καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

ΑΝ έχω τη γνώση του συστήματος, ΑΝ έχω τη γνώση του καλωδίου που ήδη έχει, ΑΝ κατάλαβα τι «ψάχνει», τότε, ΝΑΙ, μπορεί να προτείνω κάτι φθηνότερο, που ΠΙΣΤΕΥΩ ότι ΜΠΟΡΕΙ να του κάνει.

Έχουμε λοιπόν, τρία υποθετικά, ένα προσωπικό και μία πρόταση.

Πρόταση που θα αξιολογηθεί, υποκειμενικά, από το μελλοντικό κάτοχο ή μη του καλωδίου, μέσω του δανεισμού, όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια για πολλούς νέους ή και παλαιότερους καταστηματάρχες. (εξαρτάται από την πολιτική του κάθε καταστήματος) ;-)

Αν, τώρα, ο εν δυνάμει αγοραστής, επηρεαστεί από τα λόγια του πωλητή, τα επιχειρήματά του και στο σπίτι του, αντί να ακούει το καλώδιο, «ακούει» τα λόγια του, τότε δε νομίζω να φταίει ο πωλητής!

Μα ειναι λογικο αλλως τε. Ο καλος επαγγελματιας, θα βγαλει λιγο κερδος στην αρχη, και θα βγει και "σωστος".
Την επομενη ειναι που θα κοιταξει να βγαλει περισσοτερα ......γιατι θα υπαρχει πλεον και επομενη φορα !!!-bye-:grinning-smiley-043

Και κάτι για την τοστιέρα.
Από διήγηση, δεν ήμουν μπροστά.
Γνωστός φίλος με πανάκριβο σύστημα, σε δοκιμή καλωδίων ρεύματος, αυτό που εντυπωσίασε ήταν της τοστιέρας του.
Μιλάμε βέβαια για σύμπτωση με αυτό που λέει ο Κόγιας.

Ο Μορφέας μπορεί να επιβεβαιώσει.

Το 9/10 που λέει είναι υπερβολή. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μόνο τυχαία.
Το αντιθετο συμβαινει. Οπως ειπα και σε αλλο μου μηνυμα, με βαση τον αριθμο των συγκεκριμενων προσπαθειων (10), ακομη και το 10 στα 10 εμπεριεχει την περιπτωση στατιστικου σφαλματος και συνεπως την πιθανοτητα το αποτελεσμα να ειναι τυχαιο. Κατανοω την δυσκολια στο να γινει κατανοητο αυτο, αλλα πιστεψτε με αποδεικνυεται με αριθμους. Μονο σε ελαφρως μεγαλυτερο αριθμο προσπαθειων μπορουμε να μιλησουμε για το απολυτως ορθο, οταν εχουμε 100% επιτυχια. Με ολη την καλη διαθεση, αυτα που σας λεω δυστυχως δεν επιδεχονται αμφισβητησης. Κατα την ταπεινη μου αποψη ομως (με την οποια οι καταγεγραμμενες μεθοδολογιες συμφωνουν) αυτο δεν ειναι το μονο σοβαρο σφαλμα στην δοκιμη. Υπαρχουν κι αλλα κενα και μαλιστα πολυ σοβαρα. Το "πειραματοζωο" δεν πρεπει να γνωριζει ουτε το συστημα, ουτε το κοματι που θα παιξει. Παντως ακομη και με αυτες τις μεθοδολογικες αποκλισεις βρισκω πολυ ενδιαφερουσα την δοκιμη. Το κακο ειναι οτι οπως προενεφερε καποιος, ετσι διδονται πατηματα για αντιδρασεις μετα το περας της.

λοιπόν , λοιπόν , ποτέ και που ? το τεστάκι ?
δηλώνω πρώτος συμμετοχή σε συλλογικό επίπεδο , και οχι απλά θεατής της κόντρας , μέ απώτερο αποτέλεσμα το συμπέρασμα μεσώ πολλών ακροατών και την γνωμοδότηση αυτών , για το συμπέρασμα που προανέφερα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Την επομενη ειναι που θα κοιταξει να βγαλει περισσοτερα ......γιατι θα υπαρχει πλεον και επομενη φορα !!!-bye-:grinning-smiley-043

Ο καλός επαγγελματίας, προτείνει αυτό που θεωρεί σωστό είτε το έχει ως πώληση είτε όχι.

