Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Re: Απάντηση: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

To πρώτο πραγμα στο οποίο πρέπει να καταλήξει κανείς. Μετακινήσεις, πολλές φορές και των 2εκ. μπορεί να φέρουν αλλαγές απρόσμενες!!

Τι μέτρημα και τι αυτοκόλλητο στο πάτωμα έπεσε πριν καταλήξω στην οριστική (μέχρι νεωτέρας) τοποθέτηση των ηχείων δεν περιγράφεται. (και τι παντόφλα έπεσε :flipout:)
Τι να σε κάνω δεν αγορασες Sound Lab να τα πετάξεις στο δωμάτιο και αυτά να παίζουν σωστά στερεοφωνικά όπου και να κάθεσαι;!!!
Εξυπακούεται ότι έχουμε στήσει σωστά το σύστημά μας και μετά ψάχνουμε και κανένα καλώδιο. Προσωπικά τα καλώδια ρεύματος, όπως ξαναείπα, ήταν το τελευταίο με το οποίο ασχολήθηκα, παρά τα στραβοκοιτάγματα φίλων-συναακροατών!! Ευτυχώς είχα καλό συμβουλάτορα και δεν χρειάστηκε να ψαχτό πολύ. Λ.Σ.

Last edited:
Το θέμα της Τζοκόντας φίλε ΠΜ έχει ξανασυζητηθεί. Δεν νομίζω να σε αγγίζει το ψηφιακό βινύλιο που έγινε μάλλον και από cd. Βρες ένα δεκαετίας 70 και δεν θα πιστεύεις τί ακούς, για να μην πω ένα δεκαετίας 60. Έχω και τα δύο. Λ.Σ.

Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου προς τον φίλο savatage.

Κατ’ αρχάς κατανοοώ την ένστασή σου σε ό,τι αφορά τις υπερβολές. Τόσο για τις υπερκοστολογήσεις όσο και για τις ακουστικές εντυπώσεις.
Πράγματι η βιομηχανία των καλωδίων είναι από τις επικερδέστερες. Το χόμπυ αυτό έχει την τάση να φετιχοποιεί τα μηχανήματα, καμία αμφιβολία. Έτσι, πολλές φορές, μια μικρή διαφορά στον ήχο μεταφέρεται ως «μέρα με τη νύχτα». Είναι η τάση όλων μας για μεγέθυνση μιας εντύπωσης.

Η διαφωνία μου όμως βρίσκεται στην πρότασή σου «άκουσα καλώδια και δεν είδα διαφορά».
Κατά τη γνώμη μου όσο δύσκολο είναι να πεις ότι αυτός ο ήχος είναι καλύτερος από τον άλλο άλλο τόσο δύσκολο είναι να μην ακούσεις διαφορετικόν ήχο. Το καλώδιο παρεμβαίνει σαν ένας ακόμα κρίκος, σαν μια συσκευή, αλλάζοντας το αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι κάποιο καλώδιο μπορεί να τονίζει κάποιες συχνότητες, να αυξάνει την εστίαση, τα περιγράμματα των οργάνων, το μπάσο κλπ. Δεν πρέπει να έχεις αμφιβολία ότι παρεμβαίνει στον ήχο, πρόκειται για κάτι που δεν χρειάζονται σπέσιαλ ακροάσεις- γίνεται αμέσως αντιληπτό. Σκέψου ότι όλες αυτές οι παρουσιάσεις μηχανημάτων στις εκθέσεις γίνονται πάντα με ακριβά ή και πανάκριβα καλώδια ρεύματος- συνήθως τονίζοντας κάποια εγγενή χαρακτηριστικά του συστήματος. Μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει αντιπρόσωπο που να χρησιμοποιεί μαμίσια καλώδια του εμπορίου.
Αλλά ας μην μπαίνουμε στη λογική της αξιολόγησης. Ας μην πούμε αυτό είναι καλύτερο από το άλλο, διότι είναι πιθανό να είναι χειρότερο. Πολύ συχνά είναι χειρότερο. Μπορεί για παράδειγμα να ακούγεται κάτι ευκρινέστερα αλλά συγχρόνως πιο επιθετικά, πιο σκληρά. Μπορεί στο τέλος να πετάξεις όλα τα ακριβοπληρωμένα καλώδια και να αισθανθείς ότι ο ήχος επιτέλους ανάσανε. Αλλά αυτό σημαίνει και πάλι ότι τα καλώδια ρεύματος αλλάζουν τον ήχο. Όσο παίζεις, τόσο ανακαλύπτεις. Το ίδιο καλώδιο στον ενισχυτή μου τον επηρέαζε αρνητικά, στην πηγή άλλαξε τον ήχο θετικά. Γι’ αυτό και το κράτησα.

