Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

θέλει όλο το κύκλωμα βενζίνης αλλαγή....

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

θέλει και λίγο περισσότερο "αγάπη" μήν πάει όλο για πέταμα
με ένα πινέλο και μία παλιά μπλούζα καθάριζε το μετά απο κάθε χρήση
2' είναι
και άδειαζε τη βενζίνη
 
Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

καλημερα

τωρα με την καραντινα
εμεις οι ερασιτεχνες αγροτες
για τις εργασιες στο κτημα πως παμε γαι να ειμαστε νομιμοι ???
γνωριζει καποιος ??
 
Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

καλημερα

τωρα με την καραντινα
εμεις οι ερασιτεχνες αγροτες
για τις εργασιες στο κτημα πως παμε γαι να ειμαστε νομιμοι ???
γνωριζει καποιος ??
https://www.ypaithros.gr/pos-tha-metakinountai-agrotes-ergates-gis-diarkeia-apagoreysis/

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Οταν λες ερασιτέχνης εννοείς χωρίς ΟΣΔΕ; Αν είναι έτσι μπορει να θελει να κουβαλας μαζι σου το Ε9 που αναγραφει το αγρόκτημα και να φτιάξεις ενα χαρτι που να λεει οτι θα αυτοαπασχοληθείς. Κάθε φορά πρέπει να κάνεις άλλο.
Αν κάνεις ΟΣΔΕ και είσαι αγρότης ειδικού καθεστώτος, με ένα χαρτί υπογεγραμμένο από εσένα και με την σφραγίδα σου για όσο κρατά το μέτρο.
 
Κοιταχτε να δειτε αναπτυξη.Ισως και ενα ποντο ετησιως αυξηση διαμετρο!




μαντεψτε δεντρο.
 
Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μπαμπου Καβαλιωτικο?

Ελια.

Καργα ποτιστική, να φανταστω; :)

αχλαδοπετροκερασομουρια

Ινδική κάνναβις ??

Κουτσουπια
https://el.wikipedia.org/wiki/Κουτσουπιά
 
Ενα βιντεάκι από τό ελαφρύ χορτοκοπτικό μπαταρίας Stihl FSA 56
Είναι ιδανικό γιά τίς άκρες τού γκαζόν,και γιά μικρά χορτάρια (όπως δείχνει στό βίντεο,όπου τα ξυρίζει μέ διατομή μεσηνέζας 1,6 mm !)
Ο υποφαινόμενος έκανε καί χρήση οπερατέρ ταυτόχρονα,στό ένα χέρι τό χορτοκοπτικό,καί στό άλλο τό κινητό,εξ'ου καί η χειρολαβή τού μηχανήματος είναι στό αέρα. :flipout:


To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Ο θορυβος και η κινηση που κανει το λεπτο και ευελικτο τερας παραπεμπει σε αγριο και πεινασμενο φιδι που επιτιθεται λαιμαργα στο ανυπερασπιστο θηραμα :speechless-smiley-0
 
Ο θορυβος και η κινηση που κανει το λεπτο και ευελικτο τερας παραπεμπει σε αγριο και πεινασμενο φιδι που επιτιθεται λαιμαργα στο ανυπερασπιστο θηραμα :speechless-smiley-0

Αυτές οι παρομοιώσεις σου είναι ανεπανάληπτες !! :worshippy:
 
Ερώτηση για γνώστες.
Υπάρχουν δύο είδη φυτώρια ελιών κορωνέικων.
Αυτές που είναι μπολιασμένες πάνω σε άγρια ελιά, και αυτές που είναι ένα κλαδάκι που με ορμόνες έχει βγάλει ρίζα και βλαστήσει.
Τι πλεονεκτήματα έχει το ένα είδος και τι το άλλο;

Αν και εγώ ήδη πήρα καμιά 200αριά από αυτές που είναι μπολιασμένες πάνω σε άγρια ελιά με το σκεπτικό ότι θα είναι πιο ανθεκτικές, αλλά απλά να μαθαίνουμε.
Πριν 2 χρόνια είχα πάρει άλλες 100 ίδιες και μου "λάθεψαν" ξεράθηκαν μέχρι τώρα 5. Δύο στο πρώτο δίμηνο μάλλον από το σοκ μεταφύτευσης, και άλλες 3 ούτε και εγώ έβγαλα άκρη από τι, αργότερα.

