Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλημερα σε ολους.
Υγεια.
Χρειαζομαι τις γνωμες σας παρακαλω.
Εχω ενα προβλημα με μια ελια που μου επιασε τερμιτες σε ενα της κλαδι.
Την ειχαμε παρατημενη εως φετος που αρχισα να ξαναπιανω τα περιξ του κηπου εφοσον αλλαξαν γνωμη οι συγγενεις.
Εκοψα αρκετο πεθαμενο ξυλο που ειναι ξερο και ελαφρυ γιοματο με τριμμα ξυλου. και εχει ακομη συνεχεια. Τωρα ποσο να κοψω; να συνεχισω οσο παει (απο τα τρια μπρατσα που ανεβαινουν απο τον κορμο φοβουμαι θα μεινουν δυο) εως εξαλειψεως τερμιτη;
Τρωει την καρδια και προχωρα ευθεια προς τον κεντρικο κορμο. πανω απο το αρρωστο τμημα του κορμου υπαρχει υγιες κλαδι.
Υπαρχει φαρμακο;
Εχω εδω ασβεστη, οικοδομικα υλικα, νεφτι, βενζινη, ποντικοφαρμακο, διαλυτικο χρωματος, ασετον,και δηλητηριο για τερμιτες (επιπλων).
Κανει κατι απο αυτα;
Παραθετω φωτο.

https://imgur.com/gallery/Pc23DDy

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημήτρη αρκετα δυνατός και ελαφρύς ο συγκεκριμένος φυσητηρας βλέποντας το βίντεο...φτάνει τους μικρούς ρεύματος...
Πολύ μεγάλη ευκολία σε αυτήν περίπτωση το εργαλείο μπαταρίας...
Βέβαια το συγκεκριμένο θα έχει ένα καλό κοστολογιο...που δύσκολα πλησιάζεις..

Ο φυσητηρας του λιντλ στο 50αρι παντος εμενα με καλυψε αλλα εχω αποδεχθει να εργαζομαι με τη μπαλαντεζα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ο φυσητηρας του λιντλ στο 50αρι παντος εμενα με καλυψε αλλα εχω αποδεχθει να εργαζομαι με τη μπαλαντεζα....

Αυτον λες.....;https://www.supereverything.gr/wp-content/uploads/2017/10/fisitiraw_11.jpg
Τον ειχα δει προ μηνων και μετανιωσα που δεν τον πηρα....

...και εγω με μπαλαντεζα εργαζομαι αλλα μιλαω για φυσητηρα απλους μικρους....https://www.skroutz.gr/s/12777404/Bulle-63486.html...με δηλ με τετοιο εκανα εγω προσωπικα την συγκριση...

..που ισως να μην εχουν καμια σχεση σε δυναμη με αυτους του κηπου....

Απλως επειδη καθαριζω πολλες φορες ταρατσες και το ρευμα δεν βοηθαει παντα...ενας σαν αυτον του Δημητρη ενδεχομενος,μην πω συγουρα, θα βοηθουσε....

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλημερα σε ολους.
Υγεια.
Χρειαζομαι τις γνωμες σας παρακαλω.
Εχω ενα προβλημα με μια ελια που μου επιασε τερμιτες σε ενα της κλαδι.
Την ειχαμε παρατημενη εως φετος που αρχισα να ξαναπιανω τα περιξ του κηπου εφοσον αλλαξαν γνωμη οι συγγενεις.
Εκοψα αρκετο πεθαμενο ξυλο που ειναι ξερο και ελαφρυ γιοματο με τριμμα ξυλου. και εχει ακομη συνεχεια. Τωρα ποσο να κοψω; να συνεχισω οσο παει (απο τα τρια μπρατσα που ανεβαινουν απο τον κορμο φοβουμαι θα μεινουν δυο) εως εξαλειψεως τερμιτη;
Τρωει την καρδια και προχωρα ευθεια προς τον κεντρικο κορμο. πανω απο το αρρωστο τμημα του κορμου υπαρχει υγιες κλαδι.
Υπαρχει φαρμακο;
Εχω εδω ασβεστη, οικοδομικα υλικα, νεφτι, βενζινη, ποντικοφαρμακο, διαλυτικο χρωματος, ασετον,και δηλητηριο για τερμιτες (επιπλων).
Κανει κατι απο αυτα;
Παραθετω φωτο.

https://imgur.com/gallery/Pc23DDy

με την ελια ειναι δυσκολα τα πραγματα (αν και δεν μπορω να καταλαβω απο τις φωτο, ακριβως το μεγεθος της ζημιας)

ποτε την κλαδεψες? ακολουθησε βροχη?

