Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Status
Not open for further replies.
ωχ. μοιάζει με την περίπτωση μου..
Φίλος γύρισε από το τμήμα πριν από λίγο (του ήρθε πρόστιμο για κλεμμένο μηχανάκι πριν από 10 χρόνια) και οι αστυνομικοί πήζουν από τον πολύ κόσμο και τις πολλές περιπτώσεις κλοπών/προστίμων. Εκανε αίτηση και σε 2 βδομάδες περίπου θα πάει να πάρει το χαρτί της κλοπής...(το έχει καταθέσει άλλες 2 φορές στην εφορία, το ίδιο ακριβώς, υπόψιν)
Εγώ σκοπεύω να πάρω άδεια κάποια στιγμή μέσα στην βδομάδα και να ξεκινήσω το τούρ αστυνομία/υπουργείο/εφορία...και βλέπουμε...

Σε εμενα δεν το βρηκαν... Επειδη δεν θυμομουν την ακριβη ημερομηνια που εγινε η καταγγελια μου για κλοπη (11 χρονια νωριτερα), δεν μπορουσαν να εξυπηρετησουν.
Σημαντικη λεπτομερια #1: οταν πηγα στο Τμημα στο Πειραια για την καταγγελια ειχα μακρια μαλλια (κοτσιδα μεχρι τη μεση της πλατης). οποτε καταλαβαινετε πως με κοιταξε το ...οργανο. Λεπτομερια #2: το Οργανο επαιζε ταβλι και τον διεκοψα. Επεμεινα (οσο με επερνε με την κοτσιδα) για αντιγραφο της καταγγελιας και μου απαντησε (αγρια) "φυγε, θα το δωσω". (ΣτΜ: Φυγε μη σε κρατησω για εξακριβωση παλιο-αναρχικε μαλλια και θα το δωσω ως κλεμμενο αν δεν χασω στο ταβλι). Μαλλον εχασε... Το περιστατικο μου εκανε τοση εντυπωση που το θυμαμαι σαν χθες. Επισης μου ειπαν (αφου ζητησαν συγγνωμη που δεν εβρισκαν την καταγγελια) πως δεν θα μπορορυσα να κανω την καταγγελια τοσα χρονια μετα κι ας εχει χαθει.

Συμπερασμα: το μηχανακι με πρωτη αδεια το 1994 (ηδη μεταχειρησμενο απο Ιαπωνια, νομιζω μοντελο 1989) φαινεται να το εχω ακομα στην κατοχη μου, αν και σε ακινησια. Εχω φυγει απο την Ελλαδα απο το τελος του 2005/αρχες 2006 και με 'στοιχειωνει' ακομα. Ελπιζω να μη βγαλουν κανενα νομο για τελη...μη κυκλοφοριας και ασφαλεια για τα οχηματα εν ακινησια και συνεχισω να το πληρωνω. Μου ειχε κοστισει για τα 8-9 χρονια που το ειχα, τουλαχιστον 3 φορες την αξια αγορας του (δηλαδη 5-6 μισθους).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Εσυ εμαθες την επομενη φορα να πληρωσεις κανα παραπανω να βαλεις και προστασια ατυχηματος απο ανασφαλιστο οχημα;
Να τα πεις σε ανασφαλιστο τι επιπτωσεις θα εχει. Οχι σε μενα. Εγω υποστηριζω την επιλογη του να παιρνει αυτο το ρισκο.

Κατάλαβα. Αγρόν ηγόραζες.

Ότι ασφάλεια κάνεις, καλώς την κάνεις. Είτε ασφαλίζεσαι για φωτιά, είτε για θράύση κρυστάλλων, είτε για κλοπή, είτε για το αν θα σου πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.

Εδώ συζητάμε άλλο πράγμα!

