Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον εργαλείο. Να είχε κι ένα κάδο συλλογής του κομμένου χόρτου...
Ή μήπως δε χρειάζεται;

Τα κομμένα χόρτα, αν προσέξεις στο video τα πετάει μπροστά (όχι πίσω όπως κάνουν όλα τα άλλα).

Αυτό σημαίνει ότι δεν πέφτουν πάνω σου (δεν σε λερώνουν).

Υπάρχει πάντως σάκος που μπαίνει μπροστά και τα μαζεύει αν θέλεις.
Είναι εξτρά αξεσουάρ όμως το οποίο εγώ δεν πήρα.

fiskars%20113880%20c.jpg

http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&cPath=9_365&products_id=7390

Χρόνια πολλά σε όλους!
Για δώστε τα φώτα σας για ένα καλό μηχανοκίνητο κονταροπρίονο γιατί καλό το Gardena Starcut αλλά δεν φτάνει για όλα, και με το χειροπρίονο στο κοντάρι τα πράγματα δυσκολεύουν από ένα σημέιο και μετά.. Ηλεκτρικά απορρίπτονται.
Είτε βενζίνης, είτε μπαταρίας, αλλά αν είναι μπαταρίας να είναι δοκιμασμένο και δυνατό. Μην κολλάει και κλωτσάει με το παραμικρό, μην πέφτουν οι στροφές μετά από 5' χρήσης και μικρή πτώση τάσης της μπαταρίας.
Χρήση: ετήσιο κλάδεμα καμιά 20αριά δέντρων (6-7 ελιές και τα υπόλοιπα οπωροφόρα).

Budget ας πούμε 250-400 .

Τα κομμένα χόρτα, αν προσέξεις στο video τα πετάει μπροστά (όχι πίσω όπως κάνουν όλα τα άλλα).

Αυτό σημαίνει ότι δεν πέφτουν πάνω σου (δεν σε λερώνουν).

Υπάρχει πάντως σάκος που μπαίνει μπροστά και τα μαζεύει αν θέλεις.
Είναι εξτρά αξεσουάρ όμως το οποίο εγώ δεν πήρα.

fiskars%20113880%20c.jpg

http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&cPath=9_365&products_id=7390
Σε ευχαριστώ και πάλι. Το θέμα δεν είναι αν λερώνουν αλλά ότι πρέπει να μαζευτουν γιατί αν αφεθουν κάτω ξεραίνονται και κιτρινίζουν, οπότε η χρήση σάκου είναι μονόδρομος...

Καλησπέρα παρέα, περιμετρικά του γκαζόν έχω κάποιες καρυσες και αγγελικές οι οποίες δεν έχουν δικα τους Μπέκ αλλά ποτίζονται από τα σπρέι του γκαζόν.

Δεν ξέρω αν έχει σημασία το παραπάνω αλλά παρατηρώ αυτες τις άσπρες κουκίδες πάνω στο χώμα...σε άλλα σημεία παρά πολύ σε άλλα λιγότερο.

Τι μπορεί να είναι; Άλατα; Μούχλα; Δε μπορώ να καταλάβω...
8888be44b80558679aaa2c363d009f65.jpg
a29599ca7326c6e25df13adff97c8337.jpg
7758210a19b9fd7f9f555761b5eac018.jpg
6193c61af78efb6727c4c876d14e892f.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ενταξει, το βελτιωσα λιγο.
Βρηκα και θυληκες μουφες 3/4 πλαστικο οποτε οι συνδεσεις εγιναν πιο συμμαζεμενες και καλες. Εχει και βανακια με θυλ-αρρεν οποτε καποια στιγμη θα βελτιωθει και αυτο το σημειο.

Καλησπέρα παρέα, περιμετρικά του γκαζόν έχω κάποιες καρυσες και αγγελικές οι οποίες δεν έχουν δικα τους Μπέκ αλλά ποτίζονται από τα σπρέι του γκαζόν.

Δεν ξέρω αν έχει σημασία το παραπάνω αλλά παρατηρώ αυτες τις άσπρες κουκίδες πάνω στο χώμα...σε άλλα σημεία παρά πολύ σε άλλα λιγότερο.

Τι μπορεί να είναι; Άλατα; Μούχλα; Δε μπορώ να καταλάβω..

