Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

και ο γιατρος φωναζει και ο φυσικοθεραπευτης μου επισης
δυστυχως ομως οι δουλειες μου απαιτουν μεγαλη σωματικη καταπονηση και κανω οτι δεν τους ακουω(καποια στιγμη θελω δεν θελω θα τους ακουσω βεβαια)
προσπαθω ομως να μειωσω την κουραση σε πολλους τομεις πχ πριν μερικα χρονια κοβαμε ολα τα χορτα με τα χορτοκοπτικα ενω τωρα εχω το στελεχοκοπτη της arcadiaterra 50-883
για εργατες δεν μας παιρνει για την ωρα για διαφορους λογους

Και εγώ έκανα πως δεν άκουγα μέχρι που την πάτησα και κατέληξα με δύο δισκεκτομες.
Φυλάξου.

Μάστορα,στείλε και κάνα ξυλαράκι προς τα πάνω να δουλέψουν τα proxon... έρχονται και δέντρο-ασθένειες...

Σοβαρά τώρα,μην τα φρεζαρεις βαθιά,κίνδυνος ξεραματος αν λόγω ποτίσματος έχουν επιφανειακές ρίζες...

Βαθιά αποκλείεται ... με αυτό που έχει την φρέζα από πίσω τα κάνω το οποίο το ρυθμίζεις ότι βάθος θέλεις ... άσε που γυρνώντας γύρω-γύρω 2-3 φορές έχει φτιάξει και την γούβα ταυτοχρόνως !!!

Ο Μήτσος έχω την εντύπωση ότι είναι περισσότερο του κοντραπλακέ αλλά άμα ξεμπερδέψω θα τεμαχίσω για όλους τους "στεγνούς" παλιά κούτσουρα από την βελανιδιά μου τις ελιές και τα υπόλοιπα δένδρα.
Είναι χρόνια έξω και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι εσωτερικά...θα δούμε.

Διάβασα κάπου μια ιδέα για τα αγριόχορτα και δεν ξέρω αν την έχει δοκιμάσει κανείς.
Η ιδέα είναι ότι ρίχνεις σπόρους από άγριο τριφύλι όπου έχεις αγριόχορτα και τελικά το άγριο τριφύλι καταφέρνει να επιζεί και δεν επιτρέπει στα αγριόχορτα να φυτρώσουν και να μεγαλώσουν. Το άγριο τριφύλι δεν μεγαλώνει σε ύψος πάνω από 20-30 εκατοστά και είναι και πιο εύκολα διαχειρίσιμο αντί να κόβεις συνέχεια 1 και 1μισι μέτρο άγρια χόρτα.
Με τα μάτια μου πραγματικά όσα σημεία έχουν άγριο τριφύλι από φυσικού τους μπαλώματα μπαλώματα σε διάφορα σημεία του χωραφιού είναι πραγματικά πιο διαχειρίσιμα ούτε καν χρειάζονται πέρασμα με το χορτοκοπτικό αφού είναι 20 εκατοστά μόνο.

Το έχει δοκιμάσει κάποιος;

Το άλλο που έχω στα σχέδια είναι οι κότες!!!
Μικρό κοτέτσι είτε με ρόδες για μεγαλύτερη ευκολία είτε απλά με μπετόβεργες και τις μετακινείς μόλις καθαρίσουν μία περιοχή.

Έχω αγριάδα κάτω απο λεμονιές και είτε ψεκάζω και δεν τρώω δε ξέρω για πόσο καιρό είτε με το χέρι που θα χρειαστεί δε ξέρω και εγώ πόσες εργατοώρες είτε κοτούλες :)

Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Έτοιμες και οι πρώτες ντοματιές, αρχές Ιουνίου οι επόμενες να έχουμε Ιούλιο Aύγουστο και Σεπτέμβριο συγκομιδή.
lC8pWvB.jpg

Καλο-φάγωτα :)

Μου φάνηκαν πολύ κοντά οι σειρές αλλά υποθέτω η ποικιλία είναι για κάθετη στήριξη οπότε θα σου μένει χώρος.

Εγώ ποτίζω μέχρι τώρα με σταλακτηφόρο αλλά θα το αλλάξω σε μπεκάκια για καλύτερο έλεγχο και έχω και μικρή παραγωγή.

Για φάρμακα φέτος θα δουλέψω πρώτη φορά μείγμα σκόνης βάκιλο με θειάφι.
Τί χρησιμοποιείς εσύ?

Καλο-φάγωτα :)

Μου φάνηκαν πολύ κοντά οι σειρές αλλά υποθέτω η ποικιλία είναι για κάθετη στήριξη οπότε θα σου μένει χώρος.

Εγώ ποτίζω μέχρι τώρα με σταλακτηφόρο αλλά θα το αλλάξω σε μπεκάκια για καλύτερο έλεγχο και έχω και μικρή παραγωγή.

