Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

δεν αμφιβάλλω ρε παιδιά , αλλά 500αρικο και Κίνα δεν λέει............. . Το 170 της stihl είναι entry lvl μοντέλο και φυσικά Κίνα . Τώρα , αν ο άλλος νομίζει ότι αγόρασε χρυσό , επειδή είναι stihl , τι να πεις . Προσωπικά δουλεύω με ένα stihl 192 , συναρμολογημένο στις USA , του έχω βγάλει το λάδι και δεν έχει πάθει τίποτε (μέχρι τώρα) .Μάστορας μου είχε πει , ότι τα σημερινά Husky δεν έχουν σχέση με τα παλιά , εκτός αν πας ψηλά στην τιμή . Θα μου πεις , και τα μαστόρια ένα σωρό ........ριες λένε , αλλά υποτίθεται ότι ξέρουν κάτι παραπάνω.

Eγώ το αποκλείω να είναι κινέζικο.
Και το θεωρώ απαράδεκτο το ότι η πληροφορία ήταν από κέντρο άλλης μάρκας.
Το 346χρ είναι ο πατέρας των 550 ΧΡ και μηχανάκι αξιωσεων που έχει δημιουργήσει σχολή και έχει άπειρες βελτιώσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

δεν αμφιβάλλω ρε παιδιά , αλλά 500αρικο και Κίνα δεν λέει............. . Το 170 της stihl είναι entry lvl μοντέλο και φυσικά Κίνα . Τώρα , αν ο άλλος νομίζει ότι αγόρασε χρυσό , επειδή είναι stihl , τι να πεις . Προσωπικά δουλεύω με ένα stihl 192 , συναρμολογημένο στις USA , του έχω βγάλει το λάδι και δεν έχει πάθει τίποτε (μέχρι τώρα) .Μάστορας μου είχε πει , ότι τα σημερινά Husky δεν έχουν σχέση με τα παλιά , εκτός αν πας ψηλά στην τιμή . Θα μου πεις , και τα μαστόρια ένα σωρό ........ριες λένε , αλλά υποτίθεται ότι ξέρουν κάτι παραπάνω.

Μα δεν είναι στην Κίνα σίγουρα Βαγγέλη. Ρώτησα για σιγουριά και τον δικό μου μάστορα και μου είπε ότι όλα τα xp είναι Σουηδία.
Και πάλι όμως είτε Κίνα είτε Σουηδία δεν λέει κάτι, θέμα χρόνου είναι να τα μετακομίσουν προς τα εκεί πλέον.
Δεν έχουν σχέση με τα παλιά αλλά να τους πεις ότι και τα παλιά ήταν βαρύτερα, κατανάλωναν περισσότερο, είχα πιο πολλούς κραδασμούς, κάνανε περισσότερη φασαρία, δεν υπήρχαν ανταλλακτικά και η επιδιόρθωση στοίχιζε πολύ, παρήγαγαν τόνους τοξικών αερίων κ.λπ.

Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην διάρκεια ζωής του μηχανήματος αλλά και στον χρήστη.

Ο Θείος μου μου έδωσε ένα stihl 011. Έχει κόψει τόνους ξύλα και μόνο μια φορά άλλαξε μεβράνες στο καρμπυρατέρ. Είναι σκυλί το μηχανάκι αλλά κατανάλωση στον Θεό, θόρυβος που σπάει αυτιά, κραδασμοί και επικινδυνότητα στο φουλ καθώς και υψηλό βάρος μιας και που είναι όλο από μαγνήσιο.

Πήρα το 440e της Husqvarna και από μια πρόχειρη δοκιμή είναι άλλο πράγμα τόσο σε θέμα κατανάλωσης όσο και σε κραδασμών, ρύπανσης κ.α

