Θέλω να φτιάξω τον κήπο της πολυκατοικίας....ανέλαβα να διαμορφώσω εγώ τον κήπο. Τσάμπα μεν, όπως γουστάρω δε....
.....Κούμπωσα την μεσινέζα και έριξα ένα καλό ξεχωρτάριασμα και μετά κούμπωσα τα μαχαιριά για το θαμνοκοπτικό και έριξα ένα πολύ καλό κλάδεμα στα λιγούστρα και στα Λειλαντ περιμετρικά του φράκτη. Γκαζόν δεν έχουμε.
Με απασχολεί ιδιαίτερα, το θέμα των κουνουπιών που μαζεύονται στους κήπους. Τι μπορώ να κάνω για να περιορίσω την παρουσία τους;....
Συνέχεια του project:
εριξα ένα καλό καθάρισμα στα λούκια (thanks που μου το επισυμάνατε).
Για παμε τώρα σε δύσκολα.
Εχουμε ενα φυλλοβόλο δέντρο με λεπτό κορμό και τα φύλλα του έχουν ένα κοκκινο-κεραμυδί χρώμα. Googlάρωντας βρήκα οτι ειναι Προύνος δέντρο ή αλλιώς Καλλωπιστική Δαμασκηνιά ή αλλιώς Prunus cerasifera
Το θέμα ειναι ότι έχει μεγαλώσει πολύ και κρύβει τον λίγο ήλιο που βλέπει το μπαλκόνι μου στον 1ο.
Πρέπει να έχει ύψος 6 μέτρα. Το ζητούμενο ειναι να το κοντίνο στα 3, max 4 μέτρα ύψος. Βρήκα στο Internet πληροφορίες οτι κλαδεύεται τον χειμώνα με σκοπό να παραμείνει θάμνος.
Το ερώτημα ειναι αν τώρα που έγινε δέντρο μπορώ να το κλαδέψω τόσο πολύ.
ΠΧ φανταστείτε το δέντρο της φωτογραφίας. Μπορώ να το κλαδέψω και να το κάνω μισό ή θα σακατευτεί το καημένο?
Αν ηταν ελιά δεν θα το συζητούσα, θα την πλάκωνα και και σε 1-2 χρόνια θα είχα μια κοντή ελια. Με αυτό το δέντρο μπορώ να κάνω το ίδιο;