legeonarios
Established Member
- 21 June 2023
- 160
Έκανες κάτι ιδιαίτερο για τις δίπλες και δεν φαίνονται;
Όμορφα βγήκαν. Έχεις βάλει τίποτα για ενίσχυση στις ενώσεις βάσης-κολώνας ή σκέτα ξυλόκολλα;
Επίσης, για να μαθαίνουμε και τίποτα:
-το ύφασμα δεν σε δυσκόλεψε στις γωνίες, εκεί που πρέπει να διπλώνει σαν το περιτύλιγμα από τα δώρα; Έκανες κάτι ιδιαίτερο για τις δίπλες και δεν φαίνονται;
-το σλεντ που φαίνεται στην αρχή (2η,3η φωτογραφία) είναι μόνιμο ή κάτι που σκάρωσες για την συγκεκριμένη κατασκευή;
Ωραια και δημιουργικα πειραματα, μπραβο!
Αξιζει γενικως τον κοπο και τον χρονο για 'αλλες' συνδεσεις ξυλου περα απο τις συνηθισμενες με καβιλιες κλπ.?
Ωραίος.
Τους μόρσους τους έκανες στο παγκοπρίονο ή παραδοσιακά με σκαρπέλο;
Μια βρήκε για πρώτη φορά. !!!
Γενικότερα αυτή η συνδεσμολογια θέλει πιο σκληρα ξύλα ώστε να έχουν ανοχές...με πευκο που έχω δοκιμάσει λαό εγώ είχα τα ίδια αποτελέσματα...
Σε κάθε περίπτωση η δουλειά σου έγινε...!!!
δε ξερω αν ταιριαζει στο νήμα καθώς δεν είναι ακριβως κατασκευή επίπλου... σίγουρα δεν είναι κανένα δημιούργημα της ξυλουργικής αλλά είναι μια φτηνή λύση που βρήκα για να έχω περισσότερο χώρο ελεύθερο στο γραφείο μου.
χρησιμοποιώ ένα μικρό γραφείο για τον υπολογιστή που ήθελα να προσθέσω ένα χωριστό ράφι για το πληκτρολόγιο. το θέμα είναι ότι το γραφείο έχει κάτω από την τάβλα του MDF ένα χοντρό ατσάλινο πλαίσιο γύρω γύρω που περιορίζει το ελεύθερο χώρο:
View attachment 248277
είχα βρει ράφια που πιάνουν με C-clamp αλλά όσα είδα δεν εχουν το απαραίτητο άνοιγμα για να πιάσουν σε τόσο μεγάλο πάχος. βρήκα όμως ρυθμιζόμενο οδηγό που βιδώνει από την κάτω πλευρά της τάβλας και μετρώντας το πληκτρολόγιο είδα ότι χωράει στο τσακ. οπότε αγόρασα ένα ράφι μελαμίνης 120x40 από το Leroy και το έκοψα με τη σέγα στα 65εκ:
View attachment 248279View attachment 248278
δυστυχώς προς το τέλος η σέγα μου έφυγε λίγο και το κόψιμο δεν είναι τέλειο αλλά δεν πολυφαίνεται, η άκρη καλυπτεται από το πλαίσιο του οδηγού. βίδωσα τον οδηγό από την κάτω πλευρά τον ρύθμισα το μέγιστο ύψος. το πληκτρολόγιο και το ποντίκι χωράνε κυριολεκτικά στο χιλιοστό!
View attachment 248280View attachment 248282View attachment 248281
είναι τόσο οριακό, που αν βάλω το λεπτό mousepad που είχα, το ποντίκι ακουμπάει και το ράφι δεν κλείνει!
να πω την αληθεια δε το σκεφτηκα καθολου να μου την κοψουν εκει. για καποιο λογο σκεφτηκα οτι κοβουν μονο τα μεγαλα φυλλα μελαμινες που εχουν... και οχι τα χρωματιστα ραφια.
για αποστατη ίσως βάλλω καμμια ροδέλα. οι βίδες δεν είναι πολύ μεγάλες και επειδή όλο κρέμεται από αυτές δε θέλω να μειώσω πολύ το μήκος που είναι μέσα στο mdf. είχα σκεφτεί κάποια πατέντα στα πλαϊνά για να κατέβει ακόμα ένα "σκαλί" αλλά είναι φασαρία (και δε μπορεί να κατέβει και πολύ ακόμη το ράφι γιατί ήδη είναι αρκετά χαμηλό και ακουμπάει στα πόδια του χρήστη).
επίσης, αν έχετε κανένα tip για καλύτερο κόψιμο με τη σέγα... πολύ ευπρόσδεχτο! το ξέρω ότι δεν είναι μηχάνημα για ακρίβεια αλλά είμαι και τελείως αρχάριος στα ξυλουργικά. συνήθως αρχίζει και μου φεύγει προς το τέλος της κοπής και κάνω μικρές διορθώσεις μετά
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.