καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

ΑΝ έχω τη γνώση του συστήματος, ΑΝ έχω τη γνώση του καλωδίου που ήδη έχει, ΑΝ κατάλαβα τι «ψάχνει», τότε, ΝΑΙ, μπορεί να προτείνω κάτι φθηνότερο, που ΠΙΣΤΕΥΩ ότι ΜΠΟΡΕΙ να του κάνει.

Έχουμε λοιπόν, τρία υποθετικά, ένα προσωπικό και μία πρόταση.

Πρόταση που θα αξιολογηθεί, υποκειμενικά, από το μελλοντικό κάτοχο ή μη του καλωδίου, μέσω του δανεισμού, όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια για πολλούς νέους ή και παλαιότερους καταστηματάρχες. (εξαρτάται από την πολιτική του κάθε καταστήματος) ;-)
Αν καταλαβα καλά (επιβεβαιώστε) γνωρίζουμε εξ'αρχής ότι ένα καλώδιο ρεύματος επιφέρει συγκεκριμένες αλλαγές, αναλόγως τα 'συνοδά', ασχέτως αν θα γίνουν αντιληπτές από τον συγκεκριμένο αγοραστή.
Σωστά ;

Αν, τώρα, ο εν δυνάμει αγοραστής, επηρεαστεί από τα λόγια του πωλητή, τα επιχειρήματά του και στο σπίτι του, αντί να ακούει το καλώδιο, «ακούει» τα λόγια του, τότε δε νομίζω να φταίει ο πωλητής!

Σε αυτό έχουμε κοινή άποψη.

Αντιγραφω παλι τον εαυτο μου .........

Mε καποιο τροπο πρεπει να φιλτραριστουν τα βιομηχανικα παρασιτα και οι RF ετσι ωστε να μην επηρεαζονται τα κυκλωματα μιας συσκευης και συνεπακολουθα ο ηχος .

Αυτο μπορει να επιτευχθει η με σχεδιαστικη προνοια η με κατασκευη ανεπηρεαστων κυκλωματων . Αν δεν μπορει να επιτευχθει με καποιο τετοιο τροπο τοτε σειρα εχουν τα καλωδια ρευματος .

Αντιγραφω παλι τον εαυτο μου .........

Mε καποιο τροπο πρεπει να φιλτραριστουν τα βιομηχανικα παρασιτα και οι RF ετσι ωστε να μην επηρεαζονται τα κυκλωματα μιας συσκευης και συνεπακολουθα ο ηχος .

Αυτο μπορει να επιτευχθει η με σχεδιαστικη προνοια η με κατασκευη ανεπηρεαστων κυκλωματων . Αν δεν μπορει να επιτευχθει με καποιο τετοιο τροπο τοτε σειρα εχουν τα καλωδια ρευματος .
Χμμ....ίσως να βγάλουμε τελικά ένα χρήσιμο συμπέρασμα μετά από όλα αυτά.
Δηλαδή εαν έχουμε προβλέψει ένα σωστό δίκτυο ή έχουμε κάποιο φίλτρο που να το 'προστατευει', οι αλλαγές του καλωδίου ρευματος θα γίνουν αντιληπτές ;

Αγαπητε johzaf οι κατασκευαστες συσκευων κανουν οικονομια σε ποιο σοβαρα πραγματα, δεν θα κανουν οικονομια στο καλωδιο ρευματος.
Παραδειγμα στα λαμπατα μηχανηματα ειτε ειναι ενισχυτες ειτε CD player δεν κανουν οικονομια στις λυχνιες και σε αλλα σημεια της κατασκευης;
Συμφωνω οτι οι τιμες ξεφευγουν σε αυτα τα προιοντα αλλα υπαρχουν και τιμιες και φθηνες λυσεις.
Εγω με 60 ευρω το τεμαχιο πηρα τους ρευματοληπτες της QED και εμεινα ευχαριστημενος.
Μά κι´εσείς αγαπητέ μου.....μέ μόνο 60 ψωροευρουδάκια περιμένετε νά ακούσετε τούς "παπάδες" ? Αν τό καλώδιο δέν κάνει όσο ενα τουλάχιστον μηνιάτικο υπαλλήλου ..."ΔΕΝ"......
Αλλά είπατε ....Qed....τστστστσ.....Τί περιμένεις από ετερεία πού κατασκευάζει μόνη της καί δε κολλάει τό σηματάκι της το "ψαγμένο" , σέ ωραίες συσκευασίες μέ περιεχόμενο κινέζικο αγορασμένο μέ τό container ?????

