καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Ελα ρε tzimisce...

Δεν εχεις καταλαβει ακομα ποιος ειναι ο walker???

Απο το παραδιπλα site ειναι ο....ανθρωπος, γνωστος αγνωστος.

Δε με λες; Αρχίσαμε πάλι τα ίδια με τα κενά ανάμεσα από τις τελείες; Κολλητικό είναι από τον Luxman; :flipout:
Δεν γράφω στο παραδίπλα site για να ξέρω ποιό είναι αυτό και ποιός είναι ο walker. :p (ποιό είναι το παραδίπλα site ρε παιδιά; :blink:)

Αφου την παρατηρησατε, ξεκινηστε να διαβαζετε τα μηνυματα μου στο θεμα απο την αρχη και παρακαλω να μου την υποδειξετε. Θα παρακαλουσα επισης να μου πειτε αν δεχτηκα εγω επιθεσεις.

Πλάκα με κάνεις τώρα ε; Να κάτσω να ξαναδιαβάσω τόσες σελίδες; Άστο, ξέχνατο, παραδίνομαι, δίκιο έχεις! :flipout:

Μα εχετε εκφρασει αποψη κυριε για τα καλωδια. Εκτος αυτου στον εναν αναφερεστε ως κο Κογια και στον αλλον ως Μαικ.

Πειράζει που με τον Kharma έχουμε πιεί και έναν καφέ ενώ με τον κ. Κόγια δεν έχουμε βρεθεί ποτέ; Όχι ότι έχω πρόβλημα να βρεθώ με τον άνθρωπο βρε παιδί μου αλλά νομίζω ότι οφείλω έναν σεβασμό σε κάποιο άτομο που δεν έχω γνωρίσει. Ευπρόσδεκτος είναι, όποτε θέλει να έρθει από το σπίτι μου, να πιούμε ένα ουισκάκι, να ακούσουμε τις μουσικούλες μας και μετά θα αναφέρομαι προς αυτόν ως "Κώστα μου" ή οτιδήποτε άλλο επιθυμεί.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για σας.
Μπορεί εγώ να ακούω διαφορές με τα καλώδια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πλακώνομαι στο ξύλο με τον κ. Κόγια όποτε τον βλέπω στο δρόμο.
Μεγάλα παιδιά είμαστε.

Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Χρειάζονται ειδικοί χαιεντάδες για να καταλάβουν την διαφορά δηλαδή. Αλήθεια υπάρχει κάποια επιστημονική μελέτη που αποδεικνύει ότι οι χαιεντάδες ακούνε καλύτερα;

Κυριε Συνοδινε,

Σας σεβομαι διοτι μιλατε επωνυμως.

Ο λογος ειναι οτι (και το εχω πει πολλες φορες) η κριτικη στην ηχητικη αναπαραγωγη ηχογραφησεων ειναι σαν την γευσιγνωσια.

Κοινως ΔΕΝ μπορει ο καθε ασχετος ο οποιος δεν εχει ιχνος πειρας να βγαλει ασφαλη συμπερασματα για μια κοντρα τετοιου ειδους.

Για τον λογο αυτο τον ορο ΚΟΥΦΟΣ τον χρησιμοποιουμε μεταφορικα προφανως κι οχι με την κυριολεκτικη του εννοια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high

