Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Βρε Σιφη μου δεν αντιλεγω, και κακο να γραφοταν για τα εργαλεια μου δεν με ενοιαζε, και εγω πολλες φορες παραδεχομαι λαθος επιλογες που εχω κανει, αλοιμονο αν δε καναμε λαθη δε θα εξελισομασταν.
Απλα εκφραζω αποριες που μου δημιουργουνται.

Να μην μιλήσουμε και για την ιστορία της Husqvarna που ιδρύθηκε το 1600 κάτι όταν οι Γερμανοί ήταν πάνω στα δέντρα έτσι?

Το ότι είναι πολυεθνική δεν πάει να πει κάτι για την ποιότητα της.
Στα μοντέλα που αναφέρεις να σημειώσω ότι έχουν διαφορετική χώρα κατασκευής (αν θυμάμαι καλά Μεξικό το 153 και Σουηδία το 535). Εξ ου και η διαφορά τιμής ίσως και ποιότητας αλλά η κύρια διαφορά εστιάζεται στο γεγονός ότι ο 35άρης κινητήρας είναι downsized σε κυβικά σε σχέση με τον 50άρη κάτι που προσδίδει πολλά πλεονεκτήματα στην κατανάλωση αλλά και στην απόδοση.

Μην συγκρίνεις πλαστικά γιατί θα χάσεις, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένα αλυσοπρίονο ή ότι άλλο θες των 200 ευρώ να έχει το ίδιο υλικό κατασκευής κυλίνδρου και την ίδια επιχρωμίωση με ένα των 1000 ευρώ.

Όσο για το θέμα με το 535 που είχα, το καλωδιάκι της ηλεκτρονικής τοποθετήθηκε λάθος από το εργοστάσιο με αποτέλεσμα να γυμνωθεί και να έρχεται σε επαφή με τον κινητήρα και έτσι μετά από 1-2 ώρες λειτουργίας εμφάνισε διαρροή με αποτέλεσμα όσο και να τραβούσα την χειρόμιζα να μην έπαιρνε μπροστά ο κινητήρας.

Θα σε παρακαλέσω να ανοίξεις ένα 011 και να μου πεις από ποια εταιρεία κατασκευάστηκε το κυλινδροπίστονο του (αυτό έχω, αλλά ξέρω ότι συμβαίνει και στα άλλα).

Επίσης μου λες για την partner που ανήκει στο husqvarna group. Να σου θυμίσω ότι δεν είχαν όλα το ίδιο εργοστάσιο κατασκευής και ότι τα παλιά partner έχουν βγει σκυλιά και είναι πραγματικά αθάνατα (τα βλέπω που έρχονται για ακονίσματα). Το ότι μοιάζουν δεν λέει κάτι.

Η πολιτική της Husqvarna, όπως και πολλών άλλων εταιριών και αποτελεί μια υγιή πολιτική και μην σου πω επιβαλλόμενη είναι να καλύπτει όλες τις κλίμακες τιμών έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί ένα μηχάνημα husqvarna.
Όταν υπάρχει ο κινέζος με αλυσοπρίονο των 100 ευρώ και λιγότερο, το οποίο αν και δεύτερης ποιότητας κλέβει σημαντικό μερίδιο από τις 2 μεγάλες γνωστές εταιρείες, είναι απόλυτα λογικό οι τελευταίες να προσπαθούν με διάφορα μέσα να τον ανταγωνιστούν. Ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο είναι η κατασκευή μοντέλων που φέρουν την γνωστή αξιοπιστία της εκάστοτε εταιρείας αλλά με χώρα προέλευσης την Κίνα, με παλαιότερης τεχνολογίας αλλά το ίδιο αξιόπιστους κινητήρες (βλέπε Jonsered).
Έτσι λοιπόν δημιουργούνται μοντέλα όπως το 153 που λες και το 535 που το πρώτο είναι αποδεδειγμένα καλό ενώ το δεύτερο συνδυάζει τεχνολογία αιχμής αλλά και αλμυρή τιμή.
Στην ουσία δεν διαφέρουν αυτά τα μηχανήματα απλά έχουν τις ιδιαιτερότητες τους.

