Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Είναι 1000% φυσικό να πεθαίνεις απο καρκίνο.
Αφύσικο είναι να πεθαίνεις απο τροχαίο ή το να πίνεις σόδα/οξυζενέ και ένα σωρό μαλακίες που διαφημίζουν για τον καρκίνο.

Τα έχεις μπερδέψει γιατί σου λείπουν κομμάτια του παζλ και προσπαθείς να φτιάξεις όλη την εικόνα με κομμάτια απο άλλα παζλ.
Για να μήν σε κοροϊδεύουν (γιατί αυτό κάνει κάποιος όπως αυτός που έβαλες απο το FB) ξεκίνα με τα βιβλία 3ης Λυκείου και πήγαινε προς τα πίσω μέχρι να αρχίσεις να τα καταλαβαίνεις.

Πως γίνεται να φαίνεται ότι εγώ έγραψα
Απόσπασμα Αρχική Δημοσίευση από scorpiosm Εμφάνιση μηνυμάτων
τωρα για το αφυσικο, "αφυσικο" ειναι να παθαινεις ας πουμε καρκινο.

όταν το έχει γράψει ο φίλος nickolas;;;;;;;

προσπερνω τη προσβολη και δεχομαι απλα οτι δεν γνωριζω πολλα επι διατροφης
οσο για το φυσικο, επειδη υπαρχει χασμα σκεπτικων δεν θα πω κατι παραπανω, δεν θα καταλαβεις ισως , ειναι ομως πραγματικα αστειο το να δεχεσαι ως φυσικη κατασταση την ασθενεια απο καρκινο.
οπως θα ελεγε και ο ιπποκρατης, η ασθενεια ειναι ενα λαθος, κατι μη φυσικο , καθως υποστηριζε οτι το σωμα μας εχει τη δυνατοτητα της αυτοθεραπειας αν τηρει τον κανονα των 6 αρχων.

τοτε δεν εχεις κανενα θεμα αυριο αν αρρωστησεις απο καρκινο, να το δεις ως κατι φυσιολογικο
σορρυ εγω δεν θα παρω μονο και μονο για να μην με λενε ανθρωπο των σπηλαιων αυτοι που δεχονται τον καρκινο ως κατι φυσικο και οχι μονο.

αυτα που γραφω σε τουτο το νημα εχουν σκοπο αυτον ακριβως , το να προφυλλαχτει κανας ανθρωπος απο καρκινους και ασθενειες.
αν αυτο δεν σου αρεσει επειδη δεν ειμαι γεωπονος, τι να κανω? θα επρεπε να μιλανε μονο οι ειδημονες ?

τεσπα αγαπη και ομονοια, δεν εχουμε κατι να χωρισουμε, εγω γραφω για αυτους που θεωρουν αφυσικο το να πεθανουν απο καρκινο.

.....

scorpiosm προφανως πηγε να κανει πολλαπλο quote και ξεχαστηκε το ονομα σου αφου επικεντρωθηκε σε αυτο που ειπα
ολοι το παθαινουμε αυτο καμια φορα :)

Προσπαθώ πολύ να μή σε προσβάλω ;)
Συγνώμη αν το έλαβες έτσι.
Απαντάω στο ποστ και όχι στο άτομο. Δε σε ξέρω δε με ξέρεις.

Αφήνω αυτό το τελευταίο γιατί έχουμε και σοβαρές δουλειές να κάνουμε!

Αυτός ο κακομοίρης τί έκανε λάθος?
Κάπνιζε? Μιλούσε στο κινητό? Κατανάλωνε ΜΗ βιολογικά? Έπαιρνε φάρμακα απο τις βιομηχανίες?
https://www.nationalgeographic.com/...-cancer-disease-origins-tumor-fossil-science/

Πρίν τον άνθρωπο πάλι δεν υπήρχε ο καρκίνος?
Αν διαβάσεις 3η Λυκείου και πίσω θα μάθεις ότι ο καρκίνος είναι μηχανισμός της φύσης.
Αν δεν υπήρχαν οι βλάβες στον γενετικό κώδικα θα είμασταν ακόμα αμοιβάδες.

