Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Αδέλφια, καλησπέρα..
Μια βοήθεια για επιλογή κινητού.
Θέλω ένα (δευτερο) κινητό για τη δουλειά ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ από 5', με πολύ καλή επίδοση σε gps και εξαιρετική λήψη με wifi. Και αν έχει και 'καλη' μπαταρία ακόμα καλύτερα (και αξιοπρεπή κατασκευη)
Τι προτάσεις υπάρχουν;
Κινητά με επεξεργαστή mediatek δεν πιάνουν καλά GPS. Χρειάζεσαι με Qualcomm επεξεργαστή. Σου προτείνω το XIAOMI HONGMI REDMI 1S MSM8228 1.6GHz 4.7 Inch HD Screen MIUI V5 με 113 τελική. Το κινητό είναι πολύ καλό, όπως και το μαγαζί που σου προτείνω (έχω αγοράσει πολλές φορές από εκεί χωρίς ποτέ πρόβλημα)

Δύο κινητά με διαφορετικούς Mediatek επεξεργαστές έχω, και τα δύο πιάνουν καλά GPS. Μπορεί να αργούν λίγο στην αρχή, όταν ψάχνουν τους δορυφόρους, αλλα μετά πάνε μια χαρά.

Να σημειώσω οτι μεγάλη σημασία παίζει και το λογισμικό . Στο tablet μου έχω δοκιμάσει αρκετά προγράμματα και μόνο ένα (επώνυμο και ακριβούτσικο) έδειχνε τη θέση μου 300 μέτρα παρακάτω, σε άλλο δρόμο.

Πολλά πράγματα μπορεί να παίζουν ρόλο αλλά σίγουρα για αυτούς δεν ευθύνονται οι mtk.
Από τις δέκα συσκευές που έχουν περάσει απο τα χέρια μου ως τώρα μονο σε ένα πιο φθηνό μοντέλο αντιμετώπισα θέμα με αργό κλείδωμα του GPS.

Καλημέρα κι από μένα παιδιά!
Μετά από πολύ διάβασμα σε διάφορες σχετικές σελίδες του φόρουμ, εχω καταλήξει ότι αξίζει τον κόπο να πάρω ένα κινητό από κινέζικο σάιτ. Μέχρι στιγμής έχω ξεχωρίσει το Huawei Honor 3C και το Asus Zenfone 5. Προφανώς κινούμαι βάσει αυτού του μπάτζετ, ίσως αν έκανα μία υπέρβαση να ήταν μόνο για τα πολύ ανερχόμενα (απ' ο,τι έχω καταλάβει εδω) Xiaomi. Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο, πολύ ευχαρίστως. Με ενδιαφέρει περισσότερο η αξιοπιστία του hardware ή/και του υλικού κατασκευής, αν φυσικά υπάρχει καμιά διαφορά σε αυτά τα επίπεδα.
Αυτό, όμως, που με απασχολεί περισσότερο κι από την ίδια την επιλογή του κινητού είναι το...τι κάνω αφού το παραλάβω ή το τι πρέπει να ζητήσω από το κατάστημα που θα το παραγγείλω (minideals, vickmore, coolicool, merimobiles), προτού μου το στείλουν...Διαβάζω συνέχεια για ένα...root, το οποίο προφανώς όλοι το θεωρούν δεδομένη γνώση και δε βρίσκω κάπου να εξηγείται (κάτι σαν format μου μουρίζει)!
Αν δηλαδή πάρω ένα κινητό από εκείνα τα σάιτ, μπορώ απλά να του βάλω τη sim Μου και να έχω ένα λειτουργικό κινητό ή πρέπει να κάνω μία σειρά αλλαγών στο λογισμικό; Είδα σε σελίδα προϊόντος στο minideal να ζητάνε πολλοί αγοραστές διάφορες αλλαγές/προσθέσεις στη συσκευή τους προτού τους τη στείλουν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, όποιον αναλάβει ρόλο διαφωτιστή!

Το ρουτ είναι για αυτούς που θέλουν να πειράξουν το λειτουργικό της συσκευής ή να χρησιμοποιήσουν κάποιες εφαρμογές που το χρειάζονται.
Αν νομίζεις ότι θα το χρειαστείς στο μέλλον ζήτα να σου το κάνουν.