Η πολιτική της stihl τώρα είναι έτσι όπως τα λες ΑΛΛΑ λόγω του ότι δεν χρησιμοποιεί την τακτική της Husqvarna (καλό η κακό η ίδια η Stihl ξέρει) δεν μπορεί να έχει το μερίδιο αγοράς της Huqvarna (δεν καλύπτει όλα τα οικονομικά στρώματα) και αυτό την αναγκάζει να βγάζει μηχανήματα τύπου 170 που είναι κατάλληλα μόνο για να κόβει κανείς κλαδια και μέτρια καυσόξυλα (ασχέτως αν τα παίρνουν οι περισσότεροι για να κόβουν δέντρα πιστεύοντας ότι πιάσανε την ευκαιρία της ζωής τους να πάρουν φτηνό Stihl) και καταλήγουν με ατροφίες καμμένες αντλίες λαδιού κ.λπ.
Το ίδιο συμβαίνει και με το 236 της Husqvarna ή τουλάχιστον συνέβαινε...
Και οι 2 προτάσεις είναι αποτυχημένες προσπάθειες των 2 παραπάνω εταιρειών να προσφέρουν ποιοτικά και δυνατά αλυσοπρίονα σε τιμή παρόμοια και λίγο μεγαλύτερη από Κινέζικο...

Τέλος, το ίδιο με τις τιμές καταλόγου ισχύει και με την Stihl και μην μου πεις το αντίθετο, είναι πολιτική της κάθε εταιρείας να βάζει ότι τιμές καταλόγου θέλει και μετά να τις μειώνει όσο θέλει για να κεντρίζει το μάτι του αγοραστή. Δεν είναι θεμιτό το ξέρω αλλά εδώ που τα λέμε αν είσαι εταιρεία επιτρέπεται να κλέβεις τον πελάτη, ενώ ο πελάτης δεν επιτρέπεται να κλέβει την εταιρεία...

Υ.Γ: Επίτρεψε μου να ξέρω ποια εταιρεία κοροιδεύει ποιον και ποια όχι και σίγουρα αυτή δεν είναι η Husqvarna και ίσως ούτε η Stihl. Οι ίδιοι κοροιδεύουμε τον εαυτό μας αν νομίζουμε ότι μπορούμε να αποκτήσουμε πραγματικά αθάνατα προίόντα με 200 και 250 ευρώ. Αξιόπιστες προτάσεις των 2 κατασκευαστών δεν ξεκινούν κάτω από 300-350 ευρώ...

Φιλε diabolic αν δεις τι ξεσκισμα εχει φαει το κακομοιριο το 170 του πατερα μου, θα αναθεωρησεις πολλα...οποτε ναι το θεωρω αθανατο κ ας ειχε 180ευρω... Τωρα για τα υπολοιπα τι να σ πω... Αν θεωρεις σημαντικο για το πριονι που κουβεντιαζουμε, το γεγονος οτι η husqvarna το 1600 εφτιαχνε μουσκετα, τοτε παω πασο..

Κυριακοοοοο να κ το δικο μου πορτοκαλι ρε συ...

image.jpg

Ποιος να το φτιαχνει αραγες; Οποιος παντως κ να το φτιαχνει, ειναι τρελο εργαλο... Το χω καταεφχαριστηθει 3 χρονια που το χω...

Φιλε diabolic αν δεις τι ξεσκισμα εχει φαει το κακομοιριο το 170 του πατερα μου, θα αναθεωρησεις πολλα...οποτε ναι το θεωρω αθανατο κ ας ειχε 180ευρω... Τωρα για τα υπολοιπα τι να σ πω... Αν θεωρεις σημαντικο για το πριονι που κουβεντιαζουμε, το γεγονος οτι η husqvarna το 1600 εφτιαχνε μουσκετα, τοτε παω πασο..

Από τα κατεβατά που έγραψα μόνο αυτό σου έμεινε?
Πόσο καιρό το έχεις το 170 και λες ότι το ξέσκισες? 1 χρόνο, 2 χρόνια? Αυτό το θεωρείς απόσβεση για τα 180 ευρώ που έχεις δώσει?
Μήπως αναφέρεσαι στα 3 χρόνια που έχεις το Oleo Mac?
Εδώ δεν μιλάμε για 3 χρόνια αλλά για 10ετία τουλάχιστον...

