Αν ακουγόταν λαμπρότερη από το original σήμα ήταν απλά λάθος ρυθμισμένο το bias.
μα φυσικά δεν ήταν σωστά ρυθμισμένο το bias , αλλά πρόσεξες τι έγραψα ;;
"....εντυπωσίαζε και παρακινούσε..."
πράγμα που σημαίνει ότι με τα τότε συνοδά μου άρεσε.. και όπως γράφω μετά, "δεν ξέρω αν θα το έκανα αυτό σήμερα"..
η maxell XL-II δεν με παρακινούσε να "σπρώξω" το bias προς την λαμπρότητα γιατί προφανώς κάτι με χάλαγε.. δεν θυμάμαι τι, δεν θέλω να κάνω εικασίες...
Αν το deck δεν είχε ρύθμιση bias (ή δεν το ρύθμιζε αυτόματα) δεν ήξερες πως θα βγει η εγγραφή σου.
Γιαυτό πρακτικά βγήκαν τα πρώτα τρικέφαλα.
στο πόστ #5 φαίνεται καθαρά ότι το 1ο ποτ από τα 3 μικρά αριστερά από το μεγάλο του REC LEVEL , είναι ρύθμιση bias
φυσικά το SD-60 είναι τρικέφαλο και όπως σε όλα του ίδιου είδους, μπορούσες να κάνεις monitoring σε πραγματικό χρόνο κατά την εγγραφή.
ΥΣ..
Στις φωτογραφίες θα δεις το κασετόφωνο "παρέα" με κάμποσα σημερινά μηχανάκια μου, άσχετα αν ακόμα δεν ήταν "χεριασμένα"...
ακόμα και έτσι ήταν έτη φωτός καλύτερα από αυτά που είχα όταν πήρα το marantz.. όμως δεν είχα πια ούτε μία κενή κασέτα για να το δοκιμάσω.. όλες οι εγγραφές ήταν με άθλιο πικάπ, με εξαιρετική κεφαλή που πήγαινε στράφι για τα καλά, με το ενσωματωμένο phono του sansui AU-D55 (που επισκευάζω αυτό το διάστημα σε άλλο νήμα), όσες κασέτες ήταν με πηγή cdp αυτό ήταν ένα Technics SL P377A που σήμερα (ηχητικά) δεν θα έφτυνα πάνω του και ηχεία τα Dynasonic Π550 , που αυτά και αν δεν αξίζουν (σημερινό) σάλιο...
ΥΣ2..
Το κασετόφωνο το είχα κατεβάσει από το πατάρι όταν ΠΑΛΙ ο Μάνος πριν κάποια χρόνια είχε ανοίξει κάποιο παρόμοιο θέμα και με "παρέσυρε"...
Είδα ότι δουλέυει, του έκανα ένα μικρό τυπικό σέρβις, το έβγαλα μερικές φωτογραφίες (που η google κράτησε) και το έβαλα ξανά στην κούτα του..
edit.. όχι τα Π550.. όταν πήρα το marantz είχα ήδη τα NM Acoustics AD-F Classic (λίγο σάλιο άξιζαν...)