μαααάλιστα....
ασκοπη συζήτηση στο φλου....
Ενώ το καλώδιο το Χ που χρειάζεται κατευθυντικότητα, στρώσιμο, δούλεμα, ροντάρισμα, πάτημα, τρίψιμο, χαδάκι και ζέσταμα είναι οι σαφέστατες απαντήσεις από ....ειδικούς
Νομίζεις δηλαδή ότι το να κόψεις με κλίση 18% στους 200 ένα πιάνο (και να μην το πάρεις χαμπάρι ως ακροατής που δεν θα το πάρεις) είναι κάτι που μπορεί να εξισωθεί ΚΑΠΩΣ με αλλαγή ενός καλωδίου που ΔΕΝ ξέρεις καν τι κάνει και αν θα κάνει και πού και πως και ΤΙ άλλο χαλάει.
Και δηλαδή είσαι ειδικός. Πού στην ακρόαση?
So what ? και μεις είμαστε και μας χωρίζει άβυσσος στις απόψεις μας.
Ας φύγουμε από την ακρόαση και πάμε στην ηχοληψία "μαγείρεμα" του προϊόντος που ακούμε
Εχεις ασχοληθεί έχεις γυρίσει κανένα κουμπί ώστε να αποτυπωθούν σε ένα ψηφιακό αρχείο 15 δευτερόλεπτα μουσικής?
Προσωπικά το κάνω αυτό από τοτε που ήμουν άσχετος χαιφιντελός και πρωτάρης "και καλά ηχολήπτης" ήδη 17 χρόνια.
Ε... κάτι έχω αποκομίσει.
και συγνώμη, αλλά όσο διαβάζω εδώ για μαύρα καλώδια του διαβόλου και για καλώδια που θέλουν στρώσιμο θα σας γράφω για τα παραπάνω.
Πιστεύεις ότι είμαι από τους ανθρώπους που πίνουν νερό στο όνομα των καλωδίων;
Άσχετα αν χρησιμοποιώ κάποια καλώδια γιατί γουστάρω, επειδή δεν γουστάρω να έχω μαύρα καλώδια του κιλού σε μηχανήματα που έχω τα οποία έχουν κάποια σημαντική ηχητική αξία...
Κάτι ακόμα, δεν είμαι ειδικός, άσχετος είμαι, απλά προσπαθώ να πάρω απαντήσεις από ειδικούς που γράφουν σε αυτό το νήμα αλλά μέχρι τώρα δεν έχω πάρει καμία απάντηση στις απορίες μου...
Όσο αφορά το άτομο μου, (γιατί γυρνάει και σε προσωπικό επίπεδο η κουβέντα), κάτι έχω κάνει και εγώ στην ζωή μου στα κάποια αρκετά χρόνια που ασχολουμε με το home audio, δεν έχει καμία σημασία όμως αυτό στην κουβέντα που γίνεται σε αυτό το νήμα, δεν επιβάλλω κάτι, ο καθένας σύμφωνα με τις εμπειρίες του πράττει ανάλογα στο σεταπ του, όχι όμως να καθορίζει πως θα ακούμε οι υπόλοιποι στα συστήματα μας διότι στο στούντιο γίνεται της πτανας, και πέφτει το σιδέρωμα της αρκούδας..
Άρα το υλικό που βγαίνει από το στούντιο είναι λάθος..
Ο κάθε στουντιας, ηχολήπτης,παραγωγός, έχει τον δικό του ήχο, και λοιπόν;
Ξανά ρωτώ, μουσική να ακούμε από τα σεταπ μας η τσάμπα καεί η λάμπα;
Τα μαγαζιά Audio μηχανημάτων, καλωδίων, κλπ αξεσουάρ να κλείσουν ή όχι;
Μας κοροϊδεύουν;
Αν ναι, ποιοι;
Οι στουντιαδες, οι ηχολήπτες, οι παραγωγοί, οι έμποροι μηχανημάτων;
Να βγάλουμε μια άκρη κάπου, χωρίς διαμάχες..