Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εργαλεία Κήπου

Πολύ ακριβά ακόμη όμως τα 36v! Ψήνομαι για το Bosch AKE 30.

Re: Εργαλεία Κήπου

Είναι ναι! Αλλά και το Gardena έχει μικρή μπαταρία.

Μικρη ειναι η μπαταρια, αλλα εξαρταται για ποιες χρησεις το προοριζεις.
Για μενα η 18βολτη ειναι μια χαρα καθως ξερω ακριβως για ποιο λογο το θελω και οι δυνατοτητες του με ικανοποιουν πληρως.

Οπως ακριβως με τα δραπανοκατσαβιδα. Δεν εχω αγορασει κανενα 18βολτο γιατι τα (καλα) δεκαβολτα, ειναι αρκετα. Αν θελω ισχυ εχω τα φτηνα ηλεκτρικα.

Οπως επισης δεν θα αγοραζα αλυσοπριονο μπαταριας αν δεν ειχα την καβατζα των ηλεκτρικων.

Μπορεί το βάρος να είναι αυξημένο αλλά η απουσία κραδασμών το κάνει να περνάει απαρατήρητο.
Η πραγματικότητα είναι ότι το αυξημένο βάρος σε συνδυασμό με τους κραδασμούς προκαλούν ενοχλήσεις.

Μπορεί το βάρος να είναι αυξημένο αλλά η απουσία κραδασμών το κάνει να περνάει απαρατήρητο.
Η πραγματικότητα είναι ότι το αυξημένο βάρος σε συνδυασμό με τους κραδασμούς προκαλούν ενοχλήσεις.

Έχεις εμπειρία με κάποιο από αυτά;

Ρε σεις, για το χορτοκοπτικο μου θελω να παρω ενα δισκο για τα χοντρα χορτα και πατσαδια. Ολοι ειναι ιδιοι σε θεμα τοποθετησης/βιδωματος ή πρεπει να ψαξω ειδικα για το kawasaki ?

Έχεις εμπειρία με κάποιο από αυτά;

Ναι φίλε μου. Έχω 2 μπαταρίας 36V της Ryobi.

Πραγματικά τα έχω λιώσει στην δουλειά και δεν με κουράζουν καθόλου όπως τα 2 βενζινοκίνητα που έχω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ρε σεις, για το χορτοκοπτικο μου θελω να παρω ενα δισκο για τα χοντρα χορτα και πατσαδια. Ολοι ειναι ιδιοι σε θεμα τοποθετησης/βιδωματος ή πρεπει να ψαξω ειδικα για το kawasaki ?

Όταν λες πατσάδια τι ακριβώς εννοείς? :p

Αν εννοείς τις βατσινιές τότε ένας τρίφτερος είναι ότι πρέπει.
Απ ότι ξέρω ότι και να πάρεις είναι Universal πλέον (1 ίντσας τρούπα έχουν σχεδόν όλα).

Από εκεί και πέρα Νεκτάριε, μετράει και το μηχανάκι που έχεις. Σε επώνυμο από 1 ίππο και άνω είναι οκ ο τρίφτερος, σε κινέζο κάτω από 1.5 ίππο θα ζορίζεται πολύ.
Απ ότι βλέπω βέβαια έχεις γιαπωνέζο, οπότε θα είσαι εντάξει.

Από εκεί που παρήγγειλες το motomix μπορείς να πάρεις και τρίφτερο. Αν μπορείς πάρε Stihl ή Husqvarna, εχουν τρομερή ποιότητα κατασκευής και τα 2, αν όχι έχει και κινέζικους αλλά στραβώνουν πολύ εύκολα με το πρώτο πετραδάκι που θα βρούνε...

Απο κει θα ρωτησω καινμαλλον θα παρω μιας και δεν κοβω συχνα αβατσνιες και πουρνουρια. Τριφτερο ή διφτερο για ποιο ελαφρυ? 1 ιππος ειναι ο γιαπωνεζος.