Και για να δεις ξανά πόσο δεν έχεις ιδέα, στη δική μου περίπτωση λοιπόν, και νομική προστασία πλήρωνα (και πληρώνω) και ήταν η ίδια ασφαλιστική του άλλου οδηγού. Εσύ μας λες να πληρώνουμε νομική προστασία για να τα αναλαμβάνει όλα η ασφαλιστική, δηλαδή να κάνει μήνυση στον.... εαυτό της στην περίπτωση που έγραψα.
Απολύτως μαύρα μεσάνυχτα έχεις, και επιμένεις όμως να λες κάτι που δεν ισχύει.

Λοιπόν, για να μαθαίνεις 5 πράματα. Τα χρήματα της αποζημίωσης τα διεκδικείς δικαστικώς. Δεν πας δηλαδή μια μέρα στην ασφαλιστική και λες καλημέρα δώστε μου 1.220.000 γιατί ο πελάτης σας μου σκότωσε το παιδί. Κατανοητό; Για να διεκδικήσεις τα χρήματα, θα πρέπει κάποιος να έχει εγγυημένα τη δυνατότητα να τα αποδώσει. Αυτός είναι η ασφαλιστική εταιρία που δεσμεύεται γι' αυτό.
Δεν μπορεί να είναι κάποιος ανασφάλιστος ιδιώτης γιατί σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να έχει προκαλέσει ζημιά πολύ μεγαλύτερη από οτιδήποτε θα μπορέσει να πληρώσει ποτέ. Άσε που κάποια πράγματα είναι ακατάσχετα έτσι κι αλλιώς.

Αυτό ΔΕΝ το αναλαμβάνει η νομική προστασία, γιατί η νομική προστασία δεν καλύπτει την αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Η νομική προστασία, είναι για να καλύπτει έως ένα ποσό ζημιών (υλικών) από ανασφάλιστο όχημα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Δεν ειμαι νομικος, δεν ειμαι ανασφαλιστος, δεν με απασχολει. Εχω ασφαλεια οχηματος με καλύψεις ενα βημα πριν την μικτη, ασφαλεια σπιτιου που με καλυπτει μεχρι αν ο αλλος γλιστρήσει στα βρεγμενα σκαλια μου και σπασει το σβερκο του και ιδιωτικη ασφαλεια υγειας. Και μου κανουν κριτικη αυτη τη στιγμη ατομα με το βασικο πακετο καλυψης και δεν εχουν ουτε πυροσβεστηρα στο σπιτι τους επειδη θεωρω την μη ασφαλιση δικαιωμα με αναλογες ευθυνες . Καλη τρολια.

Αυτοι που ειναι ανασφαλιστοι παιρνουν το ρισκο να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες και να βρεθουν αντιμετωποι να μαθουν τι ειναι αστικη ευθυνη απο πρωτο χερι. Δεν τους λυπαμαι αφου δεν επιλεγουν τον ευκολο τροπο, αλλα δεν θα τους "σταυρωσω" εγω για την επιλογη τους.

Εσυ εισαι οτι πρεπει για τις ΗΠΑ που πολεμανε την υποχρεωτικη ασφαλιση υγειας ακομα και τωρα! Στα οχηματα, σωστα ειναι υποχρεωτικη και με συγκεκριμενες καλυψεις γιατι η Ελλαδα δεν ειναι ΗΠΑ οπου αν δεν εχεις τις αναλογες καλυψεις πληρωνεις απο την τσεπη σου (κι αν δεν εχεις, φανταζομαι πας φυλακη για χρεη). Εδω δεν υπαρχει "η κακια η ωρα". Αν κανεις ζημια στον αλλον ΠΡΕΠΕΙ να τον αποζημιωσεις (τουλαχιστον στο υλικο μερος). Δεν καταλαβαινω γιατι να περασει ο αλλος με κοκκινο, να τραυματισει καποιον αλλον και το κοστος να το πληρωνει το Δημοσιο για το νοσοκομειο και τις χαμενες εργατοωρες του τραυματια. Να τα πληρωσει αυτος που τα προκαλεσε. Και ο μονος τροπος να εξασφαλιστει αυτο, ειναι μεσα απο τις ασφαλιστικες.