Κατά τα άλλα δεν έχει λόγο κανείς να αμβισβητήσει τη συστηματική θεωρητική προσέγγισή σου στο θέμα.

Απλώς να σε διορθώσω λίγο.Αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά που έγραψα παραπάνω θα καταλάβεις ότι λέω στην ουσία ότι δεν ακούω βελτίωση σε σύγκριση με τα εργοστασιακά καλώδια ρεύματος.Δεν λέω ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαφορά.Αν πάρω ένα καλώδιο ρεύματος για έναν τελικό ενισχυτή με διατομή όσο η τρίχα του μαλλιού μου προφανώς θα ακούσω διαφορά....:grandpa:

Last edited:
Η εν πάσει περιπτώσει για να μην πιαστείτε από τις λεπτομέρειες, δεν ακούω διαφορά άξια σημασίας(πόσο μάλλον για τα τρελλά ποσά που ζητάνε).Άλλωστε δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι οι σφικτές και καθαρές επαφές είναι ότι ποιο σωστό από ηλεκτρολογικής απόψεως.Άλλα αυτά μπορούνε να τα προσφέρουν και τα μαμισια καλώδια ή έστω καλώδια των 15-20 ευρώ.

Νομιζω οτι υπαρχει η κατηγορια της Μουσικης. Εδω ειναι κατηγορια Hardware. Η αναζητηση συσκευων που οδηγουν τον καθενα στην δικια του Νιρβανα ειναι εντελως διαφορετικη απο το ακουσμα της μουσικης. Η τελετουργεια αντικαταστασης ενος καλωδιου και οποιουδηποτε μηχανηματος με ενα καινουργιο ανεβαζει την αδρεναλινη. Ειναι εντελως διαφορετικο απο το ακουσμα μιας αγαπημενης συμφωνικης. Οπως την βρισκει ο καθενας. Τωρα οποιος εχει ασχοληθει επισταμενα με το χομπι-αρρωστια γνωριζει οτι εχει στο μυαλο του εναν τελειο για αυτον και μονο ηχο. Αν ειναι τυχερος θα τον βρει σε καποιο σεταπ. Τιποτα δεν παιζει το ιδιο με κατι αλλο. Αλλαζεις ρακ καλωδια μοκετα κουρτινες χαλια διακοσμηση αλλαζει ο ηχος. Προφανως για ολα αυτα υπαρχει και επιστημονικη εξηγηση οπως αλλωστε υπαρχει επιστημονικη εξηγηση στην ερωτηση η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα. Υπαρχει θεος η δεν υπαρχει. Εχουν εξηγηθει τα παντα επιστημονικα και δεν το ξερω??? Εχει βρεθει επιστημονικη θεραπεια του καρκινου? Εχει εξηγηθει επιστημονικα το φαινομενο της καραφλας? Και βεβαια δεν λεω οτι δεν υπαρχει θεος , θεραπευεται ο καρκινος και ολοι οι αντρες εχουν γερα μαλλια για παντα. Δεν υπαρχει λογικη στο πιστευε και μη ερευνα ουτε στο δεν πιστευω τιποτα αφου δεν αποδυκνειεται στο εργαστηριο. Βαρετος ο ΠΛιατσικος μπροστα σε ενα βαριεστημενο κοινο αλλα με καλο ηχο. Δεν ξερω αν υπαρχει επιστημονικη αποδειξη της βαρεμαρας.

...Δεν ξερω αν υπαρχει επιστημονικη αποδειξη της βαρεμαρας.

Υπάρχει!
1)Να πας στον Πλιάτσικο!
2)Και να προσπαθούν να σε σώσουν(χωρίς να το ζητήσεις)
από "απατεώνες κατασκευαστές και εισαγωγείς" λες και είσαι βλάκας!