Για βατσινιές καλύτερος ο τρίφτερος είναι πάντως...
Ο Δίφτερος πιο πολύ για σκληρό χόρτο είναι παρά ξυλώδη.

Μπορεί να είναι 1 άλογο μόνο αλλά είναι Ιπποδρόμου!

Ναι φίλε μου. Έχω 2 μπαταρίας 36V της Ryobi.

Πραγματικά τα έχω λιώσει στην δουλειά και δεν με κουράζουν καθόλου όπως τα 2 βενζινοκίνητα που έχω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φίλε μου από που αγοράζεις τα ryobi?
Ενδιαφέρομαι να πάρω ένα χορτοκοπτικό μπαταρίας και τα ryobi φαίνονται καλή περίπτωση. Δεν τα βλέπω όμως πουθενά εκτός Αμερικής.
Ομοίως και με άλλα όπως το BLACK+DECKER LST540 που φαίνεται εξίσου καλή, αν όχι καλύτερη περίπτωση.

Έχει κάποιος άλλος εμπειρία ή πρόταση για χορτοκοπτικό μπαταρίας? Υπ' όψην ότι μελλοντικά θα πάρω και ένα αλλυσοπρίονο μπαταρίας και να εναλλάσω τις μπαταρίες.

Φίλε μου από που αγοράζεις τα ryobi?
Ενδιαφέρομαι να πάρω ένα χορτοκοπτικό μπαταρίας και τα ryobi φαίνονται καλή περίπτωση. Δεν τα βλέπω όμως πουθενά εκτός Αμερικής.
Ομοίως και με άλλα όπως το BLACK+DECKER LST540 που φαίνεται εξίσου καλή, αν όχι καλύτερη περίπτωση.

Έχει κάποιος άλλος εμπειρία ή πρόταση για χορτοκοπτικό μπαταρίας? Υπ' όψην ότι μελλοντικά θα πάρω και ένα αλλυσοπρίονο μπαταρίας και να εναλλάσω τις μπαταρίες.

Τα παίρνω από Αμερική και Γερμανία καθώς εδώ δεν κυκλοφορούν.
Επίσης έχω το ένα αλυσοπρίονο για πούλημα αν σε ενδιαφέρει και το δίνω και χωρίς μπαταρία εφ όσον θα έχεις ήδη μία από το χορτοκοπτικό.

Διαθέτω και το χορτοκοπτικό της Ryobi και είμαι πολύ ευχαριστημένος (ειδικά με τον δίσκο δεν κολλάει πουθενά).

Τα παίρνω από Αμερική και Γερμανία καθώς εδώ δεν κυκλοφορούν.
Επίσης έχω το ένα αλυσοπρίονο για πούλημα αν σε ενδιαφέρει και το δίνω και χωρίς μπαταρία εφ όσον θα έχεις ήδη μία από το χορτοκοπτικό.

Διαθέτω και το χορτοκοπτικό της Ryobi και είμαι πολύ ευχαριστημένος (ειδικά με τον δίσκο δεν κολλάει πουθενά).

Ποιο μοντέλο είναι το χορτοκοπτικό της ryobi, γιατί βγάζει διάφορα, έχει τις ίδιες μπαταρίες με το αλυσοπρίονο?
Την έχω υπ' όψην μου την αγγελία σου.

Υπάρχουν 2 μοντέλα.
Το 2ο το περιμένω τώρα γιατί θέλω πιο χοντρή μεσινέζα και επιπλέον θέλω να το εφοδιάσω με κάμποσα περιφερειακά της σειράς expand it.

Δες εδώ τα εργαλεία από Γερμανία: http://www.ebay.de/sch/i.html?_from...C0.H0.Xryobi+36v.TRS0&_nkw=ryobi+36v&_sacat=0

Και εδώ από Αμερική: http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...C0.H0.Xryobi+40v.TRS0&_nkw=ryobi+40v&_sacat=0

Αν θες κάποιο από αυτά μπορώ να σε βοηθήσω σχετικά με τον τρόπο αποστολής κλπ.