Τωρα το οτι οι ασφαλιστ(ρ)ηκες δεν λειτουργουν σωστα στην Ελλαδα, ασ οψεται ο Εποπτης τους (ΤτΕ) και οι Στουρναρες που κουνανε και το δαχτυλο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχή

Κατάλαβα. Αγρόν ηγόραζες.

Ότι ασφάλεια κάνεις, καλώς την κάνεις. Είτε ασφαλίζεσαι για φωτιά, είτε για θράύση κρυστάλλων, είτε για κλοπή, είτε για το αν θα σου πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.

Εδώ συζητάμε άλλο πράγμα!

Και για να δεις ξανά πόσο δεν έχεις ιδέα, στη δική μου περίπτωση λοιπόν, και νομική προστασία πλήρωνα και ήταν η ίδια ασφαλιστική του άλλου οδηγού. Εσύ μας λες να πληρώνουμε νομική προστασία για να τα αναλαμβάνει όλα η ασφαλιστική, δηλαδή να κάνει μήνυση στον.... εαυτό της στην περίπτωση που έγραψα.
Απολύτως μαύρα μεσάνυχτα έχεις, και επιμένεις όμως να λες κάτι που δεν ισχύει.

Λοιπόν, για να μαθαίνεις 5 πράματα. Τα χρήματα της αποζημίωσης τα διεκδικείς δικαστικώς. Δεν πας δηλαδή μια μέρα στην ασφαλιστική και λες καλημέρα δώστε μου 1.220.000 γιατί ο πελάτης σας μου σκότωσε το παιδί. Κατανοητό;

Ναι βρε δεν ξερω περιπτωσεις ή δεν εχω εμπλακει και εγω σε ατυχημα. Στην δικη μου περιπτωση ηταν οπως τα λες ιδια εταιρεια και ορίστηκε η αποζημιωση 50-50 βαση της καταγραφης τους αστυνομικου. Οπως ειπα, καλυτερα να πηγαινε δικαστικα αλλα δεν πηγε... Μην πληρωνεις νομικη προστασια της ασφαλιστικης και βαλε δικο σου δικηγορο.

Και νομιζω ανεφερα περιπτωση θανατου
Σε περιπτωση γνωστου μου που σκοτωσε δυτη με το σκαφος, αν και ηταν νομοτυπος με αδειες . ασφαλειες, ταχυτητες , αποστασεις απο την ακτη και ο δυτης εκανε καταδυση χωρις τα απαραιτητα μετρα ( σημαδουρες κλπ ) πληρωνει και θα πληρωνει την οκογενεια του αφου το δικαστηριο βγηκε εις βαρος του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου

Ναι βρε δεν ξερω περιπτωσεις ή δεν εχω εμπλακει και εγω σε ατυχημα. Στην δικη μου περιπτωση ηταν οπως τα λες ιδια εταιρεια και ορίστηκε η αποζημιωση 50-50 βαση της καταγραφης τους αστυνομικου. Οπως ειπα, καλυτερα να πηγαινε δικαστικα αλλα δεν πηγε... Μην πληρωνεις νομικη προστασια της ασφαλιστικης και βαλε δικο σου δικηγορο.

Και νομιζω ανεφερα περιπτωση θανατου

Ξαναδες το post, έκανα edit και θα καταλάβεις πως λειτουργεί το σκεπτικό.