Επειδή βλέπω ότι και η σημερινή ποιότητα αντέχει, έχω καταλήξει στο εξής: Ο λόγος που σήμερα τα μηχανάκια δεν αντέχουν όπως παλαιότερα είναι γιατί πλέον είναι πιο σύνθετα στην κατασκευή τους (καμία σχέση τα καρμπυρατέρ 20 ετών με τα σημερινά ακόμα και αν η τεχνολογία είναι του 1880 - Venturi) αλλά και οι χρήστες αμελούν την συντήρηση τους.
Παλαιότερα όλοι καίγανε ότι λάδια θέλανε, άκουσα πολλές φορές να χρησιμοποιούν μέχρι και ελαιόλαδο - ηλιέλαιο στις αλυσίδες και ότι να ναι λάδια στην βενζίνη (και βενζίνη 1+ έτους) χωρίς πρόβλημα. Πράγματι ισχύει αυτό και το έχω δοκιμάσει και εγώ στο Stihl 011 (έχω αφήσει βενζίνη ένα εξάμηνο και με την δεύτερη πήρε μπροστά), ωστόσο για τους λόγους που είπα λίγο παραπάνω συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Τώρα με τις νέες τεχνολογίες, είτε αυτές λέγονται X-Torq είτε 2 η 4 MIX αναγκαστικά λόγω δραστικής μείωσης της κατανάλωσης σε συνδυασμό με πολύ χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, οι απαιτήσεις σε ποιοτική βενζίνη και ποιοτικό λάδι είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα Κινέζικα Stihl των 50 ευρώ (απομιμήσεις) αντέχουν περισσότερο αλλά από επιδόσεις είναι χάλια τελείως. Λόγω της απλοϊκότητας τους δεν βγάζουν ιδιαίτερες ζημιές λόγω κακής βενζίνης - λαδιού, ωστόσο σαν κατασκευές είναι πολύ κάτω του κάκιστου.

Και επίσης ένας ακόμα λόγος που οι καλοί κατασκευαστες όπως η Husky και η Stihl έχουν προβλήματα είναι η αναγκαστική παραγωγή φτηνών αλυσοπρίονων που μέχρι και μερικά χρόνια πριν δεν είχαν στην γκάμα τους σε συνδυασμό με πολλές παιδικές ασθένειες (καρμπυρατέρ, αντλίες λαδιού κλπ).
Όταν λοιπόν σου λέει ο κατασκευαστής ότι πρέπει να χρησιμοποιείς λάδι των 10 -14 ευρώ το λίτρο και αντίστοιχα λάδι αλυσίδας των 4-5 ευρώ το λίτρο (το κανονικό για να μην μιλήσω και για βιολογικό) τότε είναι πολύ λογικό να σκεφτείς ότι είναι πολλά για ένα αλυσοπρίονο των 200 ευρώ (και ίσως και λιγότερα).

Αυτός είναι και ο κύριος παράγοντας που τα σημερινά μηχανάκια καταστρέφονται γρήγορα αλλά και ο λόγος που ο μάστορας σου το είπε αυτό.

Πάντα τα ακριβά θα είναι και καλύτερα αλλά πάνω απ όλα μετράει και η σωστή χρήση. Όταν για MS170 και 236 ο κατασκευαστής σου λέει ότι κάνουν για κλάδεμα και κοπή καυσόξυλων, πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο γι αυτό. Όλες οι άλλες χρήσεις θα μειώσουν δραστικά την διάρκεια ζωής του μηχανήματος. Εξαιρέσεις σε αυτό σίγουρα υπάρχουν αλλά δεν είναι πανάκεια... ;)

Πόσα χρόνια το έχεις Νεκτάριε?
Μήπως είναι το 235?

Το τωρινό 236 είναι made in PRC πάντως.

235
😀👍

Παντως τι εγραψες, ολοκληρο αρθρο σχετικα με τα πριονια!

Παντως και τα Ιταλικα τα τα efco-oleo mac ειναι πολυ καλα μηχανακια για τα χρηματα τους.. Δυο εχουμε στην οικογενεια μου, κιχ δε εχουν κανει. Ειναι αλλη μια καλη προσιτη επιλογη...

Παιδιά μια βοήθεια. Επισκεύασα ένα αλυσοπρίονο alpina που το είχε παρατημένο ο θείος μου για χρόνια. Το καθάρισα, άλλαξα τα λαστιχάκια τροφοδοσίας βενζίνης και λαδιού που είχαν γίνει κομμάτια, άλλαξα μπουζί και πίπα που του έλειπαν, το καθάρισα και με μεγάλη μου έκπληξη πήρε μπροστά με τη πρώτη. Εκείνο που μου λείπει είναι τα αντικραδασμικά λαστιχάκια που μπαίνουν μέσα σε φωλιές στο πλαστικό σώμα του πριονιού, τα οποία και έχουν χαλαρώσει ή κοντεύουν να κοπούν. Στην τοπική αγορά που ρώτησα μου είπαν οτι δεν φέρνουν τη συγκεκριμένη μάρκα, ούτε έκατσαν να ασχοληθούν και να μου δείξουν κάποιο αντίστοιχο ανταλλακτικό μπας και κάνω καμιά πατέντα. Για ρίξτε καμιά ιδέα για να ολοκληρώσω το πρότζεκτ, πιο πολύ έτσι για τη χαρά που πήρα όταν το είδα να δουλεύει.

