Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μια χαρα εγινε...!!!
Νεκτάριε όταν ένα εργαλείο κάνει την δουλειά σου σωστά και ένταξη ανεξάρτητου τιμής τότε δεν μιλαμε για ξεπεσμο αλλα για vfm...!!!

Μια χαρα εγινε...!!!
Νεκτάριε όταν ένα εργαλείο κάνει την δουλειά σου σωστά και ένταξη ανεξάρτητου τιμής τότε δεν μιλαμε για ξεπεσμο αλλα για vfm...!!!
Ειχε μια δοση χιουμορ και αυτοσαρκασμου η εκφραση μου. Επειδη φτηνο-αρικο εργαλειο το αποφευγω σαν τη γατα με το νερο. Απλα εδω εχω ενα μηχανημα που το δουλεψα μιση ωρα στο χαλαρο σημερα και η επομενη χρηση του θα ειναι του χρονου.

Απλα εδω εχω ενα μηχανημα που το δουλεψα μιση ωρα στο χαλαρο σημερα και η επομενη χρηση του θα ειναι του χρονου.
Άρα σωστή η επιλογή σου....Γιατί να σκάσεις χρήμα για κάτι που θα χρησιμοποιήσεις μια στο τόσο....

Για πειτε συναδελφοι, πως ειναι καλυτερα να χρησιμοποιηθει αυτο το σπρευ για καθαρισμο αλυσιδας αλυσοπριονου. https://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL...ιστικό-και-λιπαντικό-(διαλυτικό-ρητίνης).aspx
Οι οδηγιες δεν γραφουν ποση ωρα αφηνεις το υγρο πανω στην αλυσιδα, ουτε καποια βασικα πραγματα.

Eπειδη το αναφερει και ως λιπαντικο, μετα το καθαρισμα της αλυσιδας μπορεις να το ξαναψεκασεις για την αποθηκευση και μεχρι την επομενη χρηση?

Για πειτε συναδελφοι, πως ειναι καλυτερα να χρησιμοποιηθει αυτο το σπρευ για καθαρισμο αλυσιδας αλυσοπριονου. https://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL...ιστικό-και-λιπαντικό-(διαλυτικό-ρητίνης).aspx
Οι οδηγιες δεν γραφουν ποση ωρα αφηνεις το υγρο πανω στην αλυσιδα, ουτε καποια βασικα πραγματα.

Eπειδη το αναφερει και ως λιπαντικο, μετα το καθαρισμα της αλυσιδας μπορεις να το ξαναψεκασεις για την αποθηκευση και μεχρι την επομενη χρηση?

Καλημέρα
Μιχάλη τίποτα δέν κάνεις,απλά ψεκάζεις τήν αλυσίδα καί τήν αφήνεις έτσι,όταν θά πάς να κόψεις,τότε μέ τήν τριβή στό ξύλο,θά δείς ότι θά αυτοκαθαριστεί.Οταν τελειώσεις τήν δουλειά σου μέ τό αλυσοπρίονο,μπουρντουροψάλιδο κ.τ.λ,θά ρίχνεις spray γιά νά είναι σέ λιπανση,επειδή είναι καί λιπαντικό.
Στα πλαστικά θά ρίξεις spray θά αφήσεις νά περάσουν 5 λεπτά,καί μετά θά τρίψεις μέ ένα πανί τά ρετσίνια,λάδια κ.τ.λ,άν καί γιά τά πλαστικά είναι λίγο καλύτερο τό Stihl varioclean

Μιά συνηθισμένη μέρα μέ τά νέα μου "παιχνίδια"
Ευτυχώς πού λείπει ο Ζινεντίν εκτός Αθηνών,θά τό έχει ρίξει στά ούζα,καί στούς μεζέδες :flipout:,γιαυτό ανέβασα τήν συγκομιδή τών λεμονιών,(μέ τό κοντάρι καί τόν φρουτοσυλλέκτη Gardena).

b10.jpg

er110.jpg

er210.jpg

er310.jpg

Τρομερό δέντρο η λεμονιά αλλά δυστυχώς στην περιοχή μου δεν πιάνει.