θα καθαρισεις καθε σαθρο τμημα και στις τομες που εκανες, να βαλεις βορδιγαλειο πολτο σε μορφη παστας αλλά και να ψεκασεις ολο το δεντρο (εκτος εδαφους) με την υγρη του μορφη
θα πρεπει να σκουπισεις (και οχι να φυσιξεις) οτι πριονιδι εκανες και να το καψεις αμεσως. Τα κουτσουρα που πηρες να τα απομονωσεις
να ασπρισεις τον κορμο μεχρι το ενα μετρο απο την ριζα

@xelonakias
Δημήτρη εκτός από τά σωστά πού αναφέρει ο Σώφρον καθάρισμα,σκούπισμα,άσπρισμα κορμού,βορδιγάλειο πολτό πάστα καί ψέκασμα πού είναι γιά τούς μύκητες,θά πρέπει να ψεκαστεί καί μέ εντομοκτόνο όλη η ελιά,καί μετά από 20 μέρες νά γίνει μιά επανάληψη γιά να εξολοθρευτεί καί το σαράκι.

++++

Σήμερα έκοψα μιά Ακακία (Acacia greggii έχει πολύ σκληρό ξύλο) καί ανέβασα ένα βίντεο από τό Husqvarna 450

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

gh110.jpg

gh210.jpg

gh310.jpg

Άλλο ένα θηρίο...!!!
Γρήγορο το κόψιμο και εδώ και δύναμη...το δεύτερο κομμάτι το πήρε και το σήκωσε...!!!

Ωραιο το εσωτερικο της ακακιας....στο κεντρο που κανει αυτο νωπο/βρεγμένο τι είναι.. ;

Άλλο ένα θηρίο...!!!
Γρήγορο το κόψιμο και εδώ και δύναμη...το δεύτερο κομμάτι το πήρε και το σήκωσε...!!!

Ωραιο το εσωτερικο της ακακιας....στο κεντρο που κανει αυτο νωπο/βρεγμένο τι είναι.. ;

Η ακακία όταν τήν κόβεις Κωστή βγάζει αρκετό χυμό από τό κέντρο της,όταν τήν έκοψα στήν μέση στά 4 μέτρα,μήν σου πω ότι σχεδόν ανάβλυζε χυμό. !!

Καλά ρε Μήτσο, ένα κουτσουράκι απ´ αυτά δεν μπορείς να πάρεις; Όλα για καυσόξυλα;
Τέλειωσε ο Χειμώνας.

Καλά ρε Μήτσο, ένα κουτσουράκι απ´ αυτά δεν μπορείς να πάρεις; Όλα για καυσόξυλα;
Τέλειωσε ο Χειμώνας.

Εννοια σου καί σέ έχω έτοιμο !! -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εννοια σου καί σέ έχω έτοιμο !! -bye-

Θα σαλτάρουν στον Καυκά... Δεν μπορούν να καταλάβουν τι εμπορευόμαστε... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Θα σαλτάρουν στον Καυκά... Δεν μπορούν να καταλάβουν τι εμπορευόμαστε... :flipout:

:flipout::flipout:
Θά πάει σούζα τό βεσπάκι λέμε !!

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Το σύμπτωμα στην ελιά που αναφέρει ο φίλος και εσείς με την σειρά σας σωστά λέτε βορδιγαλειο, για την ιστορία να πούμε ότι λέγετε Ευτιπιωση. Μαζί με την Ισκα είναι ασθένειες που δεν έχουν γιατρειά. Πολύ καλό καθάρισμα μόνο και βορδιγαλειο.
Προσέχετε τα εργαλεία. Στο πρόγραμμα συντήρησης που έχετε να βάλετε και το υπερμαγκανικο. Είναι πρώτης τάξης απολυμαντικό. Τόσο για τις τομές αραιωμένο όσο και για απολύμανση εργαλείων ανά τακτά διαστήματα. Και μεταξύ δέντρων αν γίνετε.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τέλειωσε ο Χειμώνας.