Εδώ είναι και μια εικόνα για να καταλάβετε για τι μιλάωIMG_20150926_195253.jpg
Η διαμετρος του είναι 1,7εκ. Να ψάξω για κανα μεγαλύτερο και μετά να το κόψω ώστε να το φέρω στα μετρα που θέλω;

Νικο μπορεις να ρωτησεις τον φιλο σου στην husqvarna?
Εχουμε ενα μαγαζι στον πειραια με λαστιχα καθεειδους με το μετρο. Ισως εκει βρουμε τετοια σινεμπλοκ. Και τρυπα να μην εχει την ανοιγεις.

Νικο μπορεις να ρωτησεις τον φιλο σου στην husqvarna?
Εχουμε ενα μαγαζι στον πειραια με λαστιχα καθεειδους με το μετρο. Ισως εκει βρουμε τετοια σινεμπλοκ. Και τρυπα να μην εχει την ανοιγεις.

Και να τον ρωτήσω σίγουρα δεν θα μπορέσει να βρει. Για τα παλιά μοντέλα και ιδίως τα ανώνυμα δεν κρατιέται επαρκής αποθήκη ανταλλακτικών. Μόνο με πατέντα όπως λες.

Ελπίζω το φρένα να δουλεύει ικανοποιητικά αλλιώς θα το χάλαγα και θα κρατούσα τον κινητήρα για κανένα άλλο project.

Παιδιά ευχαριστώ για τις ιδέες. Βέβαια το λάστιχο πρέπει να είναι λίγο σκληρό και να αντέχει τις μεγάλες θερμοκρασίες γιατι τα μέταλλα που θα ακουμπάνε ζεσταινονται αρκετά. Και κάτι ακόμα, στα σωληνάκια της βενζίνης που μπαίνουν στο τεπόζιτο πως ξεχωρίζω ποια είναι η εισαγωγή - επιστροφή για να βάλω το φίλτρο; Δεν έχει και φούσκα-τρόμπα όπως τα περισσότερα για να το καταλάβω. Καμια ιδέα;

Τι διαμετρο εχει η τρυπα της βιδας, 6mm ; Δωσε ολες τις διαστασεις.
Κοιτα σινεμπλοκ βασης δυναμο απο παλια opel & VWs (σε αυτα που ο ιμαντας του δυναμο ρεγουλαριζοταν απο το δυναμο και οχι απο αυτοματους τεντωτηρες ή ελαστικους ιμαντες), σινεμπλοκ πλαστικου καπακιου κινητηρα ecotech απο opel, αλλιως βιομηχανικο λαστιχο, τορνο ή τρυπανι βασης σαν υποκαταστατο τορνου, γυαλοχαρτο και υπομονη!!!!!!

Εγω κατι σινεμπλοκ που ηθελα να μικρυνω σε διαμετρο τα επισα με μεραστη βιδα ροδελες και παξιμαδι σε κολωνατο δραπανι και με το γυαλοχαρτο τα εφερα στην επιθυμητη διασταση!

Εδώ είναι και μια εικόνα για να καταλάβετε για τι μιλάωView attachment 119392
Η διαμετρος του είναι 1,7εκ. Να ψάξω για κανα μεγαλύτερο και μετά να το κόψω ώστε να το φέρω στα μετρα που θέλω;

ΔΕς και λαστιχα αντικραδασμου για φερινγκ μηχανης κυριος 1988 με 1999 απο σπορ και ον οφφ
triumph yamaha honda

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα ψάξω και σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, αν και στην επαρχία οι επιλογές είναι περιορισμένες και μάλλον θα κάνω καμια πατέντα.

Ενα βιντεο που δειχνει πως εκοβαν στο παρελθον και ακομη τους κορμους δεντρων σε επεξργασημα δοκαρια.
Ομορφο και με τα αγαπημενα μου πορτοκαλι...
Τεραστια βεβαια.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.