Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Θέλει τη δουλίτσα του αλλά φαίνεται πως είναι ο καλύτερος τρόπος - ευχαριστώ Δημήτρη.

Ευτυχώς έχω την 18v σπαθοσέγα της parkside που 3 χρόνια τώρα εχει κάνει άπειρα κλαδέματα και τα έχει δει όλα χωρίς διαμαρτυρία.
Παρεμπιπτοντως πρόσφατα άνοιξα την μπαταρία της και αντικατέστησα τις 18650 με τις top της panasonic για πολύ μεγάλη διάρκεια. Μετρησα τις παλιές από περιέργεια και μετά από τόσο καιρό και φορτοεκφορτώσεις μετράνε όσο ακριβώς η προδιαγραφή τους, 1500mAh. Προφανώς παραγγέλνονται σε κάποιον απο τους σοβαρούς κατασκευαστές.

Σήμερα είχε κόψιμο χόρτων και καθάρισμα του κήπου. Έγινε δοκιμή και του καινούργιου εργαλείου.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γειά σου Παύλο άρχοντα,σέ "κόλλησε" ο συμπατριώτης σου ο Νεκτάριος μέ τήν πχιότητα. :flipout::grinning-smiley-043
Ωραίο εργαλείο,μόνο λάδια τακτικά έλεγχος καί αλλαγή στήν ώρα τους,καί ένα μπουζί επίσης τά ίδια,καθάρισμα φίλτρου αέρα καί θά τήν ευχαριστηθείς πολλά-πολλά χρόνια,ποιό γρήγορα θά χαλάσει τό σασσί,παρά θά τά παίξει τό μοτέρ άν τό προσέχεις.

Γειά σου Παύλο άρχοντα,σέ "κόλλησε" ο συμπατριώτης σου ο Νεκτάριος μέ τήν πχιότητα. :flipout::grinning-smiley-043
Ωραίο εργαλείο,μόνο λάδια τακτικά έλεγχος καί αλλαγή στήν ώρα τους,καί ένα μπουζί επίσης τά ίδια,καθάρισμα φίλτρου αέρα καί θά τήν ευχαριστηθείς πολλά-πολλά χρόνια,ποιό γρήγορα θά χαλάσει τό σασσί,παρά θά τά παίξει τό μοτέρ άν τό προσέχεις.
Ευχαριστώ Δημήτρη. Και το προηγούμενο που είχα ίδιο κινητήρα φορούσε αλλά παρέδωσε πνεύμα μετά από 15 χρόνια. Η μεσηνεζα όμως δουλεύει ( alexpak) ακόμη.

Καλοριζικο το πορτοκαλι Παυλο! Αλλα και το τρακτερ ωραιο δειχνει!:a0210:

αναμεσα στα φυτα μου βγαινουν καποια χορτα, επειδη βαριεμαι το σκαλισμα, κανα ελαφρυ ζιζανιοκτονο, μικρη συσκευασια υπαρχει για ξηρανση τους?

Ευχαριστώ Δημήτρη. Και το προηγούμενο που είχα ίδιο κινητήρα φορούσε αλλά παρέδωσε πνεύμα μετά από 15 χρόνια. Η μεσηνεζα όμως δουλεύει ( alexpak) ακόμη.

H μεσηνέζα είναι μέ δίχρονο μοτέρ,καί ίσως νά έχεις λιγότερη χρήση ωρών από τήν χλοοκοπτική,καί αφετέρου τήν συντηρούσες σωστά τήν χλοοκοπτική ? εμένα μοτέρ B&S κοντεύει να κλείση 20 χρόνια και έχω αλλάξει 2 σασί,αλλά τά service του στόν σωστό χρόνο τά κάνω μόνος μου όποτε αναγράφει τό manual.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

αναμεσα στα φυτα μου βγαινουν καποια χορτα, επειδη βαριεμαι το σκαλισμα, κανα ελαφρυ ζιζανιοκτονο, μικρη συσκευασια υπαρχει για ξηρανση τους?
Το tsapex.

Αλλαγές λαδιών όποτε θυμόμουν. Τα manual σπάνια τα διαβάζω γιατί βαριέμαι. Βέβαια το δούλευε κι άλλος το μηχάνημα ο οποίος δεν ασχολιόταν ποτέ με σέρβις, μόνο βενζίνη έβαζε. Και η μεσηνεζα έχει λιγότερες ώρες σίγουρα.