Last edited:
ναι αλλα για βαλε τον κακομοιρη που ρωταει απο αγνοια τι καλωδιο να παρω και να του πασαρουν το 300αρικο με τοσο φυσιολογικο τροπο του στυλ : παρτο και ζησε τι?την νιρβανα σου?...ελατε τωρα...στοχος ειναι η εμπορευματοποιηση της αναγκης οτι κατι μαλον ειναι καλυτερο απο κατι αλλο.και ξαφνικα νιωθουμε οτι κατι δε παει καλα, οτι κατι πρεπει να αλαξουμε κτλ αυτο ισχυει σε ολα τα πραγματα, στα Pc στον ηχο , παντου..αυτο κυριοι ειναι καταναλωτισμος και ΟΧΙ απολαυση της μουσικης...και για να προλαβω κακοπροαιρετα σχολοια να θυμησω οτι στο thread αυτο, το παιδι που το ξεκινησε απλα ρωτησε τι καλωδιο να παρω και ΑΝ θα δω διαφορες..η απαντηση ηταν απλα παρε ενα με 350 η ενα αλλο με 600 και θα ναι μια χαρα..δε ακουσα κανεναν να λεει εξαρχης βελτιωσε το στησιμο των ηχειων και ολα τα υπολοιπα πρωτα και ασε στο τελος το καλωδιο ρευματος...αυτο και μονο δημιουργει κακες σκεψεις σε μενα ρε παιδια...συγνωμη αν προσβαλα καποιον.

Last edited:
οκ αφηνοντας την φιλοσοφια θα ελεγα στον ατυχο φιλο που αρχισε το θεμα να κανει το εξης. να προσπαθησει να δανειστει διαφορα καλωδια ειτε απο φιλους ειτε απο καταστηματα. να προσεξει να ειναι ολα ασφαλη ηλεκτρολογικα. με το ρευμα δεν παιζουμε. να καθησει να τα ακουσει. να κρινει ποιο τον ικανοποιει. δεν υπαρχει το απολυτα τελειο καλωδιο για ολες τις συσκευες. το καλυτερο για μενα μπορει να ειναι το χειροτερο για σενα.

ναι αλλα για βαλε τον κακομοιρη που ρωταει απο αγνοια τι καλωδιο να παρω και να του πασαρουν το 300αρικο με τοσο φυσιολογικο τροπο του στυλ : παρτο και ζησε τι?την νιρβανα σου?...ελατε τωρα...στοχος ειναι η εμπορευματοποιηση της αναγκης οτι κατι μαλον ειναι καλυτερο απο κατι αλλο.και ξαφνικα νιωθουμε οτι κατι δε παει καλα, οτι κατι πρεπει να αλαξουμε κτλ αυτο ισχυει σε ολα τα πραγματα, στα Pc στον ηχο , παντου..αυτο κυριοι ειναι καταναλωτισμος και ΟΧΙ απολαυση της μουσικης...και για να προλαβω κακοπροαιρετα σχολοια να θυμησω οτι στο thread αυτο, το παιδι που το ξεκινησε απλα ρωτησε τι καλωδιο να παρω και ΑΝ θα δω διαφορες..η απαντηση ηταν απλα παρε ενα με 350 η ενα αλλο με 600 και θα ναι μια χαρα..δε ακουσα κανεναν να λεει εξαρχης βελτιωσε το στησιμο των ηχειων και ολα τα υπολοιπα πρωτα και ασε στο τελος το καλωδιο ρευματος...αυτο και μονο δημιουργει κακες σκεψεις σε μενα ρε παιδια...συγνωμη αν προσβαλα καποιον.

Θα συμφωνούσα μαζί σου άλλα είσαι γαύρος....:flipout:

Θεωρητική προσέγγιση κατά Πρακτικής

Κατά τα παραπάνω, ας (ξανα)πώ κι εγώ τη γνώμη μου, λοιπόν, τόσο προς τον φίλο gas gas όσο και προς τους υπόλοιπους που παρακολουθούν το νήμα.

Λέει ο φίλος gas gas, απευθυνόμενος προς τον savatage:

A. Κατ’ αρχάς κατανοοώ την ένστασή σου σε ό,τι αφορά τις υπερβολές. Τόσο για τις υπερκοστολογήσεις όσο και για τις ακουστικές εντυπώσεις.
Πράγματι η βιομηχανία των καλωδίων είναι από τις επικερδέστερες. Το χόμπυ αυτό έχει την τάση να φετιχοποιεί τα μηχανήματα, καμία αμφιβολία. Έτσι, πολλές φορές, μια μικρή διαφορά στον ήχο μεταφέρεται ως «μέρα με τη νύχτα». Είναι η τάση όλων μας για μεγέθυνση μιας εντύπωσης.