;)
"Έλα μήτσοοοοο; Δεν σε ακούωωωω Πάρε το μηδέν!"
Μα δεν είναι "στρατόπεδο"; Έχει σημασία ποιός θα κατέβει στη "μάχη";
Όπως είπα, δεν εξετάζω αν ήταν παράλογος ή λογικός αλλά το ότι ο Κώστας τον ανακάλυψε 600 post μετά!
Ο καθένας μπορεί να βρεί λογική υπόσταση για οποιονδήποτε λόγο.
Αυτό που λέω είναι ότι φαίνεται σαν να προσπαθεί ο κ. Κόγιας να το αποφύγει. Δεν είμαι απόλυτα θετικός σε αυτό, απλά παραθέτω την ιδέα που παίρνω.
Καλά περνάς! ;) Να το χαίρεσαι όσο διαρκεί.
Σε αυτό έχεις δίκιο. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Μπορείς όμως να βάλεις για στοίχημα σουβλάκια, μπύρες ή κάτι άλλο που στην τελική πιό πολλά θα αποκομίσει το club από το αποτέλεσμα παρά ο κερδισμένος από τη νίκη του.
Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνουμε σε χρηματικά ποσά και το έχω αναφέρει ήδη.
Ε, καλά, θα σκάσει μύτη στο σπίτι του Kharmacoma με πανό και cheerleaders;
Για μένα πιό μεγάλη σημασία έχει το αποτέλεσμα της "αναμέτρησης" από το να δω τον Κώστα να τον μεταφέρουν 4 Ρωσσίδες στα χέρια τους γύρω γύρω από την Ακρόπολη.

Δεν είναι στρατόπεδο όμως είναι ένα στοίχημα, και έχει δικαίωμα να παρεβρίσκεται αφού βάζει τα λεφτά του. Τα 600 ποστ είναι ιδιαίτερως σημαντικά. Δηλαδή είναι τόσο περίεργο να έχασε ένα από τα 600 ποστ; Συμβαίνει και στους καλύτερους...
Νομίζω ότι δεν το αποφεύγει ο Κόγιας, πρότεινε στο κάτω κάτω να γίνει σε ουδέτερο χώρο. Αν το αποφεύγει θα φανεί στο τέλος.
Πρόσπαθω να χαίρομαι την φοιτητική ζωή όσο μπορώ. Και θα συνεχίσω να το κάνω ακόμα και αν ο Κόγιας χάσει:ADFADF1:
Ωραία και τα σουβλάκια και θα είχε ενδιαφέρον σίγουρα, όμως όπως είπα, είμαι Πάτρα, τώρα έχω εξεταστική και μόλις αυτή τελειώσει θα φύγω στο εξωτερικό. Όταν γυρίσω θα έχουμε άλλα θέματα με πολλές σελίδες:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Κύριε Κανακάκη μην ελπίζετε σε πράγματα που δεν πρόκειται να συμβούν, και ζητώ συγγνώμη αν έδωσα τέτοια εντύπωση. Εφ' όσον δέχεσθε να γίνει η δοκιμή με στοίχημα, έχω κάθε λόγο να θέλω να ελέγχω ο ίδιος τα καλώδια. Σας το λέω ευθέως, πως δεν σας εμπιστεύομαι ούτε καν να μου δώσετε ένα ποτήρι νερό, και θα εμπιστευθώ τί παίζει πίσω από το σύστημά σας; Αναγνωρίζω πλήρως την ακεραιότητα του κ. Τσαντουλή -αλοίμονο, αλλά αυτό δεν μου φτάνει. Έχω κατά νου αρκετά ασφαλή τρόπο διασφάλισης της μυστικότητας των αλλαγών, και απαιτώ να να το κάνω ο ίδιος προσωπικά. Αλλιώς, νομίστε ό,τι θέλετε για μένα, το ίδιο μου κάνει.

Εάν, λοιπόν, δέχεστε την αβαρία να βρεθώ στο χώρο σας για κάποια 30 - 45 λεπτά της ώρας, έχει καλώς, και μπορούμε να προχωρήσουμε, και όταν φύγω κάντε και ένα ευχέλαιο. Διαφορετικά, ενημερώστε με, καθ' όσον υπάρχουν κι άλλοι που προτίθεμαι να προκαλέσω, όπως οι κ.κ. Στεφανίδης και Θεοφιλάκος, αλλά και όποιος άλλος κύριος έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να ανταπεξέλθει της δοκιμασίας.
Κύριε Κόγια έχεις πάρα πολύ θράσος το να λες ότι θα με προκαλέσεις. Σου έκανα την πρόταση πρώτος από όλους και παρότι σε προκάλεσα αρκετές φορές έκανες την πάπια. Ποτέ δεν απάντησες στο στοίχημα και τώρα έχεις το θράσος να βγαίνεις και από πάνω!!! Ε! Όχι!!!
Απάντησε στην πολύ συγκεκριμένη πρότασή μου αν έχεις τα κότσια. Λ.Σ.

Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Αν γίνει μια αλλαγή τότε τι μας λέει ότι δεν είναι τυχαίο το αποτέλεσμα;

Τα περισσότερα event γίνονται για τον χαβαλέ μας... Προφανώς δεν μιλάμε για κάποιο στοίχημα η κάτι παρόμοιο.

Χρειάζονται ειδικοί χαιεντάδες για να καταλάβουν την διαφορά δηλαδή. Αλήθεια υπάρχει κάποια επιστημονική μελέτη που αποδεικνύει ότι οι χαιεντάδες ακούνε καλύτερα; Εγώ ξέρω ότι όσο μεγαλύτερος σε ηλικία είσαι, τόσο χειρότερα ακούς. Αυτό δεν το είχα ακούσει όμως!
Ντροπή! Δεν έχεις ακούσει για τον Homo Hiendius που τα κόκαλά του βρέθηκαν στη σιβηρία θαμένα κάτω από ένα ζευγάρι Magnepan;
Τσκ τσκ τσκ.. αστοιχείωτοι... Δεν σου ξαναμιλάω εσένα! Άσε που είσαι φοιτητής και αντί να τριγυρνάς με γκόμενες τέτοια ώρα κάθεσαι και γράφεις σε forum σαν εμάς τους παντρεμένους!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Κυριε Συνοδινε,

Σας σεβομαι διοτι μιλατε επωνυμως.

Ο λογος ειναι οτι (και το εχω πει πολλες φορες) η κριτικη στην ηχητικη αναπαραγωγη ηχογραφησεων ειναι σαν την γευσιγνωσια.

Κοινως ΔΕΝ μπορει ο καθε ασχετος ο οποιος δεν εχει ιχνος πειρας να βγαλει ασφαλη συμπερασματα για μια κοντρα τετοιου ειδους.

Για τον λογο αυτο τον ορο ΚΟΥΦΟΣ τον χρησιμοποιουμε μεταφορικα προφανως κι οχι με την κυριολεκτικη του εννοια.

Κύριε Θεοφιλάκο, δεν έχω με κανέναν τίποτα να χωρίσω. Από το σάιτ αυτό ανταλλάσω γνώσεις και απόψεις και για κάτι τέτοιο δεν χρειάζομαι ανωνυμία. Τι και αν κάποιες φορές διαφώνω με κάποιον άλλο, αυτό δεν θα με κάνει να τον εκτιμώ λιγότερο και ούτε να σταματήσω να τον σέβομαι.
Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, η αντίληψη του ήχου είναι υποκειμενική, ο ήχος όμως δεν είναι. Εγώ ψάχνω να μάθω αν ο ήχος είναι διαφορετικός. Αν είναι αυτός διαφορετικός τότε και η αντίληψη συνήθως είναι. Για να κριθεί αυτό δεν χρειάζεται να είναι χαιεντάς ο άλλος.

Και γιατι παρακαλω εννοειται οτι θα πεις καλυτερο κατι που ειναι 100 φορες ακριβοτερο, αν ΔΕΝ ειναι?????

ΜΑΚΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο HIFI ΚΟΣΜΟΣ???

Μπορώ να φανταστώ έναν ιατρικό λόγο. Τον ανέφερε ο Ντοκ μερικές σελίδες πιο πίσω. Placebo αν θυμάστε.

Παραβαινω την υποσχεση μου γιατι αυτο εχει ιδιαιτερη πλακα. Σας πληροροφορω πως ουτε ξερετε ποιος ειμαι, ουτε μπορει να παει το μυαλο σας στο ποιος ειμαι. Εφιαλτες βλεπετε.