H μεσηνέζα είναι μέ δίχρονο μοτέρ,καί ίσως νά έχεις λιγότερη χρήση ωρών από τήν χλοοκοπτική,καί αφετέρου τήν συντηρούσες σωστά τήν χλοοκοπτική ? εμένα μοτέρ B&S κοντεύει να κλείση 20 χρόνια και έχω αλλάξει 2 σασί,αλλά τά service του στόν σωστό χρόνο τά κάνω μόνος μου όποτε αναγράφει τό manual.

Φλογιστρο με μακρύ σωληνα και καμπανα εμπρος και τελος.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Το tsapex.

:beee::silly:

Φλογιστρο με μακρύ σωληνα και καμπανα εμπρος και τελος.

Φλογιστρο το καταλαβα, τη καμπανα οχι...
:operator:

Ευτυχώς έχω την 18v σπαθοσέγα της parkside που 3 χρόνια τώρα εχει κάνει άπειρα κλαδέματα και τα έχει δει όλα χωρίς διαμαρτυρία.
Παρεμπιπτοντως πρόσφατα άνοιξα την μπαταρία της και αντικατέστησα τις 18650 με τις top της panasonic για πολύ μεγάλη διάρκεια. Μετρησα τις παλιές από περιέργεια και μετά από τόσο καιρό και φορτοεκφορτώσεις μετράνε όσο ακριβώς η προδιαγραφή τους, 1500mAh. Προφανώς παραγγέλνονται σε κάποιον απο τους σοβαρούς κατασκευαστές.

Φίλε Αργύρη .... μην τα γράφεις αυτά γιατί ....θα στεναχωρηθούν πολλοί εδώ μέσα :flipout::flipout::flipout:-bye-

Φίλε Αργύρη .... μην τα γράφεις αυτά γιατί ....θα στεναχωρηθούν πολλοί εδώ μέσα :flipout::flipout::flipout:-bye-

Χα χα, ναι έχω δει καποιες επικές συζητήσεις παλιότερα:grinning-smiley-043

Προσωπικά δεν έχω κάποιο θέμα με τις.μάρκες, παίρνω αυτο που θεωρώ καλύτερο value για τη χρήση που θέλω. Ετσι εχω πχ δράπανο Parkside αλλά και ένα Kress. Θαμνοκοπτικο που δεν χρησιμοποιώ πολύ ένα κινεζάκι από το leroy αλλά αλυσσοπρίονο Skill, κοκ.

Για τα περισσότερα parkside, αν και έχει ήδη γραφτεί πολλές φορές, θεωρώ πως είναι γενικά εξαιρετικά value για ερασιτεχνική χρήση, άλλωστε η ευκολία επιστροφής δεν εμποδίζει κάποιον να το επιστρέψει αν διαπιστώσει ότι χρειάζεται κάτι καλύτερο.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλησπέρα στους κηπουρούς - αγρότες του φόρουμ!
Λοιπόν, έφτιαξα ένα αυτόματο πότισμα και έχω αρκετά μέτρα σταλακτηφόρων σωλήνων
Όπως αυτόν:View attachment 152339

Αυτός ανά 30 cm έχει 2 τέτοιες τρύπες αλλά... σε μερικές περιπτώσεις εγώ δεν έχω εκεί κάποιο φυτό.
Πως λοιπόν μπορώ να βουλώσω τις τρύπες ώστε να μην σπαταλάω νερο;
Δοκίμασα με αυτοβουλκανιζόμενη ταινία αλλά θέλει μεγάλη ποσότητα και μετά από λίγο καιρό ξαναχάνει νερό, άσε που είναι και ακριβή!
Τι προτείνετε;

Φιλε μην ασχολεισαι με τους σταλακτηφορους σωληνες, δεν αξιζει τον κοπο, εαν το νερο σου εχει πολλα αλατα μετα απο χρονια δεν θα σταζουν καθολου. Δεν ρυθμιζεις ροη νερου δεν ταπωνονται δεν, δεν, δεν ...
Εαν ειναι να αγορασεις συνδεσμους και κοψε - ραψε τη σωληνα, συμφερει περισσοτερο (και καλυτερη δουλεια θα κανεις) να αγορασεις απλη σωληνα και να βαλεις μπεκ ΑΚ σε οποιο σημειο θελεις.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Φιλε μην ασχολεισαι με τους σταλακτηφορους σωληνες, δεν αξιζει τον κοπο, εαν το νερο σου εχει πολλα αλατα μετα απο χρονια δεν θα σταζουν καθολου. Δεν ρυθμιζεις ροη νερου δεν ταπωνονται δεν, δεν, δεν ...
Εαν ειναι να αγορασεις συνδεσμους και κοψε - ραψε τη σωληνα, συμφερει περισσοτερο (και καλυτερη δουλεια θα κανεις) να αγορασεις απλη σωληνα και να βαλεις μπεκ ΑΚ σε οποιο σημειο θελεις.

