Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου
Βρε Diabolic , από που να σε πιάσω και που να σε αφήσω ....
Να μην μιλήσουμε και για την ιστορία της Husqvarna που ιδρύθηκε το 1600 κάτι όταν οι Γερμανοί ήταν πάνω στα δέντρα έτσι?.
Αν και σου απάντησε ήδη ο Ιωσήφ , σου κάνω γνωστό (έτσι επειδή το ζητάς αλλιώς δεν είχα σκοπό) πως κάποτε σε άλλον αιώνα η STIHL κατασκεύαζε ατμολέβητες για τραίνα κλπ , μα αυτά θα συζητάμε τώρα ; Το ότι έκανε λέβητες σημαίνει πως ήξερε από αλυσοπρίονα ; Ας είμαστε σοβαροί .
Φυσικά αυτό που μετρά και δεν σε συμφέρει , είναι το πρώτο αλυσοπρίονο χειρός του 1929 για την STIHL και ακολούθησε η αγαπημένη σου μάρκα 30 χρόνια αργότερα .
Μην συγκρίνεις πλαστικά γιατί θα χάσεις, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένα αλυσοπρίονο ή ότι άλλο θες των 200 ευρώ να έχει το ίδιο υλικό κατασκευής κυλίνδρου και την ίδια επιχρωμίωση με ένα των 1000 ευρώ.
Έπιασα με τα ίδια μου τα χέρια το διάφανο ακόμη ρύζι (σαν ρύζι είναι η πρώτη ύλη πλαστικού) όταν πήγα στο εργοστάσιο που κάνει τα πλαστικά εξαρτήματα (όση είναι η επιφάνειά του άλλο τόσο το υπόγειο όπου εκεί κατασκευάζονται τα καλούπια και τα ειδικά μηχανήματα τα οποία είναι σχεδόν όλα δικής της κατασκευής) . Οι σωλήνες από ψηλά ρουφούσαν το υλικό στέλνοντάς το στις γραμμές παραγωγής . Από τα ίδια δοχεία τραβούσαν και διάφορα καπάκια έβγαιναν στην άλλη πλευρά .
Για αυτό μη μου λες εμένα τι έχει το μηχάνημα των 200 ευρώ και τι έχει αυτό των 1000 . Να μιλάς (
εάν έχεις ) με επιχειρήματα και όχι με
υποθέσεις . Βρίσκεσαι σε ένα από τα σοβαρότερα φόρουμ της χώρας μας και τα γραπτά μένουν . Εσύ μπορεί κάποια στιγμή να μην ξανακάνεις login , αλλά μελλοντικά κόσμος θα μπαίνει και θα τα βλέπει .
Θα σε παρακαλέσω να ανοίξεις ένα 011 και να μου πεις από ποια εταιρεία κατασκευάστηκε το κυλινδροπίστονο του (αυτό έχω, αλλά ξέρω ότι συμβαίνει και στα άλλα).
Από το γερμανικό εργοστάσιο
MAHLE το οποίο προμηθεύεται το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης ύλης για αυτά , από τον όμιλο STIHL ο οποίος έχει στην κατοχή του το μεγαλύτερο χυτήριο μαγνησίου της Ευρώπης (τουλάχιστον είχε το 2002 που είχα πάει στο κεντρικό εργοστάσιο και μας έκαναν πλήρη ενημέρωση για τον όμιλο .
Τα ίδια κυλινδροπίστονα καταξίωσαν και τους Σουηδούς . Θυμάμαι το 1994-95 περίπου (για καλή μου τύχη τότε ήμουν αντιπρόσωπος της Jonsered) που πήρε παγκόσμιο πρωτάθλημα υλοτομίας το Jonsered 670 και κυκλοφόρησε με χρυσό ταμπελάκι που έγραφε
670 CHAMP .
Το 1996 δυστυχώς το χαντάκωσαν , βάζοντας επάνω στο καλύτερο τους για την εποχή μηχάνημα και δίχως καμία ενημέρωσή μας , Ιταλικό κυλινδροπίστονο
Gilardoni .
Δεν θα σου αναφέρω τι προβλήματα δημιούργησε , δεν είναι αυτό το θέμα .
Μάλιστα Ιωσήφ το Oleo-Mac που παραθέτεις Gilardoni φορά , πολύ καλό κυλινδροπίστονο για τις 12.500 στροφές που λειτουργεί . Στις 13.500 όμως που δούλευε το 670 δεν άντεχε . Την επόμενη χρονιά είχαν πει θα το έβγαζαν ξανά με MAHLE , αλλά σταμάτησα να τα εμπορεύομαι καθώς ξεκίνησα συνεργασία με την STIHL .