Ο καλός επαγγελματίας, αν κάτι θεωρεί ότι είναι σωστό αλλά για κάποιους λόγους δε μπορεί να το έχει προς πώληση, ψάχνει κάτι παρόμοιο που θα τον «καλύπτει» το ίδιο καλά και μπορεί να το έχει προς πώληση.

Ο καλός επαγγελματίας, φροντίζει να γνωρίζει τα μηχανήματα του συναγωνισμού, ώστε να μπορεί να προτείνει μηχανήματα που να ταιριάζουν μεταξύ τους, με σκοπό την ικανοποίηση του πελάτη, την προώθηση του ονόματος του καταστήματος που εργάζεται ή διατηρεί ΚΑΙ την προώθηση της δραστηριότητας.

Τα κέρδη είναι δεδομένα κάτω από αυτή την πολιτική σεβασμού προς τον πελάτη και προς τον συναγωνιστή έστω και αν είναι «μικροποσά» στην κάθε πώληση ;-)

Το αντιθετο συμβαινει. Οπως ειπα και σε αλλο μου μηνυμα, με βαση τον αριθμο των συγκεκριμενων προσπαθειων (10), ακομη και το 10 στα 10 εμπεριεχει την περιπτωση στατιστικου σφαλματος και συνεπως την πιθανοτητα το αποτελεσμα να ειναι τυχαιο.

Ok, βάζεις δηλαδή στοίχημα 800 ευρώ ότι θα βρείς το χρώμα 10 συνεχόμενων τραπουλόχαρτων όταν θα ορίζω εγώ το από κάτω χαρτί; :p

Το "πειραματοζωο" δεν πρεπει να γνωριζει ουτε το συστημα, ουτε το κοματι που θα παιξει.

Δηλαδή αν σε καλέσω σε μία degustation για Gewurstraminer θα δώσεις καλύτερο αποτέλεσμα από εμένα που ασχολούμαι με το άθλημα τα τελευταία 15 χρόνια ενώ εσύ παίζει να μην ξέρεις καν τι είναι; -bye-

Το θέμα ξεκίνησε για ultra high end καλώδια (και αναφέρθηκαν μερικά INTERCONNECT) μετά έγινε απόπειρα δοκιμής για blind test καλωδίων ρεύματος για να δοκιμαστεί ο δοκιμαστής, μετά αν υπάρχουν διαφορές, μετά αν είναι καλύτερα τα φθηνά απο τα ακριβά, ή τα ημι-ακριβά αρκετά καλά από τα τοστιέρας ή τα πολύ ακριβά αν είναι καλύτερα από τα "λιγότερο" ακριβά...κλπ κλπ κλπ.

Προσωπικά -και συμφωνώντας με τον Μανωλάκο- το θέμα δεν ήταν, είναι και δεν θα είναι ποιό είναι το καλύτερο καλώδιο, αλλά ποιό το βέλτιστο για το σύστημα ενός εκάστου από εμάς και με κύριο γνώμονα ότι ΤΟ ΜΑΤΣΑΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ για κάθε ΣΥΣΤΗΜΑ.
Δηλαδή ακόμη και ένα φθηνό καλώδιο είναι ή μπορεί να είναι καλύτερο για το σύστημα του Μιχαλάκη, αλλά ένα ακριβό για το σύστημα του Αντωνάκη και ένα ακριβότερο για το σύστημα του Κωστάκη. Το κάθε σύστημα & χώρος του Μιχαλάκη, Αντωνάκη & Κωστάκη είναι διαφορετικά, όπως και τα αυτιά τους, οι μουσικές προτιμήσεις και ένα σωρό άλλοι παράγοντες.

