Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλησπέρα σε όλους

έχω ένα δέντρο ‛Βανιλια’ και παρατηρώ ότι τώρα αρχίζει και ρίχνει τον ανθό,
υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω για να το σταματήσω?
να ψεκάσω?

Τα Palaplast Αξιός τά δουλεύω κατά κόρον σέ μεγάλα μήκοι σωλήνα (πάνω από 50 μέτρα) μέ κεντρική σωλήνα φ20 - φ25 γιά νά έχω σταθερή ροή καί στήν αρχή καί στό τέλος τού σωλήνα * μιάς πού είναι αυτορυθμιζόμενα καί σταθερής ροής.

*Βέβαια αυτό ισχύει στήν θεωρία γιατί στήν πράξη πάντα έχουμε κάποιες μικρο απώλειες από τό μέσον καί πέρα τού σωλήνα,καί σέ παροχή καί σέ πίεση,αλλά τά Αξιός έχουν τίς μικρότερες απώλειες από τά υπόλοιπα πού δέν είναι αυτορυθμιζόμενα καί μή σταθερής ροής.

Το πιεστικό προτείνω καλύτερα νά έχει καζάνι επάνω.

Αν εσύ βάζεις Αξιός παραγγέλνω αύριο 4,8,16L/h να έχω για φυτά και δέντρα!

Για το καζάνι έχεις κάποιο εμπειρικό τρόπο υπολογισμού του μεγέθους ή ένα 40-50 λίτρων κάνει για όλες τις δουλειές με μικρές διαφορές?

Χρόνια πολλά σε όλους!
Για δώστε τα φώτα σας για ένα καλό μηχανοκίνητο κονταροπρίονο γιατί καλό το Gardena Starcut αλλά δεν φτάνει για όλα, και με το χειροπρίονο στο κοντάρι τα πράγματα δυσκολεύουν από ένα σημέιο και μετά.. Ηλεκτρικά απορρίπτονται.
Είτε βενζίνης, είτε μπαταρίας, αλλά αν είναι μπαταρίας να είναι δοκιμασμένο και δυνατό. Μην κολλάει και κλωτσάει με το παραμικρό, μην πέφτουν οι στροφές μετά από 5' χρήσης και μικρή πτώση τάσης της μπαταρίας.
Χρήση: ετήσιο κλάδεμα καμιά 20αριά δέντρων (6-7 ελιές και τα υπόλοιπα οπωροφόρα).

Budget ας πούμε 250-400 .
καμιά ιδέα μάστορες; μάλλον λόγω ημέρας το ποστ μου πέρασε απαρατήρητο!

Για το καζάνι έχεις κάποιο εμπειρικό τρόπο υπολογισμού του μεγέθους ή ένα 40-50 λίτρων κάνει για όλες τις δουλειές με μικρές διαφορές?

Προτίμησε ένα μέ 40-50 λίτρα όπως σωστά αναφέρεις,καί δέν θά έχεις κανένα πρόβλημα.

Δημήτρη ....κάποιο σχόλιο μου πριν σου "ξέφυγε" .... Μυαλό είναι αυτό ...υπάρχει η δουλειά ...υπάρχουν και τα proxxon....:flipout::flipout:-bye-

Δημήτρη .... οδηγίες μήπως προλάβω και ασχοληθώ λίγο με τα δένδρα φέτος !!!
Για τις πορτοκαλιές -λεμονιές - μανταρινιές μου έχεις δώσει οδηγίες.
Υπάρχουν ακόμα 2 μεγάλες συκιές, 2 ροδιές, 1 αχλαδιά 1 βερικοκιά 2 μεγάλες καρυδιές & 2 ελιές μεγάλες με αμέτρητες δεκαετίες στην πλάτη τους ...έχουν κλαδευτεί κατάλληλα.
Φέτος δεν τους έχω ρίξει κάτι σε όλα ...μπορώ ακόμα να ρίξω θειική αμμωνία ?? Και αν ναι ...σε όλα ??
Και τι είναι σωστό ??? Πρώτα καθαρίζω με την πετονιά τα χόρτα γύρω από τον κορμό μετά ρίχνω λίπασμα ...μετά να ποτίσω για να λιώσει και μετά να φρεζάρω ελαφρώς περιμετρικά