Μα ρε Δημητρη ιεροσυλια ρε φιλε.
Χαρτοπολεμο την εκανες την ακακιαααααααα καλα σου λεει ο Μπαμπης.

Μα ρε Δημητρη ιεροσυλια ρε φιλε.
Χαρτοπολεμο την εκανες την ακακιαααααααα καλα σου λεει ο Μπαμπης.

Ηθελα να ακούσω αυτό τό κροτάλισμα τού μοτέρ,πού μού έχει λείψει από τα εργαλεία μπαταρίας Κυριάκο. :violent-smiley-030:

Νομίζω ότι βορδιγαλειος ψεκαστος τέτοια εποχή δεν κάνει.

Γιά τήν Ελιά κάνει Ανοιξη καί φθινόπωρο

Mπραβο Δημητρη και εγω το κροταλισμα και τους βρυχηθμους του θηριου θα προτιμουσα να ακουσω :)))

Προτεινω στα υπεροχα βιντεακια σου να ομιλεις Ελληνικα και να βαζεις υποτιτλους στα Αγγλικα, οποτε με ενα σμπαρο δυο μπεκατσες.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

με την ελια ειναι δυσκολα τα πραγματα (αν και δεν μπορω να καταλαβω απο τις φωτο, ακριβως το μεγεθος της ζημιας)

ποτε την κλαδεψες? ακολουθησε βροχη?

θα καθαρισεις καθε σαθρο τμημα και στις τομες που εκανες, να βαλεις βορδιγαλειο πολτο σε μορφη παστας αλλά και να ψεκασεις ολο το δεντρο (εκτος εδαφους) με την υγρη του μορφη
θα πρεπει να σκουπισεις (και οχι να φυσιξεις) οτι πριονιδι εκανες και να το καψεις αμεσως. Τα κουτσουρα που πηρες να τα απομονωσεις
να ασπρισεις τον κορμο μεχρι το ενα μετρο απο την ριζα

Καλημερα

Ευχαριστω
Κλαδεψα εχθες.
Δεν εχει βρεξει.
Αυριο θα ψαξω να βρω θειικό χαλκό για να φτιαξω [FONT=DDG_ProximaNova] [/FONT][FONT=DDG_ProximaNova]βορδιγάλειο[/FONT][FONT=DDG_ProximaNova] [/FONT][FONT=DDG_ProximaNova]πολτό[/FONT][FONT=DDG_ProximaNova] μιας και εχω ασβεστη αλλα ελλειψη χαλκου.
[/FONT]
Εχω μαζεψει και καψει τα πριονιδια. και κατοπιν εριξα νερο και καθαρισα τα πεζοδρομια και τον δρομο. (Η ελια ειναι στον δρομο)

Θα σας ενημερωσω οτι προκυψει.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Νομίζω ότι βορδιγαλειος ψεκαστος τέτοια εποχή δεν κάνει.

κανει δεν κανει, στην κατασταση που ειναι η ελια θα πρεπει να εφαρμοσει οτι γραψαμε αμεσα

Για Φθινοπωρο δεν θα το συνιστουσα γιατι απο τελη Οκτωβρη ξεκιναει η συγκομιδη, αν και ο βορδιγαλειος ειναι βιολογικο σκευασμα θελει πολυ καλο πλυσιμο ο καρπος, κατι που δεν ειναι ευκολο να γινει!

Ο Βορδιγάλειος πολτός εφαρμόζεται στίς ελιές στό τέλος τού χειμώνα μέ αρχές τής Ανοιξης.
Καί μιά δεύτερη εποχή πού εφαρμόζουμε βορδιγάλειο πολτό είναι τό φθινόπωρο στίς ελιές τόν μήνα Σεπτέμβριο πρίν τήν έναρξη τών βροχών,τήν χρονιά πού δέν υπάρχει συγκομιδή όμως.

Ο Βορδιγάλειος πολτός εφαρμόζεται στίς ελιές στό τέλος τού χειμώνα μέ αρχές τής Ανοιξης.
Καί μιά δεύτερη εποχή πού εφαρμόζουμε βορδιγάλειο πολτό είναι τό φθινόπωρο στίς ελιές τόν μήνα Σεπτέμβριο πρίν τήν έναρξη τών βροχών,τήν χρονιά πού δέν υπάρχει συγκομιδή όμως.

Εννοειται οτι δεν στοχευειται συγκομιδη για καπου 2 ετη.