Πέραν από στατικά κάδρα οι πολλαπλές λήψεις απλά δεν.
Επίσης δεν είναι το ίδιο βολικό, ούτε έχει το ίδιο sharpness ( όταν έχεις κινούμενα αντικείμενα ).
Αν πιστεύετε πως κινητό σε τρίποδο ( LOL ) θα αντικαταστήσει DSLR/Mirrorless για επαγγελματική/ημί-επαγγελματική χρήση, εντάξει, τότε και η γη είναι επίπεδη
Κανένας δεν είπε ότι το κινητό θα αντικαταστήσει μια μηχανή ενός επαγγελματία ή σε τρίποδο, αυτό έλειπε, απλά για τον απλό κόσμο τα κινητά πλέον σε πάρα πολλές συνθήκες αποδίδουν σχεδόν ανάλογα και σε κάποιες περιπτώσεις και καλύτερα από μια dslr/mirrorless Μηχανή, και τα κινητά μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο κάνουν άλματα, η ψαλίδα κάθε χρόνο κλείνει όλο και πιο πολύ.
Τώρα αν τραβάς sport, σε ακραίες συνθήκες κλπ. ε προφανώς πάς με μηχανή και πανάκριβους φακούς, χοντρικά όμως στο 90% των περιπτώσεων ένα καλό κινητό όπως π.χ. το Huawei p30 pro αποδίδει σχεδόν το ίδιο με μια dslr μηχανή με έναν κιτ φακό.
Υ.Γ. Για το τρίποδο ρώτα αν θες εδώ μέσα που είμαστε και άτομα που ασχολούμαστε πόσοι χρησιμοποιούν συστηματικά τρίποδα, ελάχιστοι.
Υ.Γ. Για τις πολλαπλές λήψεις μην το λες, η τρομερή επεξεργαστική δύναμη των κινητών τα κάνει πλέον σε κάποιες περιπτώσεις να τραβάνε άνετα πολλαπλές λήψεις και ανθρώπους ακόμα και κινούμενα αντικείμενα που κινούνται αργά, θέμα χρόνου είναι να τραβάνε ίσως και sport με πολλαπλές λήψεις εδώ θα είμαστε και θα το δούμε.
Υ.Γ. Γενικά την ίδια άποψη είχα και εγώ με τα κινητά που έχεις και εσυ πριν καιρό, άλλα διαβάζοντας, κοιτώντας δείγματα και κυρίως δουλεύοντας με σύγχρονα κινητά και ψάχνοντας εντυπωσιάστηκα, τα κινητά έχουν κάνει τρομερό άλμα, το είδες και στο παράδειγμα του Γιάννη, φτάσαμε σε σημείο (έστω και σε στατικό θέμα) ένα κινητό να φτάνει ή και να ξεπερνάει σε Dynamic range μια καλή και σύγχρονη FF....απίστευτο, ενώ σε λεπτομέρεια να σου πω ότι το π.χ. Note 8 pro των 180 ευρώ που έχω ''ξερνάει'' αρχεία 64mp με τόση λεπτομέρεια που δεν τα έχω με καμία από τις μηχανές που έχω που τερματίζουν στα 24mp, ειδικά αν κάνεις crop και μεγάλο ζουμ, το κινητό τα ισοπεδώνει.