Καλώδια vs. Ηχολήπτες & Παραγωγούς

Ας δούμε λοιπόν μερικές υπερβολές.
Είναι το teflon το καλύτερο διηλεκτρικό;Αν ναι γιατί δεν το χρησιμοποιούν οι εταιρίες που παραθέτεις;
Η Mogami κατασκευάζει interconnect με occ χαλκό το οποίο έχει περάσει απαρατήρητο.Ειναι κι αυτό υπερβολικό;
Η Neutrik κατασκευάζει βύσματα που κοστίζουν 3-20€ έκαστο.Τα πιο ακριβά αποδιδουν καλύτερα ή είναι υπερβολικά;
Μήπως τελικά δεν πρόκειται για υπερβολή αλλά για οικονομία;
Για το teflon και το occ δεν έχω ιδέα... σίγουρα γίνεται και για οικονομία αλλά μπορεί να γίνει....
Τα βύσματα που κοστίζουν 20€ δε θα τα πάρει καποιος στουντιάς γιατί θα πιστεύει σε καλύτερα ηχητικά χαρακτηριστικά από αυτό με τα 3€, αλλα γιατί θα είναι πιο στιβαρά, θα μπορεί να τα εμπιστευθει για μακροχρόνια απρόσκοπτη λειτουργία κ.λπ. τέτοια πρακτικά....
Στο 99% των στουντιάδων δε θα ακούσεις κουβέντες τύπου "το ασήμι τσιρίζει....", "το ρόδιο μουντώνει"....

Υπερβολή είναι να πάρεις streamer/dac με 1000€ και να δώσεις 600€ για καλώδιο ρεύματος και 700€ για interconnect :P :P :P
Γιατί δε παίρνεις καλύτερο μοντέλο streamer/dac με 2000€ αν είναι??? τόσο σημασία, ειδικά αυτό το ρημαδοκαλώδιο ρεύματος πια?

• Like
Reactions: supersonic
εντωμεταξύ έχω τον crown k1 ο οποίος έχει ενσωματωμένο καλώδιο ο άτιμος, και όχι μόνο αυτό, είναι και 50εκατοστά το πολύ και μου σηκώνει το πολύμπριζο από το lidl στον αέρα!
Το καλύτερο καλώδιο... είναι το πιο κοντό ρε... Η καθόλου... Μάλλον κάτι περισσότερο ξέρουν αυτοί οι χωριάτες που σχεδιάζουν κραουνάκηδες...:coffee:

Για το teflon και το occ δεν έχω ιδέα... σίγουρα γίνεται και για οικονομία αλλά μπορεί να γίνει....
Τα βύσματα που κοστίζουν 20€ δε θα τα πάρει καποιος στουντιάς γιατί θα πιστεύει σε καλύτερα ηχητικά χαρακτηριστικά από αυτό με τα 3€, αλλα γιατί θα είναι πιο στιβαρά, θα μπορεί να τα εμπιστευθει για μακροχρόνια απρόσκοπτη λειτουργία κ.λπ. τέτοια πρακτικά....
Στο 99% των στουντιάδων δε θα ακούσεις κουβέντες τύπου "το ασήμι τσιρίζει....", "το ρόδιο μουντώνει"....

Υπερβολή είναι να πάρεις streamer/dac με 1000€ και να δώσεις 600€ για καλώδιο ρεύματος και 700€ για interconnect :P :P :P
Γιατί δε παίρνεις καλύτερο μοντέλο streamer/dac με 2000€ αν είναι??? τόσο σημασία, ειδικά αυτό το ρημαδοκαλώδιο ρεύματος πια?
Δυστυχώς όλα παίζουν ρόλο, ακόμα και τα βύσματα και οι κολλήσεις αυτών..

Πάντως το ασήμι δεν τσιριζει, ούτε το Ροδιο μουντωνει...
Τουλάχιστον ότι έχω δοκιμάσει, δεν μιλάω για κινεζικές καταστάσεις..