Έχει ένας φίλος μου λεμονιά στην αυλή του σπιτιού του στην Χαλκιδική και ήταν τρομερή απόλαυση να κόβεις το λεμόνι από το δέντρο και να το ρίχνεις στο ψαράκι που μόλις βγήκε από την ψησταριά.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Eτσι ακριβώς φίλε μου,ειδικά τώρα τό Πάσχα τά έβγαλα τά φρεσκότατα λεμονάκια γιά τό αρνάκι,καί τί λεμόνια σάν κυδώνια σέ μέγεθος,πού δέν φαίνονται καλά στήν φωτογραφία.

Γιά προσπάθησε νά φυτέψεις μιά λεμονιά σέ νότιο σημείο πίσω από μάντρα-σπίτι-αποθήκη,ούτως ώστε νά μήν τήν πιάνει ο βοριάς,καί τό χειμώνα νά τήν σκεπάζεις μέ νάυλον,"μανίκι" βέβαια τό νάυλον βγάλε-βάλε,αλλά ίσως πιάσει καί δέν ξεραθεί μέ τίς παγωνιές,καί έχεις τά λεμόνια σου.

Ο Νότιας δεν την επηρεάζει?Γτ όπως είναι το σπίτι από τον Βοριά μπορώ να την προστατεύσω,αλλά από τον Νοτιά αδύνατον.

Που πηγε ο Μπαμπης παλι ρε Δημήτρη???

Το καλυτερο φρουτο ειναι το λεμονι!!!
Ελπιζω να μην την χημιξες και πεσαν κατω καθως σπανε ανοιγουν Δημητρη.

Ενας είναι ο Zινεντίν ο original (θέλω καί εγώ,θέλω καί εγώ,κράτησε μου μερικά),οι άλλοι είναι ιμιτασιόν :flipout:

Ελα παππού νά σου μάθω τά αμπελοχώραφα σου χάχάχά,μέ τόν φρουτοσυλλέκτη τα κατέβαζα σίγα-σιγά,τά έβγαζα από τόν φρουτοσυλλέκτη καί τά άφηνα κάτω όλα γιά να κάνω γρήγορα,καί στό τέλος τά έβαζα σέ σακκούλες.

Ο Νότιας δεν την επηρεάζει?Γτ όπως είναι το σπίτι από τον Βοριά μπορώ να την προστατεύσω,αλλά από τον Νοτιά αδύνατον.

Ο Νοτιάς όχι δέν τήν επηρεάζει γιατί είναι ζεστός καί υγρός άνεμος το επιπλείστον,στό βόρειο ημισφαίριο πού είμαστε εμείς.
Απλά σκέπασμα μέ νάυλον γιά νά τήν βγάλει καθαρή μέ τίς παγωνιές καί τό χιόνι.

Μια που πιάσαμε τις λεμονιές...
Ξέρει κανείς πότε είναι η εποχή για εναέρια καταβολαδα;
Τέσσερις φορές έχω κάνει αλλά τώρα δεν μου έρχεται καθόλου

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μια που πιάσαμε τις λεμονιές...
Ξέρει κανείς πότε είναι η εποχή για εναέρια καταβολαδα;
Τέσσερις φορές έχω κάνει αλλά τώρα δεν μου έρχεται καθόλου

Tώρα Παναγιώτη είναι η καλύτερη εποχή γιά εναέριες καταβολάδες στά ξυνά,Απρίλιο καί Μάιο,καί τόν Μάρτη μετά τίς 15 άν είσαι σέ νότια Ελλάδα.

Ευχαριστώ.
Στερεά είμαι. Όποτε την κάνω κι ότι βγει.
Πρέπει να κρατήσω φυτό από την λεμόνια οπωσδήποτε :)
Τα άλλα τα ρήμαξε η παγωνιά προπερσι αλλά αντέχουν ακόμα

Η λεμονιά δεν φτιάχνεται με μπόλιασμα;

Ωραίες δουλειές Δημήτρη!

Να σαι καλά Πάνο,όντως ωραίες μέσα στήν φύση,καί γυμναστική.

Καί μέ μπόλιασμα πάνω σέ Νερατζιά,αλλά καί μέ εναέρια καταβολάδα,αλλά αυτό πού εφαρμόζεται περισσότερο είναι τό μπόλιασμα.