Δεν το συνεχίζω.
Ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Αν όχι τί να κάνουμε! Η φύση έχεις κανόνες για όλους μας ;)

“Civilization did not cause cancer,” writes oncologist Siddhartha Mukherjee in his book, The Emperor of All Maladies, “but by extending human life spans, civilization unveiled it.”

ξερεις παντα αντιπαθουσα τους εξυπνακηδες που νομιζουν οτι εχουν την ευφυια να στην μπουν διακριτικα.
σεβομενος ομως τον χωρο , δεν θα πεσω σε αυτο το επιπεδο.

η δημιουργια καρκινικων κυτταρων ειναι υγειης μηχανισμος της φυσης και τα παραγουμε σε κατασταση στρες κλπ
μετα ερχεται η ακυρωση και καταστροφη τους
η ασθενεια του καρκινου ερχεται επειδη διαφορες ουσιες δεν αφηνουν το μηνυμα της καταστροφης να φτασει στα κυτταρα ετσι εχουμε τον ατελειωτο πολλαπλασιασμο τους.

και φυσικα παντα υπηρχε καρκινος (μαλιστα ο ιπποκρατης ειχε τον κανονα των 4 γευσεων για να τον αποφευγουν οι ανθρωποι) αλλά σορρυ που βλεπουμε οτι εχει ξεφυγει σε ποσοστα και θεριζει τις τελευταιες δεκαετιες
το οτι το βλεπεις φυσιολογικο, μονο ανοησια μπορει κανεις να το πει. δεν το λεω για σενα , δεν σε ξερω, το τι ειπες κρινω... -bye-

Θα παρακαλουσα πολυ να τελειωσει το συγκεκριμενο θεμα εδω (ακριβως) μιας και ο διαλογος βλεπω να παρεκλινει, και ειναι κριμα να εξελιχθει σε αντιπαραθεση.

Ευχαριστω!

Αλλάζω λίγο θέμα από τα πολύ σημαντικά περί διατροφής που σχολιάζετε, που μας αφορούν άμεσα, όλους.

Θέλω να ρωτήσω για το ζιζάνιο κύπερη που αναπτύσσεται μέσα στο γκαζόν του κήπου μας...
Κάποια συμβουλή εξόντωσης της, όσο γίνεται πιο οικολογική;
Ευχαριστώ.
Επανέρχομαι στην ερώτηση μου, μήπως κάποια έμπειρη συμβουλή;
Ευχαριστώ

να εδω ... μαζεψα κατι λιγα ντοματινια απο τις 10 ριζες που εχω στο μποστανι για το σπιτι, και ειχα φυτεψει το Πασχα
πριν απο 4 ημερες ειχα μαζεψει αλλα τοσα!

Attachments

• ΓŽΒΓŽΒ€ΓŽΕΈΓŽΕ“ΓŽβ€˜ΓŽΒ€ΓŽβ„’ΓŽΒΓŽβ„’ΓŽβ€˜ 2020 [640x480].jpg
    ΓŽΒΓŽΒ€ΓŽΕΈΓŽΕ“ΓŽβ€˜ΓŽΒ€ΓŽβ„’ΓŽΒΓŽβ„’ΓŽβ€˜ 2020 [640x480].jpg
    88.7 KB · Views: 152
  • ΓŽΒΓŽΒ€ΓŽΕΈΓŽΕ“ΓŽβ€˜ΓŽΒ€ΓŽβ„’ΓŽΒΓŽβ„’ΓŽβ€˜ 2020   4 [640x480].jpg
    ΓŽΒΓŽΒ€ΓŽΕΈΓŽΕ“ΓŽβ€˜ΓŽΒ€ΓŽβ„’ΓŽΒΓŽβ„’ΓŽβ€˜ 2020 4 [640x480].jpg
    89.3 KB · Views: 151
ευχαριστω
ειχα βαλει ντοματες αρχες Μαιου και χθες εκοψα τους 2 πρωτους καρπους
την προηγουμενη εβδομαδα φυτεψα αλλες 10 βελανιδι

