Kατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Κώστα πολύ ωραίο. Τυχερός ο φοιτητής (αν θυμάμαι καλά του είχες φτιάξει και ένα ωραίο γραφείο από συμίδα).

Μπραβο μαστορα ωραια δουλειά

(μεχρι να διαβασω οτι το προοριζεις για τον γιο νομιζα οτι το εφτιαχνες για σενα, εαν σε διωξει η γυναικα σου … με τοσες αγορες εργαλειων που κανεις :flipout:)

Ωραιος Κωστα...!!!
Αμα σου πω οτι ειμαι σε αναζητηση κρεβατιου για την μικρη μου κορη και μου εδωσες και μου εβαλες ιδεες...!!!

Να χαιρεσαι την εγγονα....!!!

edit:Ενα κοστολογιο των παραπανω μπορεις να "ριξεις"....;

Σε ευχαριστώ πολύ.
Κοστολόγιο δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω γιατί η ξυλεία υπάρχει εδώ κ πάρα πολύ καιρό κ δεν θυμάμαι λόγω αλτσχαιμερ τις τιμές καθόλου.

Φυσικά μπορείς να πας πολύ πιο χαμηλά σε τιμή αν αντί για οξιά πας σε συνθετη ξυλεία π.χ. πεύκου.

Μπράβο ρε συ Κώστα!! Πόσο μου αρέσει να βλέπω κατασκευές επίπλων προς χρήση! Εύγε, πολύ ωραίο!

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να είσαι καλά. Μείνε συντονισμένος τα καλύτερα έρχονται.

Ωραίο Κώστα, αν και φαίνεται εύκολο έχει αρκετή δουλειά και δυσκολία.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε ευχαριστώ πολύ θείο.
Έχει δουλίτσα πολύ κ κυρίως μετρήματα πολλά.

Μπράβο Μάστορα :worshippy:
Τέτοιες κατασκευές μου αρέσει να βλέπω !!! και ημίδιπλο για όλες τις περιπτώσεις... αν και οι νεαροί δεν χρειάζονται πολύ χώρο να κάνουν δουλειά τους :flipout:

Σε ευχαριστώ πολύ Νικόλα.

Πολλά μπράβο Κώστα για το μεράκι σου! Τέλειο το κρεβατάκι!!

Κώστα πολύ ωραίο. Τυχερός ο φοιτητής (αν θυμάμαι καλά του είχες φτιάξει και ένα ωραίο γραφείο από συμίδα).

Μπραβο μαστορα ωραια δουλειά

(μεχρι να διαβασω οτι το προοριζεις για τον γιο νομιζα οτι το εφτιαχνες για σενα, εαν σε διωξει η γυναικα σου … με τοσες αγορες εργαλειων που κανεις :flipout:)

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Κ γραφείο από σημύδα κ άλλο από οξυά του έχω φτιάξει (το έχει 2πορτο το αγόρι μου βλέπεις).

Σώφρον είπαμε λίγα πράγματα τώρα που μπορούμε.

Μετά...... :drool1:

Last edited by a moderator:
Μια χαρά σε κόβω... :music-smiley-005:
Τέτοιο κρεβάτι, και με τέτοιας ποιότητας ξύλα, δεν βρίσκεις πλέον στην αγορά μάστορά μου...

Μια χαρά σε κόβω... :music-smiley-005:
Τέτοιο κρεβάτι, και με τέτοιας ποιότητας ξύλα, δεν βρίσκεις πλέον στην αγορά μάστορά μου...

Το ξέρω αλλά δεν το γράφω!!!
Θα έφτιαχνα κ του Κοτσίδα ένα αλλά πλέον τι να το κάνει.......................

Είναι πολύ ωραίο να μπορείς να φτιάχνεις πράγματα για τους δικούς σου ανθρώπους να τους χαιρεσε Κώστα ωραία και προσεγμένη δουλειά

Δεν κοιμάται πλέον ε;; Κώστα συγχαρητήρια, άπαιχτο το κρεβάτι!

Σε ευχαριστώ Νικόλα.
Ε, ναι τι άλλο!
Δεν κοιμάται. Είναι συνέχεια στο Εργαστήριο του.

Μπραβο ρε Κωστα!!!

Σε ευχαριστώ πολύ Κυριάκο.

Είναι πολύ ωραίο να μπορείς να φτιάχνεις πράγματα για τους δικούς σου ανθρώπους να τους χαιρεσε Κώστα ωραία και προσεγμένη δουλειά

Να σαι καλά φίλε.
Πολύ του άρεσε του φοιτητή μας.
Είχε δουλίτσα αλλά περισσότερο ήθελε χέρια για μετρήματα - αλφαδιάσματα.

Last edited by a moderator:
Οι ανάγκες για περισσοτέρους χώρους στο σπίτι καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά με οδήγησε στην υλοποίηση μιας προσθετή κατασκευής ντουλάπας στο δωμάτιο της μικρής μου κόρης .αποφάσισα λοιπόν να το πάρω πάνω μου ...πρώτη φορά σε τέτοιο εγχείρημα...

Ο χώρος συνήθως πάνω από τις πόρτες των δωμάτιων είναι κενός και ορισμένες φορές δεν οφείλει σε τίποτα. Κοινός παραμένει αέρας «κοπανιστός» οπότε αποφάσισα να την κάνω εκει..

Το δύσκολο της όλης υπόθεσης ήταν να βρεθεί το υλικό της ντουλάπας που ήταν γυαλιστερό ανοικτό δεσποτάκι που πραγματικά ήταν δυσεύρετο.
Παρόλα αυτά και μέσο γνωστού και τρίτου βρέθηκε ένα κομμάτι και φτιάχτηκαν τουλάχιστον τα δυο φύλλα του κομματιού της ντουλάπας οπού τα πήρα έτοιμα με κολλημένα χοντρά πλαστικά σόκαρα και τα υπόλοιπα φάσες ,σόκορα και συναφή με την ανάλογη σοκοροταινία η οποία θα μπορούσε να ήταν και άλλη χρωματικά... τέλος πάντων..

Φτιάχτηκε ο σκελετός στο γκαράζ και φρεζαρίστηκαν οι τρύπες στους μεντεσέδες.
Έπειτα τοποθετήθηκε στην θέση του και μπήκαν και οι φάσες και οι ανάλογες σιλικόνης γύρω από την κατασκευή.

Τα υλικά στοίχησαν κοντά στα 100 ευρώ συνολικά εάν βάλεις μέσα ξυλά, ταινία, μεντεσέδες, κόλλες, βίδες, ουπά, σιλικόνες και πόμολα..
Η ολη υποθεση μεχρι να παραγγηλω τα ξυλα και να τελειωσει ολη η κατασκευη μου πηρε τμηματικα το χρονικα διαστημα του ενος μηνα μεχρι να συμπληρωθει το παλζ υλικων,κυριος των 2 φυλλων, και χρονου....

Ενα βαψιματακι θελει το δωματιο τωρα στα χρωματα αρεσκιας της μικρης και ολα κομπλε.....!!!

Ενδεχομενος για καποιους να ακουγεται ευκολο το ολο ενχειρημα αλλα μου πηρε διαστημα ωστε να εχω το αποτελεσμα που βλεπετε στην τελευταια φωτο...κατασκευαστηκα εμενα σαν Κωστη και με τις ολιγες γνωσεις που εχω με ικανοποιει πληρως..οπως ειπα το μονο μεπτο σημειο η σοκοροταινα....

Βάζω φωτός από τις εργασίες του έργου τμηματικά....

https://i.postimg.cc/d3CxPWpJ/20190220-141808.jpg
https://i.postimg.cc/C54xN47x/20190220-141827.jpg
https://i.postimg.cc/MpVy8C9c/20190326-161614.jpg
https://i.postimg.cc/hjS8s2bX/20190326-161753.jpg

Το πληρες αποτελεσμα..

https://i.postimg.cc/hv4BSR8K/20190404-095557.jpg

Συγχαρητηρια Κωστη, παρα πολυ καλο βγηκε το project :2thumb22sup:

Χωροι αποθηκευσεις ειναι πολυτιμοι και δυσευρετοι. Πολυ εξυπνη η ιδεα για εκμεταλλευση του χωρου πανω απο την πορτα. Βοηθησε το γεγονος οτι εχει τοιχο απο την μια και ντουλαπα απο την αλλη.
Τι διαστασεις εχει? 100εκχ60εκ?

Ευχαριστω....
Απο πλευρα στερεωματος οτι ειχες 2 σταθερα απο την μια και απο την αλλη με βοηθησε τα μαλλα...!!!

Οντως διαστασεις ξεχασα....:frusty:

Η ολη κατασκευη ειναι στο 1,20Χ65 ποντους ...τα φυλλα 60χ60 και η φασα απο πανω γυρω στου 8 ποντους.....

Κωστα πολυ ωραια !! Μια ερωτηση το κενο πανα απ την ντουλαπα εως το ταβανι γιατι δεν το εκμεταλευτηκες;

Βασιλη εαν παρατηρησεις γυρω-γυρω (στην ουσια αριστερα και πισω απο την κατασκευη)υπαρχει γυψινο κοντα στους 6.5 ποντους...θα επρεπε να κανω σπασιματα ωστε να γινει ακριβως το "κουτιασμα"....μπελλας για καποιον που φτιαχνει κατι τετοιο πρωτη φορα....στην ουσια χανω 7 ποντους περιπου...σκεφτηκα να τα αφησω ανοικτο οπως φενεται στην τριτη φωτο αλλα δεν μου αρεσε αισθητικα...οποτε και κλειστηκε....

Όμορφο βγήκε μάστορα.
Να προσέξεις πολύ το στερέωμα του καθώς είναι στον αέρα κ θα περνά κόσμος από κάτω.

Βασίλη λογικά έκανε το κουτί όπως είναι γιατί πάνω αριστερά έχει το δοκάρι του σπιτιού κ του κάνει σπάσιμο το οποίο θα τον δυσκόλευε πολύ στην όλη κατασκευή.
Εκεί με μια φασα μπορεί να το κλείσει κ να το φέρει πρόσωπο με την υπόλοιπη κατασκευή.

Edit με πρόλαβε ο ίδιος! κατά 2 λεπτά αλλά μέσα έπεσα!

Κωστα ευχαριστω....εχει πεσει τρυπημα με γωνιες απο απο μεσα καθως και εσωτερικο σφηνωμα(δεν εχω βγαλει φωτο απο αυτο δυστυχως )απο την πλευρα του τοιχου πριν μπει η πολυ μικρη 3ποντη φασα....ελενχθηκε και ξαναελχθηκε ο παραγωντας αυτος που πολυ σωστα επισημενεις...ειναι θεμα ασφαλειας...