Από κει και πέρα, είναι σημαντικό να κατανοήσεις τη βασική, βασικότατη διαφορά μεταξύ της χρήσης οχήματος σε δημόσιο δρόμο και τι κινδύνους περιέχει αυτό στατιστικώς σε σχέση με τις υπόλοιπες περιπτώσεις που προσπαθείς να ανάγεις σε κανόνα.
Στην περίπτωση του οχήματος λοιπόν, αμφισβητώ σφόδρα, εγώ η στατιστική και η αναγκαιότητα της κοινωνίας το δικαίωμα του να έχεις ανασφάλιστο όχημα. Δεν είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες περιπτώσεις και η διαφοροποίηση προκύπτει από το βαθμό επικινδυνότητας που αποδεδειγμένα έχει η χρήση του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Εσυ εισαι οτι πρεπει για τις ΗΠΑ που πολεμανε την υποχρεωτικη ασφαλιση υγειας ακομα και τωρα! Στα οχηματα, σωστα ειναι υποχρεωτικη και με συγκεκριμενες καλυψεις γιατι η Ελλαδα δεν ειναι ΗΠΑ οπου αν δεν εχεις τις αναλογες καλυψεις πληρωνεις απο την τσεπη σου (κι αν δεν εχεις, φανταζομαι πας φυλακη για χρεη). Εδω δεν υπαρχει "η κακια η ωρα". Αν κανεις ζημια στον αλλον ΠΡΕΠΕΙ να τον αποζημιωσεις (τουλαχιστον στο υλικο μερος). Δεν καταλαβαινω γιατι να περασει ο αλλος με κοκκινο, να τραυματισει καποιον αλλον και το κοστος να το πληρωνει το Δημοσιο για το νοσοκομειο και τις χαμενες εργατοωρες του τραυματια. Να τα πληρωσει αυτος που τα προκαλεσε. Και ο μονος τροπος να εξασφαλιστει αυτο, ειναι μεσα απο τις ασφαλιστικες.

Τωρα το οτι οι ασφαλιστ(ρ)ηκες δεν λειτουργουν σωστα στην Ελλαδα, ασ οψεται ο Εποπτης τους (ΤτΕ) και οι Στουρναρες που κουνανε και το δαχτυλο...

Εγω ειμαι της αποψης να μην ειναι τιποτα υποχρεωτικο και να γινεται σωστη ενημερωση για τις επιπτωσεις των αποφασεων και των πραξεων του καθενος. Θελεις να μην εχεις ασφαλισμενο οχημα; Δικαιωμα σου, αλλα ετσι και εμπλακεις σε ατυχημα σε "ξυρισα" εσενα και την οικογενεια σου για δυο γενιες οικονομικα.
Ειναι οπως τις διαφημισεις της τροχαιας που για να σου δειξουν ποσο καλο ειναι να φορας ζωνη και κρανος δειχνουν τα πιο σκληρα ατυχηματα...

Εγω προσωπικα δεν πληρωνω ασφαλεια απο υποχρεωση ( αλλιως δεν θα ειχα και τις προαιρετικές υγειας και σπιτιου ) γι αυτο και δεν εχω ενα βασικο πακετο απλα. Ξερω τις επιπτωσεις κι εχω αισθηση τι δεινα θα μου φερει η "κακια στιγμη".

Δε μπορεί να είναι προαιρετική η ασφάλιση στα αυτοκίνητα, διότι αφ ενός επιδρά και σε άλλον άμεσα, τρακάρεις τραυματίζεσαι, αλλά με την πράξη σου αυτή τραυματίζεις και τον άλλο στο άλλο αυτοκίνητο που δεν έφταιγε,
και αφ ετέρου, τα τροχαία δυστυχώς δεν είναι κάποια ...εξαίρεση, γίνονται ΠΑΡΑ πολλά στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν έχετε υπ όψη σας τα νούμερα, γίνονται 12.000 τροχαία κάθε χρόνο, στα οποία 800 άνθρωποι ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ (κάθε χρόνο) και άλλοι 1000 τραυματίζονται πολύ βαριά.
Με αυτά τα δεδομένα, ανασφάλιστος ούτε βόλτα στο τετράγωνο, είναι φονικό εργαλείο, δεν υπάρχει είμαι φτωχός άνεργος παππούλης αδυνατώ να πληρώσω... Κάνε κάτι άλλο, κάνε ότι θές που να μην ενέχει τέτοιο κίνδυνο ν αφήσεις άλλους ανθρώπους χωρίς χέρια πόδια, ... Μια τυπικη νοσηλεία βαριά τραυματισμένου με χειρουργεία και αποθεραπεία, κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες, πόσοι από τους εμπλεκόμενους στα χιλιάδες σοβαρά τροχαία κάθε χρόνο μπορούν να πληρώσουν τέοια ποσά ακόμα κι αν "κυνηγηθούν" δικαστικά

