Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εννοώ Γιά Τά Πανηγύρια μήν πάει τό μυαλό σου αλλού έκ τού πονηρού :flipout:

Να σαι καλά Κωστή
Ο κατασκευαστής δίνει 42 λεπτά μέ αυτήν τήν χωρητικότητα μπαταρίας,η κοπή στά 18 cm διαμέτρου έκανε 14 second αρα καπου 170 τεμάχια max,στήν πράξη νομίζω ότι 140-150 τέτοια τεμάχια θά κόβει.

Δεν ξερω και δεν γνωριζω πολλα περι αλυσοπριονων μπαταριας αλλα βαση γενικοτερης εμπειριας θεωρω πολυ μεγαλο το νουμερο...με 2 μπαταριες ενδεχομενος να εισαι καλυμμενος για μια τετοια γεματη μερα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εννοώ Γιά Τά Πανηγύρια μήν πάει τό μυαλό σου αλλού έκ τού πονηρού :flipout:

εμένα ; αποκλείεται. αλλουνού πήγε, αλλά το έγραψε τόσο προσεχτικά στην Αγγλιστή που δεν σηκώνει σχόλια.

Πάντως το νούμερο που λέει ότι μπορεί να κόψει είναι πολύ αισιόδοξο. μακάρι..

Δεν ξερω και δεν γνωριζω πολλα περι αλυσοπριονων μπαταριας αλλα βαση γενικοτερης εμεπειριας θεωρω πολυ μεγαλο το νουμερο...με 2 μπαταριες ενδεχομενος να εισαι καλυμμενος για μια τετοια γεματη μερα...

Σίγουρα χρειάζεται καί δέυτερη μπαταρία,ειδικά γιά συνεχή χρήση.
Κωστή ο ταχυφορτιστής τήν φορτίζει αυτήν τήν μπαταρία σέ 40 λεπτά,δουλεύοντας τήν δεύτερη μπαταρία φορτίζει η πρώτη,άν καί έχω καί τίς μεγαλύτερες μπαταρίες AP 300 S αλλά είναι γιά τό έδαφος γιατί επάνω στό δέντρο καί τα 100-200 gr παίζουν διαφορά πόσο δέ μάλλον τά 500 gr πού είναι παραπάνω η AP 300 S

εμένα ; αποκλείεται. αλλουνού πήγε, αλλά το έγραψε τόσο προσεχτικά στην Αγγλιστή που δεν σηκώνει σχόλια.

Πάντως το νούμερο που λέει ότι μπορεί να κόψει είναι πολύ αισιόδοξο. μακάρι..

Θά δούμε Γιώργο,πάντος η Stihl δέν έχει μεγάλες αποκλίσεις στούς χρόνους πού δίνει.

Ετσι παντα Δημητρη ευχομαι, ανεβασμενος γαντζωμενος και ασφαλης πανω στα δεντρα σαν Αυστραλιανο κοάλα.

Το βιντεακι εκτος απο ενημερωτικο, ειναι και λιαν διασκεδαστικο με το ξενογλωσσο σπικαρισμα! Στο τελος που δεν εβρισκες τη λεξη, επρεπε να πεις την λαμα...lam, δεν θα ετρεχε και τιποτα, θα το καταλαβαινανε ολοι:))

Χά χά χά πού τά βρίσκεις αυτά τα ωραία !!
Θα λένε κανα βλαχαδερό είναι αυτό από τήν Ελλάδα.:flipout:

Αυτο που θα σχολιαζουν ειναι εαν το βιντεο ειναι χρησιμο.
Η προφορα σε πληροφορω οτι βοηθαει γιατι ακουγεται παραξενα ενδιαφερουσα στους αγγλοφωνους. Περαν του γεγονοτος οτι οι περισσοτεροι εκτιμουν την προσπαθεια της ομιλιας σε μια ξενη για σενα γλωσσα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημητρη με τον Αννικα εχετε συγγένεια???
Χαχαχαχα!!!

Ρε κουζουλε μιλα ελληνικα και βαλε υποτιτλους καλυτερα!!!

Έμ ές έι ουάν σίξ ουάν ταύ... Θεός!!! :grinning-smiley-043:flipout::flipout:

Φαρσί τά Εγγλέζικα !! :flipout:

Δεν ξερω και δεν γνωριζω πολλα περι αλυσοπριονων μπαταριας αλλα βαση γενικοτερης εμπειριας θεωρω πολυ μεγαλο το νουμερο...με 2 μπαταριες ενδεχομενος να εισαι καλυμμενος για μια τετοια γεματη μερα...