και

Β. Η διαφωνία μου όμως βρίσκεται στην πρότασή σου «άκουσα καλώδια και δεν είδα διαφορά».

Φίλε μας gas gas, εάν συμφωνείς με το (Α) τότε το (Β) είναι αυτονόητο και δεν μπορείς να διαφωνείς.

Όχι ως προς την έκφραση "δεν είδα διαφορά" αλλά ως προς την ουσία της. Και η ουσία - θα το επαναλάβω - είναι μία: το κόστος - το κόστος!

Επίσης, ξαναλέει ο gas gas:

.....Το καλώδιο παρεμβαίνει σαν ένας ακόμα κρίκος, σαν μια συσκευή, αλλάζοντας το αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι κάποιο καλώδιο μπορεί να τονίζει κάποιες συχνότητες, να αυξάνει την εστίαση, τα περιγράμματα των οργάνων, το μπάσο κλπ. Δεν πρέπει να έχεις αμφιβολία ότι παρεμβαίνει στον ήχο, πρόκειται για κάτι που δεν χρειάζονται σπέσιαλ ακροάσεις- γίνεται αμέσως αντιληπτό.....

Φίλε μου, το καλώδιο ρεύματος μιας συσκευής αρκούντως υψηλού κόστους ενός κατασκευαστή που θέλει να σέβεται τον εαυτό του, τους πελάτες του, και να τοποθετεί την εταιρεία του στην διακριτή κοινότητα του Hi-End (διότι περί αυτού συζητάμε, αν δεν κάνω λάθος) ΔΕΝ πρέπει να παρεμβαίνει σαν ένας αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα. Διότι αν παρεμβαίνει, τότε η συσκευή ή έχει εγγενείς αδυναμίες στην τροφοδοσία της, ή ο κατασκευαστής κοροϊδεύει τον κόσμο, δίνοντάς του μια ακριβή συσκευή με ένα καλώδιο που δεν της κάνει και δεν φτάνει να την τροφοδοτήσει σωστά. Τόσο απλά. Ποιό από τα δύο θα φταίει, ποσώς ενδιαφέρει τον τελικό χρήστη. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει το μηχάνημα, για το οποίο ξόδεψε ένα σεβαστό ποσόν και να το βάλει στην πρίζα right out of the box, κι αυτό να παίξει και να παίξει σωστά.

Η παρακάτω παράγραφος του gas gas είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική:

Σκέψου ότι όλες αυτές οι παρουσιάσεις μηχανημάτων στις εκθέσεις γίνονται πάντα με ακριβά ή και πανάκριβα καλώδια ρεύματος- συνήθως τονίζοντας κάποια εγγενή χαρακτηριστικά του συστήματος. Μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει αντιπρόσωπο που να χρησιμοποιεί μαμίσια καλώδια του εμπορίου.
Αλλά ας μην μπαίνουμε στη λογική της αξιολόγησης. Ας μην πούμε αυτό είναι καλύτερο από το άλλο, διότι είναι πιθανό να είναι χειρότερο. Πολύ συχνά είναι χειρότερο. Μπορεί για παράδειγμα να ακούγεται κάτι ευκρινέστερα αλλά συγχρόνως πιο επιθετικά, πιο σκληρά. Μπορεί στο τέλος να πετάξεις όλα τα ακριβοπληρωμένα καλώδια και να αισθανθείς ότι ο ήχος επιτέλους ανάσανε. Αλλά αυτό σημαίνει και πάλι ότι τα καλώδια ρεύματος αλλάζουν τον ήχο. Όσο παίζεις, τόσο ανακαλύπτεις. Το ίδιο καλώδιο στον ενισχυτή μου τον επηρέαζε αρνητικά, στην πηγή άλλαξε τον ήχο θετικά. Γι’ αυτό και το κράτησα.

Κατά τα άλλα δεν έχει λόγο κανείς να αμβισβητήσει τη συστηματική θεωρητική προσέγγισή σου στο θέμα.