Δέν πρόκειται ΠΟΤΕ νά αναγνωρισθείτε ώς HiEndas ....

Χμμ....ίσως να βγάλουμε τελικά ένα χρήσιμο συμπέρασμα μετά από όλα αυτά.
Δηλαδή εαν έχουμε προβλέψει ένα σωστό δίκτυο ή έχουμε κάποιο φίλτρο που να το 'προστατευει', οι αλλαγές του καλωδίου ρευματος θα γίνουν αντιληπτές ;

Το καποιο φιλτρο θα παρεμβαλεται στο ρευμα με κυκλωμα και θα "ξεσκιζει" τα δυναμικα του ηχου . Αν ειναι δε και τα γνωστα αντικεραυνικα τοτε παει περιπατο η ποιοτητα του ηχου (τα ρελε που εχουν ειναι γενικως απαραδεκτα) .

Το καλωδιο του ρευματος μεσω της γεωμετριας των αγωγων του ( δηλαδη με τα αλεπαλληλα σταυρωματα ) καταστελλει τα βιομηχανικα παρασιτα και τις ραδιοπαρεμβολες (RF) που ρεουν στο δικτυο μαζι με τα 220V χωρις να παρεμβαλλονται κυκλωματα ενεργα η παθητικα που περιοριζουν τη "ζωντανια" του (δηλαδη το δυναμικο χαρακτηρα του ηχου) .

Μαρινο να σε ρωτησω κατι?

το απλο καλωδιο σε σχεση με ενα ακριβο σε βασικα υλικα εχει διαφορα κοστους?

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Το καποιο φιλτρο θα παρεμβαλεται στο ρευμα με κυκλωμα και θα "ξεσκιζει" τα δυναμικα του ηχου . Αν ειναι δε και τα γνωστα αντικεραυνικα τοτε παει περιπατο η ποιοτητα του ηχου (τα ρελε που εχουν ειναι γενικως απαραδεκτα) .

Το καλωδιο του ρευματος μεσω της γεωμετριας των αγωγων του ( δηλαδη με τα αλεπαλληλα σταυρωματα ) καταστελλει τα βιομηχανικα παρασιτα και τις ραδιοπαρεμβολες (RF) που ρεουν στο δικτυο μαζι με τα 220V χωρις να παρεμβαλλονται κυκλωματα ενεργα η παθητικα που περιοριζουν τη "ζωντανια" του (δηλαδη το δυναμικο χαρακτηρα του ηχου) .

Και για τι μήκος καλωδίου μιλάμε?
Για 1 μέτρο?

Υ.Γ. 1
Μιλάμε πάντα για καλώδιο δικτύου 220 ν
Υ.Γ 2
Μόλις μας ανατρέψατε όλη την θεωρία περί φίλτρων !

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Μαρινο να σε ρωτησω κατι?

το απλο καλωδιο σε σχεση με ενα ακριβο σε βασικα υλικα εχει διαφορα κοστους?

Φυσικα .

Π.χ. υπαρχει χαλκος 6Ν δηλαδη 99,99998% καθαροτητας , κρυογεννημενος , με γυαλισμενες ινες (για μειωση του επιδερμικου φαινομενου) κλπ .

Μετα υπαρχει τεραστια διαφορα κοστους εξαιτιας των χρησιμοποιουμενων διηλεκτρικων . Για παραδειγμα το original Teflon παραγεται σε 7 ποιοτητες . Τα διηλεκτρικα ειναι εξισου σημαντικα με την ποιοτητα του μεταλλου .

Δηλαδή το 'μυστικό' αυτό είναι.
Ένα καλό καλώδιο λειτουργεί ως φίλτρο, και αναλόγως του προβλήματος (δικτύου) που έχεις σου ταιριάζει / 'κάθετε' , κάποιο καλώδιο, έτσι ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Και για τι μήκος καλωδίου μιλάμε?
Για 1 μέτρο?

Υ.Γ. 1
Μιλάμε πάντα για καλώδιο δικτύου 220 ν
Υ.Γ 2
Μόλις μας ανατρέψατε όλη την θεωρία περί φίλτρων !