Έτσι για να υπάρχει ένα απόσταγμα για τα καλώδια, είναι μόνο ότι κατόπιν δοκιμών στο σύστημα του κάθε ενδιαφερόμενου και μόνο ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να καταλάβει τις όποιες διαφορές προκύπτουν και αν αξίζει αυτές να εκταμιεύσει για να τις προσκτήσει για το σύστημα του. Και αφού έχει και μια εξελικτική πορεία ένα σύστημα και αφού ο κάτοχος του ξέρει τι ακούει και τι θέλει να ακούει ή τι του λείπει αν του λείπει μετά από μια δοκιμή-αλλαγή καλωδίων και επιστροφή στα δικά του.
Αν έχει και κάποιες αναφορές ζωντανή μουσικής με φυσικά όργανα (κυρίως) βοηθάει πολύ.
Έτσι λοιπόν αν διεξχαθεί μια δοκιμή στο δικό μου σύστημα, μικρή αξία έχει το αποτέλεσμα της για το σύστημα του Σάκη που έχει άλλες μηχανές, άλλη φιλοσοφία (π.χ. λαμπάτο - το δικό μου είναι τρανζιστοράτο), άλλο χώρο, άλλές μουσικές προτιμήσεις κλπ κλπ. και ΔΕΝ πρέπει να τον παρασύρει το δικό μου αποτέλεσμα στο δικό μου σύστημα, σε οτιδήποτε σε σχέση με το δικό του.
Θα πρέπει ο Σάκης να ακούσει στο δικό του και να διαμορφώσει ιδία άποψη μαζί με κάποια χαρακτηριστικά που προλέγω. Αλλιώς το πιθανότερο είναι υποπέσει και σε λάθη.
Με αυτό το σκεπτικό πρέπει να δοκμάζονται σε έκαστο σύστημα τα ultra high end καλώδια ή τα high-end καλώδια και να αποσκοπούν στη βελτίωση του συστήματος και μόνον.
Και αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης και τέτοιων καλωδίων, δηλαδή να επιφέρουν σοβαρά περιθώρια βελτίωσης σε ένα ήδη πολύ καλό σύστημα και η απόδειξη είναι οι μεγάλες πωλήσεις τέτοιων συσκευών (λίγες μόνο από αυτές πραγματοποιούνται και από άτομα με άλλους σκοπούς που έχουν προαναφερθεί στο παρόν thread), γιατί δεν μπορεί τόσες πωλήσεις να γίνονται σε σείχιδες (ξέρω πολλούς μεταξύ μας με ultra high end καλώδια, ούτε έναν σείχη όμως!)

Πολλοί χαιφιντελάδες δοκιμάσαμε και αγοράσαμε τέτοια καλώδια και λάθη μπορεί να κάναμε (ουδείς αλάνθαστος), ευτυχώς υπάρχουν πολλοί σωστοί επαγγελματίες και περιοριζόταν ή όποια "ζημία", όμως πιστέψτε με ποτέ δεν περίσσευαν τα χρήματα αυτά (πλην λίγων εξαιρέσων φυσικά) γιατί πολλές φορές "ξεζουμιζομασταν" με την πιο πρόσφατη αγορά συσκευής, αλλά ερχόταν το κατάλληλο καλώδιο (ή / και προυπήρχε) και έκανε την τελευταία μας επένδυση πιο αποδοτική και εκμεταλλευόταν όλες τις δυνατότητες αυτής της συσκευής.

Πάνω από όλα λοιπόν το ΜΑΤΣΑΡΙΣΜΑ σε κάθε σύστημα, με ΥΠΟΜΟΝΗ, και με ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ πορεία.

Το σχετικό blind test καλό είναι να γίνει για τη χαρά του χόμπυ και γενικά να φανούν οι διαφορές αλλά λίγη σημασία θα έχει αν δεν γίνει δοκιμή πιο μακροχόνια σε κάθε σύστημα ενός εκάστου από εμάς. ΙΜΗΟ.