Αυτό που πρέπει να ζητήσεις είναι η συσκευή που θα σου στείλουν να υποστηρίζεται από τα εδώ δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ( συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα ) και να είναι multi language ώστε να έχει ελληνικά.
Αν είναι ΟΚ με αυτά απλώς βάζεις μια σιμ και είσαι έτοιμος

Το android είναι μια έκδοση του Linux και στο Linux λένε root αυτό που στα windows λέμε "administrator" (χοντρικά...).
Όταν μια συσκευή είναι root σημαίνει πως μπορείς να κανεις οτιδήποτε, από το αντίστοιχο "format" για να εγκαταστησεις οποία εκδοση του λειτουργικού θες, μέχρι να δώσεις έξτρα "δικαιώματα" σε καποια προγράμματα να κάνουν πραγματα που κανονικά δεν θα μπορούσαν, κλασσικό παράδειγμα τα προγράμματα που αποθηκεύουν και εμφανίζουν λίστα με τα κλειδιά των WiFi στα οποία έχεις συνδεθεί, που ως απλός user και όχι root, δεν μπορούν να το κάνουν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν παρατηρήσεις τα σχόλια, οι στάνταρ πελάτες στα κινεζομάγαζα είναι οι ρώσοι και οι έλληνες :-) μην ανησυχεις, όταν δουν Ελλάδα 9 φορες στις 10 ξέρουν τι θα κάνουν.

Re: Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

μην ανησυχεις, όταν δουν Ελλάδα 9 φορες στις 10 ξέρουν τι θα κάνουν.

Έτσι είναι. Η τελευταία παραγγελία μου απο το Pandawill ήρθε με σωστό 3G, ελληνικά και ευρωπαϊκό φορτιστή χωρίς να τους ζητήσω εγώ κάτι απο αυτά.

Για το 3G ειδικά, πρέπει να προσέχεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Εγώ το καταλαβαίνω και απο την τιμή: αν είναι πολύ χαμηλή τότε είναι πιθανόν να πρόκειται για κινητό που λειτουργεί σε 3G μόνο στην Κίνα.

Το ρουτ είναι για αυτούς που θέλουν να πειράξουν το λειτουργικό της συσκευής ή να χρησιμοποιήσουν κάποιες εφαρμογές που το χρειάζονται.
Αν νομίζεις ότι θα το χρειαστείς στο μέλλον ζήτα να σου το κάνουν.

Αυτό που πρέπει να ζητήσεις είναι η συσκευή που θα σου στείλουν να υποστηρίζεται από τα εδώ δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ( συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα ) και να είναι multi language ώστε να έχει ελληνικά.
Αν είναι ΟΚ με αυτά απλώς βάζεις μια σιμ και είσαι έτοιμος

Ευχαριστώ! Όσο να ναι, χτύπησες τον φόβο της άγνοιας στη...root του!

[/COLOR]Αν παρατηρήσεις τα σχόλια, οι στάνταρ πελάτες στα κινεζομάγαζα είναι οι ρώσοι και οι έλληνες :-) μην ανησυχεις, όταν δουν Ελλάδα 9 φορες στις 10 ξέρουν τι θα κάνουν.[/QUOTE]

Ομοίως κι εσύ έτερε Ανδρέα διαφωτιστή!
Ναι, το πρόσεξα κι εγώ! Μου έκανε τόση εντύπωση που στην αρχή σκέφτηκα μήπως έχουν τα σάιτ καποια δυνατότητα να σου εμφανίζουν ποστ από τη χώρα της IP σου!!

Έτσι είναι. Η τελευταία παραγγελία μου απο το Pandawill ήρθε με σωστό 3G, ελληνικά και ευρωπαϊκό φορτιστή χωρίς να τους ζητήσω εγώ κάτι απο αυτά.

Για το 3G ειδικά, πρέπει να προσέχεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Εγώ το καταλαβαίνω και απο την τιμή: αν είναι πολύ χαμηλή τότε είναι πιθανόν να πρόκειται για κινητό που λειτουργεί σε 3G μόνο στην Κίνα.
Πώς το καταλαβαίνεις, Κώστα, από τα χαρακτηριστικά αν το 3G λειτουργεί μόνο στην Κίνα; Αν και στο κινητό που έχω τώρα, σπάνια το ενεργοποιώ...

Και μία άλλη ερώτηση: Ας υποθέσουμε ότι καταλήγω σε ένα από τα δύο που προανέφερα (Huawei 3C & Asus Zenfone 5) και ζητώ να μου κάνουν root... Όταν παραλάβω το κινητό, τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω για να έχω ένα λειτουργικό κινητό; Πολύπλοκες; Ή είναι standard procedure, που λένε και στο χωριό μου; Μπορώ να το βρω κάπου στο φόρουμ ή σε άλλο σάιτ;

Πώς το καταλαβαίνεις, Κώστα, από τα χαρακτηριστικά αν το 3G λειτουργεί μόνο στην Κίνα; Αν και στο κινητό που έχω τώρα, σπάνια το ενεργοποιώ...