Τα πιο ποιοτικά βύσματα δεν κερδίζουν μόνο στην σωστή εφαρμογή τους και στην αξιοπιστία στον χρόνο, βοηθούν τα καλώδια να έχουν σωστά ηλεκτρικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους..

Η απάντηση στο τελευταίο είναι απλή.
Είχα παρει το dac των 2.000€ όμως συνειδητοποίησα πως για να το κάνω να παίξει όπως ήθελα δεν γλυτωνα το διχιλιαρο+ για καλωδια.Τα δανείστηκα κι έμαθα.
Όσο για το πρώτο,η απάντηση είναι επίσης απλή.Γνωριζαν κι από χθες το Ασήμι και το Ρόδιο οι studio men;Ποτε τα χρησιμοποίησαν ώστε να αποφανθούν;

Η απάντηση στο τελευταίο είναι απλή.
Είχα παρει το dac των 2.000€ όμως συνειδητοποίησα πως για να το κάνω να παίξει όπως ήθελα δεν γλυτωνα το διχιλιαρο+ για καλωδια.Τα δανείστηκα κι έμαθα.
Όσο για το πρώτο,η απάντηση είναι επίσης απλή.Γνωριζαν κι από χθες το Ασήμι και το Ρόδιο οι studio men;Ποτε τα χρησιμοποίησαν ώστε να αποφανθούν;
να τους πεις και για τις μπίλιες (στήριξης) βρε!!! που παν και βαζουν τα μηχανήματα με 4 βίδες στο rack! σα δε ντρέπονται! :P

να τους πεις και για τις μπίλιες (στήριξης) βρε!!! που παν και βαζουν τα μηχανήματα με 4 βίδες στο rack! σα δε ντρέπονται! :P
Δεν είναι μόνο οι μπίλιες αλλά το σύνολο της κατασκευής.
Έλα από δω και θα σε πάω σε μερικούς που τα έχουν(Rollerblocks) και θα διαπιστώσεις μ' ένα βγαλε-βαλε τι κάνουν.
Μπορεί όμως κι ο φίλος σου να σου πει.

Tα παρακάτω είναι από προενισχυτή με τα εργοστασιακά πόδια (πάνω) και με aftermarket στήριξη (κάτω). Ούτε καν θέλω να φανταστώ τι γίνεται σε ενισχυτή....

Capture without.JPGCapture with.JPG

Tα παρακάτω είναι από προενισχυτή με τα εργοστασιακά πόδια (πάνω) και με aftermarket στήριξη (κάτω). Ούτε καν θέλω να φανταστώ τι γίνεται σε ενισχυτή....

View attachment 270788View attachment 270789

Φαντάσου την βελτίωση στον Rotel που από τα 7.8kg πήγε στα 14.9kg και με 2πλά πόδια με Oring από κάτω...

• Like
Reactions: Θρησκος
Φαντάσου την βελτίωση στον Rotel που από τα 7.8kg πήγε στα 14.9kg και με 2πλά πόδια με Oring από κάτω...

Ή φαντάσου τι γίνεται σε έναν ενισχυτή, βιδωμένο επάνω σε ένα σώμα που δέχεται κραδασμούς από παλινδρομική κίνηση. Σε ένα studio monitor ας πούμε, μια και είμαστε στο νήμα για τους ηχολήπτες.
Το ένα από τα μεγάλα θέματα είναι αυτό. Το άλλο είναι το limiter όταν υπάρχει. Η καταστροφή του Δράμαλη στα Δερβενάκια...

Όλα εξαρτώνται δηλαδή τα αποτελέσματα των μετρήσεων ακόμα και από το Rack..
Η κάθε επιφάνεια έχει δικούς της συντελεστές απόσβεσης, τα αντικραδασμικα λειτουργούν διαφορετικά ανάλογα την συσκευή που θα τοποθετηθούν, όπως και την επιφάνεια που θα πατήσουν..
Η μάζα και η διαφορετικότητα όλων των υλικών αλλάζουν τις παραμέτρους των αντικραδασμικων..
Φυσικά τα σωστά και μελετημένα αντικραδασμικα έχουν άριστες μετρήσεις και κάνουν σημαντική δουλειά στις συσκευές μας..
(Όπως τα παραπάνω διαγράμματα που ανέβασε ο Pleo)

ωραίο όνομα.
Παραπέμπει...