Μπορεί καί να ισχύει,καμμιά 20 αριά τέτοιες κοπές πού έκανα η μπαταρία δέν κατάλαβε σχεδόν τίποτα,ανάβουν καί τά 4 led.
Θά δείξει .....

ερωτηση..πως ειναι απο θεμα ζυγισμτος? με ολη αυτη την μπαταρια πισω?

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μη τους ακούς Δημήτρη, ζηλεύουν...Εγώ γράφτηκα πάντως,για τα επόμενα...

Νά σαι καλά Πάνο,πλακίτσα κάνουμε να ξεχαστούμε καί λίγο από τήν μαυρίλα τών ημερών. -bye-

ερωτηση..πως ειναι απο θεμα ζυγισμτος? με ολη αυτη την μπαταρια πισω?

Κώστα από ζύγισμα είναι πολύ καλό η χειρολαβή είναι στό κέντρο βάρους,συνολικό βάρος με λάμα-αλυσίδα-λάδι-μπαταρία είναι στά 3,9 κιλά

δηλ. τι να τον πλερώσουμε κιόλας ; :flipout:

απ το πολύ γέλιο δεν το είχα δει. πάω να κάνω κι εγώ..

Καί βέβαια θά μέ πληρώσεις βρέ τσιφούτη :flipout: τό γέλιο τήν σήμερον είναι πηγή ζωής. :ernaehrung004:

Ωραία λοιπόν. αφού σίγουρα θα κέρδισα ένα μήνα ζωής απ το πολύ γέλιο, πάρε ένα like κι ένα σχόλιο.
όχι για να δεις τι γείτονα έχεις, που έχεις και παράπονο !!:smash:

Σήμερα κλάδεψα τά λαίμαργα μιάς Αχλαδιάς στό παρά ένα χρονικά,μέ τό μικρό αλυσοπριονάκι Stihl GTA 26.
Το πάχος κοπής στά 3-6 cm,"ιεροσυλία" καί τσάμπα βάρος για κλαδευτικό,ψιλοπαίδεμα μέ χοιροπρίονο έστω καί Samurai,καί μεγάλη ευκολία μέ τό GTA 26,πού γιά κάποιες εργασίες κοπής είναι ότι πρέπει.

l110.jpg

l210.jpg

Δημητρη ολα καλα και ωραια αλλα αυτη η σπαστη σκαλα σε τοσο ορθια σταση δεν μου αρεσει...ξερω οτι μπορει να μην βολευε αλλου το πατημα αλλα πρωτα απο ολα η ασφαλεια...οι σκαλες τετοιου τυπου για να ειναι σταθερες πρεπει να μπαινουν με κλιση απο 20 ως 35 μοιρες ουτε παραπανω ουτε παρακατω...

Κώστα ξεγελάει η λήψη τής φωτογραφίας καί φαίνεται σχεδόν κάθετη στήν πρώτη φωτό,στήν δεύτερη φωτό πού είναι από λίγο διαφορετική γωνία φαίνεται κανονικά η κλίση.
Πάντα δένεται η σκάλα στό πάνω μέρος μέ τό δέντρο.Καί φυσικά είμαι δεμένος μέ ειδική ζώνη εργασίας γιά ύψος.

Σήμερα κλάδεψα τά λαίμαργα μιάς Αχλαδιάς στό παρά ένα χρονικά,μέ τό μικρό αλυσοπριονάκι Stihl GTA 26.
Το πάχος κοπής στά 3-6 cm,"ιεροσυλία" καί τσάμπα βάρος για κλαδευτικό,ψιλοπαίδεμα μέ χοιροπρίονο έστω καί Samurai,καί μεγάλη ευκολία μέ τό GTA 26,πού γιά κάποιες εργασίες κοπής είναι ότι πρέπει.

Για λεγε ευλογημενε και ευλυγιστε αιλουρα των δενδρων, ποια ειναι τα 'λαιμαργα' της αχλαδιας και τι εστι 'χοιροπριονο'?

Λαίμαργα είναι τα βλαστάρια που αναπτύσονται υπερβολικά...
Χοιροπρίονο είναι το γνωστό γουρουνοπρίονο. -bye-