Κατ' αρχάς, πιάνομαι από την τελευταία φράση. Δεν υφίσταται θεωρητική προσέγγιση σε τέτοιου είδους θέματα, αν δεν υπάρχει και η αντίστοιχη πρακτική τους αξία και εφαρμογή.

Το τί αποστολή έχει ένα καλώδιο ρεύματος σε μια συσκευή δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε. Η πρακτική προσέγγιση του θέματος είναι αν ένα καλώδιο (και δή το καλώδιο που την συνοδεύει) φέρει ή όχι εις πέρας την αποστολή του. Αν όχι, πόσο πιστότερα θα την φέρει σε πέρας ένα άλλο καλώδιο. Και τέλος αν αυτό το άλλο καλώδιο πρέπει να έχει δυσανάλογο κόστος (για να μην πω δυσθεώρατο), σε σχέση με το κόστος της συσκευής.

Για το αν την φέρει ή όχι σε πέρας το συνοδευτικό τα είπαμε παραπάνω, μιλώντας ουσιαστικά ακόμα και για πιθανή απάτη του κατασκευαστή της συσκευής.

Το ερωτηματικό είναι αν ένα άλλο after market καλώδιο θα φέρει σε πέρας την αποστολή, που το συνοδευτικό δεν κάνει. Η γνώμη μου είναι πως 95% (αφήνω ένα 5% έξω) των καλωδίων αυτών θα το κάνουν. Το κυρίαρχο είναι πόσο στοιχίζει.

Αν στοιχίζει δυσανάλογα, τότε ένα καλώδιο DIY, με δεδομένες ηλεκτρικές προδιαγραφές, είναι μονόδρομος. Αν είναι προσιτό, τότε ο χρήστης το παίρνει και καθάρισε.

Εάν κάποιος το καταλαβαίνει αυτό, καλώς. Αν όχι, δικά του είναι τα λεφτά δικό του και το ρίσκο. Εγώ πάντως δεν θα τα έδινα.
-

Re: Θεωρητική προσέγγιση κατά Πρακτικής

Κατά τα παραπάνω, ας (ξανα)πώ κι εγώ τη γνώμη μου, λοιπόν, τόσο προς τον φίλο gas gas όσο και προς τους υπόλοιπους που παρακολουθούν το νήμα.

Λέει ο φίλος gas gas, απευθυνόμενος προς τον savatage:

A. Κατ’ αρχάς κατανοοώ την ένστασή σου σε ό,τι αφορά τις υπερβολές. Τόσο για τις υπερκοστολογήσεις όσο και για τις ακουστικές εντυπώσεις.

και

Β. Η διαφωνία μου όμως βρίσκεται στην πρότασή σου «άκουσα καλώδια και δεν είδα διαφορά».

Φίλε μας gas gas, εάν συμφωνείς με το (Α) τότε το (Β) είναι αυτονόητο και δεν μπορείς να διαφωνείς.

Όχι ως προς την έκφραση "δεν είδα διαφορά" αλλά ως προς την ουσία της. Και η ουσία - θα το επαναλάβω - είναι μία: το κόστος - το κόστος!

Επίσης, ξαναλέει ο gas gas:

.....Το καλώδιο παρεμβαίνει σαν ένας ακόμα κρίκος, σαν μια συσκευή, αλλάζοντας το αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι κάποιο καλώδιο μπορεί να τονίζει κάποιες συχνότητες, να αυξάνει την εστίαση, τα περιγράμματα των οργάνων, το μπάσο κλπ. Δεν πρέπει να έχεις αμφιβολία ότι παρεμβαίνει στον ήχο, πρόκειται για κάτι που δεν χρειάζονται σπέσιαλ ακροάσεις- γίνεται αμέσως αντιληπτό.....

Φίλε μου, το καλώδιο ρεύματος μιας συσκευής αρκούντως υψηλού κόστους ενός κατασκευαστή που θέλει να σέβεται τον εαυτό του, τους πελάτες του, και να τοποθετεί την εταιρεία του στην διακριτή κοινότητα του Hi-End (διότι περί αυτού συζητάμε, αν δεν κάνω λάθος) ΔΕΝ πρέπει να παρεμβαίνει σαν ένας αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα. Διότι αν παρεμβαίνει, τότε η συσκευή ή έχει εγγενείς αδυναμίες στην τροφοδοσία της, ή ο κατασκευαστής κοροϊδεύει τον κόσμο, δίνοντάς του μια ακριβή συσκευή με ένα καλώδιο που δεν της κάνει και δεν φτάνει να την τροφοδοτήσει σωστά. Τόσο απλά. Ποιό από τα δύο θα φταίει, ποσώς ενδιαφέρει τον τελικό χρήστη. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει το μηχάνημα, για το οποίο ξόδεψε ένα σεβαστό ποσόν και να το βάλει στην πρίζα right out of the box, κι αυτό να παίξει και να παίξει σωστά.