Οι καρυδιές μου άρχισαν να βγάζουν φυλλαράκια. Μου είχες πει για να μην χαλάνε τα καρύδια θέλουν 3 ραντίσματα Ιούνιο-Ιούλιο & Αύγουστο ... σωστά ??
Θα δανειστώ ένα ψεκαστικό απ τον γείτονα για να φτάνει ψηλά ...αλλά τι θα τους ρίξω ??
Και αν κάποια δένδρα από αυτά που σου είπα χρειάζονται προληπτικό ψέκασμα με κάτι.
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. -bye-

Δημήτρη ....κάποιο σχόλιο μου πριν σου "ξέφυγε" .... Μυαλό είναι αυτό ...υπάρχει η δουλειά ...υπάρχουν και τα proxxon....:flipout::flipout:-bye-

Συγγνώμη Νικόλα δέν τό είδα καί καλά έκανες καί μού τό τόνισες σήμερα
Εχω παρατηρήσει ότι όταν διαβάζω μιά σελίδα καί άν κάποια post είναι στό κάτω μέρος πριν αλλάξει η σελίδα,ενώ τά έχω διαβάσει καί δέν υπάρχουν άλλα μηνύματα,καί πάω στήν επόμενη σελίδα,εμφανίζονται μετά στήν προηγούμενη σελίδα στό κάτω μέρος, πού έχω πεί αυτήν τήν σελίδα τήν διάβασα καί πάω παρακάτω,καί έτσι μένουν αδιάβαστα

Τί παίζει τώρα γέρασα καί ξεκούτιανα,καί δέν δίνω τόσο βάση,η κάποιο bug στό τρόπο τών μηνυμάτων ?
Τό έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος συνάδελφος,καί όλο θέλω νά τό αναφέρω αυτό καί όλο το ξεχνάω,αλλα αφορμή δοθείσης από τόν Νικόλα σήμερα τό αναφέρω.

Κλείνω τήν παρένθεση πάω στό θέμα
Σαφώς καί μπορείς νά ρίξεις ακόμα θειική αμμωνία καί μέχρι τέλος Μαίου μπορείς να ρίξεις,αλλά θά συστήσω νά ρίξεις μαζί καί λίγο κομπλεζάλ πού έχει καί ιχνοστοιχεία αυτό μέ τούς μπλέ κόκκους,ναί σέ όλα μπορείς νά ρίξεις.

Πρώτα μέ τό χορτοκοπτικό θά καθαρίσεις όλα τα χόρτα περιμετρικά από τά δέντρα,μετά θά φρεζάρεις νά μαλακώσει τό χώμα νά γίνει αφράτο,θά κάνεις περιμετρικά από τά δέντρα γύρω γύρω αυλάκι γιά να κρατάει νερό,μετά θά ρίξεις τό λιπασμα,καί τέλος θά ποτίσεις να γεμίσει νερό η γούρνα πού θά έχεις φτιάξει περιμετρικά από τά δέντρα,θά τό αφήσεις νά το πιεί τό νερό και μετά ξανά άλλο ένα καλό γέμισμα μέ νερό να λιώσει καλά τό λίπασμα.

Σωστά γιά τό ράντισμα θα ζητήσεις από τόν Γεωπόνο θερινό πολτό καί ένα εντομοκτόνο νά σού δώσει γιά να τά ψεκάσεις.

Επίσης προληπτικά θά ψεκάσεις καί τά υπόλοιπα δέντρα μέ θερινό πολτό - εντομοκτόνο - καί χαλκό γιά τούς μύκητες.

Καλησπέρα σε όλους

έχω ένα δέντρο ‛Βανιλια’ και παρατηρώ ότι τώρα αρχίζει και ρίχνει τον ανθό,
υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω για να το σταματήσω?
να ψεκάσω?

Kαλησπέρα στόν αεροπόρο μας.
Να μήν τό ποτίζεις πολύ αυτήν τήν εποχή πού έχει ανθούς.
Να κάνεις ένα καλό σκάλισμα περιμετρικά,καί να ρίξεις λίπασμα ανθοφορίας πλούσιο σέ κάλλιο,καί επίσης λίπασμα complesal.

Last edited:
Είσαι Πολύτιμος Δημήτριε !!! :worshippy:
Υπάρχει κάποιο ειδικό εντομοκτόνο για τις Καρυδιές ??

