Ιστορίες τρέλας από την Ψωροκώσταινα...

Είναι ό,τι να'ναι η φάση. Εν γένει, απλά τα παρατάνε απ'εξω, καμιά φορά (τελείως randomly) θέλουν υπογραφή. Το πιο αστείο συνέβη πριν 2 χρόνια, που είχαμε παραγγείλει 2 iPhone Pro Max με θήκες. Οι θήκες ήρθαν Τετάρτη και απαιτούσαν υπογραφή ότι παραλάβαμε, και τα iPhone ήρθαν Παρασκευή και τα πέταξαν στο κατώφλι όπου παρέμειναν όλη μέρα μέχρι να γυρίσουμε από δουλειά :D

Καταλαβαίνεις ότι το ρωτάω για τις κάμερες. Πόσες κλοπές γίνονται εκεί; Δε νομίζω να μην υπάρχουν κλεφτρόνια ή μικροαπατεώνες. Και το ρωτάω εδώ γιατί έχω διαβάσει αντίστοιχα περιστατικά σε ξένα forums με ηχεία και ενισχυτές μερικών χιλιάδων. Παρατημένα στην είσοδο.

Όταν θέλουν υπογραφή δεν το αφήνουν και ξαναπερνάνε κάθε μέρα μέχρι να σε βρουν. Υποτίθεται μπορείς να ζητήσεις να πας εσύ να παραλάβεις. Δε μου έχει τύχει ποτέ να πούνε ψέμματα ότι ήρθαν και δε με βρήκαν.

(εξάλλου έχω τις κάμερες που μου λένε αν ήρθε κανείς, ποιός είναι, και τι έκανε, see what I did there? :D )

Εννοείς ότι έχεις τις κάμερες που βλέπουν μέχρι και δυο τετράγωνα πιο κάτω από το σπίτι σου που θα έχεις παρκάρει ή έχεις κάνει κατάληψη οδοστρώματος ακριβώς έξω από το σπίτι σου και παρκάρεις πάντα εκεί; (See what I can also do there? 😁 ). Δεν λέω για σένα φυσικά. Απαντώ πλαγίως.

Εδώ είναι εντελώς mixed case. Δεν βγαίνει άκρη. Από παράδοση χωρίς να ζητάνε υπογραφή, μέχρι και περάσαμε δύο-τρεις φορές και δεν σας βρήκαμε και τρέχεις στην περιοχή που μένει η μαμά του εωσφόρου για να το παραλάβεις. Πληρώνεις και ταξί δηλαδή πολλές φορές.

Καταλαβαίνεις ότι το ρωτάω για τις κάμερες. Πόσες κλοπές γίνονται εκεί; Δε νομίζω να μην υπάρχουν κλεφτρόνια ή μικροαπατεώνες. Και το ρωτάω εδώ γιατί έχω διαβάσει αντίστοιχα περιστατικά σε ξένα forums με ηχεία και ενισχυτές μερικών χιλιάδων. Παρατημένα στην είσοδο.

Εννοείται πως γίνονται, και δε μπορείς να τα εξαλείψεις όλα. Προφανώς αν θέλει ο άλλος φοράει κουκούλα καλύπτει πινακίδες στ'αμαξι και παίρνει ό,τι θέλει. Απλά δεν έτυχε σε μένα ακόμα (ίσως επειδή μένω και σε καλή γειτονιά. Πάντως στο reddit που βλέπω διάφορα για την πόλη μου, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να είναι ο κλέφτης στόκος και να εμφανίζεται έτσι φάτσα κάρτα, με το "αυτόγραφο" να μοιράζεται μετά στα social media (πιθανώς παράνομα) ώστε να εντοπιστεί.

Βέβαια, ακόμα και με κουκούλα και masked πινακίδες, όταν ο ίδιος συνδυασμός καταγραφεί από 15 σπίτια, κάποια στιγμή θα πην πατήσει.

Εννοείς ότι έχεις τις κάμερες που βλέπουν μέχρι και δυο τετράγωνα πιο κάτω από το σπίτι σου που θα έχεις παρκάρει ή έχεις κάνει κατάληψη οδοστρώματος ακριβώς έξω από το σπίτι σου και παρκάρεις πάντα εκεί; (See what I can also do there? 😁 ). Δεν λέω για σένα φυσικά. Απαντώ πλαγίως.