επίσης έχει τύχει περίπτωση ουκ ολίγες φορές, ένα πανάκριβο καλώδιο να μην δίνει τίποτα σε ένα σύστημα με σχετικά οικονομικές συσκευές. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΙΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ότι και να λένε τα περιοδικά και οι επαγγελματίες του είδους, όλοι έχουν ίδια περιθώρια στο σφάλμα.

---και μια ερώτηση χιουμοριστικά, ποιά τοστιέρα έχει αποσπώμενο καλώδιο?

Ok, βάζεις δηλαδή στοίχημα 800 ευρώ ότι θα βρείς το χρώμα 10 συνεχόμενων τραπουλόχαρτων όταν θα ορίζω εγώ το από κάτω χαρτί; :p
Οχι κυριε, προφανως δεν καταλαβατε. Μιλησα για το στατιστικως αποδεκτο σφαλμα. Εννοω οτι στατιστικα, υπαρχει πιθανοτητα (μικρη αλλα υπαρχει) να ριξεις ενα κερμα 10 φορες και να φερεις και τις 10 γραμματα. Συνεπως η δοκιμη δεν αποδεικνυει 100% οτι το κερμα εχει και τις δυο οψεις ιδιες. Με λιγες παραπανω προσπαθειες μπορεις να γινεις 100% σιγουρος. Ελπιζω να εγινα αντιληπτος.
Δηλαδή αν σε καλέσω σε μία degustation για Gewurstraminer θα δώσεις καλύτερο αποτέλεσμα από εμένα που ασχολούμαι με το άθλημα τα τελευταία 15 χρόνια ενώ εσύ παίζει να μην ξέρεις καν τι είναι; -bye-
Κοιταξτε αυτο δεν ειμαι αρμοδιος να το απαντησω, ουτε ειπα πως το "πειραματοζωο" πρεπει να ειναι απειρος ακροατης. Κανονικα στην διαδικασια πρεπει να εχουμε ενα μιγμα ανθρωπων διαφορετικου επιπεδου ενασχολησης με το αντικειμενο. Μονο τοτε (με ικανο αριθμο συμμετοχων και φυσικα περισσοτερων προσπαθειων) το αποτελεσμα ειναι αντικειμενικα ορθο.

Tzimsce, σωστό αυτο που λες, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τρούφες (truffles) πως μπορώ λοιπόν να συμμετέχω σε δοκιμή ποικιλιών από αυτές και να κρίνω για αυτές?

Άσε που δεν με ενδιαφέρει αυτό, με ενδιαφέρει όμως μια φορά να δοκιμάσω τρούφες για να έχω αυτήν την εμπειρία (δεν σκάω κιόλας)..........

Σε πρώτη ευκαιρία (εκτός θέματος) ανέλυσε μας και λίγο το θέμα Gewurstraminer , περί τίνος πρόκειται...

επίσης έχει τύχει περίπτωση ουκ ολίγες φορές, ένα πανάκριβο καλώδιο να μην δίνει τίποτα σε ένα σύστημα με σχετικά οικονομικές συσκευές. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΙΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ότι και να λένε τα περιοδικά και οι επαγγελματίες του είδους, όλοι έχουν ίδια περιθώρια στο σφάλμα.

---και μια ερώτηση χιουμοριστικά, ποιά τοστιέρα έχει αποσπώμενο καλώδιο?
0000002136_HG250_1%5Bproduct_details_full%5D.jpg

αυτή είναι και ψηστιέρα :smash:
αι να χαθείς ΚΟΨ -bye--bye-:flipout::flipout:
MHN μου πείτε ότι είμαι off topic !!

Μιχαλη σε ποια συσκευη σου θα εναλλασεις το καλωδιο ρευματος ;

Kαλο θα ειναι να γινει συντομα το τεστ. Το πολυ το κυρ ελεησον το βαριεται και ο παππας. Αφου ετσι και αλλιως θα στειλετε το καλωδιο ταχυδρομικως απο οτι φανταζομαι, προτεινω μεχρι την αλλη Κυριακη η δοκιμη να εχει πραγματοποιηθει.