Είσαι Πολύτιμος Δημήτριε !!! :worshippy:
Υπάρχει κάποιο ειδικό εντομοκτόνο για τις Καρυδιές ??

Nα σαι καλά Νίκο
Oλοι μας προσφέρουμε ένα λιθαράκι γνώσεων,γιαυτό είναι τά forum.
Οχι δέν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο,προτίμησε νά σού δώσει τό Decis ο γεωπόνος.

Εχει δουλεψει κανεις αυτο τον τυπο θαμνοκοπτικου?
20180205124710_nakayama_pb5300.jpeg

https://www.skroutz.gr/s/13947410/Nakayama-PB5300.html

καλημερα κυριακο!
εχω ενα παλιο mitsubishi και για μενα ειναι οτι καλυτερο!
εχω και δυο με σταθερο κονταρι αλλα δεν τα δουλευω σχεδον καθολου γιατι με ταλαιπωρουν στη μεση.
σε αυτον τον τυπο καθεται το βαρος ομοιομορφα στην πλατη και δεν σε κουραζει.
λογω της ελαστικοτητας της ντιζας μπορεις να δουλευεις σε οποια γωνια θελεις κουνοντας μονο τα χερια.
το μονο αρνητικο που βρισκω εγω ειναι οτι εχει λιγο παραπανω κραδασμο λογω της ντιζας

θοδωρη λογω σπονδυλολισθησης η καταναλωση και για μενα ειναι το τελευταιο
κυριακο λινκ δεν εχω. ασε που ειναι τοσο παλιο που δεν εβρισκα ουτε τεποζιτο που ειχε σπασει
οταν παω χωριο θα στο βγαλω φωτο γιατι δεν εχω σε αυτο το κινητο

θοδωρη λογω σπονδυλολισθησης η καταναλωση και για μενα ειναι το τελευταιο
κυριακο λινκ δεν εχω. ασε που ειναι τοσο παλιο που δεν εβρισκα ουτε τεποζιτο που ειχε σπασει
οταν παω χωριο θα στο βγαλω φωτο γιατι δεν εχω σε αυτο το κινητο

Και δε σου έχει απαγορέψει ο γιατρός να σηκώνεις βάρη και πόσο μάλλον να βάζεις ένα "κομπρεσέρ" δίπλα στη σπονδυλική?
Δώσε 5 ευρώ/ώρα σε ένα εργάτη και πήγαινε δίπλα του να του λές.

Όσο είχα τη μέση ή το γόνατο μου ακόμα και στο στρατό τους έγραφα όλους στα @@ μου.
Πρώτα απο όλα η υγεία.

Και δε σου έχει απαγορέψει ο γιατρός να σηκώνεις βάρη και πόσο μάλλον να βάζεις ένα "κομπρεσέρ" δίπλα στη σπονδυλική?
Δώσε 5 ευρώ/ώρα σε ένα εργάτη και πήγαινε δίπλα του να του λές.

Όσο είχα τη μέση ή το γόνατο μου ακόμα και στο στρατό τους έγραφα όλους στα @@ μου.
Πρώτα απο όλα η υγεία.
και ο γιατρος φωναζει και ο φυσικοθεραπευτης μου επισης
δυστυχως ομως οι δουλειες μου απαιτουν μεγαλη σωματικη καταπονηση και κανω οτι δεν τους ακουω(καποια στιγμη θελω δεν θελω θα τους ακουσω βεβαια)
προσπαθω ομως να μειωσω την κουραση σε πολλους τομεις πχ πριν μερικα χρονια κοβαμε ολα τα χορτα με τα χορτοκοπτικα ενω τωρα εχω το στελεχοκοπτη της arcadiaterra 50-883
για εργατες δεν μας παιρνει για την ωρα για διαφορους λογους

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

αυτο το χορτοκοπτικο πλατης το ζαχαρωνω καιρο τωρα. δυστυχως δεν μου εχει δοθει η ευκαιρια να βρεθει καποιος που να το εχει ωστε να το δοκιμασω :(

Μάστορα,στείλε και κάνα ξυλαράκι προς τα πάνω να δουλέψουν τα proxon... έρχονται και δέντρο-ασθένειες...

Σοβαρά τώρα,μην τα φρεζαρεις βαθιά,κίνδυνος ξεραματος αν λόγω ποτίσματος έχουν επιφανειακές ρίζες...