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Θελεις να μην εχεις ασφαλισμενο οχημα; Δικαιωμα σου, αλλα ετσι και εμπλακεις σε ατυχημα σε "ξυρισα" εσενα και την οικογενεια σου για δυο γενιες οικονομικα.
Ειναι οπως τις διαφημισεις της τροχαιας που για να σου δειξουν ποσο καλο ειναι να φορας ζωνη και κρανος δειχνουν τα πιο σκληρα ατυχηματα...

Δηλαδή να μην είναι εφικτή η χρήση οχήματος από κανέναν άλλον πλην εκείνων που θα έχουν τη δυνατότητα να αποζημιώσουν σε όλες τις περιπτώσεις, δηλαδή ελάχιστους. Αφού και να θες να ξυρίσεις κάποιον, δεν θα μπορείς γιατί δεν θα βρεις επάνω του ούτε για τα ξυραφάκια.
Αντιθέτως, μέσω της υποχρεωτικής ασφάλισης, υπάρχει εκείνο το κεφάλαιο που αν χρειαστεί θα σε αποζημιώσει.

Για την οικογενειακή ευθύνη σε δυο γενιές κι όλας, τι να πω, ας μην πω τίποτε καλύτερα... . Δικαίωμα κι αυτό να υποθέσω; :Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο αν

Ξαναδες το post, έκανα edit και θα καταλάβεις πως λειτουργεί το σκεπτικό.

Από κει και πέρα, είναι σημαντικό να κατανοήσεις τη βασική, βασικότατη διαφορά μεταξύ της χρήσης οχήματος σε δημόσιο δρόμο και τι κινδύνους περιέχει αυτό στατιστικώς σε σχέση με τις υπόλοιπες περιπτώσεις που προσπαθείς να ανάγεις σε κανόνα.
Στην περίπτωση του οχήματος λοιπόν, αμφισβητώ σφόδρα, εγώ η στατιστική και η αναγκαιότητα της κοινωνίας το δικαίωμα του να έχεις ανασφάλιστο όχημα. Δεν είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες περιπτώσεις και η διαφοροποίηση προκύπτει από το βαθμό επικινδυνότητας που αποδεδειγμένα έχει η χρήση του.
Υποχρεωτικη ή μη η ασφαλιση οχηματος δεν μειωνει την επικινδυνοτητα ουτε τις στατιστικές δυστυχως... Δεν προξενουν περισσοτερα ατυχηματα τα ανασφαλιστα οχηματα, εκτος αν υπαρχει μελετη που λεει το αντθετο. Η ασφαλιση δινει μια χρηματικη και ηθικη αποζημιωση , δεν ανασταινει νεκρους.
Και να σου πω μια περιεργη εξαιρεση. Ο δασκαλος μου οδηγησης παντως που εχει ακριβη μικτη ασφαλεια οδηγει σαν καγκουρας και εχω μαθει οτι εχει τρακαρει αρκετους , μεθυσμενος. Ποτε δεν καλεσαν αστυνομια γιατι τους εφτιαξε τα αμαξια καινουρια και δεν ηθελε να χασει την αδεια επαγγελματος... Ειναι μαλλον δελεαστικο με 1000 το χρονο ασφαλεια να καταστρεφεις περιουσιες περισσοτερων χιλιαδων...