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα
Από ότι μπορώ να διακρίνω σάν άλατα μοιάζουν,εκτός άν από επάνω υπάρχουν πεύκα η αγγελικές άν μπορώ να διακρίνω καλά από τά πεσμένα φύλα αγγελικής,καί τά πεύκα μέν έχουν τό λεγόμενο έντομο Marchalina hellenica η κοινός βαμβακίαση στήν καθομιλουμένη,η οι αγγελικές έχουν ψώρα καί τρίμματα άσπρα αυτών τών δύο πέφτουν στό χώμα.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ενταξει, το βελτιωσα λιγο.
Βρηκα και θυληκες μουφες 3/4 πλαστικο οποτε οι συνδεσεις εγιναν πιο συμμαζεμενες και καλες. Εχει και βανακια με θυλ-αρρεν οποτε καποια στιγμη θα βελτιωθει και αυτο το σημειο.

όντως είναι καλύτερο τώρα

μπορείς αν ξανα-ασχοληθείς να πάρεις ΤΑΦ με θηλυκό απο κάτω και να βιδώσει το βανάκι κατευθείαν

αν και νομίζω ότι το σωστότερο θα ήταν ένα έτοιμο πλαστικό κολεκτέρ
βάζεις το βανάκι και το λάστιχο κατευθείαν
ούτε τεφλόν δε θέλει γιατί έχει λαστιχάκι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

όντως είναι καλύτερο τώρα

μπορείς αν ξανα-ασχοληθείς να πάρεις ΤΑΦ με θηλυκό απο κάτω και να βιδώσει το βανάκι κατευθείαν

αν και νομίζω ότι το σωστότερο θα ήταν ένα έτοιμο πλαστικό κολεκτέρ
βάζεις το βανάκι και το λάστιχο κατευθείαν
ούτε τεφλόν δε θέλει γιατί έχει λαστιχάκι

Το πρωτο θα το κανω μολις χαλασουν αυτα που εχω. Κολλεκτερ οταν χαλασουν ολα αυτα που εχω.

Παρεπιπτωντος υπαρχει γρηγορος συνδεσμος και για λαστιχα ποτισματος φ16

Επισης εχετε δει το νεο τροπο τοποθετησης καλαμιων για τα φυτα ανευ σφυριου?

Κανουμε μια τρυπα φ24 και απλα μπιγουμε το καλαμι! :Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Παρεπιπτωντος υπαρχει γρηγορος συνδεσμος και για λαστιχα ποτισματος φ16

Τό αντίστοιχο τής Gardena είναι τό παρακάτω πού υπάρχει σέ δύο μεγέθη,γιά απλά λάστιχα βρύσης 1/2 - 3/4 ,αλλά καί γιά λάστιχα φ16 καί φ25 αντίστοιχα στά λάστιχα αυτόματου ποτίσματος.

inner_02025-50-S-001-15cm.jpg

Καί η νέα έκδοση μέ μέταλο στό σημείο πού σφίγγει τό λάστιχο.

ga110-1324.ashx

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Τό αντίστοιχο τής Gardena είναι τό παρακάτω πού υπάρχει σέ δύο μεγέθη,γιά απλά λάστιχα βρύσης 1/2 - 3/4 ,αλλά καί γιά λάστιχα φ16 καί φ25 αντίστοιχα στά λάστιχα αυτόματου ποτίσματος.

inner_02025-50-S-001-15cm.jpg

Καί η νέα έκδοση μέ μέταλο στό σημείο πού σφίγγει τό λάστιχο.

ga110-1324.ashx

Ποσο εχουν ομως αυτα, κανα δεκαρικο?

Στα πλαίσια οργάνωσης του ποτίσματος του κήπου (1.5 στρέμμα)
παράγγειλα δεξαμενή 3000L και θα βάλω και ένα πιεστικό σε συνδυασμό με το αυτόματο πότισμα να ποτίζω σωστά.

Το νερό στη περιοχή μου έχει πολλά άλατα και ψάχνω να αντικαταστήσω τα κλασσικά μαύρα-κόκκινα μπεκάκια που μέχρι τώρα τα ρύθμιζα με το μάτι και είχα σίγουρα μεγάλη σπατάλη νερού.

Μου πρότειναν αρχικά ΜΗ καθαριζόμενα αυτο-ρυθμιζόμενα (που αγόρασα ένα σακουλάκι) αλλά φοβάμαι ότι δε θα βγάλουν ούτε ένα καλοκαίρι.
Ψάχνοντας λίγο βρήκα τα Palaplast Αξιός (σελίδα 7 http://palaplast.gr/wp-content/uploads/2017/04/Drippers-1.pdf )
και ήθελα να ρωτήσω αν τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς.

Θα μου πείτε αφού θα έχω πιεστικό μπορώ να ρυθμίσω σταθερή πίεση και να βάλω ΜΗ αυτο-ρυθμιζόμενα. Σκέφτηκα ότι μπορεί να το ρυθμίσω στις 3.5bars αλλά στο τέλος της γραμμής (150 μέτρα Φ25) δε ξέρω τί πίεση θα έχω (θα υπάρχει κάποιος τύπος).