Το σύστημα που λειτουργεί εκτός Κίνας είναι το 3G:WCDMA. Οι Κινέζοι έχουν 3G:TD-SCDMA.

Παράδειγμα διαφοράς τιμής, το νέο Lenovo A8: η έκδοση για κινέζικα δίκτυα 3G\4G κοστίζει $166 ενώ η έκδοση για ευρωπαϊκά δίκτυα, $200.

Και μία άλλη ερώτηση: Ας υποθέσουμε ότι καταλήγω σε ένα από τα δύο που προανέφερα (Huawei 3C & Asus Zenfone 5) και ζητώ να μου κάνουν root... Όταν παραλάβω το κινητό, τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω για να έχω ένα λειτουργικό κινητό; Πολύπλοκες; Ή είναι standard procedure, που λένε και στο χωριό μου; Μπορώ να το βρω κάπου στο φόρουμ ή σε άλλο σάιτ;

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Το root απλά σου δίνει περισσότερες δυνατότητες, αν θα τις χρησιμοποιήσεις εξαρτάται απο τις ανάγκες σου.

Ok! To WCDMA το πρόσεξα σε όλα τα κινητά που με ενδιαφέρουν. Οπότε είμαστε καλυμμένοι σε αυτόν τον τομέα. Μιας και ανέφερες Lenovo, πρόσεξα ότι αρκετά μοντέλα έχουν καλή διάρκεια μπαταρίας σε mAh, ειδικά σε σχέση με το Huawei και το Asus, στα οποία η τιμή της παραμέτρου είναι γύρω στο 2400. Έχεις υπόψη (ή οποιοσδήποτε άλλος φίλος εδώ) κάποιο μοντέλο της Lenovo μέχρι τα 200 δολάρια που να είναι τουλάχιστον ισάξιο των δύο που ανέφερα παραπάνω; Ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη αν σε (σας) πρήζω απλά, τάμπλετ και κινητά είναι δύο κατηγορίες που έχω γκρι μεσάνυχτα!

Οι επιδόσεις αυτών των κινητών είναι παρόμοιες.
Υπάρχουν πάντα μικρές διαφορές, όπως πχ ότι στο asus δεν φωτίζονται τα πλήκτρα, ή μερικά έχουν μια sim αντί για δύο κλπ.
Να ξέρεις όμως πως στα μενού τους πολλές φορές υπάρχουν κινέζικα, γι αυτό ίσως κριτήριο επιλογής είναι να βρεις μοντέλο για το οποίο μπορείς να κατεβάσεις από το internet επίσημη αγγλική ή ελληνική έκδοση του λειτουργικού (ROM). Σε αυτό εταιρείες όπως η Asus ίσως τα πάνε καλύτερα. Παλιότερα είχα lenovo ποιοτικό αλλά στο θέμα software θα το πρότεινα σε όσους έχουν τη γνώση να το αντικαταστήσουν μόνοι τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Το σύστημα που λειτουργεί εκτός Κίνας είναι το 3G:WCDMA. Οι Κινέζοι έχουν 3G:TD-SCDMA.

μια μικρή λεπτομέρεια ακόμα, είναι και σε ποιες συχνότητες παίζει ο 3G πομποδέκτης που ενσωματώνουν.. π.χ. η vodafone ήξερα ότι θα έδινε και στα 900ΜΗz 3G (καλύτερη διεισδυτικότητα σε αστικά κέντρα από ότι έχει το 3G @ 2100MHz), πολλά κινέζικα όμως (π.χ. το THL 5000 που αρχικά κοίταζα εγώ) έχει 3G @ 850/2100MHz και όχι στα 900...

Οι επιδόσεις αυτών των κινητών είναι παρόμοιες.
Υπάρχουν πάντα μικρές διαφορές, όπως πχ ότι στο asus δεν φωτίζονται τα πλήκτρα, ή μερικά έχουν μια sim αντί για δύο κλπ.
Να ξέρεις όμως πως στα μενού τους πολλές φορές υπάρχουν κινέζικα, γι αυτό ίσως κριτήριο επιλογής είναι να βρεις μοντέλο για το οποίο μπορείς να κατεβάσεις από το internet επίσημη αγγλική ή ελληνική έκδοση του λειτουργικού (ROM). Σε αυτό εταιρείες όπως η Asus ίσως τα πάνε καλύτερα. Παλιότερα είχα lenovo ποιοτικό αλλά στο θέμα software θα το πρότεινα σε όσους έχουν τη γνώση να το αντικαταστήσουν μόνοι τους.