Η παρακάτω παράγραφος του gas gas είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική:

Σκέψου ότι όλες αυτές οι παρουσιάσεις μηχανημάτων στις εκθέσεις γίνονται πάντα με ακριβά ή και πανάκριβα καλώδια ρεύματος- συνήθως τονίζοντας κάποια εγγενή χαρακτηριστικά του συστήματος. Μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει αντιπρόσωπο που να χρησιμοποιεί μαμίσια καλώδια του εμπορίου.

Κατ' αρχάς, πιάνομαι από την τελευταία φράση. Δεν υφίσταται θεωρητική προσέγγιση σε τέτοιου είδους θέματα, αν δεν υπάρχει και η αντίστοιχη πρακτική τους αξία και εφαρμογή.

Το τί αποστολή έχει ένα καλώδιο ρεύματος σε μια συσκευή δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε. Η πρακτική προσέγγιση του θέματος είναι αν ένα καλώδιο (και δή το καλώδιο που την συνοδεύει) φέρει ή όχι εις πέρας την αποστολή του. Αν όχι, πόσο πιστότερα θα την φέρει σε πέρας ένα άλλο καλώδιο. Και τέλος αν αυτό το άλλο καλώδιο πρέπει να έχει δυσανάλογο κόστος (για να μην πω δυσθεώρατο), σε σχέση με το κόστος της συσκευής.

Για το αν την φέρει ή όχι σε πέρας το συνοδευτικό τα είπαμε παραπάνω, μιλώντας ουσιαστικά ακόμα και για πιθανή απάτη του κατασκευαστή της συσκευής.

Το ερωτηματικό είναι αν ένα άλλο after market καλώδιο θα φέρει σε πέρας την αποστολή, που το συνοδευτικό δεν κάνει. Η γνώμη μου είναι πως 95% (αφήνω ένα 5% έξω) των καλωδίων αυτών θα το κάνουν. Το κυρίαρχο είναι πόσο στοιχίζει.

Αν στοιχίζει δυσανάλογα, τότε ένα καλώδιο DIY, με δεδομένες ηλεκτρικές προδιαγραφές, είναι μονόδρομος. Αν είναι προσιτό, τότε ο χρήστης το παίρνει και καθάρισε.

Εάν κάποιος το καταλαβαίνει αυτό, καλώς. Αν όχι, δικά του είναι τα λεφτά δικό του και το ρίσκο. Εγώ πάντως δεν θα τα έδινα.
-

Βασικά δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνίσω απόλυτα με τα παραπάνω.Χαρά στο κουράγιο σας και στην στην υπομονή σας να γράφετε τόσα μακροσκελή Posts.Απλά....RESPECT!!

Θα συμφωνούσα μαζί σου άλλα είσαι γαύρος....:flipout:
ρε συ Βαζελακι εισαι?...αντε συγχωρεμενος να σαι ..αφου ακους μεταλ οπως υποδηλωνει η φωτο του αβαταρ σου σε συγχωρω...

ρε συ Βαζελακι εισαι?...αντε συγχωρεμενος να σαι ..αφου ακους μεταλ οπως υποδηλωνει η φωτο του αβαταρ σου σε συγχωρω...

Σιγά μην είμαι βάζελος.Μόνο γαύρος και βάζελος υπάρχουν??Είμαι με την πιο την πιο παλιά ομάδα της Ελλάδας.ΗΡΑΚΛΑΡΑ και τα μυαλά στα κάγκελα....

Σιγά μην είμαι βάζελος.Μόνο γαύρος και βάζελος υπάρχουν??Είμαι με την πιο την πιο παλιά ομάδα της Ελλάδας.ΗΡΑΚΛΑΡΑ και τα μυαλά στα κάγκελα....
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Α ενταξει τοτες...ο αδερφος ενος παρα πολυ καλου φιλου ειναι νομιζω ο αρχηγος στη εξεδρα των Ηρακλειδων..τετοια παλαβωμαρα με τον Ηρακλη δε ξαναδα!!.