Για φάρμακα φέτος θα δουλέψω πρώτη φορά μείγμα σκόνης βάκιλο με θειάφι.
Τί χρησιμοποιείς εσύ?

Μηκυτοκτόνο, παλιότερα Ridomil, δεν θυμάμαι το όνομα ότι δίνει ο γεωπόνος. για περονόσπορο. 1 ή 2 φορές στο άνθος και στο δέσιμο.

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας επειδή δεν το κατέχω.. Με ένα θαμνοκοπτικο ή μπορντουψαλιδο ή όπως αλλιώς τα λένε σαν της φώτο παρακάτω θα κάνω δουλειά? Είναι για ένα - δύο συμμαζεματα το χρόνο.. Από ότι είδα στο σκρουτζ μόνο της μπος και μπλακ & ντεκερ βλέπω.Ποιο θα ήταν καλύτερη επιλογή? Δεν χρειάζομαι πολλά πολλά , απλά θα ήθελα να μην χρειάζεται και το εργαλείο πολλά πολλά..

uploadfromtaptalk1524328726901.jpg

Same Sh1t... Different Day

Μια χαρά δουλειά θα κάνεις,αρκεί να το πηγαίνεις στρωτά και να λαδωνεις τις λάμπες πριν και μετά την χρήση.

Τώρα όσο πιο δυνατό τόσο πιο εύκολη η κοπή και περισσότερα τα λεφτά...
Δεν συγκρίνεται όμως με βενζινοκίνητο σε απόδοση,αλλά ειναι κουραστικοτερο λόγω βάρους.

Κάτι που είχα παρατηρήσει σε ηλεκτροκίνητο bosch που πέρασε από τα χέρια μου. Το καλώδιο τροφοδοσίας έχει μήκος σκάρτα 40 εκατοστά. Αυτό σημαίνει ότι για να κάνεις δουλειά από μέτριο ύψος και πάνω θες πάντα μπαλαντέζα, και το σημείο της ένωσης είναι στον αέρα. Μπορεί να έφταιγε η μπαλαντέζα μου, αλλά συχνά-πυκνά είχα αποσυνδέσεις ενώ δούλευα. Δεν ξέρω αν είναι όλα έτσι, αλλά δες *μήπως* υπάρχουν ηλεκτροκίνητα που έχουν πάντως 2-3 μέτρα καλώδιο, ώστε το σημείο που ενώνεις με τη μπαλαντέζα να είναι στο έδαφος και να μην έχεις αυτό το πρόβλημα.

Επίτηδες το καλώδιο του φις είναι πάντα τόσο κοντό, έτσι είναι και στα ηλεκτρικά αλυσοπρίονα για να μη βρίσκεται στο έδαφος με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας λόγω νερών από ποτίσματα βροχή κλπ.

Υπάρχει καμία ιδέα ώστε σε ένα παρτέρι με τριανταφυλλιές (14x0,80) να κάνω κάτι σαν εδαφοκαλυψη ώστε να μην φυτρώνουν ζιζάνια?

Σκέφτηκα να βάλω γεωυφασμα και από πάνω πέτρα,αλλά αφενός δεν ξέρω αν θα αναπνέει το χώμα και αφετέρου θα είναι σαν μνήμα!

Ανάλογα την πυκνότητα των τρανταφυλλιων νομίζω ότι θα δείχνει πολύ ωραία, θα μπορούσες εναλλακτικά να δοκιμάσεις να γεμίσεις τα κενά με φλοιό δέντρων, βεβαια νομίζω ότι κοστίζει αρκετά αυτό το υλικό.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ρίξε πριονίδι, αν έβρισκα πριονίδι σε μεγάλες ποσότητες θα είχα σωθεί, αν έχεις κάποιο γνωστό ξυλουργό να σου δώσει, ή αν κόβεις ξύλα για τζάκι ξυλόσομπα να το μαζεύεις. Ότι καλύτερο.

Ρίξε πριονίδι, αν έβρισκα πριονίδι σε μεγάλες ποσότητες θα είχα σωθεί, αν έχεις κάποιο γνωστό ξυλουργό να σου δώσει, ή αν κόβεις ξύλα για τζάκι ξυλόσομπα να το μαζεύεις. Ότι καλύτερο.
Βασικά μπορώ να βρω όσο θέλω από το εργοστάσιο που δουλεύω,αλλά είναι σχεδόν σαν σκόνη.Νομιζω ότι δεν θα είναι καλή επιλογή λόγω των ανέμων που θα το κάνουν βόλτες στην αυλή.

Ανάλογα την πυκνότητα των τρανταφυλλιων νομίζω ότι θα δείχνει πολύ ωραία, θα μπορούσες εναλλακτικά να δοκιμάσεις να γεμίσεις τα κενά με φλοιό δέντρων, βεβαια νομίζω ότι κοστίζει αρκετά αυτό το υλικό.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Είναι ανά μέτρο δλδ 12 ρίζες σε 14 μέτρα παρτέρι.Μιλας για την πέτρα ε..?