Δέν είναι τόσο τραγικά τά πράγματα όπως τά λές,άν ήταν έτσι δέν θά αγόραζε σταλακτηφόρο σωλήνα κανείς,καί θά τόν είχαν καταργήση.
Αν έχει συστάδα φυτών-δέντρων 100-200-300 μέτρα άντε σκύβε κάθε 30 cm,τρύπα μέ τήν σγρόμπια,βάζε μπέκ καί τανάπαλην.
Σέ κανονικές συνθήκες νερού καί πίεσης δέν έχει κανένα πρόβλημα ο σταλακτηφόρος σωλήνας,εξάλλου υπάρχουν διάφοροι σταλακτηφόροι σωλήνες μέ διαφορετικές παροχές λιγότερα-περισσότερα λίτρα ανά ώρα,καί ανά πόσα cm θά βγάζει έξοδο μπέκ,καθώς καί αυτορυθμιζόμενοι.
Μόνο σέ ακραίες περιπτώσεις μέ υπερβάλλων άλατα στό νερό καί μέ χαμηλές πιέσεις υπάρχει πρόβλημα,όπως καί στά περισσότερα μπέκ.

Να πώ και εγώ τη γνώμη μου :)

Όποιος έχει μικρό μποστάνι μπορεί να προτιμήσει τυφλό σωλήνα + μπεκ.
Λιγότερα νερά και έλεγχο. Όπου χάσεις φυτό το κλείνεις αν δε βάλεις νέο κλπ κλπ.

Σε κρεμμύδια προφανώς βάζεις σταλακτηφόρο για ευνόητους λόγους.

Στα πολλά μέτρα οι περισσότεροι βαριούνται και βάζουν μπεκ ψεκασμού και μετά ψεκάζουν με φάρμακα για μύκητες.
Εκεί ο σταλακτηφόρος είναι καλύτερη επιλογή.
Όπου βουλώσει τον τινάζεις και ανοίγεις το τέρμα του να βγούν τα άλατα.

Επειδή έχω μικρό μποστάνι αλλάζω απο φέτος σε τυφλό + μπεκ και ανάλογα βάζω και σταλακτηφόρο.

Το τριημερακι βρεθηκα για δουλεια στην Σαντορινη σε ενα πλοιο μας αλλα δεν εχασα την ευκαιρία να μαζεψω ενα προιον για το οποιο φημιζεται το νησι μαζι με το κρασί τα τοματακια και την φαβα.
Καπαρη!!!
20180528_210616.jpg

Άψογος! Το ίδιο κάνω κι εγώ κάθε χρόνο και φτιάχνω βραζάκια κάπαρη που τα χαρίζω σε όλους τους συγγενείς.
Το DIY ισχύει παντού (όχι μόνο στις κατασκευές), δεν είναι τίποτα δύσκολο, μεράκι και όρεξη θέλει και όλα γίνονται. Άσε που το hade made σου δίνει χαρά και ποιότητα.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Άψογος! Το ίδιο κάνω κι εγώ κάθε χρόνο και φτιάχνω βραζάκια κάπαρη που τα χαρίζω σε όλους τους συγγενείς.
Το DIY ισχύει παντού (όχι μόνο στις κατασκευές), δεν είναι τίποτα δύσκολο, μεράκι και όρεξη θέλει και όλα γίνονται. Άσε που το hade made σου δίνει χαρά και ποιότητα.

Ετσι ακριβως συντεκνε.
Μερακι θελει παντου!
Γεμισα 2 βαζακια να γεμιζουν γευση οι σαλατες μας!
Ευελπιστω να μαζεψω και αλλες στην Χιο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

πριν πολλα χρονια ξηλωσα μερικα χλμ σταλακτηφορου σωληνα γιατι δεν αντεχα αλλο

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Χμ... προφανώς αν είσαι κάπου με σκληρότητα νερού full θα υπάρχει πρόβλημα.
Στην Αττική που είμαι... δεν είναι πρόβλημα.
Ίσα ίσα για να ποτίζω μπορντούρες - θάμνους περίφραξης είναι πάρα πολύ βολική. Το μόνο μείον που έχω μέχρι στιγμής είναι αυτό, το πως την ταπώνεις, αλλά θα βρω λύση :)