Εδώ είναι εντελώς mixed case. Δεν βγαίνει άκρη. Από παράδοση χωρίς να ζητάνε υπογραφή, μέχρι και περάσαμε δύο-τρεις φορές και δεν σας βρήκαμε και τρέχεις στην περιοχή που μένει η μαμά του εωσφόρου για να το παραλάβεις. Πληρώνεις και ταξί δηλαδή πολλές φορές.

Εννοώ ότι ο delivery person θα πρέπει να φτάσει στο κατώφλι σου και χτυπήσει πόρτα ή κουδούνι ώστε να ισχυριστεί ότι δε σε βρήκε.

Η κάμερα έχει ξεκινήσει να γράφει από τη στιγμή που ανίχνευσε κίνηση στο οικόπεδό σου (κι αυτό από ρύθμιση που έχω κάνει προσωπικά ώστε να μην έχω notifications κάθε φορά που περνάει αυτοκίνητο ή σκίουρος από το δρόμο). Αλλιώς, από μόνη της, προφανώς έχει οπτική επαφή με το δρόμο (you cannot defy physics/optics, τι να κάνουμε).

Εννοώ ότι ο delivery person θα πρέπει να φτάσει στο κατώφλι σου και χτυπήσει πόρτα ή κουδούνι ώστε να ισχυριστεί ότι δε σε βρήκε.

Η κάμερα έχει ξεκινήσει να γράφει από τη στιγμή που ανίχνευσε κίνηση στο οικόπεδό σου (κι αυτό από ρύθμιση που έχω κάνει προσωπικά ώστε να μην έχω notifications κάθε φορά που περνάει αυτοκίνητο ή σκίουρος από το δρόμο). Αλλιώς, από μόνη της, προφανώς έχει οπτική επαφή με το δρόμο (you cannot defy physics/optics, τι να κάνουμε).

Ναι αυτό είναι το πρόβλημα με τα physics/optics. Αν δεν έχεις προβλέψει να τοποθετηθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να βλέπει μόνο την εξώπορτα και τον ιδιωτικό σου χώρο και έτσι οπτικώς και φυσικώς να έχεις την λύση χωρίς πολλά πολλά.

Θυμήθηκα και ένα άλλο επιχείρημα από τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαικού. Η τοποθέτηση της κάμερας που έβλεπε σε δημόσιο χώρο με σκοπό την καταγραφή ενός διαρρήκτη που θα πηδούσε στο μπαλκόνι του. Θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί αντιδιαμετρικά έτσι ώστε να κάνει το ίδιο, χωρίς όμως να βλέπει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τις ιδιοκτησίες των άλλων (κεντρική εξώπορτα πολυκατοικίας).
Βέβαια και πάλι έτσι θα παρανομούσε, αλλά με την αρχή της αναλογικότητας ας πούμε ότι η παρανομία θα ήταν λιγότερο βαριά.

Έχω γράψει βέβαια ότι από τη στιγμή που μπορείς να καταγράψεις εντός του σπιτιού τον διαρρήκτη με κάμερα, δεν έχει και νόημα να τον καταγράψεις απ' έξω. Αλλά προφανώς κι αυτό πέρασε κάτω από τα... ραντάρ.

Έχω γράψει βέβαια ότι από τη στιγμή που μπορείς να καταγράψεις εντός του σπιτιού τον διαρρήκτη με κάμερα, δεν έχει και νόημα να τον καταγράψεις απ' έξω. Αλλά προφανώς κι αυτό πέρασε κάτω από τα... ραντάρ.

Σοβαρά μιλάς τώρα, είναι το ίδιο να καταγράψεις κάποιον να μπαίνει στον κήπο σου και να αρχίσει να σου παραβιάζει την πόρτα με το να τον καταγράψεις όσο σου αδειάζει το κουτάκι με τα χρυσαφικά;

Έλα τώρα ρε συ, εντάξει. Το ότι στην πρώτη περίπτωση έχεις καλέσει αστυνομία και είναι ήδη εκεί πριν καταφέρει να παραβιάσει την πόρτα δε σου λέει κάτι;

Σοβαρά μιλάς τώρα, είναι το ίδιο να καταγράψεις κάποιον να μπαίνει στον κήπο σου και να αρχίσει να σου παραβιάζει την πόρτα με το να τον καταγράψεις όσο σου αδειάζει το κουτάκι με τα χρυσαφικά;

Έλα τώρα ρε συ, εντάξει. Το ότι στην πρώτη περίπτωση έχεις καλέσει αστυνομία και είναι ήδη εκεί πριν καταφέρει να παραβιάσει την πόρτα δε σου λέει κάτι;

Γιατί που έγραψα ότι δεν μπορείς να καταγράψεις τον κήπο σου; Ασφαλώς και μπορείς να καταγράφεις τον ιδιωτικό σου χώρο. Φτάνει να μην περιλαμβάνει άλλους χώρους άλλων.

Συνεπώς αγαπητέ Ιάσωνα, όπως βλέπεις για όλα υπάρχει μια οδός που είναι σύννομη. Αρκεί να μην βαριόμαστε να την ψάξουμε. Έχετε αυλή κύριε; Μέσα από το τοιχείο και να βλέπει την αυλόπορτα και τον χώρο εντός του οικοπέδου. Όχι απ' έξω. Απ' έξω περνάει κόσμος που δεν έχει καμία όρεξη να καταγράφεται.

@Maestro στην Αμερική που είσαι πως μοιράζουν τα δέματα οι εταιρείες; Τα αφήνουν στην πόρτα σας ή αυτό που βλέπουμε είναι ψέμα; Γίνεται με όλα τα προϊόντα; Πχ κινητά και τηλεοράσεις ή μόνο με φακέλους;
Ξέρω από τη θεία μου που την χρησιμοποιώ ως drop shipping. Της έχουν παρατηρήσει στην πόρτα δέματα, αλλά ευτυχώς τόσα χρόνια έχω χάσει μόνο δύο. Κι επειδή δεν είναι τίποτα ακριβά δεν έχω σκάσει ιδιαίτερα (δύο cd και ένα βιβλίο).

• Like
Reactions: koupa
Αυτό δεν είναι παράνομη φωτογράφηση ιδιωτικού χώρου;

Επειδή ήμουν σίγουρος όπως και σε όλες τις περιπτώσεις της συζήτησης ότι κάποιος θα προσπαθήσει να πιαστεί έστω από μια τρίχα, αφού όλα τα υπόλοιπα επιχειρήματα έχουν καταρρεύσει, θα σου απαντήσω ξεκάθαρα.
Φωτογράφιση έγραψα και δεν ανέφερα τι φωτογράφησα, πως και τι περιελάμβαναν οι φωοτογραφιες. 😉
Θα σου δώσω ένα tip. Με κανένα τρόπο δεν ήταν παράνομο πάντως.

Εσύ τι λες; Δεν ρώτησα τον δικηγόρο τι να κάνω; Μόνος μου έπραξα; Βιντεοσκόπηση μου είπε να αποφύγω πάντως. 😎

Last edited:
2 μήνες μετά επαναφέρω το θέμα με τις κάμερες. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν βανδαλισει 3 φορές το γυμνάσιο λύκειο της Ιτέας. Σήμερα ευτυχώς έπιασαν μερικά κ(α)λοπαιδα.

Τι γίνεται με αυτούς τους καθηγητές που πριν μερικά χρόνια είχαν banner στο FB για τις κάμερες; Θα πληρώσουν κάτι παραπάνω; Γιατί εγώ είμαι διατεθειμένος να τους δώσω το μερίδιο μου μιας που θέλω να υπάρχουν κάμερες στην δημόσια περιουσία που θα πληρώσω στο κάτω κάτω.

Δεν έχουν σχέση οι κάμερες του ιδιώτη που μπαίνουν παράνομα σε δημόσιο χώρο, με τις κάμερες που ορίζονται νομικώς να μπαίνουν σε δημόσιο ελεγχόμενο χώρο.
Αν ήταν έτσι, τότε θα λέγαμε και για τις κάμερες στα αεροδρόμια.

Το να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του είναι το πρόβλημα, όχι όταν πρόκειται για κάτι οργανωμένα από το κράτος.

Εκ του μη αναθεωρήσιμου άρθρου του Συντάγματος περί της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, προκύπτει τόσο νομολογία, όσο και δικαστικές αποφάσεις βασισμένες σε αυτά.

Τώρα ο καθένας μπορεί να νομίζεις ότι να'ναι και να μην τον ενδιαφέρει, ωστόσο και ο ίδιος υπόκειται στους νομούς της πολιτείας. Δεν γίνεται και αλλιώς.

Τι γίνεται με αυτούς τους καθηγητές που πριν μερικά χρόνια είχαν banner στο FB για τις κάμερες;

Πριν μερικά χρόνια μιλούσαν για κάμερες μέσα στις αίθουσες.
Που φυσικά αν το έκαναν θα είχαν απέναντί τους οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο που δεν θέλει να βλέπει το παιδί του οποιοσδήποτε από το internet.

• Like
Reactions: Pleo
Δυστυχώς και αυτή η κουβέντα είναι σε ομιχλώδες τοπίο. Πράγματα που δεν θα έπρεπε να συγχέονται συγκρίνονται άμεσα (πχ κάμερα ιδιώτη που βλέπει το δρόμο με κάμερα που τη βλέπει αξιωματικός της αστυνομίας σε υπηρεσία) όπως και επίσης χώρους με ιδιωτικότητα σε δημόσιους χώρους. Δεν νομίζω πχ να υπάρχουν κάμερες μέσα σε δημόσιες τουαλέτες πουθενά σε όλο τον κόσμο.

Βέβαια και αυτή η κουβέντα θα γίνει "Last year..." εικάζω σε λιγότερα από 5 χρόνια όταν με χρήση γυαλιών Augmented Reality θα μπορείς να καταγράφεις και να αποθηκεύεις ότι βλέπεις. Τα μελλοντικά μοντέλα της
είμαι σίγουρος ότι θα μπορούν να καταγράφουν τα πάντα που βλέπει ο χρήσης σαν το αντίστοιχο επεισόδιο του Black Mirror. Και εκεί έχει να γίνει τρελό πανηγύρι.

Τα πράγματα συγχέονται γιατί, και είναι πεποίθησή μου αυτή, εδώ και πολλές γενιές δεν λειτουργούν αυτονόητα πράγματα. Μια φορά κι ένα καιρό στο σχολείο υπήρχαν μαθήματα όπως η αγωγή του πολίτη και τα στοιχεία δημοκρατικού πολιτεύματος.
Δεν ξέρω τι υπάρχει σήμερα και δεν ξέρω αν έχουν αντικατασταθεί από κάτι άλλο.
Όμως το να φτάνεις στο σημείο να βάζεις ιδιωτική κάμερα σε δημόσιο χώρο με το πρόσχημα της ασφάλειας, δεν διαφέρει σε τίποτε από το «να παίρνεις στα χέρια σου τον νόμο», κάτι που εκτός από ανήκουστο, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ζούγκλα. Ο καθένας δηλαδή θα κάνει ό,τι του καπνίσει... .

Μου φαίνεται περίεργο όταν προσπαθώ να εξηγώ το αυτονόητο, ότι δηλαδή η ελευθερία σου έχει τα όρια της ελευθερίας του άλλου. Δηλαδή δεν μπορείς εσύ επικαλούμενος την ελευθερία σου να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου, όπως αυτή ορίζεται με θεμελιώδεις νόμους και νομολογία (δεν υπάρχει και άλλος τρόπος).
Μου φαίνεται ότι στον ποιοτικό δείκτη πολιτών, σε αυτή τη χώρα υπάρχει μεγάλη οπισθοδρόμηση. Σαν να υπάρχει μόνο ο ατομικός κόσμος του καθενός ο οποίος έχει όρια μέχρι τη μύτη του! Έως εκεί μπορεί να δει, παραπέρα όχι.

Αλλά στη χώρα που θα σε στραβοκοιτάξει ο άλλος αν του πεις να μην παρκάρει επάνω στο πεζοδρόμιο.... γυρνάμε στην αρχή εκείνου που έγραψα περί των μαθημάτων στο σχολείο... .

το οξυμωρο ειναι οτι ενω οι ''ιδιωτικες'' καμερες ειναι παρανομες εαν καταγραφουν δημοσιο χωρο, στις ιδιες ''ιδιωτικες'' καμερες προστρεχει η αστυνομια οταν χρειάζεται υλικο για την επιλυση ενος παραπτωματος/εγκληματος.....
μονο στην Ελλαδα αυτο

Να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι υπάρχει αμάθεια όσον αφορά την ασφάλεια και η συντριπτική πλειοψηφία των καμερών έχει web interface με το default username και password;
Μία βόλτα έκανα πριν από καμία εβδομάδα που βαριώμουν και στο 80% μπήκα και χάζευα αποθήκες, συνεργεία, μαγαζιά...

Δεν νομίζω πχ να υπάρχουν κάμερες μέσα σε δημόσιες τουαλέτες πουθενά σε όλο τον κόσμο.

Ναι, τουαλέτα δεν πέτυχα.
Πέτυχα όμως φάτσα κάρτα ένα χρηματοκιβώτιο.
Παρακολουθείς το χρηματοκιβώτιο μέχρι κάποιος να το χρησιμοποιήσει για να μάθεις τον κωδικό και μπαίνεις σαν κύριος. 😂

Και αυτό γιατί;
Επειδή δεν έκανε την εγκατάσταση επαγγελματίας αλλά προτίμησαν να την κάνει "το ξαδελφάκι που ξέρει από κάμερες και κομπιούτερ".

το οξυμωρο ειναι οτι ενω οι ''ιδιωτικες'' καμερες ειναι παρανομες εαν καταγραφουν δημοσιο χωρο, στις ιδιες ''ιδιωτικες'' καμερες προστρεχει η αστυνομια οταν χρειάζεται υλικο για την επιλυση ενος παραπτωματος/εγκληματος.....
μονο στην Ελλαδα αυτο

Δεν είναι οξύμωρο. Έχει εξηγηθεί πολλές φορές στη συζήτηση το γιατί. Και ούτε μπορεί να αποτελέσει αυτό δικαιολογία. Είναι μια γνωστή επωδός επιχειρηματολογίας αυτή, μια καραμέλα που έχει λιώσει εν τη γεννέσει της, καθώς μιλάμε για θεμελιώδη δικαιώματα.

Το θέμα είναι εδώ ακριβώς, ότι δηλαδή λείπει η ικανότητα αντίληψης πολύ βασικών εννοιών, όπως το ότι δεν γίνεται μέχρι τυχαία να καταγραφεί μια παρανομία (ποσοστό στατιστικώς με πολλά μηδενικά μετά τη διαστολή μέχρι τον πρώτο αριθμό) όλη την υπόλοιπη ώρα να παρανομείς επί χιλιάδων ή και δεκάδων χιλιάδων περιπτώσεων όπου δεν καταγράφεται κάποια παρανομία.

Με λίγα λόγια, δεν γίνεται να πάρεις ένα όπλο και να πυροβολείς όποιον περνάει έξω από το σπίτι σου, μέχρι να πετύχεις τον κλέφτη. Ο οποίος εν προκειμένω, για να αποκτήσει την ιδιότητα αυτή, θα πρέπει να μπει στο σπίτι σου, δηλαδή στον ιδιωτικό χώρο, όπου εκεί μπορείς να έχεις όσες κάμερες θέλεις.

Και για να δείτε ότι αυτό το έλαμωρετώραμιακάμεραέβαλαεκείναβλέπειστοδρόμοσιγάτοέγκλημα, που μπορεί να φαίνεται σε κάποιον απλό, έχει να κάνει με θεμελιώδη και πολύ βασικά δικαιώματα.

Στο άρθρο 110 του Συντάγματος, γνωστό και ως ρήτρα μονιμότητας, αναφέρονται τα άρθρα τα οποία δεν υπόκεινται σε αναθεώρηση. Μεταξύ αυτών και το άρθρο 5, παράγραφος 1 και 3, η οποία παράγραφος 1 μιλά για την ελευθερία της ανάπτυξης της προσωπικότητας. Μεταξύ αυτών ορίζει και την κοινωνική ζωή, στην οποία όπως καταλαβαίνετε περιλαμβάνεται και η ελευθερία σε δημόσιο χώρο.
Από αυτό υπάρχουν νόμοι που ορίζουν το τι και πως και μεταξύ αυτών είναι και οι κάμερες. Αυτήν ακριβώς την αρχή χρησιμοποιεί η νομολογία και αυτό ακριβώς αναφέρει και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όταν εξηγεί τι επιτρέπεται και τι όχι.
Γι' αυτό και είναι πολλές πλέον οι υποθέσεις που καταλήγουν στα δικαστήρια και υπάρχει είτε καταδικαστική απόφαση ή πρόστιμο ή και τα δυο μαζί. Έχουν γίνει και πολύ φτηνές πια οι κάμερες και ο καθένας μπορεί να έχει.
Δυστυχώς, θα πρέπει να επανεκπαιδευτούμε ως πολίτες στα βασικά αυτά σημεία.

Επομένως οι ιδιωτικές κάμερες που καταγράφουν δημόσιο χώρο είναι μεγάλη παρανομία, ειδικά όταν βάσει της αρχής της αναλογικότητας είναι αυτό που θα λέγαμε εξώφθαλμη περιπτωσάρα... . Είναι στην καρδιά της παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων, γιατί συγκεντρώνει τις περισσότερες παρανομίες από τη χρήση της.
Είναι άλλο πράγμα λοιπόν η κάμερα στο μπαλκόνι που καταγράφει δημόσιο χώρο, και άλλο πράγμα το ματάκι κάμερα στην εξώπορτα που βλέπει στο διάδρομο της πολυκατοικίας. Για το τελευταίο υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που αφορά τις κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους. Και εκεί φυσικά υπάρχουν περιορισμοί.
Όπως και άλλη νομοθεσία, με διαφοροποιήσεις εννοώ, υφίσταται για τον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Θέλει ενασχόληση το πράγμα, δεν είναι έτσι απλά άσπρο μαύρο. Δεν μπορείς να πεις ότι αφού επιτρέπεται εκεί, θα βάλω κι εδώ κι εκεί και παραπέρα. Και να βάζεις ό,τι νά 'ναι και όπου νά 'ναι.

Ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από το forum.

Πριν 75 χρόνια οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου στη χώρα μας. Πριν 51 χρόνια είχαμε ακόμη Βασιλιά. Και τα 2 ήταν γραμμένα στο Σύνταγμα της Χώρας μας και εννοείτε δεν τα αλλάζεις από τη μια μέρα στην άλλη. Ειδικά το πολίτευμα είναι αδιαπραγμάτευτο ΧΩΡΙΣ κάποιου είδους αντίδραση. Και όμως άλλαξε με ένα "απλό" δημοψήφισμα.

Σήμερα έχει αλλάξει άρδην η κοινωνία. Η εγκληματικότητα είναι αρκετά υψηλή και κοινωνικά έχει χαθεί η συνοχή. Ακόμη και στις μικρές πόλεις σαν κι αυτή που ζω έχει χαθεί η ανθρώπινη επαφή. Σχεδόν ξένοι με τους γείτονες ή τους συγγενείς. Στις μεγαλύτερες δεν το συζητάω καν μιας που δεν ξέρεις αυτόν που μένει δίπλα σου.

Έγραψα για το βανδαλισμό στο σχολείο της Ιτέας και πάλι ήρθε το θέμα στην δήθεν ιδιωτικότητα. Τους έπιασαν την ΤΡΙΤΗ φορά διότι δεν υπήρχαν κάμερες σε ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο. Και όλα αυτά διότι σύμφωνα με κάποιους θα βρεθεί ένας ανώμαλος να φτιαχτεί με τον κώλο της Μαιρούλας. Της ίδιας Μαιρούλας που έχει FB, IG, TikTok και προσεχώς Onlyfans.

Η ίδια Μαιρούλα που ανεβάζει από το νέο iPhone τις διακοπές στο Dubai και μετά φωνάζει για την κακιά αστυνομία που δεν την προστάτευσε όταν της άδειασαν το σπίτι. Και φυσικά θα τρέξει στους γείτονες να ψάξει να βρει υλικό από τις παράνομες κάμερες.

Ο εγκληματίας όπως ο προχθεσινός στο Βόλο θα το κάνει το έγκλημα όπως και να έχει διότι είναι άρρωστος. Τα καλόπαιδα όμως στην περιοχή μου όπως και χιλιάδες άλλα θα το σκεφτούν λίγο πριν κάνουν την εξυπνάδα τους. Το ίδιο και με τα δυστυχήματα και όχι μόνο.

Αυτά από εμένα. Πήρα συμβουλές και ελπίζω να έδωσα.

Παναγιώτης.