Αυτό ΔΕΝ το αναλαμβάνει η νομική προστασία, γιατί η νομική προστασία δεν καλύπτει την αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Η νομική προστασία, είναι για να καλύπτει έως ένα ποσό ζημιών (υλικών) από ανασφάλιστο όχημα.
Αναφερεσαι μαλλον στην "καλυψη ατυχηματος απο ανασφαλιστο οχημα" και οχι την νομικη προστασια. Ναι δεν καλυπτει ψυχικη οδυνη και σωματικες βλαβες. Αυτο το κανει το επικουρικο. Στην δικη μου περιπτωση καλυπτει την εμπορικη αξια του οχηματος σε υλικες ζημιες.
Δηλαδή να μην είναι εφικτή η χρήση οχήματος από κανέναν άλλον πλην εκείνων που θα έχουν τη δυνατότητα να αποζημιώσουν σε όλες τις περιπτώσεις, δηλαδή ελάχιστους. Αφού και να θες να ξυρίσεις κάποιον, δεν θα μπορείς γιατί δεν θα βρεις επάνω του ούτε για τα ξυραφάκια.
Αντιθέτως, μέσω της υποχρεωτικής ασφάλισης, υπάρχει εκείνο το κεφάλαιο που αν χρειαστεί θα σε αποζημιώσει.
Δεν ειπα αυτο. Εγω δεν μπορω να αποζημιωσω κανεναν και ετσι εχω ασφαλεια . Αυτος που δεν εχει ασφαλεια , εχει δεν εχει ειναι δικη του επιλογη.
Για την οικογενειακή ευθύνη σε δυο γενιές κι όλας, τι να πω, ας μην πω τίποτε καλύτερα... . Δικαίωμα κι αυτό να υποθέσω; :Banane0:
Και 10.000 αν περασεις κοκκινο.

Ταδε εφη Ιαβερης.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμ

Υποχρεωτικη ή μη η ασφαλιση οχηματος δεν μειωνει την επικινδυνοτητα ουτε τις στατιστικές δυστυχως... Δεν προξενουν περισσοτερα ατυχηματα τα ανασφαλιστα οχηματα, εκτος αν υπαρχει μελετη που λεει το αντθετο. Η ασφαλιση δινει μια χρηματικη και ηθικη αποζημιωση , δεν ανασταινει νεκρους.
Και να σου πω μια περιεργη εξαιρεση. Ο δασκαλος μου οδηγησης παντως που εχει ακριβη μικτη ασφαλεια οδηγει σαν καγκουρας και εχω μαθει οτι εχει τρακαρει αρκετους , μεθυσμενος. Ποτε δεν καλεσαν αστυνομια γιατι τους εφτιαξε τα αμαξια καινουρια και δεν ηθελε να χασει την αδεια επαγγελματος... Ειναι μαλλον δελεαστικο με 1000 το χρονο ασφαλεια να καταστρεφεις περιουσιες περισσοτερων χιλιαδων...

Αναφερεσαι μαλλον στην "καλυψη ατυχηματος απο ανασφαλιστο οχημα" και οχι την νομικη προστασια. Ναι δεν καλυπτει ψυχικη οδυνη και σωματικες βλαβες. Αυτο το κανει το επικουρικο. Στην δικη μου περιπτωση καλυπτει την εμπορικη αξια του οχηματος σε υλικες ζημιες.

Πόσες φορές πρέπει να γράψω ότι μιλάμε για αποζημίωση; Ποιος σου είπε ότι το συμβόλαιο με την ασφαλιστική το κάνεις για να μειωθούν τα τροχαία; Ο Φούφουτος;

Προσπάθησε να είσαι συγκεντρωμένος όταν διαβάζεις αυτά που γράφει ο άλλος. Που ξέρεις, μπορεί και να διαλυθούν οι αυταπάτες σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκ

Ό,τι νά 'ναι....

" Τα μεγάλα πρόστιμα δεν είναι χαράτσι. Μπορείς απλά να μην περάσεις με κόκκινο. Το μίνιμουμ γι' αυτήν την παράβαση πρέπει να είναι 10.000 ευρώ. Είναι έγκλημα, κακουργηματική πράξη, χρειάζεται σύλληψη με χειροπέδες. Στέλνω μετά το συλληφθέντα στο ΚΑΤ και το Ασκληπιείο Βούλας για κοινωνική υπηρεσία για έξι μήνες. Θα του δοθεί η ευκαιρία να δει τι έχουν πάθει άλλοι, λιγότερο τυχεροί από αυτόν. Θα δει γονείς που υπογράφουν για τον ακρωτηριασμό των παιδιών τους ή συγγενείς που παίρνουν τους ανθρώπους τους σε φέρετρα."

http://www.contra.gr/Longread/ekrhk...lakas-me-kinhto-tsigaro-kai-kafe.3984002.html

Μαζι του.

Δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά της αποζημίωσης για ζημιά που έχεις προκαλέσει σε κάποιον, με τις ποινικές ευθύνες και τα πρόστιμα που προκύπτουν από τις ενέργειες αυτές.

Hello! Πρόκειται για δυο διαφορετικά πράγματα, για δυο διαφορετικές δίκες.

Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά της αποζημίωσης για ζημιά που έχεις προκαλέσει σε κάποιον, με τις ποινικές ευθύνες και τα πρόστιμα που προκύπτουν από τις ενέργειες αυτές.

Hello! Πρόκειται για δυο διαφορετικά πράγματα, για δυο διαφορετικές δίκες.
Ειπα εγω οτι ειναι μια δικη ή το ιδιο πραγμα; :hmmmm:

Εγω ειμαι της αποψης να μην ειναι τιποτα υποχρεωτικο και να γινεται σωστη ενημερωση για τις επιπτωσεις των αποφασεων και των πραξεων του καθενος. Θελεις να μην εχεις ασφαλισμενο οχημα; Δικαιωμα σου, αλλα ετσι και εμπλακεις σε ατυχημα σε "ξυρισα" εσενα και την οικογενεια σου για δυο γενιες οικονομικα.

Εγω προσωπικα δεν πληρωνω ασφαλεια απο υποχρεωση ( αλλιως δεν θα ειχα και τις προαιρετικές υγειας και σπιτιου ) γι αυτο και δεν εχω ενα βασικο πακετο απλα. Ξερω τις επιπτωσεις κι εχω αισθηση τι δεινα θα μου φερει η "κακια στιγμη".

έστω ότι εσύ δεν πληρώνεις ασφάλεια, όπως θα ήθελες. Η οικογένειά σου όμως θα ήθελε, αλλά κουμάντο στην οικογένεια κάνεις εσύ ως οδηγός. Προξενείς ατύχημα με δική σου υπαιτιότητα και ταυτόχρονα αποδημείς εις Κύριον. Με την αποζημίωση τί θα γίνει; Αμαρτίες γονέος, παιδεύσουσι τέκνα, ακόμη κι αν αυτά διαφωνούσαν με σένα;

Ο τύπος απλά trollαρει ρε παιδιά. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος

Ειπα εγω οτι ειναι μια δικη ή το ιδιο πραγμα; :hmmmm:

Μα δεν λες και τίποτε άλλο σε τόσα ποστ. Το μόνο που δείχνεις είναι τεράστια άγνοια και διάθεση να επιμένεις να πείσεις ότι αυτό που λες είναι αυτό που ισχύει, ενώ όλοι σου απόδειξαν ότι ισχύει κάτι άλλο από αυτό που νομίζεις.

