Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Τραπέζι 1x1m που βρήκα και μετα την ανάλογη περιποίηση-τριψιμο-βάψιμο κλπ εγινε καινούργιο .
Εχει μπει και τζαμί και τωρα αναπαύεται στο σαλόνι φίλου .

Ενα τραπέζι-βαση που εφτιαξα για ενα ταμπλό παιχνιδιών 70x70cm μιας φίλης μαζι με το τραπεζάκι σαλονιού στο στεγνωμα .

Τελειωμενο το τραπεζάκι-βαση παιχνιδιών (τάβλι-σκάκι-τσοχα για χαρτιά) έτοιμο να φύγει για το σπίτι της φίλης .

Κοσμημα Ηλια,τα σεβη μου!

Το παιχνιδοτραπεζο ειναι η αληθεια με παιδεψε , το ταμπλό ήταν ήδη βαμμένο και έπρεπε χρωματικά να ταιριάζει η βαση . Ολο βάφτηκε μετα το ταιριασμα με διαφανο βερνικι πολυουρεθανης για να σωθεί και το ταμπλό μιας και ήταν εύκολο στο ξεφλουδισμα-σημαδεμα απο χτυπήματα .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω δει μερικους εργαλειοφορους και μπορω να πως γουσταρα πολυ. Αν ειχα μερικα χιλιαρικα περισσια θα αγοραζα ενα κομπλε ετσι απλα για να υπαρχει.
Απο την αλλη θελω να φτιαξω μερικα συρταρια σε ενα παγκο για διαφορα εξαρτηματα και εργαλεια.
Ετσι σκεφτηκα αν θα μπορουσα να φτιαξω ενα δικο μου εργαλειοφορο με ξυλο. Να το τολμησω?
Το θεμα ειναι οτι θα χρειαστω ενα δισκοπριονο παγκου (οπα, να μια αιτιολογια ) για να κοψω τα ξυλα με ακριβεια.

Χαχαχαχα!!
Δικαιολογίες θα βρεις πολλές!!!
Πάρε την απόφαση να κάνεις το 190 ανάποδο να τα φτιάξεις όλα!!!

Θέλω και εγώ να φτιάξω ένα ξυλινο με συρταρακια αντίστοιχο ενός μεταλλικου Dewalt που έχω δει.

Ε να το φτιαξεις...
Το gks190 ειπαμε ομως πως δεν εχει knife. Και δεν το ρισκαρω καν, θα ηταν καλη αποσβεση του εεργαλειου, αλλα δεν το βλεπω ευκολο.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Ε να το φτιαξεις...
Το gks190 ειπαμε ομως πως δεν εχει knife. Και δεν το ρισκαρω καν, θα ηταν καλη αποσβεση του εεργαλειου, αλλα δεν το βλεπω ευκολο.
εισαι πολυ τυχερός που μπορει να πάρει knife. Και να μην το βρίσκεις για παραγγελια , μπορεις να φτιάξεις . Ειμαι σίγουρος οτι υπαρχει η υποδοχή . Σε αντίθεση με αλλα που δεν το εχουν κάν ως έξτρα.

Πολύ ωραίες κατασκευές.
Έχεις μεράκι και αυτό φαίνεται!

Νεκτάριε, πολλά μαρούλια κόβεις τελευταία!! :p

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Μπα λαθος κανεις, μου τα ξερανε ο παγετος των προηγουμενων ημερων.

Πάρε ένα bosch παγκοπρίονο τώρα και άστα αυτά!

Απάντηση: Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Τραπέζι 1x1m που βρήκα και μετα την ανάλογη περιποίηση-τριψιμο-βάψιμο κλπ εγινε καινούργιο .
Εχει μπει και τζαμί και τωρα αναπαύεται στο σαλόνι φίλου .

Ενα τραπέζι-βαση που εφτιαξα για ενα ταμπλό παιχνιδιών 70x70cm μιας φίλης μαζι με το τραπεζάκι σαλονιού στο στεγνωμα .

Τελειωμενο το τραπεζάκι-βαση παιχνιδιών (τάβλι-σκάκι-τσοχα για χαρτιά) έτοιμο να φύγει για το σπίτι της φίλης .

Ωραία πράγματα Ηλία, ωραία να βλέπεις να παίρνουν ξανά ζωή πράγματα που άλλοι είχαν για πέταμα.

Μπράβο Ηλία κομψοτέχνημα μέ τήν σημασία τής λήξης,τά πόδια στό τραπεζάκι τί διαστάσεις καδρόνι έβαλες ?

πολλα μπραβο!!!!
Να σαι καλα Βαγγο. :-)

Πολύ ωραίες κατασκευές.
Έχεις μεράκι και αυτό φαίνεται !

Σε ευχαριστω Νικόλα . :-)

Ωραία πράγματα Ηλία, ωραία να βλέπεις να παίρνουν ξανά ζωή πράγματα που άλλοι είχαν για πέταμα.
Αυτο ακριβώς Παναγιώτη , στην αναβίωση ολα ! :-)

Μπράβο Ηλία κομψοτέχνημα μέ τήν σημασία τής λήξης,τά πόδια στό τραπεζάκι τί διαστάσεις καδρόνι έβαλες ?

6x6 Δημήτρη , να ´σαι καλα . :-)

Next

Last edited:

Στρατηγε μου,περιμενω φωτογραφια απο φαλτσοκοπη με το μηχανημα!

Νικόλα, κάτι σου χρωστάω.... :ernaehrung004:
Δοκίμασα σήμερα τη φαλτσοκοπή που μου είπες και ευτυχώς που το έκανα. Διαπίστωσα οτι το Metabo ήθελε καλιμπράρισμα γιατί στις 45" έχανε μία με μιάμιση μοίρα περίπου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Μετά από κάμποση ώρα μέτρα-κόψε-ξαναμέτρα σχεδόν πλησιάσαμε το τέλοιο.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    133 KB · Views: 167
  • image.jpg
    image.jpg
    157.9 KB · Views: 168
  • image.jpg
    image.jpg
    105 KB · Views: 168
  • image.jpg
    image.jpg
    102.8 KB · Views: 167
  • image.jpg
    image.jpg
    87.4 KB · Views: 167
Μα γιατι να θελει καλιμπραρισμα το metabo? θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι μια διαδικασια που απαιτηται για σωστες κοπες ή ειναι αποτελεσμα μή σωστης κατασκευης καινσυναρμολογησης?