Και γενικά αν έχετε κάποια συμβουλή να δώσετε.
Τη δεξαμενή όπως είπα την παράγγειλα. Το πιεστικό το μελετάω ακόμα.
Για αυτό έχω προσφορά στα 245
https://www.lamas.gr/piestika-doxeia/piestika-sygkrotimata-neroy.html

Για την επιλογή του πιεστικού, των σωλήνων και των σταλλακτων πρεπει να δεις πόσα φυτά θα έχεις και πόση παροχή ανα ώρα θελεις στο καθενα (αυτο στο λεω για το Φ25 που εμπειρικά κανει για μαξιμουμ 2-2.5m3/h). Καλό ειναι να βάλεις ενα φίλτρο στην αρχή της γραμμης για να μην φράζουν τα μπεκακια. Σε περιοχη με αλατα με τα μπεκακια EVROS (απο τα απλα που αναφερεις) δεν ειχα μεγαλο προβλημα (και σε μερικα που φρασουν τα ανοιγω λίγο να καθαρίσουν και τα ξαναρυθμίζω), με μονο πρόβλημα το οτι δεν μπορω να ρυθμίσω ευκολα ολα για ομοιομορφη ροή. Φετος άλλαξα αρκετα με αυτορυθμιζομενα (nestos της ιδιας εταιριας) για να εχω ιδια παροχη σε ολα τα δεντρακια. Το πιεστικό που διαλεξες ειναι πολύ καλό, μπορεις μαλλον και πολυ μικροτερο να βαλεις. Αν καταλήξεις σε μπεκακια δες ποση παροχη θες την ώρα σε πίεση ενδεικτικη 2.5bar και δες πιο μοτερακι σου ταιριαζει. Αν λειπεις και θελεις αυτοματο ποτισμα, μπορεις να βάλεις σκετο μοτερ χωρις φούσκα (για πιο οικονομικα) και εναν χρονοδιακοπτη σούκο

Καλημέρα, καλή Κυριακή, δοκίμασα χτες ένα κομμάτι μεσινέζα στο χορτοκοπτικό αυτή τη μαύρη που φαίνεται σαν στριφτή και έχει σαν κόμπους. Νομίζω είναι η ιδανική για χοντρά και σκληρά χόρτα.

Για την επιλογή του πιεστικού, των σωλήνων και των σταλλακτων πρεπει να δεις πόσα φυτά θα έχεις και πόση παροχή ανα ώρα θελεις στο καθενα (αυτο στο λεω για το Φ25 που εμπειρικά κανει για μαξιμουμ 2-2.5m3/h). Καλό ειναι να βάλεις ενα φίλτρο στην αρχή της γραμμης για να μην φράζουν τα μπεκακια. Σε περιοχη με αλατα με τα μπεκακια EVROS (απο τα απλα που αναφερεις) δεν ειχα μεγαλο προβλημα (και σε μερικα που φρασουν τα ανοιγω λίγο να καθαρίσουν και τα ξαναρυθμίζω), με μονο πρόβλημα το οτι δεν μπορω να ρυθμίσω ευκολα ολα για ομοιομορφη ροή. Φετος άλλαξα αρκετα με αυτορυθμιζομενα (nestos της ιδιας εταιριας) για να εχω ιδια παροχη σε ολα τα δεντρακια. Το πιεστικό που διαλεξες ειναι πολύ καλό, μπορεις μαλλον και πολυ μικροτερο να βαλεις. Αν καταλήξεις σε μπεκακια δες ποση παροχη θες την ώρα σε πίεση ενδεικτικη 2.5bar και δες πιο μοτερακι σου ταιριαζει. Αν λειπεις και θελεις αυτοματο ποτισμα, μπορεις να βάλεις σκετο μοτερ χωρις φούσκα (για πιο οικονομικα) και εναν χρονοδιακοπτη σούκο

Ναί τώρα είμαι στη φάση να μετρήσω τις ανάγκες σε ποσότητα και ροή νερού. Την ποσότητα την είχα ξαναμετρήσει και τα 3 κυβικά με έφταναν με πολλές σπατάλες για 5-6 μέρες.
Πιάνω μία μια τις γραμμές και αφού βάζω σταθερής ροής μπεκάκια μπορώ να κάνω τους υπολογισμούς.