Οσο μεγαλυτερο ειναι το μηκος του ειδικου καλωδιου τοσο καλυτερο γινεται το (φυσικο) φιλτραρισμα . Θα ελεγα το 1,5 μ ειναι και το ελαχιστο .
Προσωπικα θα ελεγα οτι το 1,8 μ ειναι απαραιτητο . Αν υπαρχει ενα κεντρικο πολυμπριζο με προσαρμοσμενο ειδικο καλωδιο τοτε για λογους ευταξιας μπορουν να χρησιμοποιηθουν μικροτερα (αφου θα εχει υπαρξει καποιο αποτελεσμα απο το ειδικο καλωδιο του πολυμπριζου)

Και με ποιό τρόπο καταστέλλονται τα βιομηχανικά και υψίσυχνα παράσιτα;

Δηλαδή το 'μυστικό' αυτό είναι.
Ένα καλό καλώδιο λειτουργεί ως φίλτρο, και αναλόγως του προβλήματος (δικτύου) που έχεις σου ταιριάζει / 'κάθετε' , κάποιο καλώδιο, έτσι ;

Αναλογα και ποσο επηρεαζεται η καθε συσκευη απο τα προβληματα του δικτυου . Δεν υπαρχει το ιδιο αποτελεσμα σε ολες τις συσκευες του συστηματος μας .

Κύριε Ντόκε, δεν ξέρω τι θεωρητικές γνώσεις έχετε σχετικά με αυτά που λέτε, αλλά το καλώδιο το ίδιο (μεσω της γεωμετριας των αγωγων του δηλαδη με τα αλεπαλληλα σταυρωματα) ΕΙΝΑΙ ένα παθητικό κύκλωμα. Αυτά που έχετε γράψει δεν έχουν καμία επιστημονική υπόσταση, δεν υπάρχει κανένας λόγος ένα καλώδιο με μετρήσιμη χωρητικότιτα, αυτεπαγωγή και αντίσταση να αντιδρά διαφορετικά σε RF και βιομηχανικά παράσιτα (που δεν υπάρχουν εκτός αν ζείτε σε βιομηχανική περιοχή) από ένα ολόιδιο παθητικό κύκλωμα με πυκνωτές, πηνία και αντιστάσεις...

Μετα τα οσα αναφερθηκαν περι συστηματος,στησιματος χωρου κτλ κτλ, τα οποια συμφωνω, μου δημιουργηθηκε η περιεργεια σε ποιο συστημα ο Κωστας αλλαζει καλωδια ρευματος και δεν ακουει διαφορες.
Αν καταλαβα καλα, ισχυριζετε οτι πουθενα και σε κανενα συστημα δεν θα ακουστουν, εφοσον προτεινε τετοιο τεστ, αλλα θα ηθελα να μαθω απο τι αποτελειτε το συστημα που ακουει .

edit....

Και κατι αλλο. Υπαρχει καποιος αλλος που ισχυριζετε το ιδιο με τον Κωστα?

Ναι, νομίζω ότι αυτό ισχυρίζεται ο Κ.Κ., ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δυο καλώδια. Συνεπώς για μένα ακόμα και 9/10 επιτυχία στο καλώδιο τοστιέρας δηλώνει ότι υπάρχει διαφορά. Και ναι, μέχρι αποδείξεως του εναντίων το πιστεύω και εγώ...

Και με ποιό τρόπο καταστέλλονται τα βιομηχανικά και υψίσυχνα παράσιτα;

Μα το γραφω στο post μου που παραθετεις !!!

".......μεσω της γεωμετριας των αγωγων του ( δηλαδη με τα αλεπαλληλα σταυρωματα ...."

Επισης σημαντικο ρολο διαδραματιζει και η θωρακιση του καλωδιου απο τις παραδιπλανες συσκευες και καλωδια ρευματος δηλαδη να μην προσλαμβανει RF το καλωδιο απο το αμεσο περιβαλλον του .

Πολυ σοβαρη βελτιωση σε ολες τις συσκευες και κυριως στους ενισχυτες ειναι , αφου καταληξουμε στο καλωδιο ρευματος , να το κολλησουμε απ ευθειας στο εσωτερικο της συσκευης καταργωντας τα IEC .