Δώθηκαν παραδείγματα με πεζό και επιβάτη που ανατρέπουν το σκεπτικό σου εντελώς. Τι ακριβώς θέλεις τώρα; ΝΑ ψάξουμε όλες τις περιπτώσεις για να το ανατρέψουμε κι άλλο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώς τα δέχτηκα..πρόστιμο ανασφάλιστου οχή

έστω ότι εσύ δεν πληρώνεις ασφάλεια, όπως θα ήθελες. Η οικογένειά σου όμως θα ήθελε, αλλά κουμάντο στην οικογένεια κάνεις εσύ ως οδηγός. Προξενείς ατύχημα με δική σου υπαιτιότητα και ταυτόχρονα αποδημείς εις Κύριον. Με την αποζημίωση τί θα γίνει; Αμαρτίες γονέος, παιδεύσουσι τέκνα, ακόμη κι αν αυτά διαφωνούσαν με σένα;
Ποτε δεν ειπα οτι θελω να ειμαι ανασφαλιστος .

Εστω οτι δεν ηθελα ασφαλεια. Ετσι ακριβως οπως τα λες. Η επιλογη δικη μου και η ευθύνη των πραξεων μου.
Αν καποιος γονεας αναλογιστει και κατανοησει το αποτελεσμα της πραξης του να μην ειναι ασφαλισμενος, οχι για τον εαυτο του, αλλα για τους αλλους, δεν θα χρειαζοταν να συζηταμε αν θα πρεπει να ειναι υποχρεωτικη η ασφαλιση. Θα εκαναν ολοι ασφαλεια οικειοθελως. Αυτο δεν αναιρει ομως το δικαιωμα να εχεις αυτη την επιλογη.

Μα δεν λες και τίποτε άλλο σε τόσα ποστ. Το μόνο που δείχνεις είναι τεράστια άγνοια και διάθεση να επιμένεις να πείσεις ότι αυτό που λες είναι αυτό που ισχύει, ενώ όλοι σου απόδειξαν ότι ισχύει κάτι άλλο από αυτό που νομίζεις.

Δώθηκαν παραδείγματα με πεζό και επιβάτη που ανατρέπουν το σκεπτικό σου εντελώς. Τι ακριβώς θέλεις τώρα; ΝΑ ψάξουμε όλες τις περιπτώσεις για να το ανατρέψουμε κι άλλο;
Αυτο που ισχυει ειναι υποχρεωτικη ασφαλιση και 800.000 ανασφαλιστα οχηματα στον δρομο.

Και δεν καταλαβα ποιο παραδειγμα ανατρεπει το σκεπτικο μου; Ανασφαλιστο οχημα σκοτωνει πεζο-> επικουρικο κεφαλαιο

Με ποιο τρόπο μπορεί να υπάρξει εγγύηση καταβολής του ύψους της αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση ψυχικής οδύνης ή μεγάλης υλικής ζημιάς, αν δεν υπάρχουν τα κεφάλαια γι' αυτό;

Απάντησε πρώτα σε αυτό και μετά έλα να μας πεις πως η ευθύνη των πράξεών σου βαρύνει εσένα. Ναι σε βαρύνει, ο άλλος όμως δεν πρόκειται να αποζημιωθεί για τη ζημιά που του έχεις προκαλέσει. Θα φας μια ποινή π.χ. 2 χρόνια με αναστολή και θα είσαι ελεύθερος. Ακόμα και αν η ποινή αυτή ήταν 20ετής χωρίς αναστολή, δηλαδή πήγαινες φυλάκα κατ' ευθείαν για 20 χρόνια, πάλι δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα αποζημιωθεί για τη ζημιά που του προκάλεσες κάποιος τρίτος.

Εκεί λοιπόν έχει λακούβα το σκεπτικό σου, η οποία οφείλεται στην άγνοια που έχεις για τη θεσμοθέτηση της ασφαλιστικής κάλυψης των οχημάτων.

Status
Not open for further replies.