Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μην ανγχωνεσαι για τη σκια. Απαξ και κλαδευτει θα πεταξει στο φτερο και θα γεμισει παλι. Θελει μαζεμα γιατι χανεις τα φρουτα, αλλα θελει και να απλωσει γιατι η κερασια γενικα φευγει ευκολα προς τα πανω..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Btw, μολις φορτωσει βαλε φωτο να την καμαρωσουμε.. :smile:

Εμενα μου φαινεται μια χαρα δεντρακι. Γιατι δεν το αφηνεις οπως το παει η φυση?
Γιατι περα απο τα αλλα, και καθως εχει κοντα μαντρες και σπιτι, οταν πλεον θα αναγκαστει να κοψει, θα χρειαστει ή γερανο ή αναριχηση με δεσιμο και κοψιμο κοματι-κομματι δεμενα με σχοινι ή τελεφερικ.

Χορτοκοπτικο , τι να παρω;

Καλησπερα στην παρεα ,θελω να παρω ενα βενζινοκινητο χορτοκοπτικο για επαγγελματικη δουλεια , θα το εχω για εργασια 10 στρεμματων ,τι να προτιμησω; θελω να ειναι πανω απο 2,5 ps
Εχω ριξει μια ματια και γινεται χαμος ,τι να προσεξω; θελω κατι δοκιμασμενο ,αν εχει δουλεψει κανεις καποιο ας το αναφερει

Re: Χορτοκοπτικο , τι να παρω;

Καλησπερα στην παρεα ,θελω να παρω ενα βενζινοκινητο χορτοκοπτικο για επαγγελματικη δουλεια , θα το εχω για εργασια 10 στρεμματων ,τι να προτιμησω; θελω να ειναι πανω απο 2,5 ps
Εχω ριξει μια ματια και γινεται χαμος ,τι να προσεξω; θελω κατι δοκιμασμενο ,αν εχει δουλεψει κανεις καποιο ας το αναφερει

Γιά δέκα στρέμματα φίλε μου θά πάς αναγκαστικά σέ επαγγελματικό εργαλείο Stihl η Husqvarna

Απάντηση: Re: Χορτοκοπτικο , τι να παρω;

Γιά δέκα στρέμματα φίλε μου θά πάς αναγκαστικά σέ επαγγελματικό εργαλείο Stihl η Husqvarna

Ok ευχαριστω, να προτιμησω καποιο συγκεκριμενο μοντελο;

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Για Husqvarna από 545 και πάνω, ιδανικά 555 RXT.

Μαλιστα ,πρεπει να διαθεσω δηλαδη καπου στα 800 ευρω; με καποιο πιο οικονομικο δεν θα κανω δουλεια; ευχαριστω.
edit ειδα το 545 ειναι στα 680 ευρω

Μπορείς και με το 553RS να κάνεις δουλειά με κάποια διαλείμματα.
Είναι γερό μηχάνημα και από κάποιους που τα ζορίζουν πολύ έχω ακούσει τα καλύτερα.

Εκτος απο την δυναμη θα ηθελα να μην εχει και παιδικες αρρωστιες ,δηλαδη να παιρνει ευκολα μπροστα και να μη μου βγαζει συνεχεια προβληματα ,αν το συγκεκριμενο δεν εχει θεμα θα ειναι υποψηφιο για αγορα

Κανένα θέμα απολύτως.
Μιλάμε εδώ τα δουλεύανε με βουλωμένα φίλτρα αέρος και δεν είχανε θέμα.
Δεν είναι καινούριο μοντέλο, απεναντίας είναι ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον Κόσμο και είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στην Ιαπωνία.
Απλά η τιμή του είναι πιο χαμηλή από το αντίστοιχο 545 RX γιατι δεν έχει κινητήρα από Μαγνήσιο και τα ειδικά αντιδονητικά!

Ok φιλε, ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου ,
αν εχει κανεις αλλος να προτεινει κατι αλλο δοκιμασμενο ας το αναφερει ,η αγορα θα γινει μεσα σε 10 μερες

Να κοιταξεις και το Kawasaki TJ53... εχουμε δυο, τα δουλευουμε χροοοονια... εξαιρετικα μηχανακια.. γνωριζω πανω απο 10 ατομα με αυτο το μηχανημα, στον Δημο εδω ειχαν καμια 10αρια απο δαυτα κτλ κτλ, ε ειναι σκυλια... εμεις κυριολεκτικα τους εχουμε πιει το αιμα..
Σαφως δεν εχουν το νευρο των μεγαλων και ακριβων stihl-Husky αλλα εαν δεν εχεις πολυ περιεργες απαιτησεις, πχ να κοβεις με τριφτερο δισκο επι μερες χοντρουτσικα κτλ, θεωρω οτι θα σε υπερκαλυψει...

Εχω το Kawasaki ΤΗ48 15 περιπου χρόνια, value for money, χωρίς κανένα πρόβλημα τόσα χρόνια. Ο αντικαταστάτης του το TJ53 παίρνει πιο εύκολα μπροστά αλλα έχει λίγο λιγότερη δύναμη (2.8HP aντί 3). Όλοι οι εργολάβοι πρασίνου και ο δήμος έχουν Kawasaki λόγω κόστους, αξιοπιστίας και ιπποδύναμης. Σαφώς ένα stihl/husky έχουν λιγότερους κραδασμούς, αλλά μοντέλα κοντά στους 3ΗΡ/50κυβικά έχουν διπλάσια+ τιμή. Τα ανταλλακτικά τους είναι όντως ακριβά αλλά δεν θα πάθει εύκολα βλάβη απο μη μία, απο την άλλη επειδή είναι πολύ διαδεδομένα βρίσκεις παντού και κινέζικες απομιμίσεις πολύ φθηνές . Στην τιμή που παίζουν 300-350Ε δεν έχουν ανταγωνιστή.

