Ελέγχουμε το μαγαζί που θέλει να γίνει για καπνιστές για το αν τηρεί τις προδιαγραφές περί εξαερισμού.![]()
Η μόνη λύση είναι ειδικοί ξεχωριστοί χώροι απομονωμένοι αποκλειστικά για καπνιστές με υποχρεωτικό κυρίως χώρο σε όλα τα μαγαζιά όπου να απαγορεύεται το κάπνισμα. Έτσι μία παρέα καπνιστών έχει τον χώρο της, ενώ μια παρέα μικτή by default αναγκάζει τους καπνιστές να υποχωρήσουν και όχι τους μη καπνιστές.
είπαμε ότι και σύντομη έκθεση μπορεί να είναι επιβλαβής και καθορστική
η ουσία κοτινίνη είναι παράγωγο της νικοτίνης και ανιχνεύεται στο αίμα, σάλιο και ούρα ανθρώπων που έχουν λάβει νικοτίνη
στις αρχές του 90 αυτή η ουσία υπήρχε στο 90% σχεδόν των μη καπνιζόντων στις ΗΠΑ
λες όλοι αυτοί να ήταν θαμώνες σε μπαρ;
το ποσοστό των μη καπνιζόντως που έχουν κοτινίνη στο αίμα τους έπεσε στο 25% στο 2011-2012 λόγω των απαγορεύεσεων του καπνίσματος
Σε κάθε περίπτωση η μέριμνα για τον μη καπνιστή πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι αυτής για τον καπνιστή.
... Προκειμένου να μην χάνουν πελάτες η συντριπτική πλειοψηφία των μαγαζιών γίνεται ελεύθερος χώρος για κάπνισμα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία μέριμνα για τον μη καπνιστή.
Α μπα; Πως κι έτσι;
Ο μη καπνιστής δεν επιβαρύνει την υγεία του καπνιστή.
Κατόπιν ζητάμε το σχέδιο πυρασφάλειας, τη λίστα με τους εργαζόμενους, ΑΦΜ ΑΜΚΑ, πιστοποιητικό για το φίλτρο νερού κλπ. Έχουμε και προφυλακτικά στην τσέπη για παν ενδεχόμενο... .
Καλά,αυτό δεν είναι απόλυτο γτ κ εγώ που δεν καπνιζω θα πάω σε μαγαζί καπνιστών για να είμαι με την παρέα μου.Ακόμα κι αν υποθέσουμε οτι οι πελάτες δεν είναι 50κ-50μκ, αλλά είναι 90κ-10μκ, - ενας μη καπνιστής στους δέκα πελάτες δηλαδή, αν το 1 στα 20 μαγαζιά απαγορεύσουν το τσιγάρο, θα θησαυρίσουν έχοντας διπλή πελατεία απο τα υπόλοιπα... Απλά μαθηματικά...
Μην παρεξηγηθώ: Καμία ειρωνεία για τον Ζορπίδη. Έχω πάει δύο εκδρομές με πρακτορεία της Αθήνας, που αποδείχτηκε ότι στην ουσία πουλούσαν δικές του.
Ήταν πολύ καλά οργανωμένες και οι 2 με αξιοπρεπέστατες υπηρεσίες.
Πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον πως όλοι αυτοί οι ανυποχώρητοι καπνιστές που προτιμάνε να περιορίσουν την παρέα μαζί σου προκειμένου να μην μπουν στην διαδικασία να κάνουν ένα τσιγάρο λιγότερο και να βγαίνουν στο μπαλόνι, μόλις κάνουν δικά τους παιδιά αμέσως βλέπεις πως αλλάζουν συνήθειες στο θέμα του τσιγάρου...
Και γνωρίζω μόνον έναν ο οποίος εκτός Ελλάδος (και μια δανέζα) οι οποίοι επιθυμούν να καπνίσουν στο εξωτερικό, όπως και στην Ελλάδα. Όλοι οι άλλοι με ένα μαγικό τρόπο σέβονται όλους τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις χωρίς καν να τις συζητήσουν.
Αυτο ακριβώς υπογραμμίζω στην συμπεριφορά του κόσμου με το παράδειγμα που αναφέρω παραπάνω με τα πολυκαταστήματα.Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή τους νόμους στο εξωτερικό τους παίρνουν στα σοβαρά, ενώ στην Ελλάδα όχι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.