Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Παντως δεν εκανα και τομκαλυτερο ψωνισμα σε υλικα, πηρα τα παλ βαρ μπεκακια αλλα δεν πηρα σωληνακι φ6(?). Πηρα φ7 καιντο εδεσα με δεματικο. Δειχνει να αντεχει, οπως επισης και ολο αυτο με δεματικα πανω σε μια λογχη. Εβαλα και μερικα σπεσιαλ τζετ 90° που ειχα με το ιδιο λαστιχακι.
Δεν εχω καταλαβει ομως τι τρυπα πρεπει να κανω στη φ16 για να μπαινουν αυτα. Εγω τις φτιαχνω με δραπανο και κανω φ4,5 για να μπαινουν σφηνωτα. Πηρα καινκατι ταπες, τις μπλε, αλλα κολυμπανε ολιγο και χανουν νερο. Οποτε οπου καταργω τρυπα μαλλον θα κοβω και θα βαζω συνδεσμοφ16 που εχω παραπολλους.

:chinscratch: Καλά άλλα σού είπα,άλλα έκανες,σέ βλέπω να τήν ξυλώνεις τήν σωλήνα φ16 γιατί θά τήν έχεις κάνει σουρωτήρη :smash: και μονο με σύνδεσμο (ένωση) φ16 θα κανεις στεγανοποίηση της.
Γιατί πήρες φ7 και οχι φ6 πού σού είπα ? πρώτον
Γιατί έκανες τρύπα μέ δράπανο !!!!!!!!!! και οχι μέ σγρόμπια φ6 (πού είναι ο ορθός τρόπος) που σού είπα ? δεύτερον
Καί τι βάζεις σφηνωτά τήν σωλήνα φ7 μέσα στήν σωλήνα φ16 ? !!!!!!!! χωρίς λήψεις ?

Λιγο του οτι ψωνισα απο ενα μαγαζι που αυτα ειχε, λιγο οτι δεν ειχε σγρομπιες και ειχα κανει καινπερυσι την ιδια δουλεια και πηγε καλα.
Σφηνωτα ανευ ληψη, η ληψη ειναι καποιο συγκεκριμενο εξαρτημα?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νταξει, ειδα τι ειναι η ληψη. Εχω μερικες. Αλλα και με το σφηνωμα δουλευει. Δεν εχω διαρροες.

Λιγο του οτι ψωνισα απο ενα μαγαζι που αυτα ειχε, λιγο οτι δεν ειχε σγρομπιες και ειχα κανει καινπερυσι την ιδια δουλεια και πηγε καλα.
Σφηνωτα ανευ ληψη, η ληψη ειναι καποιο συγκεκριμενο εξαρτημα?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νταξει, ειδα τι ειναι η ληψη. Εχω μερικες. Αλλα και με το σφηνωμα δουλευει. Δεν εχω διαρροες.

:ban-aki: Nεκτάριε προβλέπω διαρροές πολλές διαρροές χωρίς λήψεις καί καρφωμένο τό φ7 μέσα στό φ16 πού έχεις ,προτείνω γιά νά έχεις τό κεφάλι σου ήσυχο,νά πάρεις λήψεις φ6 και λάστιχο φ6.Αργά η γρήγορα η πίεση θά πετάξει έξω τό φ7 από τό φ16 και θά γίνεται πίδακας νερού (έστω καί σέ ένα φ7) μέ συνέπεια νά πέσει σέ όλα τά pal-vari-jet η πίεση καί νά μην γίνεται τό πότισμα.

Θα το κανω, μιας και μιλαμε για τα vari pal jet, αυτα εχουν δικια τους λογχη για στηριξη?

Θα το κανω, μιας και μιλαμε για τα vari pal jet, αυτα εχουν δικια τους λογχη για στηριξη?

Ναί έχουν ειδική λόγχη πού βιδώνουν επάνω σταθερά είναι αυτή ,αριστερά έχει προσκολλημένη καί μιά λήψη φ6 πού τήν αποσπάς καί τήν βάζεις στό σωλήνα φ16 και τραβάς σωλήνα φ6 πρός τήν λόγχη.

Αλλά μπορείς σέ οποιαδήποτε λόγχη,καί σέ ένα κομμάτι καλάμι πού λεει ο λόγος,να δέσεις τό φ6 και στήν άκρη νά βάλεις το μπέκ pal-vari-jet

Σήμερα το απόγευμα ραντισαμε το αμπέλι με τον παππού με Alfil 80WP μυκητοκτονο.
Ερώτηση προς τους έχοντες την γνώση.
Το ψεκαζουμε καταβρεχοντας το αμπέλι από πάνω από τα φύλα η και από την κάτω πλευρά.
Ραντιζουμε και τους καρπούς σωστά?