Φιλε Μιχαλη το στοιχημα δεν θα μειωθει, γιατι δεν εχω καμια ορεξη να μπω στη διαδικασια να αποδειξω το αυτονοητο για το τιποτα παρολο που μεσα σε 5 λεπτα θα εχουμε τελειωσει. Δεν χρειαζεται πανω απο 10 δευτερολεπτα το κομματι για να φανει κατι τετοιο.

Το κομματι που θα χρησιμοποιηθει κατα την διαρκεια του τεστ θα ειναι απο το SACD της Diana Krall, το temptation.

Η αλλαγη καλωδιου θα γινει πανω στο cd player της EMM LABS.

..

Με καλυψε ο Browser.

Eπισης η δικη μου τοστιερα εχει αποσπωμενο καλωδιο οποτε ο κυριος Κογιας δεν χρειαζεται να φερει ουτε καλωδιο. Θα υπαρχει σπιτι μου. Για να αποφυγουμε και διαφορα αλλα κολπακια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

"...Οσον αφορα τα καλωδια ρευματος , αυτα λειτουργουν μονο ως φυσικα φιλτρα των παρασιτων και των RF που υπαρχουν στο ρευμα .

Μεγαλυτερο αποτελεσμα υπαρχει βεβαια στο μηχανημα που επηρεαζεται περισσοτερο απο αυτα ...."

.........

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ένα καλό και ακριβό καλώδιο λειτουργεί και σαν φίλτρο
Κατά των παρασίτων και των παρεμβολών RF ????? :chinscratch:
Από πού προκύπτει αυτό ?

Αυτο που λεει ο κος ΚΟΨ για το συστημα ειναι απολυτως σωστο στο σκελος που εχει να κανει με την λειτουργια του ως μερος της διαδικασιας αξιολογησης. Που σημαινει πως αν το συστημα δεν ειναι σωστο (...) τα συμπερασματα δεν ειναι σωστα. Δεν το θετω δηλαδη σε επιπεδο ταιριασματος αλλα σε επιπεδο στησιματος του προς ακροαση συστηματος. Πρεπει να ειμαστε σιγουροι οτι ακουμε την επιρροη αυτουσια και οχι ενισχυμενη για αλλους λογους. Αλλιως θα συμπεριφερθει μια συσκευη σε ενα καλοστημενο συστημα αλλιως σε ενα κακοστημενο. Διαφορετικο επισης αποτελεσμα θα εχουμε αν η ηλεκτρολογικη εγκατασταση ειναι σωστη και διαφορετικο αν ειναι προχειρη. Ειναι μερικα ακομη σφαλματα επι της διαδικασιας. Αυτος ειναι και ο λογος που το προς ακροαση συστημα στην τυφλη δοκιμη πρεπει να μην ειναι οικειο στο "πειραματοζωο".

Οοοοόπα, οινο-απασολούμενος; :worshippy:

:offtopic: Είσαι και παραγωγός;

Μετα τα οσα αναφερθηκαν περι συστηματος,στησιματος χωρου κτλ κτλ, τα οποια συμφωνω, μου δημιουργηθηκε η περιεργεια σε ποιο συστημα ο Κωστας αλλαζει καλωδια ρευματος και δεν ακουει διαφορες.
Αν καταλαβα καλα, ισχυριζετε οτι πουθενα και σε κανενα συστημα δεν θα ακουστουν, εφοσον προτεινε τετοιο τεστ, αλλα θα ηθελα να μαθω απο τι αποτελειτε το συστημα που ακουει .

edit....

Και κατι αλλο. Υπαρχει καποιος αλλος που ισχυριζετε το ιδιο με τον Κωστα?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ένα καλό και ακριβό καλώδιο λειτουργεί και σαν φίλτρο
Κατά των παρασίτων και των παρεμβολών RF ????? :chinscratch:
Από πού προκύπτει αυτό ?

Δηλαδη σαν τι αλλο θα μπορουσε να λειτουργει ;;;

Status
Not open for further replies.