Ναι καλα.....μας ΕΠΕΙΣΕΣ!:BDGBGDB55: :drummer::drummer:

Ασε μεγαλε :bigcry:

Τα.....σκατα της μυγας σε ΠΡΟΔΩΣΑΝΕ! :flipout::flipout::flipout:

Ντροπή! Δεν έχεις ακούσει για τον Homo Hiendius που τα κόκαλά του βρέθηκαν στη σιβηρία θαμένα κάτω από ένα ζευγάρι Magnepan;
Τσκ τσκ τσκ.. αστοιχείωτοι... Δεν σου ξαναμιλάω εσένα! Άσε που είσαι φοιτητής και αντί να τριγυρνάς με γκόμενες τέτοια ώρα κάθεσαι και γράφεις σε forum σαν εμάς τους παντρεμένους!

:flipout::flipout::flipout:
Φεύγω τώρα γιατί με ψάχνει η γκόμενα και είπα ότι παώ για πέντε λεπτά στην τουαλέτα:smash::BDGBGDB55::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Κύριε Θεοφιλάκο, δεν έχω με κανέναν τίποτα να χωρίσω. Από το σάιτ αυτό ανταλλάσω γνώσεις και απόψεις και για κάτι τέτοιο δεν χρειάζομαι ανωνυμία. Τι και αν κάποιες φορές διαφώνω με κάποιον άλλο, αυτό δεν θα με κάνει να τον εκτιμώ λιγότερο και ούτε να σταματήσω να τον σέβομαι.
Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, η αντίληψη του ήχου είναι υποκειμενική, ο ήχος όμως δεν είναι. Εγώ ψάχνω να μάθω αν ο ήχος είναι διαφορετικός. Αν είναι αυτός διαφορετικός τότε και η αντίληψη συνήθως είναι. Για να κριθεί αυτό δεν χρειάζεται να είναι χαιεντάς ο άλλος.

Σε διαβεβαιω οτι δυο καλωδια απο....διαφορετικες τοστιερες να βαλεις θα καταλαβεις διαφορα αναμεσα στον ηχο τους σε ενα κορυφαιο συστημα.

Σε ενα κουβα με βρωμικο νερο αν πεσει ενα κοματακι λασπης ακομα δεν θα το παρεις χαμπαρι καν.

Οταν ομως το νερο ειναι κρυσταλλο.....αλλαζουν σαφως τα πραγματα.

Μπορώ να φανταστώ έναν ιατρικό λόγο. Τον ανέφερε ο Ντοκ μερικές σελίδες πιο πίσω. Placebo αν θυμάστε.

Ας σοβαρευτουμε!

Το μειονεκτημα της ακριβης τιμης καθιστα εξ'αρχης πανδυσκολο το εργο του ακριβοτερου της δοκιμης.

Φεύγω τώρα γιατί με ψάχνει η γκόμενα και είπα ότι παώ για πέντε λεπτά στην τουαλέτα

Από τώρα παντόφλα; Να της πάρεις δώρο ένα ζευγάρι γούνινες. Άκου και εμάς που κάναμε τη μακακία και της κάναμε δώρο σαγιονάρες! ;)

Εγω δεν εχω δει πουθενα τυφλο συγκριτικο τεστ σε κατι αλλο περαν του hifi.

Εμ Γιωργο, στο χομπυ μας γινονται. Που να γινουν τυφλα τεστ σε τεστ ντραιβ αυτοκινητων;
Στο χωρο μας και στο ...Γκουανταναμο.
-bye--bye--bye-

H μεθοδολογία της δοκιμής που πρότεινε ο Κώστας Κόγιας με κάλυψε, γενικώς.
Διαφωνώ μόνο σε ένα σημείο.
Για μένα δεν πρέπει να είναι ταυτοχρόνως συνδεδεμένα και τα δύο καλώδια ρεύματος επάνω στο πολύπριζο και ο λόγος είναι απλός. Τα καλωδιο εκείνο που δεν είναι συνδεδεμένο με το CD player, αλλά είναι συνδεδεμένο μόνο στο πολύπριζο, δημιουργεί ένα πρόσθετο σύνθετο φορτίο. Κατά τρόπον τινά συμμετέχει και αυτό αφού είναι παράλληλα συνδεδεμένο με την πηγή τάσης ακριβώς μετά από το πολύπριζο.
Κάπως παρατραβηγμένο, αλλά σε ένα τεστ καλωδίων high-end τέτοια λάθη δεν πρέπει να γίνονται.