Να ρωτησω κ εγώ κάτι.Μου δώσανε ένα ζιζανιοκτόνο για πλατύφυλλα που ονομάζεται basagran.Η κοπέλα μου είπε ότι η δοσολογία είναι 1ml/lt νερού. Το έκανα,ψεκασα αλλά δεν βλέπω να γίνεται τπτ.

Επειδή ψάχνω στο internet αλλά για κάποιο παράξενο λόγο πουθενά δεν βρίσκω δοσολογία, μήπως το γνωρίζει κάποιος? Με ενδιαφέρει να σκοτώσω κάποια πλατύφυλλα ζιζάνια σε γκαζόν.

Να ρωτησω κ εγώ κάτι.Μου δώσανε ένα ζιζανιοκτόνο για πλατύφυλλα που ονομάζεται basagran.Η κοπέλα μου είπε ότι η δοσολογία είναι 1ml/lt νερού. Το έκανα,ψεκασα αλλά δεν βλέπω να γίνεται τπτ.

Επειδή ψάχνω στο internet αλλά για κάποιο παράξενο λόγο πουθενά δεν βρίσκω δοσολογία, μήπως το γνωρίζει κάποιος? Με ενδιαφέρει να σκοτώσω κάποια πλατύφυλλα ζιζάνια σε γκαζόν.

Γιάννη δες πίσω στις οδηγίες την δοσολογία.

Ωραία, επειδή έτσι το έκανα και εγώ.
Και επανάληψη τέσσερις φορές ακόμη ανά μήνα σωστά?
Και μόλις δεσουν οι ρωγες DECIS.
Βασικα εχει να κανει και με τις υγρασιες/βροχες.. Ισως δηλαδη να θελει ποιο συχνα αν ριξει καμια βροχα η εντονη υγρασια... Εμεις ρθχνου ε χαλκο, και θειαφι σκονη...

Μιας και πιασατε το αμπελι, μπορω να κλαδεψω τώρα τις αναπτυξεις του που εχει κλεισει ο τοπος? δεν κυνηγαω παραγωγη σταφυλιου. Οτι κανουν αν κανουν μονα τους.

Tι κλιματα εχεις; Χαμηλα κυπελοειδη η πανω σε συρματα; Εμεις παντα βλαστοκοβουμε τετοια εποχη και λιιιιγο ποιο μετα..δηλαδη της μυτες που φευγουν πολυ περα, τις κοβουμε... Εμας τ αμπελια ειναι ολα σχεδον χαμηλα, κυπελοειδη..

Ερασιτεχνικα, αλλα σε περιφραξη, αλλα σε κρεβατινα και αλλα σε συρματα ή μοναχα τους. Δεν ειναι οργανωμενη παραγωγη, ειναι 30 χρονων φυτα.

κοιτα, τα χαλκουχα ειναι καλα για προληψη... Οποτε αν πχ εχει υγρασιες και θελει 4-5 ψεκασματα, τοτε πχ μπορεις να μη τα κανεις ολα με φαρμακο. Εμεις σαν φαρμακο συνηθως βαζουμε το Ridomil κ αλλο ενα που δε το θυμαμαι τωρα. Εναλαξ.. Τα φαρμακευτικα ειναι ποιο δυνατα, οποτε προλαβαινεις περονοσπορους κτλ... Το θειαφι νομιζω ειναι αναντικαταστατο... Φαντασου οτι οι περισσοτεροι εδω Σαμο, δεν βαζουν καν βρεξιμο θειαφι. Προτιμουν το κλασικο, σκονη δηλαδη.

Γιάννη δες πίσω στις οδηγίες την δοσολογία.

Στην ουσία και στις οδηγίες γράφει τα παρακάτω:

Capture_zps6ta1kvxm.png

Απλά δυσκολεύομαι να μπω στην λογική αυτή...στην ουσία αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι(αφού 250ml/στρέμμα) στο m2 είναι 2,5ml αλλά παράλληλα σε 400ml νερού (?).Αρα στο λίτρο περίπου 5ml και συνολικά στα 5 περίπου m2 που υπολογίζω το πρόβλημα θα χρειαστώ 2lt νερού με 12,5ml φάρμακο?

Καλά,τέτοια ποσταρίσματα μόνο μετά τις 10πμ που έχει ξυπνήσει για τα καλά ο εγκέφαλος...χαλαρά μου πήρε ένα 20λεπτο για να γράψω.

250ml / 30-40 l
(ας πούμε 35 λίτρα)
250/35 =
οπότε είναι 7.14ml / λίτρο

δεν ακολουθώ τη συζήτηση απλά έκανα μία επαλήθευση αφού και εγώ κάθε φορά κάνω πράξεις για να θυμηθώ πόσο να βάλω