Οι μπαταρίες μεταξύ 36 και 40 V είναι οι ίδιες ακριβώς και εναλλάσονται ανάμεσα στα εργαλεία. Οπότε δεν έχεις θέμα συμβατότητας σε καμία περίπτωση.

Υπάρχουν 2 μοντέλα.
Το 2ο το περιμένω τώρα γιατί θέλω πιο χοντρή μεσινέζα και επιπλέον θέλω να το εφοδιάσω με κάμποσα περιφερειακά της σειράς expand it.

Δες εδώ τα εργαλεία από Γερμανία: http://www.ebay.de/sch/i.html?_from...C0.H0.Xryobi+36v.TRS0&_nkw=ryobi+36v&_sacat=0

Και εδώ από Αμερική: http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...C0.H0.Xryobi+40v.TRS0&_nkw=ryobi+40v&_sacat=0

Αν θες κάποιο από αυτά μπορώ να σε βοηθήσω σχετικά με τον τρόπο αποστολής κλπ.

Οι μπαταρίες μεταξύ 36 και 40 V είναι οι ίδιες ακριβώς και εναλλάσονται ανάμεσα στα εργαλεία. Οπότε δεν έχεις θέμα συμβατότητας σε καμία περίπτωση.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Εγώ βλέπω τουλάχιστον τέσσερα μοντέλα

Γερμανικά

Ryobi 36V RBC36
Ryobi 36V RTL36

Αμερικάνικα

Ryobi RY40210A

Ryobi RY40220

Εσύ ποιό απ´ όλα έχεις?

Καλησπέρα,

σκέφτομαι την αγορά κονταροπρίονου μπαταρίας για σποραδική χρήση και έχω δει αυτό:

Gardena TCS LI-18/2-0
li-2d322a3f.jpg

Η χρήση του θα ειναι κλάδεμα / αραίωμα & ξεκόρφισμα στις περιπτώσεις που η εργασία από το έδαφος ειναι η μοναδική επιλογή.

Το έχει κανείς; Εναλλακτικές;

Ξαναέγραψα σε άλλο νήμα αλλά μάλλον εδώ είναι το σωστό να ρωτήσω.

Αγόρασα (λίγο βιαστικά) χορτοκοπτικό για να κόβει αγριόχορτα σε ούτε μισό στρέμμα όπου έχει μπαχτσε και δεντράκια. Πολύ σοφτ χρήση με πρώτο μέλημα να είναι ελαφρή (max τα 5κιλά), βενζίνης και να κάνει την δουλειά για χορταράκια και να περνά την ώρα του ο 75αρης ιδιοκτήτης. Για να καταλάβετε περιμετρικά του τα κάνουνε φρέζα.

Πήρα σε προσφορά από το LEROY το MCCULLOCH T26 CS
http://www.productsleroymerlin.gr/g...ptiko-venzinokinito-t26cs-mcculloch-61908700/
στα 129ευρώ (οχι 149).

Δεν το άνοιξα ακόμα οπότε θα μπορούσα να το πάω πίσω.
Τα ξέρει κανείς τα MCCULLOCH , Θα κάνει δουλειά; Κάτι άλλο ποιο δυνατό αλλά σε αυτά το κιλά και όχι πάνω από 170ευρώ;

Επίσης μου άρεσε αυτό το σύστημα της MCCULLOCH με τα επιπλέον εξαρτήματα
Πχ http://www.mcculloch.com/gr/accessories/trimmer-and-brushcutter-accessories/493393/577616202/
Αξίζουν;

Για τα λεφτα του τα κοβω καλη ευκαιρια, αλλα περισσοτερα και καλητερα απο ποιο εξιδεικευμενους "κηπουρους".