Σημαντικό αυτό που μου λες...Όταν στα χαρακτηριστικά του κινητού γράφει Language Greek (μεταξύ άλλων) τι σημαίνει; Τι είναι στα ελληνικά δηλαδή; Αν υπάρχει επίσημη ελληνική ή αγγλική έκδοση του λειτουργικού μπορούν να την εγκαταστήσουν κι οι υπεύθυνοοι του εκάστοτε κινέζικου σάιτ κατ' απαίτησή μου ή είναι κάτι που πρέπει να το κάνω εγώ όταν πάρω το κινητό (απ'το κινητό ή το κομπιούτερ);

Ελληνικά θα έχουν όλα.
Αλλά δυστυχώς όσο καλά πχ. είναι τα lenovo, δεν υποστηρίζονται με αναβαθμίσεις κλπ.

Ενώ άλλες εταιρίες έχουν αναρτημένες (ή είναι εύκολο να βρεις) εκδόσεις του λογισμικού να εγκαταστάσεις μόνος σου, από όπου θα απουσιάζουν εντελώς κινέζικα κλπ.

Χωρίς να το έχω αγοράσει με έχει εντυπωσιάσει το Asus γιατί μπορείς να πας στη σελίδα και να κατεβάσεις επίσημα τα πάντα.

http://www.asus.com/gr/Phones/ZenFone_5_A500CG/HelpDesk/

Ελληνικά θα έχουν όλα.
Αλλά δυστυχώς όσο καλά πχ. είναι τα lenovo, δεν υποστηρίζονται με αναβαθμίσεις κλπ.

Ενώ άλλες εταιρίες έχουν αναρτημένες (ή είναι εύκολο να βρεις) εκδόσεις του λογισμικού να εγκαταστάσεις μόνος σου, από όπου θα απουσιάζουν εντελώς κινέζικα κλπ.

Χωρίς να το έχω αγοράσει με έχει εντυπωσιάσει το Asus γιατί μπορείς να πας στη σελίδα και να κατεβάσεις επίσημα τα πάντα.

http://www.asus.com/gr/Phones/ZenFone_5_A500CG/HelpDesk/

Εν τέλει, κατέληξα στο Asus Zenfone 5 16gb στα 137e απο Vickmall. Δε ζήτησα root, γιατί έλεγε στο σάιτ ότι δε μπορείς μετά να κάνεις αναβάθμιση λογισμικού (ελπίζω να κατάλαβα καλά). Επίσης, επειδή ανέφερε ότι έχει international ROM & εγκατεστημένο Google Play. Και μέτρησε και το λινκ που μου έστειλες όπου είδα πολύ λεπτομερή υποστήριξη στο θέμα των update.
Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι με βοήθησαν στα ερωτήματά μου με τις γνώσεις τους.

Να μας πεις εντυπώσεις, πρέπει να έκανες καλή επιλογή

Υπάρχει έκδοση με 2gb RAM ελπίζω να επέλεξες αυτή, αν όχι σου συνιστω να αλλαξεις την παραγγελία αν προλαβαινεις.

Να μας πεις εντυπώσεις, πρέπει να έκανες καλή επιλογή

Υπάρχει έκδοση με 2gb RAM ελπίζω να επέλεξες αυτή, αν όχι σου συνιστω να αλλαξεις την παραγγελία αν προλαβαινεις.

Με ανησύχησες λίγο αλλά...εντάξει! Το τσέκαρα! Είναι 2Gb.
Εντυπώσεις γράφουμε εδώ ή σε κάποιο άλλο thread;

Εν τέλει, κατέληξα στο Asus Zenfone 5 16gb στα 137e απο Vickmall. Δε ζήτησα root, γιατί έλεγε στο σάιτ ότι δε μπορείς μετά να κάνεις αναβάθμιση λογισμικού (ελπίζω να κατάλαβα καλά). Επίσης, επειδή ανέφερε ότι έχει international ROM & εγκατεστημένο Google Play. Και μέτρησε και το λινκ που μου έστειλες όπου είδα πολύ λεπτομερή υποστήριξη στο θέμα των update.
Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι με βοήθησαν στα ερωτήματά μου με τις γνώσεις τους.

Ήμουν από τους τους πρώτους που το ζαχάρωνα, το παράγγειλα μόλις το κινητό της Asus, από VICKMALL, αύριο λογικά θα πάρω tracking και ως γνωστόν θα ανοιχτεί ειδικό νήμα.