Ο πατερας μου εχει 4 χρονα το 170αρι.. Εχει καψει δυο φορες απο ενα τεποζιτο βενζινη διχως λαδι... Αλλη μια φορα ενα τεποζιτο με λαδι αλυσιδας μεσα στην βενζινη...να κοβει κορμους και το καυμενο να βογκαει...κιχ δε εχει κανει το μηχανακι.. Φυσικα μπορει να παρεις το ιδιο μηχανακι κ να καει με την πρωτη που θα του βαλεις σκετη βενζινη..αλλα οπως κ να χει το συγκεκριμενο αντεξε κ αντεχει ακομα. Οποτε Ναι το θεωρω αποσβεση..

Για τα υπολοιπα απλα βαριεμαι να σου απαντησω γιατι γενικολογεις...
:-)

Βρε μπαγασα με εκανες να παω να φτιαξω καφε για να σου απαντησω..παμε λοιπον ζωηρα..

Να μην μιλήσουμε και για την ιστορία της Husqvarna που ιδρύθηκε το 1600 κάτι όταν οι Γερμανοί ήταν πάνω στα δέντρα έτσι?

εισαι φαουλ. Δεν εχει καμια απολυτως σημασια τι εκανε η husqvarna το 1600 με το τι κανει σημερα. ΔΕΝ νομιζω καποιος να εθιξε την ιστορικοτητα της εταιριας.. Θα ηταν και μεγαλη βλακεια να το κανει καποιος αυτο.. Την εμπορικη πολιτικη της εταιριας εκραξε πριν ο φιλος Κωστας

Το ότι είναι πολυεθνική δεν πάει να πει κάτι για την ποιότητα της.
Στα μοντέλα που αναφέρεις να σημειώσω ότι έχουν διαφορετική χώρα κατασκευής (αν θυμάμαι καλά Μεξικό το 153 και Σουηδία το 535). Εξ ου και η διαφορά τιμής ίσως και ποιότητας αλλά η κύρια διαφορά εστιάζεται στο γεγονός ότι ο 35άρης κινητήρας είναι downsized σε κυβικά σε σχέση με τον 50άρη κάτι που προσδίδει πολλά πλεονεκτήματα στην κατανάλωση αλλά και στην απόδοση.

2ο φαουλ. Και βεβαια εχει σημασια, και πολυ μεγαλη μαλιστα, ας πουμε αρχικως κατι θεωρητικως. μπορεις να συγκρινεις το προιον μιας εταιριας που φτιαχνει απο ραπτομηχανες , μεχρι ουτε γω δε ξερω τι, με το προιον μιας εταιριας που αφιερωνεται 100% στην αναπτυξη ενος και μονο προιοντος? Παμε σε κατι πρακτικο τωρα.. Η Husqvarna λοιπον απο οτι φαινεται τα τελευταια χρονια εχει στον καταλογο της Μηχανακια απο Μεξικο, Μηχανακια απο Σουιδια, Μηχανακια απο Ιαπωνια και δε ξερω γω απο που αλλου.. ΑΝ καποιος ψωνιζει τυφλα και μονο λογω ονοματος εταιριας, τον διασφαλιζει αυτο οτι θα εχει αγορασει παντα ενα αξιοπιστο-καλο εργαλειο? Εγω λεω οτι ισως πεσει σε τρομερο εργαλειο ισως πεσει σε απλα καλο ισως σε μουφα... 2ον , ΑΝ μετα απο 10 χρονια, μιας και το ανεφερες πριν, η husqvarna εχει διακοψει καθε παραγωγη απτο εργοστασιο της REDMAX για τον α η β λογο, τι θα σε διασφαλισει οτι θα βρισκεις ανταλακτικο σιγουρα? Να καταθεσω την προσωπικη μου εμπειρια απο τα ανταλακτικα της stihl? Εχουμε στην οικογενεια ενα 085ds 40ετιας... Πηγα στον τοπικο αντιπροσωπο (τον οποιο ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΩ) και μου τυπωσε σε μισο λεπτο ολοκληρο το partlist ,με φωτογραφιες για το καθε ψιλο-κοκο ανταλακτικακι που ειχε πανω ο κινητηρα του. Μου λεει υπαρχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.. Μηχανακι 40 χρονων ε? Θες κι αλλο?..

Μην συγκρίνεις πλαστικά γιατί θα χάσεις, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένα αλυσοπρίονο ή ότι άλλο θες των 200 ευρώ να έχει το ίδιο υλικό κατασκευής κυλίνδρου και την ίδια επιχρωμίωση με ένα των 1000 ευρώ.
Για πλαστικα μιλας, στα χιτωνια εφτασες.. Που το ξερεις αυτο? ειναι αποδειξη αυτο που αναφερεις? Μιλωντας για τα πλαστικα να σου πω οτι ειναι ολοιδια και στο 150tce και στο MS170 που εχουμε αλλα και στο MS362 του κολητου μου , αλλα και σε ολλα ..αν πας μια βολτα σε εναν αντιπροσωπο θα το διαπιστωσεις.. ΑΝ με ρωτησεις θα σου πω οτι ΔΕΝ μου αρεσουν ιδιεταιρως τα πλαστικα. Προτημω το αλουμινιο του oleo mac μου..αλλα αυτο ειναι περι ορεξεως.. Για τα μεταλα ας μας απαντησει ο Κωστας. Γενικολογα με ασαφειες δε μπορω να γραψω

Όσο για το θέμα με το 535 που είχα, το καλωδιάκι της ηλεκτρονικής τοποθετήθηκε λάθος από το εργοστάσιο με αποτέλεσμα να γυμνωθεί και να έρχεται σε επαφή με τον κινητήρα και έτσι μετά από 1-2 ώρες λειτουργίας εμφάνισε διαρροή με αποτέλεσμα όσο και να τραβούσα την χειρόμιζα να μην έπαιρνε μπροστά ο κινητήρας.
Λαθος που μπορει να συμβει σε ολους..αλλοιμονο,,

Θα σε παρακαλέσω να ανοίξεις ένα 011 και να μου πεις από ποια εταιρεία κατασκευάστηκε το κυλινδροπίστονο του (αυτό έχω, αλλά ξέρω ότι συμβαίνει και στα άλλα).

Αυτο θα μας το απαντησει ο Κωστας.

Επίσης μου λες για την partner που ανήκει στο husqvarna group. Να σου θυμίσω ότι δεν είχαν όλα το ίδιο εργοστάσιο κατασκευής και ότι τα παλιά partner έχουν βγει σκυλιά και είναι πραγματικά αθάνατα (τα βλέπω που έρχονται για ακονίσματα). Το ότι μοιάζουν δεν λέει κάτι.

Τα παλια partner σκυλια??? Ποσο παλια λες δηλαδη? 20ετιας? 30ετιας? Γιατι εγω 2 ειχα, αγορες 2000-2001 και τα 2 ειναι ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΔΙΑ.. Ατελειωτα προβληματα..Φιλος αδερφικος μηχανικος, πρωιν αντιοπροσωπος DOLMAR και νυν Husqvarna τα θεωρει απο τα ποιο αχρηστα.

Η πολιτική της Husqvarna, όπως και πολλών άλλων εταιριών και αποτελεί μια υγιή πολιτική και μην σου πω επιβαλλόμενη είναι να καλύπτει όλες τις κλίμακες τιμών έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί ένα μηχάνημα husqvarna.
Όταν υπάρχει ο κινέζος με αλυσοπρίονο των 100 ευρώ και λιγότερο, το οποίο αν και δεύτερης ποιότητας κλέβει σημαντικό μερίδιο από τις 2 μεγάλες γνωστές εταιρείες, είναι απόλυτα λογικό οι τελευταίες να προσπαθούν με διάφορα μέσα να τον ανταγωνιστούν. Ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο είναι η κατασκευή μοντέλων που φέρουν την γνωστή αξιοπιστία της εκάστοτε εταιρείας αλλά με χώρα προέλευσης την Κίνα, με παλαιότερης τεχνολογίας αλλά το ίδιο αξιόπιστους κινητήρες (βλέπε Jonsered).
Έτσι λοιπόν δημιουργούνται μοντέλα όπως το 153 που λες και το 535 που το πρώτο είναι αποδεδειγμένα καλό ενώ το δεύτερο συνδυάζει τεχνολογία αιχμής αλλά και αλμυρή τιμή.

3ο φαουλ φιλε... ΔΕΝ ειναι υγιεις πολιτικη να πουλας ενα κατωτερο μηχανακι ουσιαστικα εξαπατωντας τον πελατη οτι αγοραζει κατι καλο.. Ειναι σα να εχεις μηχανακια Α διαλογης, Β διαλογης και Γ διαλογης.. Η stihl Οπως νομιζωκαι η (πρωιν) Dolmar εχουν μια σειρα, ολα με ιδια ποιοτητα κατασκευης. Οχι Το φθηνο μεξικανικο, το μεσαιο Ιαπωνεζικο το καλο σουιδικο..

Η πολιτική της stihl τώρα είναι έτσι όπως τα λες ΑΛΛΑ λόγω του ότι δεν χρησιμοποιεί την τακτική της Husqvarna (καλό η κακό η ίδια η Stihl ξέρει) δεν μπορεί να έχει το μερίδιο αγοράς της Huqvarna (δεν καλύπτει όλα τα οικονομικά στρώματα) και αυτό την αναγκάζει να βγάζει μηχανήματα τύπου 170 που είναι κατάλληλα μόνο για να κόβει κανείς κλαδια και μέτρια καυσόξυλα (ασχέτως αν τα παίρνουν οι περισσότεροι για να κόβουν δέντρα πιστεύοντας ότι πιάσανε την ευκαιρία της ζωής τους να πάρουν φτηνό Stihl) και καταλήγουν με ατροφίες καμμένες αντλίες λαδιού κ.λπ.
Το ίδιο συμβαίνει και με το 236 της Husqvarna ή τουλάχιστον συνέβαινε...
Και οι 2 προτάσεις είναι αποτυχημένες προσπάθειες των 2 παραπάνω εταιρειών να προσφέρουν ποιοτικά και δυνατά αλυσοπρίονα σε τιμή παρόμοια και λίγο μεγαλύτερη από Κινέζικο...

το λες και μονος σου ρε φιλε.. Το προβλημα ειναι οτι αγοραζει ο κοσμος ΛΑΘΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΧΡΗΣΗ... Παει ο αλλος με το 170αρακι που ειναι 1,6αλογα για κλαδεματα και μικροδουλειες, και κοβει πευκα ολη μερα.. Μου χει τυχει να ειμαι στο βουνο, να κοβω με το oleo mac μου, σαν αρχοντας καμμενα πευκα, και παραδιπλα να ΒΕΛΑΖΟΥΝΕ τα καυμενα τα μηχανακια...

Τέλος, το ίδιο με τις τιμές καταλόγου ισχύει και με την Stihl και μην μου πεις το αντίθετο, είναι πολιτική της κάθε εταιρείας να βάζει ότι τιμές καταλόγου θέλει και μετά να τις μειώνει όσο θέλει για να κεντρίζει το μάτι του αγοραστή. Δεν είναι θεμιτό το ξέρω αλλά εδώ που τα λέμε αν είσαι εταιρεία επιτρέπεται να κλέβεις τον πελάτη, ενώ ο πελάτης δεν επιτρέπεται να κλέβει την εταιρεία...
,
Δε το καταλαβα αυτο..που ειναι η κλεψια? η τιμη καταλογου ειναι η ανωτερη που επιτρεπει η εταιρια..το ποσο πουλαει ο ενας η ο αλλος ειναι ενα θεμα αλλο.. ρωτας, σε συμφερει? προχωρας..δε σε συμφερει? πας σε αλλον..

Υ.Γ: Επίτρεψε μου να ξέρω ποια εταιρεία κοροιδεύει ποιον και ποια όχι και σίγουρα αυτή δεν είναι η Husqvarna και ίσως ούτε η Stihl. Οι ίδιοι κοροιδεύουμε τον εαυτό μας αν νομίζουμε ότι μπορούμε να αποκτήσουμε πραγματικά αθάνατα προίόντα με 200 και 250 ευρώ. Αξιόπιστες προτάσεις των 2 κατασκευαστών δεν ξεκινούν κάτω από 300-350 ευρώ...

Φιλικα παντα ε,.,, Σιφης

Από τις λίγες δικές μου εμπειρίες καταθέτω τα εξής: Έχω ένα 192t Κανά πενταρι χρόνια. Με περιστασιακή χρήση (10μερες το χρόνο) κ μόνο όσα προβλέπονται (δεν κόβω σεκογιες). Απόλυτα ευχαριστημένος! Άλλοι ορκίζονται στα husqvarna. Ή αληθεια είναι ότι για τον ερασιτέχνη η "ταμπέλα" παίζει σοβαρό ψυχολογικό ρόλο. Εγώ πχ δε θα αγόραζα κινέζικο εφόσον μπορώ γιατι είναι χόμπυ κ το γουστάρω. Άλλος επιλέγει γερμανικό κ άλλος σκανδιναβικο. Περά από μειονεκτηματα κ προτερήματα μετράει κ το τι μας αρέσει. Εγώ σκαβδιναβικο ούτε σταυρόλεξο δεν θέλω, αλλά αυτό δεν κάνει τα husqvarna κ τα Saab σκουπίδια.

Από τις λίγες δικές μου εμπειρίες καταθέτω τα εξής: Έχω ένα 192t Κανά πενταρι χρόνια. Με περιστασιακή χρήση (10μερες το χρόνο) κ μόνο όσα προβλέπονται (δεν κόβω σεκογιες). Απόλυτα ευχαριστημένος! Άλλοι ορκίζονται στα husqvarna. Ή αληθεια είναι ότι για τον ερασιτέχνη η "ταμπέλα" παίζει σοβαρό ψυχολογικό ρόλο. Εγώ πχ δε θα αγόραζα κινέζικο εφόσον μπορώ γιατι είναι χόμπυ κ το γουστάρω. Άλλος επιλέγει γερμανικό κ άλλος σκανδιναβικο. Περά από μειονεκτηματα κ προτερήματα μετράει κ το τι μας αρέσει. Εγώ σκαβδιναβικο ούτε σταυρόλεξο δεν θέλω, αλλά αυτό δεν κάνει τα husqvarna κ τα Saab σκουπίδια.

Εγω ετσι ειμαι με τα γερμανικα..χα χα χα... αυτοκινητο γερμανικο? Κονσερβα με ροδες..τελος... αλλα εργαλεια κυριως bosch ,stihl, και knipex εχω!

Εγω ετσι ειμαι με τα γερμανικα..χα χα χα... αυτοκινητο γερμανικο? Κονσερβα με ροδες..τελος... αλλα εργαλεια κυριως bosch ,stihl, και knipex εχω!
Εγώ επειδή κ το αυτοκίνητο δεν το έχω απλά για μέσο μεταφοράς, επιλέγω ingolstadt.. Καλά, κ Μόναχο ή στουτγκαρδη οκ είναι...

Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Βρε Diabolic , από που να σε πιάσω και που να σε αφήσω ....

Να μην μιλήσουμε και για την ιστορία της Husqvarna που ιδρύθηκε το 1600 κάτι όταν οι Γερμανοί ήταν πάνω στα δέντρα έτσι?.

Αν και σου απάντησε ήδη ο Ιωσήφ , σου κάνω γνωστό (έτσι επειδή το ζητάς αλλιώς δεν είχα σκοπό) πως κάποτε σε άλλον αιώνα η STIHL κατασκεύαζε ατμολέβητες για τραίνα κλπ , μα αυτά θα συζητάμε τώρα ; Το ότι έκανε λέβητες σημαίνει πως ήξερε από αλυσοπρίονα ; Ας είμαστε σοβαροί .

Φυσικά αυτό που μετρά και δεν σε συμφέρει , είναι το πρώτο αλυσοπρίονο χειρός του 1929 για την STIHL και ακολούθησε η αγαπημένη σου μάρκα 30 χρόνια αργότερα .

Έπιασα με τα ίδια μου τα χέρια το διάφανο ακόμη ρύζι (σαν ρύζι είναι η πρώτη ύλη πλαστικού) όταν πήγα στο εργοστάσιο που κάνει τα πλαστικά εξαρτήματα (όση είναι η επιφάνειά του άλλο τόσο το υπόγειο όπου εκεί κατασκευάζονται τα καλούπια και τα ειδικά μηχανήματα τα οποία είναι σχεδόν όλα δικής της κατασκευής) . Οι σωλήνες από ψηλά ρουφούσαν το υλικό στέλνοντάς το στις γραμμές παραγωγής . Από τα ίδια δοχεία τραβούσαν και διάφορα καπάκια έβγαιναν στην άλλη πλευρά .
Για αυτό μη μου λες εμένα τι έχει το μηχάνημα των 200 ευρώ και τι έχει αυτό των 1000 . Να μιλάς (εάν έχεις ) με επιχειρήματα και όχι με υποθέσεις . Βρίσκεσαι σε ένα από τα σοβαρότερα φόρουμ της χώρας μας και τα γραπτά μένουν . Εσύ μπορεί κάποια στιγμή να μην ξανακάνεις login , αλλά μελλοντικά κόσμος θα μπαίνει και θα τα βλέπει .

Από το γερμανικό εργοστάσιο MAHLE το οποίο προμηθεύεται το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης ύλης για αυτά , από τον όμιλο STIHL ο οποίος έχει στην κατοχή του το μεγαλύτερο χυτήριο μαγνησίου της Ευρώπης (τουλάχιστον είχε το 2002 που είχα πάει στο κεντρικό εργοστάσιο και μας έκαναν πλήρη ενημέρωση για τον όμιλο .
Τα ίδια κυλινδροπίστονα καταξίωσαν και τους Σουηδούς . Θυμάμαι το 1994-95 περίπου (για καλή μου τύχη τότε ήμουν αντιπρόσωπος της Jonsered) που πήρε παγκόσμιο πρωτάθλημα υλοτομίας το Jonsered 670 και κυκλοφόρησε με χρυσό ταμπελάκι που έγραφε 670 CHAMP .
Το 1996 δυστυχώς το χαντάκωσαν , βάζοντας επάνω στο καλύτερο τους για την εποχή μηχάνημα και δίχως καμία ενημέρωσή μας , Ιταλικό κυλινδροπίστονο Gilardoni .
Δεν θα σου αναφέρω τι προβλήματα δημιούργησε , δεν είναι αυτό το θέμα .

Μάλιστα Ιωσήφ το Oleo-Mac που παραθέτεις Gilardoni φορά , πολύ καλό κυλινδροπίστονο για τις 12.500 στροφές που λειτουργεί . Στις 13.500 όμως που δούλευε το 670 δεν άντεχε . Την επόμενη χρονιά είχαν πει θα το έβγαζαν ξανά με MAHLE , αλλά σταμάτησα να τα εμπορεύομαι καθώς ξεκίνησα συνεργασία με την STIHL .

Επίσης μου λες για την partner που ανήκει στο husqvarna group.

Παρέθεσα πιο πάνω φωτογραφία με ένα Partner , τα λέει όλα για την ηθική τους .

Ακριβώς εδώ είναι το θέμα μου με την εν λόγω εταιρία , ας βγάλει ακόμη και Κινέζικο με Κινέζικες προδιαγραφές , να μην το ονομάζει όμως Husqvarna ...........ας είναι και πορτοκαλί χρώμα .

Ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο είναι η κατασκευή μοντέλων που φέρουν την γνωστή αξιοπιστία της εκάστοτε εταιρείας αλλά με χώρα προέλευσης την Κίνα, με παλαιότερης τεχνολογίας αλλά το ίδιο αξιόπιστους κινητήρες (βλέπε Jonsered).

Αναφέρεσαι στο Jonsered , φωτογραφία του οποίου παρέθεσα πιο πάνω δίπλα από το Poulan και το Partner ;

Το μόνο κοινό είναι το (κακώς) όνομα .

Η πολιτική της stihl τώρα είναι έτσι όπως τα λες ΑΛΛΑ αυτό την αναγκάζει να βγάζει μηχανήματα τύπου 170 ....................... και καταλήγουν με ατροφίες καμμένες αντλίες λαδιού κ.λπ.

Τι θα έλεγες να δεσμευτούμε να στείλουμε τον Δεκέμβριο στον συντονιστή της κατηγορίας , εσύ όσες αντλίες καμένες βρεις από STIHL και εγώ από Husqvarna ; Τα μεταφορικά θα τα πληρώσω εγώ και στις δύο περιπτώσεις .
Διότι πάλι υποθέσεις κάνεις , η μεταφέρεις λόγια τρίτων ρίχνοντας λάσπη σε ένα αλυσοπρίονο που όλοι οι κατασκευαστές θα ζήλευαν .

Τέλος, το ίδιο με τις τιμές καταλόγου ισχύει και με την Stihl και μην μου πεις το αντίθετο, είναι πολιτική της κάθε εταιρείας να βάζει ότι τιμές καταλόγου θέλει και μετά να τις μειώνει όσο θέλει για να κεντρίζει το μάτι του αγοραστή.

Σου λέω το αντίθετο ....

Από κατάλογο προσφοράς : Husqvarna 140-16" 1.5KW .......................από 393.60 τώρα 288,00
STIHL 181 1.5KW ........................από 299,00 τώρα 269,00

θες και άλλο παράδειγμα ; Θες φωτογραφία του φυλλαδίου ;

Και για ακόμη μία φορά , μίλα με επιχειρήματα και όχι με υποθέσεις , παραπλανάς τους συμφορουμίτες και όχι μόνο .

