Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Απάντηση: Re: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Εαν Samsung Α7/2018 με 3-4 κάμερες και δυνατότητα wide κλπ. Τι να το κάνω όμως? Με το κινητό κρατώ μόνο σημειώσεις όπως λέει και ο Δημήτρης και λυπάμαι πάρα πολύ που ''χάνω" κάποια θαυμάσια θέματα όπως η προχθεσινή πανσέληνος που την τραβούσα 10-20 λήψεις με το κινητό και όλες ήταν χάλια. Προτιμώ λοιπόν την DSLR και το τρίποδο και ας με βλέπουν σαν UFO οι gadgetάκιδες.

Απλά για την ιστορία, στα στοιχεία της πρώτης φωτό αναφέρεται το Samsung Α3 2016 το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το A7 2018.
Όχι ότι φτάνει σε επίπεδα την 2η φωτό, απλά για τα 200 ευρω βγάζει αρκετά τίμιες φωτό και σίγουρα καλύτερες νυχτερινές

Κώστα συμφωνώ απόλυτα.Πρόσφατα έκανα αναβάθμιση στό pc καί ειπα νά δώ όλες τίς φώτο πού έχω...κροπάρισα τίς φωτογραφίες από ελάχιστα μέχρι 100% πού είναι πολύ καί πολλές φορές απαγορευτικό,συμπέρασμα οί φωτογραφίες από τό κινητό ενώ μού φαινόταν σχετικά καλές στό λάπτοπ,τάμπλετ καί στήν amoled τού κινητού στήν μεγάλη όθόνη eizo άν καί παλιό μοντέλο μού ήρθε μιά επιθυμία νά τίς διαγράψω...τί νά λέμε τώρα,πήρα τό μάθημα καί δέν χάνω τόν χρόνο μου μέ τά κινητά πλέον γιά φώτο έκτός γιά νά ανεβάσω στά κοινωνικά δίκτυα γιά φίλους άμεσα όταν ταξιδεύω καί θέλω τήν ευκολία μου.Αλλά τό κινητό είναι εργαλείο αναντικατάστατο γιά όλα τά'λλα.

Νομίζω ότι κάπου το χάνουμε όταν αρχίζουμε και συγκρίνουμε τα χρήματα που έχει η κάθε συσκευή με το ποσο καλή κάμερα έχει.. Να θυμίσω ότι μιλάμε για κινητά και όχι για φωτογραφικές μηχανές, δεν είναι ανάγκη να εξηγήσω τι σημαίνει smartphone.
Έδωσα 1339 για το Max (έκοψα τιμολόγιο βέβαια) για πολλούς άλλους λόγους και όχι για τις επιδόσεις στην κάμερα. Που και σε αυτόν το τομέα για μένα βγάζει εκπληκτικές φωτογραφίες την ημέρα, έχει απίστευτο βίντεο και ικανοποιητικές το βράδυ (δεν με ενδιαφέρει και πολύ δεν βγαίνω βράδυ να φωτογραφίζω έτσι και αλλιώς). Δεν θα κάτσω να το συγκρίνω με μηχανή ούτε από την άλλη με υπολογιστή για τις επιδόσεις. Για τις ανάγκες μου με καλύπτει απόλυτα. Και DSLR να μου έδινες θα μου ήταν άχρηστη καθώς δεν έχω τις γνώσεις να την εκμεταλλευτώ. Τώρα έχω αυτό που θέλω σε μια συσκευή
Πολλοί σκέφτονται έτσι. Κανείς πλέον ερασιτέχνης δεν κουβαλάει μηχανή μαζί του κρεμασμένη στο λαιμό η στις διακοπές. Αυτές οι εποχές πέρασαν πλέον.
Όσοι θέλουν την λεπτομέρεια, την επεξεργασία, έχουν το μεράκι πάντα θα έχουν μηχανές. Οι υπόλοιποι με τα κινητά μια χαρά δουλειά κάνουν.. Όλα σε ένα και συμφέρει

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Για ένα μεγάλο διάστημα είχα σταματήσει τελείως να βγάζω φωτογραφίες.
Κάποια στιγμή πήρα κινητό Samsung της σειράς 7 (f1.7, OIS, dual pixel) και με την ωραία του amoled, άρχισα πάλι να βγάζω φωτογραφίες, που τους έριχνες και δεύτερη ματιά.
Ειδικά σε χαμηλό φωτισμό, το αποτέλεσμα μπορούσε να με ενθουσιάσει. Ήταν αφορμή να ξαναενδιαφερθώ για τη φωτογραφία.
Κάποια στιγμή χαζεύοντας, πέτυχα σε καλή τιμή (ίδια ή λίγο φθηνότερη με το κινητό, που κι αυτό το είχα αγοράσει φθηνά μετά τη κυκλοφορία του επόμενου μοντέλου) ένα καινούριο σπασμένο κιτ από κορέα, της βασικής mirrorles Canon M2 με τον ef-m 22 pancake prime.
Υπέροχο το κινητό (αργότερα πήρα και το ανανεωμένο Note FE, δηλαδή τα Νote 7 με διορθωμένο το θέμα μπαταρίας) και η ευκολία του, αλλά κατάλαβα γιατί κάποιοι επιμένουν στη φωτογραφική τους.
Δεν υπάρχει σύγκριση στη ποιότητα, και η φθηνή μηχανούλα που πήρα, είναι τόσο μικρή με αυτό το φακό, που δεν έχεις δικαιολογία να μην τη ρίξεις στο τσαντάκι, όταν πας μια βόλτα...

Η περίπτωση σου όπως και πολλών άλλων είναι αυτό που προσδοκούν οι εταιρίες φωτογραφικών για να επιζήσουν στο μέλλον. Πλέον τα κινητά βγάζουν ημέρα ωραίες φωτό, καλές μονόχρωμες, μετριες έως καλές ευρυγωνιες και τελε, αυτό θα δώσει το έναυσμα σε κάποιους να ασχοληθουν πιο παραγωγικά με την φωτογραφία ως hobby. Ειδικά όσο αυξάνουν οι απαιτήσεις θέασης και εφοσον οι εταιρίες υβριδικών μηχανων προσφέρουν πιο εύκολη και άμεση διασυνδεση με τα social media.

To "πρόβλημα" με τα κινητά που πλέον έχουν παραπάνω από αξιοπρεπείς επιδόσεις (και λιγότερο αξιοπρεπείς τιμές), είναι πως έχουν κάνει το μάτι να συνηθίζει την παραμορφωμένη προοπτική των υπερευρυγώνιων φακών για κάθε χρήση.
Ειδικά για όσους (κυρίως για όσες) δεν είχαν καμία επαφή με τη φωτογραφία πριν, την εποχή των υπερευρυγώνιων σελφοκαμερών χωρίς εστίαση, ο υδροκεφαλισμός και το παραμορφωμένο προφίλ, έχουν δημιουργήσει νέα αισθητικά στάνταρ
Ο πρώτος λόγος που "ενθουσιαζόμαστε" οι ερασιτέχνες έστω κι από μια φθηνή mirrorless ή entry DSLR, και η πρώτη ουσιαστική διαφορά, είναι η μη παραμορφωμένη εικόνα (έστω στο 90% του κάδρου).
Εγώ πιστεύω ότι οι καλοί αισθητήρες του 2017 είναι υπέρ-αρκετοί, και εφόσον βάζουν δευτερες και τρίτες κάμερες (και οι δυνατότητες παράλληλης επεξεργασίας των τσίπσετ συνεχώς ανεβαίνουν) θα έπρεπε να έχουν δύο ή τρεις πλήρεις κάμερες με κανονικούς φακούς διαφορετικών εστιακών αποστάσεων (έστω μικρομηχανισμούς αυτόματης εναλλαγής των φακών μέσα στο σώμα της συσκευής, μπροστά από τον μοναδικό αισθητήρα), παρά αυτό που κάνουν τώρα οι περισσότερες εταιρείες, με τα διάφορα μετρητικά-αισθητήρια όργανα που προσθέτουν και τα ονομάζουν "κάμερες", ή τους βοηθητικούς αισθητήρες με "φακό" ένα απλό τζαμάκι.

αυτο κανουν τα νεα κινητα, εχουν 3 καμερες με διαφορετικη εστιακη αποσταση.

Εχουν πχ μια καμερα με 17mm μια με 28 kai μια με 56 ή 85mm περιπου.

Μερικα, οπως το 30 pro εχουν κι ενα μικρο ζοομ τωρα και φτανουν μεχρι 125mm.
Απλα τα υπολοιπα εστιακα μηκη τ αναλμβανει software ...οπως και καποια εφφε (hdr, bokeh, κλπ)

Οσον αφορα το πορτραιτο, χρησιμοποιουν επισης τον δευτερ-τριτο φακο (αυτον με το μεγαλο εστιακο μηκος) ακριβως για ν αποφυγουν τη παραμορφωση στα προσωπα.

Καποια ομως κινητα που εχουν μονο μια καμερα , οπως τα google pixel χρησιμοποιουν τη μονη καμερα που εχουν για πορτραιτο, με αποτελεσμα αυτο που ανεφερες.

επισης, μερικα κινητα εχουν μια βοηθητικη καμερα για να πετυχαινουν καλυτερα καποιια εφε, οπως το βαθος πεδιου.

Γενικα, το software γινεται ολο και καλυτερο και βοηθουμενο απο το νεο hardware πετυχαίνεις πολυ καλα αποτελεσματα.

Δειτε εδω πχ.... με το p20 pro

Gw9OgJU
Gw9OgJU

Εχεις επεμβει με καποιο προγραμμα εκ των υστερων ;;;; Αν και στο μονοχρωμο φακο του p20 pro δεν χρειαζεται να πειραξεις τιποτα.
Η φωτο ειναι καταπληκτικη!!!!

Να βάλω και εγώ κάποιες που τράβηξα τελευταία σε διαφορετικές συνθήκες. Χωρίς πολύ σκέψη απλά tap και λήψη. Για το πρόχειρο αυτό της υπόθεσης θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα

86c108deb20e3a909c06bfc159d3d83b.jpg

daea4de8e5e04e26d1534f8177039507.jpg

c1687a2710fe495454b0d5bc6850dc55.jpg

1fe1aa0545e8b13b8ea13a32ecad3f10.jpg

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Samsung A7/2018

Λήψη 1η Wide : Σχετικά καλή και με πετυχημένη αυτόματη ρύθμιση του WB/ISO κλπ αλλά χάλια ποιότητα με αρκετό θόρυβο

Λήψη 2η Κανονικό καρέ: Η αυτόματη ρύθμιση του WB .. αποφάσισε και τα πουσάρισε όλα στο μπλέ !

Λήψη DSLR : Εδώ τα πράγματα είναι σωστά και όμορφα. Αφήνουμε το κινητό στην άκρη για να καταγράψουμε την εικόνα όπως πρέπει

Piraeus port by Costas S. T., on Flickr

Φιλε Κωστα, το Α7 απεχει παρασαγγας απο τις συσκευες που μιλαμε εδω, οπως P30, M20, S10 κλπ κλπ
Το αποτελεσμα ειδικα σε εξεζητημενες ληψεις με τετοιες συσκευες, ναι μεν δεν θα φτασει μια dslr, ομως θα ειναι αρκετα κοντα, πολυ περισσοτερο απο οσο νομιζεις.

Re: Απάντηση: Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Σαν να λέμε δηλαδή, δώσε 500, 600 και 700 για ένα κινητό όπου θα έχεις φωτογραφίες Super .. το οποίο όμως δεν προκειται να φτάσει ποτέ μια entry level DSLR η οποία κοστίζει λιγότερα από το κινητό! Δηλδή μόνο και μόνο για το πλεονέκτημα της φορητότητας ? Αμ' δε !