και ένα άλλο επιχείρημα από τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαικού. Η τοποθέτηση της κάμερας που έβλεπε σε δημόσιο χώρο με σκοπό την καταγραφή ενός διαρρήκτη που θα πηδούσε στο μπαλκόνι του. Θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί αντιδιαμετρικά έτσι ώστε να κάνει το ίδιο, χωρίς όμως να βλέπει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τις ιδιοκτησίες των άλλων (κεντρική εξώπορτα πολυκατοικίας).
Βέβαια και πάλι έτσι θα παρανομούσε, αλλά με την αρχή της αναλογικότητας ας πούμε ότι η παρανομία θα ήταν λιγότερο βαριά.

Έχω γράψει βέβαια ότι από τη στιγμή που μπορείς να καταγράψεις εντός του σπιτιού τον διαρρήκτη με κάμερα, δεν έχει και νόημα να τον καταγράψεις απ' έξω. Αλλά προφανώς κι αυτό πέρασε κάτω από τα... ραντάρ.

Έχω γράψει βέβαια ότι από τη στιγμή που μπορείς να καταγράψεις εντός του σπιτιού τον διαρρήκτη με κάμερα, δεν έχει και νόημα να τον καταγράψεις απ' έξω. Αλλά προφανώς κι αυτό πέρασε κάτω από τα... ραντάρ.

Σοβαρά μιλάς τώρα, είναι το ίδιο να καταγράψεις κάποιον να μπαίνει στον κήπο σου και να αρχίσει να σου παραβιάζει την πόρτα με το να τον καταγράψεις όσο σου αδειάζει το κουτάκι με τα χρυσαφικά;

Έλα τώρα ρε συ, εντάξει. Το ότι στην πρώτη περίπτωση έχεις καλέσει αστυνομία και είναι ήδη εκεί πριν καταφέρει να παραβιάσει την πόρτα δε σου λέει κάτι;

Σοβαρά μιλάς τώρα, είναι το ίδιο να καταγράψεις κάποιον να μπαίνει στον κήπο σου και να αρχίσει να σου παραβιάζει την πόρτα με το να τον καταγράψεις όσο σου αδειάζει το κουτάκι με τα χρυσαφικά;

Έλα τώρα ρε συ, εντάξει. Το ότι στην πρώτη περίπτωση έχεις καλέσει αστυνομία και είναι ήδη εκεί πριν καταφέρει να παραβιάσει την πόρτα δε σου λέει κάτι;

Γιατί που έγραψα ότι δεν μπορείς να καταγράψεις τον κήπο σου; Ασφαλώς και μπορείς να καταγράφεις τον ιδιωτικό σου χώρο. Φτάνει να μην περιλαμβάνει άλλους χώρους άλλων.

Συνεπώς αγαπητέ Ιάσωνα, όπως βλέπεις για όλα υπάρχει μια οδός που είναι σύννομη. Αρκεί να μην βαριόμαστε να την ψάξουμε. Έχετε αυλή κύριε; Μέσα από το τοιχείο και να βλέπει την αυλόπορτα και τον χώρο εντός του οικοπέδου. Όχι απ' έξω. Απ' έξω περνάει κόσμος που δεν έχει καμία όρεξη να καταγράφεται.

@Maestro στην Αμερική που είσαι πως μοιράζουν τα δέματα οι εταιρείες; Τα αφήνουν στην πόρτα σας ή αυτό που βλέπουμε είναι ψέμα; Γίνεται με όλα τα προϊόντα; Πχ κινητά και τηλεοράσεις ή μόνο με φακέλους;
Ξέρω από τη θεία μου που την χρησιμοποιώ ως drop shipping. Της έχουν παρατηρήσει στην πόρτα δέματα, αλλά ευτυχώς τόσα χρόνια έχω χάσει μόνο δύο. Κι επειδή δεν είναι τίποτα ακριβά δεν έχω σκάσει ιδιαίτερα (δύο cd και ένα βιβλίο).

• Like
Reactions: koupa
Αυτό δεν είναι παράνομη φωτογράφηση ιδιωτικού χώρου;

Επειδή ήμουν σίγουρος όπως και σε όλες τις περιπτώσεις της συζήτησης ότι κάποιος θα προσπαθήσει να πιαστεί έστω από μια τρίχα, αφού όλα τα υπόλοιπα επιχειρήματα έχουν καταρρεύσει, θα σου απαντήσω ξεκάθαρα.
Φωτογράφιση έγραψα και δεν ανέφερα τι φωτογράφησα, πως και τι περιελάμβαναν οι φωοτογραφιες. 😉
Θα σου δώσω ένα tip. Με κανένα τρόπο δεν ήταν παράνομο πάντως.

Εσύ τι λες; Δεν ρώτησα τον δικηγόρο τι να κάνω; Μόνος μου έπραξα; Βιντεοσκόπηση μου είπε να αποφύγω πάντως. 😎

Last edited: