Καφετέριες και τσιγάρο

Ελέγχουμε το μαγαζί που θέλει να γίνει για καπνιστές για το αν τηρεί τις προδιαγραφές περί εξαερισμού. :p

Ναι αλλά ο μη καπνιστής επιλέγει αν θα παει η όχι.

Για πιο λογο να επιβάλεις στους αλλους να μην καπνίζουν?Απλα μην πηγαινεις σε μαγαζιά οπου θα καπνίζουν.

Και για να μην παρεξηγηθω,δεν είμαι καπνιστής...πλεον.Έχω περιπου 7-8 χρόνια που εκοψα το τσιγάρο.

Ελέγχουμε το μαγαζί που θέλει να γίνει για καπνιστές για το αν τηρεί τις προδιαγραφές περί εξαερισμού. :p

Κατόπιν ζητάμε το σχέδιο πυρασφάλειας, τη λίστα με τους εργαζόμενους, ΑΦΜ ΑΜΚΑ, πιστοποιητικό για το φίλτρο νερού κλπ. Έχουμε και προφυλακτικά στην τσέπη για παν ενδεχόμενο... .

Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Το έχω αναφέρει πιο πάνω πιο είναι το πιο ορθό ώστε να υπάρχει μέριμνα και για τους 2. Σε κάθε περίπτωση η μέριμνα για τον μη καπνιστή πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι αυτής για τον καπνιστή.

Η μόνη λύση είναι ειδικοί ξεχωριστοί χώροι απομονωμένοι αποκλειστικά για καπνιστές με υποχρεωτικό κυρίως χώρο σε όλα τα μαγαζιά όπου να απαγορεύεται το κάπνισμα. Έτσι μία παρέα καπνιστών έχει τον χώρο της, ενώ μια παρέα μικτή by default αναγκάζει τους καπνιστές να υποχωρήσουν και όχι τους μη καπνιστές.

Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

είπαμε ότι και σύντομη έκθεση μπορεί να είναι επιβλαβής και καθορστική

η ουσία κοτινίνη είναι παράγωγο της νικοτίνης και ανιχνεύεται στο αίμα, σάλιο και ούρα ανθρώπων που έχουν λάβει νικοτίνη

στις αρχές του 90 αυτή η ουσία υπήρχε στο 90% σχεδόν των μη καπνιζόντων στις ΗΠΑ

λες όλοι αυτοί να ήταν θαμώνες σε μπαρ;

το ποσοστό των μη καπνιζόντως που έχουν κοτινίνη στο αίμα τους έπεσε στο 25% στο 2011-2012 λόγω των απαγορεύεσεων του καπνίσματος

γιατρέ μας για δώσε κανενα σύνδεσμο (link) να το δούμε αυτό, φαίνεται ενδιαφέρον

Σε κάθε περίπτωση η μέριμνα για τον μη καπνιστή πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι αυτής για τον καπνιστή.

Α μπα; Πως κι έτσι;

Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

... Προκειμένου να μην χάνουν πελάτες η συντριπτική πλειοψηφία των μαγαζιών γίνεται ελεύθερος χώρος για κάπνισμα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία μέριμνα για τον μη καπνιστή.

Γιατί το λες αυτό ? Δεν χάνουν τους μη καπνιστές πελάτες τους, οι οποίοι αναγκάζονται να πάνε αλλού ?
Δεν ισχύει σαν επιχείρημα...

Ο μη καπνιστής δεν επιβαρύνει την υγεία του καπνιστή.

Μα δεν υποχρεώνει κανείς τον μη καπνιστή να πηγαίνει εκεί που θεωρεί ότι επιβαρύνεται η υγεία του. Θα το καταλάβαινα αν ήταν υποχρεωτικό, όπως σε μια δημόσια υπηρεσία.

Κατόπιν ζητάμε το σχέδιο πυρασφάλειας, τη λίστα με τους εργαζόμενους, ΑΦΜ ΑΜΚΑ, πιστοποιητικό για το φίλτρο νερού κλπ. Έχουμε και προφυλακτικά στην τσέπη για παν ενδεχόμενο... .

Από τη στιγμή που μιλάμε για την Ελλάδα, ένα χαράτσι στο μαγαζί που θέλει να είναι για καπνιστές αρκεί για να προστατεύσει την υγεία των πολιτών.
Και ας είναι μία υπόγα χωρίς καν παράθυρο για εξαερισμό. :p

Ακόμα κι αν υποθέσουμε οτι οι πελάτες δεν είναι 50κ-50μκ, αλλά είναι 90κ-10μκ, - ενας μη καπνιστής στους δέκα πελάτες δηλαδή, αν το 1 στα 20 μαγαζιά απαγορεύσουν το τσιγάρο, θα θησαυρίσουν έχοντας διπλή πελατεία απο τα υπόλοιπα... Απλά μαθηματικά...

Είναι απολύτως βέβαιο πως ακόμα κι αν όλα τα μέρη ήταν 100% smoke free, θα βρίσκαμε άλλο λόγο να γκρινιάξουμε.

Bottom line, the public gets what the public wants. Και επειδή σε πράγματα στα οποία ισχύει η προσφορά και η ζήτηση, εκείνος που αποφασίζει είναι εκείνος που αφήνει κέρδος, τουλάχιστον για τα καφέ θα μου επιτρέψετε να πω πως πολύ κουβέντα για το τίποτε. Δηλαδή από εκείνους που γκρινιάζουν ενώ δεν αποτελούν σημαντική ποσότητα εν τέλει.

Κατά τα άλλα να δώσουμε προτεραιότητα... .

Ακόμα κι αν υποθέσουμε οτι οι πελάτες δεν είναι 50κ-50μκ, αλλά είναι 90κ-10μκ, - ενας μη καπνιστής στους δέκα πελάτες δηλαδή, αν το 1 στα 20 μαγαζιά απαγορεύσουν το τσιγάρο, θα θησαυρίσουν έχοντας διπλή πελατεία απο τα υπόλοιπα... Απλά μαθηματικά...
Καλά,αυτό δεν είναι απόλυτο γτ κ εγώ που δεν καπνιζω θα πάω σε μαγαζί καπνιστών για να είμαι με την παρέα μου.

Απλα επειδή είναι επιλογή μου,δεν θα παράπονεθω κιόλας.Αν δεν θέλω δεν πηγαίνω,όπως έχω επιλέξει να κανω καποιες φορες.

Τους το φέρνω από δω και από κει μήπως και πάρουν χαμπάρι αγαπητέ, αλλά δεν... .

Δεν είναι το τσιγάρο το πρόβλημα, ξαναλέω. Είναι το ότι δεν αντέχουν πολλά πράγματα.

Μην παρεξηγηθώ: Καμία ειρωνεία για τον Ζορπίδη. Έχω πάει δύο εκδρομές με πρακτορεία της Αθήνας, που αποδείχτηκε ότι στην ουσία πουλούσαν δικές του.
Ήταν πολύ καλά οργανωμένες και οι 2 με αξιοπρεπέστατες υπηρεσίες.

Όπως και να έχει, σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και ιδιωτικά μέρη τα οποία δεν έχουν να κάνουν με αναψυχή δεν καπνίζω. Μάλιστα έχω επιλέξει και σε καφετέρια που δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς να κάτσω έξω για να καπνίσω. Κατ' εξαίρεση αυτό βέβαια.
Αλλά δεν θα γίνουμε και παγάκια επειδή κάποιοι ενοχλούνται. Βασικά εάν πρόκειται για ντουμανοκατάσταση ούτε κι εγώ πάω, τα αποφεύγω. Μιλάμε για φυσιολογικά πράγματα όμως. Δεν μπορώ να φανταστώ όμως να βρίσκομαι σε ένα οριεντάλ εστιατόριο και να πάω να πω στον δίπλα να σβήσει το ναργιλέ του. Πως να το κάνουμε, είναι προσβλητικό.
What's next δηλαδή, να πούμε και σε εκείνη που χορεύει χορό της κοιλιάς να φορέσει... πουλόβερ?

Όλα πρέπει να τα βλέπουμε στο κατάλληλο context. Αλλιώς θα προσπαθούμε να το παίζουμε Ιταλοί, Άγγλοι, Αμερικάνοι δενξέρωγωτι, και θα προσπαθούμε να κάνουμε τη χώρα κάτι άλλο από αυτό που είναι. Ε, αυτό ας μην το αλλάξουμε. Αντιθέτως ας το ανταγωνιστούμε. Εάν θέλει κάποιος να πάρει μερίδιο της αγοράς του favorite past time του Έλληνα, ας προωθήσει κάτι εναλλακτικό και να μη ζητά απαγορεύσεις.

Γιατί είπαμε. Κάνει και κρύο καμιά φορά και δεν γίνεται.

Τραγούδι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κατα την γνωμη μου το (οποιο) προβλημα ειναι για τον εργαζομενο που εργαζεται σε εναν χωρο, αφου στην πραξη ειναι παθητικος καπνιστης για καμποσες ωρες.

Για τους υπολοιπους, καπνιστες ή μη ειναι επιλογη τους αν θα πανε η οχι σε τετοιους χωρους

Μην παρεξηγηθώ: Καμία ειρωνεία για τον Ζορπίδη. Έχω πάει δύο εκδρομές με πρακτορεία της Αθήνας, που αποδείχτηκε ότι στην ουσία πουλούσαν δικές του.
Ήταν πολύ καλά οργανωμένες και οι 2 με αξιοπρεπέστατες υπηρεσίες.

E ναι σωστά η ειρωνεία ηταν μόνο προς το άτομο μου.
Τωρα βέβαια τι ειναι αυτο που σε κανει να πιστεύεις πως εχει τα φόντα να ειρωνευτείς τον οπουδήποτε μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτε...
Ισως γιατί πρώτα θα έπρεπε να το σκεφτείς.... -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον πως όλοι αυτοί οι ανυποχώρητοι καπνιστές που προτιμάνε να περιορίσουν την παρέα μαζί σου προκειμένου να μην μπουν στην διαδικασία να κάνουν ένα τσιγάρο λιγότερο και να βγαίνουν στο μπαλόνι, μόλις κάνουν δικά τους παιδιά αμέσως βλέπεις πως αλλάζουν συνήθειες στο θέμα του τσιγάρου...

Και γνωρίζω μόνον έναν ο οποίος εκτός Ελλάδος (και μια δανέζα) οι οποίοι επιθυμούν να καπνίσουν στο εξωτερικό, όπως και στην Ελλάδα. Όλοι οι άλλοι με ένα μαγικό τρόπο σέβονται όλους τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις χωρίς καν να τις συζητήσουν.

Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή τους νόμους στο εξωτερικό τους παίρνουν στα σοβαρά, ενώ στην Ελλάδα όχι.
Αυτο ακριβώς υπογραμμίζω στην συμπεριφορά του κόσμου με το παράδειγμα που αναφέρω παραπάνω με τα πολυκαταστήματα.
Και να συμπληρώσω πως παρόμοια διαφοροποίηση συμπεριφοράς δεν εχουμε μονο σε οτι αφορα το κάπνισμα αλλα και γενικότερα στις συναλλαγές μας .
Πχ ποτε δεν πρόκειται να κανει καποιος παζαρι οταν ψωνίζει απο Praktiker η Leroy εν αντιθέσει με αλλα καταστήματα που θα προσπαθήσει να κόψει κατι απο την τιμη η να γλιτώσει απο την μη εκδοση απόδειξης η τιμολογίου.
Στο ταμείο των μεγάλων αλυσίδων πληρώνουν ολοι μεχρι και το λεπτό 99,99 χωρις να του περάσει καν απο το μυαλο να παζαρέψουν.

Kανεις δεν συζηταει οτι ειμαστε ο πιο απειθαρχος λαος του κοσμου !!!!!
Το τσιγαρο ειναι εντελως ελασσων ζητημα μπροστα σε μειζοντα αλλα !
Απλα, φαινεται και εκει (στο ντουμανι), η απειθαρχια και το καπετανατο !

Εν ολιγοις, ο ελληνας αυτοπειθαρχει ΜΟΝΟ εκτος Ελλαδος !
Πρεπει να τον φοβεριξεις με ποινες για να σκεφτει τι εκανε λαθος τοσα χρονια.