Εγω δεν εχω δει πουθενα τυφλο συγκριτικο τεστ σε κατι αλλο περαν του hifi.

Εχμ, sorry, τώρα το είδα, τυφλές δοκιμές γίνονται επίσης σε βρώσιμα προϊόντα.
Συγκεκριμένα έπρεπε να περάσω πολλές τέτοιες δοκιμές πριν τελειώσω το ΤΕΙ οινολογίας. :)

Που να δείς τυφλή δοκιμή τσίχλας στις 8 η ώρα το πρωί και να σου δίνουν και φυλλαράκι με γεύση κανέλας που εγώ το σιχαίνομαι! :flipout:

Για να μην μιλήσω για εργαστήρια οργανοληπτικού ελέγχου από τις 8 η ώρα το πρωί μέχρι τις 11 με δοκιμές μπύρας! Ντιρλίντιντι βγαίναμε από εκεί μέσα!

Επίσης κρίνω ότι είναι απαραίτητο να σταλεί ταχυδρομικώς το καλώδιο του Κ.Κόγια στον Μ.Κανακάκη ώστε ο υποψήφιος κριτής να εξοικειωθεί με τον χαρακτήρα του καλωδίου.
Το ζητούμενο είναι να διαπιστώσουμε αν στο σύστημα του Κανακάκη ο ίδιος ο Κανακάκης ακούει διαφορες ανάμεσα σε δύο διαφορετικά καλώδια ρεύματος που τροφοδοτούν το συγκεκριμένο CD player .

Το αποτέλεσμα της δοκιμής και την χρησιμότητά του ας την κρίνει ο καθένας από μόνος του.

Θα μπορούσα να βοηθήσω στη δοκιμή εάν δεν "παίζατε" με λεφτά.

Θεωρώ απαράδεκτο να βάζετε στοίχημα 800 ευρώ για δύο άχρηστα καλώδια (έτσι κι αλλιώς) όταν υπάρχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες που στερούνται τα βασικά .

Εγιναν κάποιες προτάσεις τα χρήματα να διατεθούν στο χαμόγελο του παιδιού.

Παρακαλώ τον φίλο μου τον Μιχάλη (Kharmakoma) να δεχθεί τον Κ.Κόγια στο σπίτι του για τη δοκιμή. Μετά τη δοκιμή τα 800 ευρώ ο νικητής ας αποφασίσει που και πως θα τα διαθέσει.

Από μένα 100 ευρώ στο νικητή της καλωδιακής "κόντρας" με την προϋπόθεση να διαθέσει τα χρήματα, έστω μόνο τα δικά μου/μας, σε παιδιά με ειδικες ανάγκες.

Εχουμε χάσει πολλές ώρες πίσω από το πληκτρολόγιο, δεν νομίζετε ?

Καιρός να βοηθήσουμε και κάποιους που πραγματικά έχουν ανάγκη.

High-End Kουμπαράς = 100 Ευρώ

Last edited:
100 ευρώ από μένα στον νικητή της καλωδιακής "κόντρας" με την προϋπόθεση να διαθέσει τα χρήματα, έστω μόνο τα δικά μου, σε παιδιά με ειδικες ανάγκες.

Και αλλα 100 απο εμενα για τον ιδιο σκοπο.

Παρ'όλο που μετά απο 859 post δεν φαίνεται αν τελειώνουμε με την ''περιβόητη'' αυτή κόντρα τουλάχιστον ας επωφεληθούν και κάποιοι που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
100 και απο εμένα για τον ίδιο σκοπό.

Status
Not open for further replies.