Επίσης μου λες για την partner που ανήκει στο husqvarna group.
Παρέθεσα πιο πάνω φωτογραφία με ένα Partner , τα λέει όλα για την ηθική τους .
Η πολιτική της Husqvarna, όπως και πολλών άλλων εταιριών και αποτελεί μια υγιή πολιτική και μην σου πω επιβαλλόμενη είναι να καλύπτει όλες τις κλίμακες τιμών έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί ένα μηχάνημα husqvarna.
Ακριβώς εδώ είναι το θέμα μου με την εν λόγω εταιρία , ας βγάλει ακόμη και Κινέζικο με Κινέζικες προδιαγραφές , να μην το ονομάζει όμως Husqvarna ...........ας είναι και πορτοκαλί χρώμα .
Ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο είναι η κατασκευή μοντέλων που φέρουν την γνωστή αξιοπιστία της εκάστοτε εταιρείας αλλά με χώρα προέλευσης την Κίνα, με παλαιότερης τεχνολογίας αλλά το ίδιο αξιόπιστους κινητήρες (βλέπε Jonsered).
Αναφέρεσαι στο Jonsered , φωτογραφία του οποίου παρέθεσα πιο πάνω δίπλα από το Poulan και το Partner ;
Στην ουσία δεν διαφέρουν αυτά τα μηχανήματα απλά έχουν τις ιδιαιτερότητες τους.
Το μόνο κοινό είναι το (κακώς) όνομα .
Η πολιτική της stihl τώρα είναι έτσι όπως τα λες ΑΛΛΑ αυτό την αναγκάζει να βγάζει μηχανήματα τύπου 170 ....................... και καταλήγουν με ατροφίες καμμένες αντλίες λαδιού κ.λπ.
Τι θα έλεγες να δεσμευτούμε να στείλουμε τον Δεκέμβριο στον συντονιστή της κατηγορίας , εσύ όσες αντλίες καμένες βρεις από STIHL και εγώ από Husqvarna ; Τα μεταφορικά θα τα πληρώσω εγώ και στις δύο περιπτώσεις .
Διότι πάλι υποθέσεις κάνεις , η μεταφέρεις λόγια τρίτων ρίχνοντας λάσπη σε ένα αλυσοπρίονο που όλοι οι κατασκευαστές θα ζήλευαν .
Τέλος, το ίδιο με τις τιμές καταλόγου ισχύει και με την Stihl και μην μου πεις το αντίθετο, είναι πολιτική της κάθε εταιρείας να βάζει ότι τιμές καταλόγου θέλει και μετά να τις μειώνει όσο θέλει για να κεντρίζει το μάτι του αγοραστή.
Σου λέω το αντίθετο ....
Από κατάλογο προσφοράς : Husqvarna 140-16" 1.5KW .......................από 393.60 τώρα 288,00
STIHL 181 1.5KW ........................από 299,00 τώρα 269,00
θες και άλλο παράδειγμα ; Θες φωτογραφία του φυλλαδίου ;
Και για ακόμη μία φορά , μίλα με επιχειρήματα και όχι με υποθέσεις ,
παραπλανάς τους συμφορουμίτες και όχι μόνο .
Υ.Γ: Επίτρεψε μου να ξέρω ποια εταιρεία κοροιδεύει ποιον και ποια όχι και σίγουρα αυτή δεν είναι η Husqvarna και ίσως ούτε η Stihl. Οι ίδιοι κοροιδεύουμε τον εαυτό μας αν νομίζουμε ότι μπορούμε να αποκτήσουμε πραγματικά αθάνατα προίόντα με 200 και 250 ευρώ. Αξιόπιστες προτάσεις των 2 κατασκευαστών δεν ξεκινούν κάτω από 300-350 ευρώ...
Δυστυχώς έχω καταλάβει πως δεν ξέρεις (η δεν θέλεις να ξέρεις ) τίποτε .
Και φυσικά υπάρχουν αξιόπιστες προτάσεις και από τις δύο εταιρίες κάτω των 300 ευρώ , που θα αντέξουν στον χρόνο αρκετά περισσότερο από τα Κινέζικα . Απλά θα είναι μικρότερα με σαφώς χαμηλότερη παραγωγή .
Θα είναι όμως πιο ασφαλή και φιλικά προς τον χρήστη .