Με έχει πιάσει μια μανία να αφήσω όσο πιο πολλές ελιές γίνεται έτσι για το γαμώτο κορωνιός εναντίον κορωνέικης.
 
Βάση βιβλιογραφίας.

Απ ότι έχω καταλάβει είναι "λαχείο" η αγορά πολλαπλασιαστικου υλικού.
Όλοι "καλες" ελιές έχουν κ ο καθένας τα δικά του λέει.
c7ec0ac5d5307f789d7765f4596f84be.jpg
 
Τι μου θυμισες τωρα...
Κατι ελιες πατρογονικες που ειχαμε μεχρι προσφατα, με τον τροπο αυτον με το κλαδι στο χωμα ειχαν φυτευτει. Και παιδακι που μου το λεγανε, νομιζα οτι με κοροιδευανε :)
Παραπονο δεν εχουμε, ηταν πολυ πολυ καλες και ζουμερες, με ποιοτικοτατο λαδι. Βεβαια, για αυτο μπορει να παιζουν 100 διαφορετικα πραγματα ρολο.
 
σου παραθετω απο το site του Κωστελενου, που πρεπει να ειναι το καλυτερο φυτωριο για ελιες αυτην τη στιγμη στην ελλάδα:
"Τις περισσότερες ποικιλίες ελιάς στο φυτώριο τις πολλαπλασιάζουμε με τη μέθοδο των «φυλλοφόρων μοσχευμάτων στην υδρονέφωση», ενώ κάποιες από αυτές, όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, τις πολλαπλασιάζουμε με τη μέθοδο του εμβολιασμού σε «κλωνικά υποκείμενα».
Η μέθοδος του εμβολιασμού της ελιάς σε «κλωνικά υποκείμενα» είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος στον κόσμο γιατί με αυτήν αντιμετωπίζονται, τουλάχιστον κατά ένα μέρος, τα πιο σοβαρά προβλήματα της σύγχρονης ελαιοκομίας όπως π.χ. είναι οι ευαισθησίες πολλών ποικιλιών ελιάς στη «Βερτιτσιλλίωση», τα υφάλμυρα νερά άρδευσης, το ψύχος κ.α.
Ο εμβολιασμός της ελιάς σε «κλωνικά υποκείμενα» διαφέρει ριζικά από τους συνήθεις τρόπους εμβολιασμού σε τυχαία, άγνωστης προέλευσης και συμπεριφοράς, σπορόφυτα ελιάς που πολύ συχνά, αλλά λανθασμένα, διαφημίζονται ως αγριελιές, γιατί συνδυάζει τον πολλαπλασιασμό των υποκειμένων με φυλλοφόρα μοσχεύματα στην υδρονέφωση και των επιθυμητών ποικιλιών με εμβολιασμό."

Εκτός δηλαδη απο τις δυο μεθοδους, εχει αναπτυχθει και μια τρίτη , αυτη του εμβολιασμου σε κλωνικο υποκείμενο, που συνδιάζει τα πλεονεκτηματα και των δυο: χρησιμοποιει καταλληλο υποκείμενο για καλή ρίζα και εμβόλιο από την επιθυμητή ποικιλία. Δεν τα εχω δοκιμάσει, αλλα τα προτεινουν σε περιπτώσεις σε ημιορεινα/ορεινα εδάφη, σε μη αρδευόμενους ή αρδευόμενους με υφαλμυτο νερο.

Προσωπικα μεχρι τώρα εχω επιλέξει ελιες απο μοσχευματα διότι δεν πετούν άγρια (πχ οταν καουν ή κοπουν χαμηλά ξαναπετάνε ήμερο) και ειναι και πιο φθηνά. Επίσης βάσει μελετών (ετσι λενε τουλάχιστον οι φυτωριουχοι) οι ελιες απο μοσχευματα είναι πιο παραγωγικές απο τις εμβολιασμενες σε άγριο