Kathein 910 – Enigma 2 έκδοση 4.49
Εδώ και κάποιους μήνες κυκλοφορεί το Enigma 2 για τον Kathrein 910. Οι προηγούμενες δοκιμές που είχα κάνει έδειξαν πολλά προβλήματα. Όμως το τελευταίο flash image μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Είναι πλέον αρκετά σταθερό, περιέχει όλα τα απαραίτητα, είναι γρήγορο και γενικά λειτουργεί ικανοποιητικά. Βέβαια, ακόμη σκάει αρκετά συχνά, αλλά όχι κάθε 10 λεπτά όπως παλαιότερα.
(Τονίζω ότι το Enigma 2 είναι ακόμη πρώιμο λογισμικό και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο δέκτη σας. Οπότε, ότι κάνετε το κάνετε με δική σας ευθύνη!)
Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:
http://www.itrunsonlinux.com/ufs910/downloads/AAF_Flashimage_4.49.rar
Το παραπάνω αρχείο περιλαμβάνει ένα αρχείο pdf με αναλυτικές οδηγίες στα Γερμανικά. Για όσους λοιπόν γνωρίζουν Γερμανικά τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Για μας τους υπόλοιπους είναι κάπως πιο δύσκολα. Πάντως είναι κρίμα που δεν γίνεται μια προσπάθεια για οδηγίες και στα Αγγλικά. Δυστυχώς ο Kathrein παραμένει πολύ Γερμανοκεντρικός δέκτης.
Το image είναι για την flash αλλά είναι απολύτως απαραίτητο και ένα USB stick το οποίο θα το φορμάρετε σε FAT (ή FAT32), θα το ονομάσετε SWAP, θα βάλετε μέσα ότι περιέχει ο φάκελος stick_v1.2 του παραπάνω αρχείου και θα το συνδέσετε σε μια από τις πίσω θύρες του δέκτη. Εκεί μέσα βρίσκονται τα plugins καθώς και διάφορα user settings, οπότε αν στο μέλλον αλλάξετε image, δεν χάνετε τις ρυθμίσεις σας. Αυτό είναι πολύ θετικό.
Το Image είναι δύο αρχεία: .kim και .bin. Το περνάτε με το KCC 3.1. Στο τέλος του φλασαρίσματος εμένα το KCC μου έβγαλε ότι “υπήρξε σφάλμα”, αλλά τελικά δούλευε μια χαρά. Γενικά πρέπει να έχετε υπομονή και να αφήνετε τον δέκτη κάποια λεπτά να ηρεμήσει (είναι σαν ένα αργό PC).
Τέλος, για την κατασκευή των μπουκέτων χρησιμοποίησα το Dreamset 2.2 το οποίο λειτουργεί άψογα (χρειάζεται το path /var/swap/Settings αντί για τα path του Dreambox).