Τα Kawasaki TJ53 όντως είναι πολύ καλα μηχανήματα αλλά σε εμάς που τα δουλεύει ο δήμος βγάζουν συνεχώς προβλήματα.
Πέραν αυτού επειδή δεν έχουν αποσυμπίεση η εκκίνηση είναι ιδιαίτερα δύσκολη (μεγάλη αντίσταση στο σχοινί) που σημαίνει ότι πέραν από την γρήγορη φθορά της χειρόμιζας, εύχεσαι να μην σου μπουκώσει το μηχάνημα κια χρειαστεί να τραβήξεις περίσσότερες από 3-4 φορές.

Για τα ανταλλακτικά να πω ότι είναι πανάκριβα (η γνήσια χειρόμιζα κομπλέ βγαίνει στα 100+ ευρώ όταν η Husky/Stihl κοστίζει περίπου τα μισά).
Επιπλέον όσο να ναι τα 10 στρέμματα που θέλει να δουλέψει ο φίλος είναι στο όριο για ένα τέτοιο μηχάνημα και σίγουρα θα δουλέυει και δίσκο, οπότε καλύτερα για μένα Stihl/Husky που και πιο ευρύ δίκτυο υποστήριξης έχουν και πιο φτηνά ανταλλακτικά.

Κάτι ακόμα που μου διέφυγε είναι ότι στα 350 ευρώ που αναφέρετε, το μπαστούνι του θαμνοκοπτικού είναι κινέζικο και όχι Γιαπωνέζικο. Με γιαπωνέζικο μπαστούνι η τιμή φτάνει τα 450 ευρώ (Maori), οπότε για ένα 50άρικο συν τα πανάκριβα ανταλλακτικά και τα χαμηλότερης ποιότητας αντιδονητικά πιστεύω ότι ο φίλος μπορεί να πάει σε Stihl/Husky.

Διαφωνω. Η εκκινηση ειναι πολυ ευκολη ακομα και απο ατομο μειωμενης χειροδυναμης. . Δεν ειναι καθολου κουραστικο.. με κινεζικο μπαστουνι δε το χω δει πουθενα, το βρισκω με ιταλικα η γιαπωνεζικα. 350 το βρισκεις σχετικα ευκολα με γιαπωνεζικο. Πχ σε μαγαζι εδω στην Σαμο, προ ενα μηνα το ειδα 360 με μπαστουνι made in japan-Samurai. Tο ιδιο ακριβως εχω εγω 10 χρονια. Αθανατο..
Οι απανταχου εργολαβοι-δημοι, εδω, εχουν 9 στα 10 kawasaki καθαρα λογω ελαχιστων ζημιων.
Θεωρω οτι τα 10 στρεματα ειναι αστειο μεγεθος για τετοιο μηχανακι..

Ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σας παιδια :a0210:

Διαφωνω. Η εκκινηση ειναι πολυ ευκολη ακομα και απο ατομο μειωμενης χειροδυναμης. . Δεν ειναι καθολου κουραστικο.. με κινεζικο μπαστουνι δε το χω δει πουθενα, το βρισκω με ιταλικα η γιαπωνεζικα. 350 το βρισκεις σχετικα ευκολα με γιαπωνεζικο. Πχ σε μαγαζι εδω στην Σαμο, προ ενα μηνα το ειδα 360 με μπαστουνι made in japan-Samurai. Tο ιδιο ακριβως εχω εγω 10 χρονια. Αθανατο..
Οι απανταχου εργολαβοι-δημοι, εδω, εχουν 9 στα 10 kawasaki καθαρα λογω ελαχιστων ζημιων.
Θεωρω οτι τα 10 στρεματα ειναι αστειο μεγεθος για τετοιο μηχανακι..

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου αλλά σου λέω τι έχω συναντήσει έχοντας πιάσει 4-5 τέτοια μηχανάκια στα χέρια μου.
Αν εννοείς το Ama ως Ιταλικό πάω πάσο, απλά να ξέρεις ότι είναι κινέζικο με Ιταλική υπογραφή. Είναι πολύ σπάνιο να συναντήσεις kawasaki tj53 με maruyama ή maori μπαστούνι με τιμή 350 ευρώ, ο φτηνότερος κάποτε το έδινε 450 ευρώ (Δρίβας αν θυμάμαι καλά).

Καθόλου αστείο δεν είναι το μέγεθος ειδικά για κάποιον που θα το βγάλει σε 1-2 μέρες.
Εν πάσει περιπτώση εγώ προτάσεις κάνω γιατί μετά την αγορά υπαναχωρήσεις δεν γίνονται.

Με οσα αναφερατε εχω μια απορια ,πως θα καταλαβω αν καποιο μοντελο kawasaki εχει κινεζικο μπαστουνι; αν εχει κινεζικο γινετε να το παραλαβω με ιταλικο η ιαπωνικο;

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Με οσα αναφερατε εχω μια απορια ,πως θα καταλαβω αν καποιο μοντελο kawasaki εχει κινεζικο μπαστουνι; αν εχει κινεζικο γινετε να το παραλαβω με ιταλικο η ιαπωνικο;

Αν δεν αναφέρει τίποτα είναι κινέζικο.
Ειδάλλως θα δεις πάνω στο μπαστούνι τι γράφει.