Δυστυχώς έχω καταλάβει πως δεν ξέρεις (η δεν θέλεις να ξέρεις ) τίποτε .
Και φυσικά υπάρχουν αξιόπιστες προτάσεις και από τις δύο εταιρίες κάτω των 300 ευρώ , που θα αντέξουν στον χρόνο αρκετά περισσότερο από τα Κινέζικα . Απλά θα είναι μικρότερα με σαφώς χαμηλότερη παραγωγή .

Θα είναι όμως πιο ασφαλή και φιλικά προς τον χρήστη .

Last edited:

Ρε Κωστα που καταλαβες δλδ πως ο diabolic θελει να προωθησει κινεζικα αλυσσοπριονα ρε φιλε?
Μην μας τρελλανετε και εντελως!

Μπορουν να πεσουν λιγο οι τονοι?????

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Το διόρθωσα αν και δεν έπρεπε . Ανέφερε πιο πάνω ότι βλέπει αλυσοπρίονα που έρχονται για τρόχισμα . Έχει κάποια επαφή με συνεργείο μη εξουσιοδοτημένο . Τα μη εξουσιοδοτημένα λοιπόν εμπορεύονται συνήθως Κινέζικα αλυσοπρίονα έχοντας πάτημα το : Καλύτερα πάρε ένα ισχυρό Κινέζικο με 100-150 ευρώ , παρά ένα μικρό επώνυμο κάτω των 300 διότι θα ζορίζεται και θα χαλάσει γρήγορα .
Επειδή όμως δεν ήθελα να το γυρίσω σε προσωπική αντιπαράθεση (αν και δέχθηκα επίθεση) το έσβησα ήδη την ώρα που έγραφες .
Και φυσικά επειδή δεν μου αρέσει να γράφω με υποθέσεις .

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Εάν endura (καλά είναι να μου πεις το όνομά σου) ήσουν στην θέση μου θα καταλάβαινες , χάνω χρήματα σε αυτή την δύσκολη εποχή λόγω των αρχών μου να ενημερώνω πλήρως τον πελάτη για το τι πουλώ . Την ίδια ώρα μπαίνω εδώ να χαλαρώσω και μου καταλογίζουν πως είμαι υπάλληλος της STIHL και κάνω ότι μου πουν , η πως τα φυλλάδια που μοιράζω έχουν πλασματικές τιμές , η πως παραπληροφορώ τον κόσμο και τα υπόλοιπα που διάβασες .

Δίχως επιχειρήματα αλλά μόνο με υποθέσεις .

Και από άτομο που τελικά είναι εντελώς εκτός των πραγμάτων όπως αποδεικνύεται .

Σήμερα έχασα πελάτη επειδή του είπα πως το Σουηδικό χλοοκοπτικό Stiga που πουλώ και παράγεται στο Ιταλικό εργοστάσιο της GGA και φορά κινητήρα B&S σειρά 675 , αποδίδει 3,40 hp .

Πες μου καθώς πιστεύω ξέρεις τον κινητήρα (τον φοράνε άπειρα μηχανήματα) έχεις ακούσει από αντιπρόσωπο να σου λέει ισχύ κάτω των 6 hp ;

Και εγώ δεν ξέρω πως κρατιέμαι .

ενα κλικ κατω (ποιο αργοστροφο) απτο dolmar PS-6400HS φιλου μου αλλα, και κανα κατοπενηνταρι ποιο φθηνο τοτε...

Εκατσα εγραψα ενα κατεβατο και επειδη δεν ειχα σημα χαθηκε!!!!
Τεσπα!
Κυριακος το όνομά μου.
Κωστα δεν γινεται να γεμισεις το ξερο κεφαλι του πελατη. Κανενα δε θα δωσουμε αν δε θελει να σωθει.
Δεν μποφεις ομως να λες ανιδεο τον φιλο επειδη εχει την αποψη του και επειδη μεταφερει την εμπειρια κολλητου του που ασχολείται χρονια με επισκευες.
Εγω παλι μπαινω χρόνια σε σαιτ οπως το arboristsite.com μιας τεραστιας αγορας και εκει τα εχουν πολυ ψηλα τα πορτοκαλι εργαλεια φιλε. Δε γινεται ολοι αυτοι να εχουν μονο τα κορυφαια της.
Τι να πω.
Απλα ηρεμα να ανγαλλασουμε αποψεις χωρις χαρακτηρισμους.
Μονο ετσι θα κερδισουμε ολοι!!!