Από θόρυβο πώς πάνε αυτά τα μηχανήματα σε σχέση με μηχανές γκαζόν/θαμνοκοπτικά; Θέλουν και αυτά ακουστικά;
Επίσης αν δεν κάνω λάθος κυκλοφορούν και πετρελαιοκίνητα σκαπτικά στην αγορά;

Ωραίος ο Νίκος,βλέπω τό χώμα δέν είναι πολύ σκληρό-πατημένο,δέν χρειάζεται νά τήν κρατάς τήν φρέζα στό ίδιο σημείο αρκετά γιά νά πάνε τά μαχαίρια κάτω,κατεβαίνει σχετικά εύκολα.
Παίρνει καί υνί γιά αυλάκια ?
Το χειμωνα με τα κρυα, ειδικα σε εμας εδω πανω το χωμα παγωνει οπου υπο συνθηκες ειναι ποιο δυσκολο να παει βαθεια η φρεζα. Εχω και γω ενα παρομοιο καλλιεργητη με briggs&stratton μηχανη και σε βαθος νομιζω παει ποιο βαθεια απο φρεζακι. Μειονεκτημα ειναι η διασταση φυσικα της φρεζας που ειναι στενο.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
image hosting 5mb
Αγορασμενο γυρω στο 1994-1995 απο Ελλαδα. Εχει οργωσει για μια δεκαετια περιπου 300-400 στρεμματα χωραφι με καπνα! Μετα αποσυρθηκε καινχρησιμοποιειται μονο για μπαξε οπου τον κανει αλοιφη!

Ωραιοτατα Νεκταριε!
μακαρι να ειχα και εγω ενα τετοιο καλιεργητη!
Άσχετη ερώτηση. Γιατί φρεζάρετε τώρα μέσα στο χειμώνα?
Μπράβο σύντροφε, πολύ καλό αποτέλεσμα.
Να σου στείλω έναν husqvarna?
Με μόνο 990 ευρώ δικός σου!!!
Θανάση, ακόμα και τώρα υπάρχουν αρκετά χόρτα στην επιφάνεια του εδάφους τα οποία καλό θα είναι να απομακρυνθούν. Επίσης με την αναμόχλευση του εδάφους (όχι βαθιά) βοηθάς να αναπτυχθεί το ριζικό σύστημα των δέντρων (αν έχεις βέβαια).
Εγώ φρεζάρω 1-2 φορές το καλοκαίρι (όλο το χωράφι κυρίως για τα χόρτα και για να φυτέψω και κανένα λαχανικό) και 1 φορά τον χειμώνα όπως καλή ώρα χθες για τον ίδιο λόγο.
Νίκο και γω έκανα πάνω-κάτω το ίδιο, ( έχω ένα κτηματακι με ελιές στο εξοχικό της γυναικας) , ώσπου ο γεωπόνος μου είπε να σταματήσω το χειμερινό φρεζαρισμα γιατί μονο ζημια κάνει ( δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό, γι' αυτό ρώτησα). Τώρα, φρεζάρω μια φορά την άνοιξη και έχω αντικαταστήσει τα υπόλοιπα φρεζαρισματα με χορτοκοπες.
), τυχαίνει να έχω δυο φρεζες, μια στο εξοχικό των γονιών μου (ίδια μάρκα με του Νεκτάριου, μόνο που είναι το μεγαλύτερο μοντελο) και η άλλη που έχω για το κτήμα με τις ελιές είναι ολόιδια με τη δικη σου. Μου έχει κάνει εντύπωση το ποσο εύκολα παίρνει μπροστά ακόμα και μετά από μήνες ακινησίας!
Η βλαστηση αναπτυσεται το χειμωνα και οργωνοντας την αφομοιωνουμε στη γη. Τωρα αν ειναινκαλο αυτο να γινει με το νεο ετος στο τελος του χειμωνα ή και ποιο νωρις δεν ξερω. Τωρα ξανα την ανοιξη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.