Last edited:
Κύριε Ντόκε, δεν ξέρω τι θεωρητικές γνώσεις έχετε σχετικά με αυτά που λέτε, αλλά το καλώδιο το ίδιο (μεσω της γεωμετριας των αγωγων του δηλαδη με τα αλεπαλληλα σταυρωματα) ΕΙΝΑΙ ένα παθητικό κύκλωμα. Αυτά που έχετε γράψει δεν έχουν καμία επιστημονική υπόσταση, δεν υπάρχει κανένας λόγος ένα καλώδιο με μετρήσιμη χωρητικότιτα, αυτεπαγωγή και αντίσταση να αντιδρά διαφορετικά σε RF και βιομηχανικά παράσιτα (που δεν υπάρχουν εκτός αν ζείτε σε βιομηχανική περιοχή) από ένα ολόιδιο παθητικό κύκλωμα με πυκνωτές, πηνία και αντιστάσεις...

Κυριε Συνοδινε , τα καλωδια ρευματος επιφερουν η οχι αλλαγη στην ηχητικη συμπεριφορα ενος μηχανηματος ;;;; Αν ναι εξηγειστε μου πως ;

Αυτα που παραθετω δεν ειναι αποτελεσμα επιστημονικης ενασχολησης αλλα πληροφοριες που συγκεντρωσα απο ανθρωπους με επιστημονικη υποσταση επι του θεματος . Αρα μην πατε δια τις πλαγιας οδου να ακυρωσετε τα λεγομενα μου . Επισης δεν ειναι ενα θεμα στο οποιο θα παραθεσω βιβλιογραφια η θα καταθεσω το master μου γιατι δεν σπουδασα Φυσικη ουτε ηλεκτρονικα και εδω δεν ειναι συνεδριο η η Ακαδημια .

Αν κατα την γνωμη σας τα καλωδια ρευματος δεν επιφερουν αλλαγη στην ηχητικη συμπεριφορα μιας συσκευης τοτε δικαιουστε να λετε οτι θελετε ως αρνητης . Αλλιως εξηγειστε το πως .

Last edited:
Κυριε Συνοδινε , τα καλωδια ρευματος επιφερουν η οχι αλλαγη στην ηχητικη συμπεριφορα ενος μηχανηματος ;;;; Αν ναι εξηγειστε μου πως ;

Αυτα που παραθετω δεν ειναι αποτελεσμα επιστημονικης ενασχολησης αλλα πληροφοριες που συγκεντρωσα απο ανθρωπους με επιστημονικη υποσταση επι του θεματος . Αρα μην πατε δια τις πλαγιας οδου να ακυρωσετε τα λεγομενα μου . Επισης δεν ειναι ενα θεμα στο οποιο θα παραθεσω βιβλιογραφια η θα καταθεσω το master μου γιατι δεν σπουδασα Φυσικη ουτε ηλεκτρονικα και εδω δεν ειναι συνεδριο η η Ακαδημια .

Αν κατα την γνωμη σας τα καλωδια ρευματος δεν επιφερουν αλλαγη στην ηχητικη συμπεριφορα μιας συσκευης τοτε δικαιουστε να λετε οτι θελετε ως αρνητης . Αλλιως εξηγειστε το πως .

Δεν ζήτησα το master σας, ούτε υποστήριξα στο συγκεκριμένο ποστ ότι δεν υπάρχει διαφορά στα καλώδια ήχου. Αυτό όμως που είπα ήταν ότι αυτά που γράφατε στο συγκεκριμένο ποστ δεν ήταν επιστημονικώς όρθα. Τώρα αν εσείς θέλετε να με σπρώξετε στο να εκφράσω μια θεωρία που δεν ισχυρίστικα ότι γνωρίζω, αυτό εμένα δεν με επιρρεάζει καθόλου. Σταματίστε να πιστεύετε κύριοι ότι όσοι δεν είναι μαζί σας είναι εχθροί σας! Εγώ είδα ότι αυτά που γράψατε ήταν λάθος και το γνώριζα. Δεν είμαι σε θέση να γράψω αν τα καλώδια κάνουν διαφορά, και ακόμα και αν ήμουν, πάω στοίχημα ότι πολλοί εδώ και πάλι θα με αμφισβητούσαν!
Τέλος αφού αναφέρθηκαν πολλά περί μάτσινγκ και άλλων, θα ήθελα να πω ότι πιο σημαντικο είναι το ματσινγκ των αντιστάσεων εισόδου/εξόδου, το σφίξιμο των επαφών των καλωδίων και πολλά άλλα, παρά η διαφορά που θα επιφέρει ένα καλώδιο που υποτίθεται ότι έχει φτιαχτεί για να είναι αόρατο (R=0,C=0,L=0)!

Status
Not open for further replies.