Αγαπητοί συνχομπίστες, δεν κλείδωσα το θέμα, μια και είναι ίσως η πρώτη συζήτηση που δεν ξέφυγε από άποψη χαρακτηρισμών.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για το επίπεδο που κρατάτε. Χωρίς καμιά δόση ειρωνείας, ειλικρινά.

ευχαριστουμε Κε συντονιστα....!! ειναι νομιζω πραγματικα παρα πολυ καλο να μιλαμε για τετοια θεματα εστω και αν ανεβαινουν λιγο οι τονοι..

Γιατί δεν κανονίζετε μια δοκιμούλα στο μέρος κάποιου που ακούει διαφορές ;
2-3 με ευαίσθητα αυτιά , δεμένα μάτια και εναλλαγή μεταξύ 3x1.5mm κινέζου, 3x2.5mm με καλή σούκο, 3x4mm με επίχρυσα βύσματα, επίχρυσο 300Ε, των 500Ε, κτλ κτλ.
Απλό είναι (νομίζω).

Αν οι άνθρωποι διακρίνουν αμέσως την διαφορά προς το καλύτερο (δεν είπαμε να ξεχωρίσουν ποιό είναι ποιό) τότε τέλος. Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης.Δεν γίνεται 3 άνθρωποι να ξεχωρίσουν τα καλύτερα και να "τύχει" απλά. Εκτός κι αν είναι μένταλιστ :)
Αν δεν πάρουν χαμπάρι, ή αν διαλέξουν το 3x4mm των 2Ε/μέτρο τέλος Νο2.

Οι υπέρμαχοι τις επιστήμης (Μαθηματικός εδώ) να θυμούνται οτι η φυσική έχει πολλά πράγματα μη-εξηγούμενα. Και πολλά απο αυτά που "γνωρίζουμε" μπορεί να τα ξε-γνωρίσουμε πανεύκολα. Κάλλιστα θα μπορούσε το τελευταίο μέτρο 3x2.5mm καλωδίου να είναι στον τομέα του ανεξήγητου.

Προσωπικά πάντως, κάτι utp-like καλώδια ρεύματος των 200Ε μέτρο μου προκαλούν γέλιο. Αλλά δεν έχω πρόβλημα να δεχτώ την ιδαιτερότητα κάποιων να ακούν διαφορά. Μάλλιστα έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δω αν όντως έχει γίνει κάποιο τέτοιο τεστ (κάποιο λινκ ίσως ; ).

bottom line... Open your mind

Last edited:
Φίλε Παναγιώτη.

Να πω ότι καταλαβαίνω το πνεύμα του ποστ σου, θα είναι ψέμα. Διαλέγεις να σχολιάσεις το κείμενό μου που εξαρχής κρατάει μετριοπαθή στάση, κάνει αναφορά στην ψυχολογία των καταναλωτών, μιλάει για υπερβολές κλπ (δέχεται δηλαδή τη διόγκωση του παραμυθιού εις βάρος της τσέπης μας) ενώ τονίζει μόνο την προφανή, κοινή αντίληψη, πως βρε αδερφέ, ναι, αλλάζεις ένα καλώδιο ρεύματος και ο ήχος πάει κάπου αλλού. End of story.
Ειλικρινά, παρά τη συστηματική σου απάντηση παράγραφο-παράγραφο, δεν βγάζω χρήσιμα συμπεράσματα ή τέλος πάντων ριζικά αντίθετα από όσα υποστηρίζω και ο ίδιος. Ψιλοκουβέντα να γίνεται δηλαδή. Έτσι κάπως το αντιλήφθηκα.

Γιατί εισάγεις την παράμετρο του κόστους εν είδει απάντησης στα δικά μου γραφόμενα; Απευθύνομαι στον savatage ο οποίος σημειώνει κάπου ότι «άκουσα αλλά δεν είδα διαφορά». Εκτός αυτού, πρώτος μιλάω για υπερκοστολογήσεις. Δεν υπάρχει άλλη αντίληψη σ' εμένα για να μιλήσεις για "ουσία" της διατύπωσης του savatage. Είπαμε: ένα θέμα είναι αν ακούμε διαφορά. Δεύτερο: αν αυτή η διαφορά είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Τρίτο: πόσο κοστολογείται.
Επιπλέον: η κατάληξη του κειμένου σου με ξαφνιάζει:

"Αν στοιχίζει δυσανάλογα, τότε ένα καλώδιο DIY, με δεδομένες ηλεκτρικές προδιαγραφές, είναι μονόδρομος. Αν είναι προσιτό, τότε ο χρήστης το παίρνει και καθάρισε."