και φαντάζομαι η σελίς απευθύνεται προς επαγγελματίες.....

Εννοείς ότι οι επαγγελματίες δεν δίνουν σημασία στις μετρήσεις ή ότι οι μετρήσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;

Μπηκοζ ήδερ γουέη γιου λουζ...

Επειδή αναφέρθηκε διαφορά της τάξης του όγδοου δεκαδικού, έχω να κάνω μια γενικότερη παρατήρηση.

Πολλές φορές κοιτάμε την ακρούλα από ένα κλαδάκι του δένδρου και χάνουμε το δάσος.

Και δεν το λέω σαν στιγμιαίο σφάλμα, το λέω σαν νοοτροπία.

Κυρίως διότι δεν το διδαχτήκαμε όταν έπρεπε.

Π.χ. Βάζω στο εργαστήριο στους μαθητές να ζυγίσουν 4 γραμμάρια ουσίας. Ο ζυγός έχει ακρίβεια 2ου δεκαδικού. Τους ξεφεύγει λίγο ουσία και ζυγίζουν 4,01 γραμμάρια.

Μετά το πείραμα περιμένω να μου δώσουν αποτελέσματα. Περιμένω αποτέλεσμα 3 γραμμάρια, μου δίνουν αποτέλεσμα 30 γραμμάρια (!!!!)

Τους ρωτάω γιατί υπάρχει τόση απόκλιση;

Ελάχιστοι θα ψάξουν να δουν μήπως τους ξέφυγε καμιά υποδιαστολή στις πράξεις, που είναι και το πιθανότερο.

Τουλάχιστον οι μισοί μαθητές θα μου πούνε πως αυτό οφείλεται διότι ζύγισαν 4,01 γραμμάρια αντί για 4. 😵‍💫 😵‍💫😵‍💫

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει κι εδώ.

Συζητάμε για απειροελάχιστες διαφορές, ενώ κάνουμε γαργάρα διαφορές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες.

Και μάλιστα κάποιοι από εμάς τις πληρώνουν με ποσά κοντά σε έναν μηνιαίο μισθό.

Πριν χρόνια πήγα να ακούσω ένα συγκριτικό καλωδίων. Άργησα λίγο και ήδη είχαν αλλάξει 2 ζευγάρια.

Συζητούσαν για διαφορές στην καθαρότητα, την ακρίβεια, τη γλυκύτητα των μεσαιοπρίμων, και κυρίως τη στερεοφωνική εικόνα.

Μόνο που είχαν ξεχάσει ν'ανάψουν τον ένα μονομπλόκ τελικό...
Ξεχασες το ότι καποιοι λαμπάτοι ήταν εκτός φάσης ;

Εννοείς ότι οι επαγγελματίες δεν δίνουν σημασία στις μετρήσεις ή ότι οι μετρήσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;

Οι μετρήσεις στο #307 τι ακριβώς δείχνουν για τον προενισχυτή;

μανία να βρίσκεις κρυφά νοήματα
είπα
1. ωραίο όνομα
2. αναρωτήθηκα αν απευθύνεται μονο σε επαγγελματίες.

τα ρέστα....δικά σου
μόνος σου τα σκέφτεσαι, μόνος σου τα λες και βάζεις απο κάτω το όνομά μου

Οι μετρήσεις στο #307 τι ακριβώς δείχνουν για τον προενισχυτή;
αν κατάλαβα καλά δίνουν ένα σήμα στον ενισχυτή και βλέπουν πως συμπεριφέρεται στην αναπαραγωγή του.
αλλά ας μας πούν οι γνώστες