Αντλία δε ξέρω για ποιά μου απάντησες (αντέγραψα λάθος λινκ!!!) αλλά αυτή εννοούσα
https://www.lamas.gr/piestika-doxei...χείο-και-ηλεκτρονική-αντλία-1-5hp-detail.html

Τα Νέστος που λές δεν είναι αυτο-ρυθμιζόμενα αφού ανάλογα την πίεση βγάζουν διαφορετική ποσότητα.
Εννοείς μάλλον σταθερής ροής.
Αυτά που λέω εγώ είναι αυτο-ρυθμιζόμενα σταθερής ροής που σημαίνει ότι είτε 1bar είτε 3.5bar βγάζουν την ίδια ποσότητα νερού.

Για το μοτέρ χωρίς φούσκα είμαι επιφυλακτικός στο ότι πχ. στα δέντρα χρειάζομαι ροή 300L/h που σημαίνει ότι αν ενα μοτέρ βγάζει 3000L/h τί θα κάνει?
Θα δουλεύει συνέχεια και θα πιάνει μέχρι πόση πίεση? Δε θα ζορίζεται?
Απο την άλλη αν έχει φούσκα θα ανοιγοκλείνει κάθε πότε? (Ανάλογα τη φούσκα είναι αυτό. Με 45L φούσκα που δε ξέρω πόσο οφέλειμο έχει πάλι συνέχεια θα ανοιγοκλείνει μου φαίνεται).

Τη μέγιστη ροή μάλλον θα την έχω στο γκαζόν που με 2.1bar τα μπεκάκια βγάζουν 1900L/h

Τα Palaplast Αξιός τά δουλεύω κατά κόρον σέ μεγάλα μήκοι σωλήνα (πάνω από 50 μέτρα) μέ κεντρική σωλήνα φ20 - φ25 γιά νά έχω σταθερή ροή καί στήν αρχή καί στό τέλος τού σωλήνα * μιάς πού είναι αυτορυθμιζόμενα καί σταθερής ροής.

*Βέβαια αυτό ισχύει στήν θεωρία γιατί στήν πράξη πάντα έχουμε κάποιες μικρο απώλειες από τό μέσον καί πέρα τού σωλήνα,καί σέ παροχή καί σέ πίεση,αλλά τά Αξιός έχουν τίς μικρότερες απώλειες από τά υπόλοιπα πού δέν είναι αυτορυθμιζόμενα καί μή σταθερής ροής.

Το πιεστικό προτείνω καλύτερα νά έχει καζάνι επάνω.

Γεια σας, μήπως γνωρίζει κάνεις τι τύπο φίλτρου για τις μάσκες 3Μ πρέπει να χρησιμοποιήσω για ψεκασμό με εντομοκτόνο για τις ελιές? θα χρησιμοποιήσω το Bulldock 2.5SC με ψεκαστικό βενζίνης

Γεια σας, μήπως γνωρίζει κάνεις τι τύπο φίλτρου για τις μάσκες 3Μ πρέπει να χρησιμοποιήσω για ψεκασμό με εντομοκτόνο για τις ελιές? θα χρησιμοποιήσω το Bulldock 2.5SC με ψεκαστικό βενζίνης

Αν έχεις τήν μάσκα 3Μ 6000 η 3Μ 7502

Θα χρησιμοποιήσεις τά παρακάτω

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8084

Δημήτρη .... οδηγίες μήπως προλάβω και ασχοληθώ λίγο με τα δένδρα φέτος !!!
Για τις πορτοκαλιές -λεμονιές - μανταρινιές μου έχεις δώσει οδηγίες.
Υπάρχουν ακόμα 2 μεγάλες συκιές, 2 ροδιές, 1 αχλαδιά 1 βερικοκιά 2 μεγάλες καρυδιές & 2 ελιές μεγάλες με αμέτρητες δεκαετίες στην πλάτη τους ...έχουν κλαδευτεί κατάλληλα.
Φέτος δεν τους έχω ρίξει κάτι σε όλα ...μπορώ ακόμα να ρίξω θειική αμμωνία ?? Και αν ναι ...σε όλα ??
Και τι είναι σωστό ??? Πρώτα καθαρίζω με την πετονιά τα χόρτα γύρω από τον κορμό μετά ρίχνω λίπασμα ...μετά να ποτίσω για να λιώσει και μετά να φρεζάρω ελαφρώς περιμετρικά

Οι καρυδιές μου άρχισαν να βγάζουν φυλλαράκια. Μου είχες πει για να μην χαλάνε τα καρύδια θέλουν 3 ραντίσματα Ιούνιο-Ιούλιο & Αύγουστο ... σωστά ??
Θα δανειστώ ένα ψεκαστικό απ τον γείτονα για να φτάνει ψηλά ...αλλά τι θα τους ρίξω ??
Και αν κάποια δένδρα από αυτά που σου είπα χρειάζονται προληπτικό ψέκασμα με κάτι.
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. -bye-