Σε πρώτη φάση κανένα κινητό δεν θα καταργήσει τις μηχανές, μην μπερδεύεσται με τα φιλμ και τις ψηφιακές. Τα κινητά, τις Compact Μηχανές έφαγαν, και αυτοί που τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για φωτογραφία χωρίς να έχουν μηχανή, το πιθανότερο είναι ότι αν δεν τράβαγαν τα κινητά φωτογραφίες, θα είχαν καμία compact και αν, δεν υπάρχει περίπτωση να είχαν μηχανή με εναλλάξιμους φακούς. Αυτοί που έχουμε μηχανές με φακούς πάντα είμασταν λίγοι και λίγοι παραμένουμε, δεν επηρέασε αυτό σε κάτι τα κινητά. Οπως είπε και πριν σωστά ο Κώστας πιο πολλές μηχανές πουλιούνται τώρα από ότι την εποχή του φιλμ....Επίσης δεν είναι θέμα μόνο ποιότητας εικόνας, κανένα κινητό δεν σου προσφέρει την εργονομία, το χειρισμό, το κράτημα και την εμπειρία χρήσης μιας μηχανής και αυτό κατά την γνώμη μου είναι ίσως και πιο σημαντικό από την ποιότητα εικόνας. Προσωπικά και ποιότητα FF Να είχαν τα κινητά πάλι με την μηχανή θα τράβαγα σαν κύριο φωτογραφικό μέσο.
Υ.Γ. Σήμερα το πρωί βρέθηκα σε ένα μοναστήρι, είπα να τραβήξω φωτογραφίες μόνο με το κινητό, έ τράβηξα 5-10 και απλά το έβαλα στην τσέπη, δεν έβλεπα τίποτα σχεδόν από την οθόνη λόγο του υπερβολικού ήλιου και απλά ''στραμπούληξα'' και τα δάχτυλά μου, ε έβγαλα την fuji Μου και αμέσως απόλαυσα την φωτογράφηση και με την χρήση του σκοπεύτρου, έφυγα λοιπόν από το μοναστήρι με καμιά 200αριά φωτογραφίες και το χαμόγελο στα αυτιά, η ποιότητα των φωτογραφιών?? Μικρή σημασία έχει, πέρα ότι είναι μάλλον καλύτερες από ότι θα τράβαγα με οποιοδήποτε κινητό, η χαρά που μου πρόσφερε σε αυτές τις ώρες φωτογράφησης η μηχανή δεν συγκρίνεται με κανένα κινητό...και αυτό είναι για μένα όλο το ζουμί και η διαφορά από το ευχαριστιέμαι και δημιουργώ φωτογραφίες με το αποτυπώνω απλά αυτό που βλέπω...τόσο απλά.
Υ.Γ. Επίσης να προσθέσω τι ακριβώς μας νοιάζει τι κάνει το 99% του κόσμου εκει έξω??, εμείς εδώ σε αυτό το site δεν είμαστε το 99%, αγαπάμε την καλή εικόνα, τον καλό ήχο κλπ...είμαστε μειοψηφία και μας αρέσει και θέλουμε το καλύτερο δυνατό για τα χόμπι που μας αρέσουν και μας ''γεμίζουν''.