Κάνεις δηλαδή όλη την κουβέντα για να καταλήξεις ότι αν ένα καλώδιο είναι προσιτό νο πρόμπλεμ; Εδώ κάπου έχουμε χαθεί.
Αν με ρωτάς αν αξίζει να δώσεις χρήματα ίσης αξίας με το μηχάνημα σου λέω πως δεν αξίζει. Ούτε τα μισά αξίζει. Αν βρεις όμως ένα καλώδιο που δουλεύει στο σύστημά σου, το κρατάς. Αν έχεις χρήμα αμέτρητο και δεις ότι δουλεύουν και οι δεσποινίδες της Αβινιόν απέναντι από το στερεοφωνικό σου, τις κρατάς κι αυτές. Το ίδιο κάνεις για πατάκια, τσοχάκια, κουρτινάκια, καρεκλάκια. Όλοι δοκιμές κάνουμε. Αυτό που λέει κι ο Κακαλιός Στέργιος πιο πάνω, όπως και δεκάδες άλλοι:

"Αλλά σχετικά με τα καλώδια ρεύματος:
Έχω ακούσει πολύ μεγάλες διαφορές σε κάποια σετάπς μου.
Δεν έχω ακούσει καμία διαφορά σε κάποια άλλα.
Περισσότερες διαφορές ακούω στα ψηφιακά.
Αν με ρωτήσετε για το αν άκουσα βελτίωση με αλλαγή καλωδίου ρεύματος θα σας γελάσω. Δε ξέρω. Πάντως διαφορά άκουσα.
Μεγάλες διαφορές έχω ακούσει επίσης χρησιμοποιώντας diy αντικραδασμικά (ιδίως κάτω από λαμπάτα μηχανάκια-WOW!). Μιλάμε για φελούς, για λαστιχάκια από καζανάκια κλπ...
Καλά είναι όλα αυτά όταν έχεις αρχίσει να βαριέσαι τη μουσική. Έχεις κάτι να ασχολείσαι. Το θέμα είναι να μη σε πάρει απο κάτω."

Σ εκείνον απαντάς: « Ευχαριστώ, Στέργιο, για την παρέμβαση. Αυτό είπα κι εγώ λίγο πιο πάνω.»
Εγώ τι διαφορετικό είπα, για να έχουμε καλό ρώτημα; Έκανα ακριβώς την ίδια διάκριση: διαφορά vs βελτίωση. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν απόλυτα κριτήρια μέτρησης σε τέτοια θέματα.

Τέλος το θέμα που φαίνεται να είναι πιο κεντρικό στη σκέψη σου και αφορά το δέον των κατασκευαστών, δεν έχω να πω πολλά. Τα περισσότερα λαμπάτα μηχανήματα έρχονται με λάμπες άντε γεια. Αναρωτιέται κανείς γιατί σε μηχανήματα δυο-τριών χιλιάδων ο άλλος τσιγκουνεύεται δυο λάμπες και σου πετάει τις τσάινα μπλου. Δεν ξέρω να σου απαντήσω- έτσι έκρινε ο άνθρωπος ότι πρέπει να το πουλάει. Τελευταία δεν θυμάμαι, άνοιξα ένα πανάκριβο πλέιερ και είχε μέσα ένα καλώδιο που πρέπει να κόστιζε 0,000000005 του ευρώ. Τι να πει κανείς. Μπορούσε να βάλει ένα που να κοστίζει 0,5 του ευρώ και πάλι κέρδος θα είχε.

Η συζήτηση για τα καλώδια έχει γίνει τόσες φορές, με τόσο φανατισμό, με τόσες πολλές προσεγγίσεις ώστε ο περισσότερος κόσμος απλώς παρακολουθεί την ιστορία να επαναλαμβάνεται, με διαφορετικούς κάθε φορά συμμετέχοντες...
Και κούραση, πολλή κούραση.