Ειναι ωραιο πραγμα να τρως απο την παραγωγη σου. Ακομα καλυτερο να δινεις σε δικους σου ανθρωπους.
Μεχρι πριν λιγα χρονια, που δεν ειχα το ζιζανιο να μου ρουφαει τον ελευθερο χρονο, εβαζα σε μεγαλες γλαστρες στο μπλακονι διαφορα ζαρζαβατικα. Μικρη παραγωγη, αλλα τεραστιο αισθημα ικανοποιησης.
Μπραβο στον παραγωγο. Καλοφαγωτα. :)

Καλημέρα.
Κάποια συμβουλή αντιμετώπισης μουχρίτσας (μέσα σε γκαζόν);

Καλησπερα στην παρεα, για φορμες ραντισματος τι εχετε να προτεινετε; αυτες οι 3Μ μιας χρησεως καλες ειναι αλλα με 10 ευρω η μια ειναι ασυμφορες οταν εχεις να κανεις πολλα ραντισματα μεσα στη χρονια ,δοκιμασα με αδιαβροχα αλλα γινομαι μουσκεμα στον ιδρωτα ,καθε προταση δεκτη

Καλημέρα στην παρέα, θέλω να πάρω ένα μπορντουροψάλιδο μπαταρίας για να συμμαζεύω ένα αναρριχώμενο που έχω (το οποίο δεν ξέρω πως λέγεται, θα βάλω κάποια στιγμή φωτό να μου πείτε οι γνώστες).
Προσανατολίζομαι στο Bosch Hedgecut με μπαταρία 12V, το ερώτημα είναι μου αρκεί η 35 εκατοστών λάμα ή να πάω σε 40; Η διαφορά στην τιμή είναι αμελητέα.
Το φυτό έχει ας πούμε "μήκος" γύρω στα 12-15 τρέχοντα μέτρα και ύψος 2,5 μέτρα, θέλω να το συμμαζεύω ώστε να μην "παχαίνει" πολύ πάνω στον τοίχο που έχει αγκαλιάσει.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλησπερα στην παρεα, για φορμες ραντισματος τι εχετε να προτεινετε; αυτες οι 3Μ μιας χρησεως καλες ειναι αλλα με 10 ευρω η μια ειναι ασυμφορες οταν εχεις να κανεις πολλα ραντισματα μεσα στη χρονια ,δοκιμασα με αδιαβροχα αλλα γινομαι μουσκεμα στον ιδρωτα ,καθε προταση δεκτη
Καλημέρα,
Χρησιμοποιώ το χειμώνα για τους χαλκούς είναι με ράντισμα με λάστιχα είτε με τρακτέρ την κίτρινη της dupond.
Μετά το χειμώνα για ράντισμα με το χέρι την ξεχνάς γιατί θα εκραγείς.

Μετά την άνοιξη την λευκή με κόκκινες ραφές της 3Μ. Μέχρι κ τον Μάιο αλλά οριακά. Πάντα για ράντισμα με χέρι.

Για ράντισμα τον Ιούνιο την μπλε της 3Μ. Βέβαια έχω την εντύπωση οτι δεν κάνει για ράντισμα με φυτοφάρμακα ( το επίπεδο προστασίας δεν είναι το ίδιο με αυτό της λευκής) αλλά απ το να μην φοράω τίποτα την προτιμώ. Πάλι για ράντισμα με χέρι.

Την μπλε κ άσπρη τις αλλάζω κάθε έτος σχεδόν. Την κίτρινη της dupond που φοράω στο τρακτέρ όχι τόσο συχνά.
Κάποια στιγμή μπορεί κ να δοκιμάσω αντί της κίτρινης dupond την αντίστοιχη γκρι της 3Μ.

Ελπίζω να βοήθησα.

Καλημέρα φίλε, αυτές που λένε μιας χρήσης μπορούμε να τις φορέσουμε ξανά; αν μας βγάζει 2-3 ραντισματα μια χαρά είναι πιστεύω, το ραντισμα με τρακτέρ το κάνω, ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλημέρα φίλε, αυτές που λένε μιας χρήσης μπορούμε να τις φορέσουμε ξανά; αν μας βγάζει 2-3 ραντισματα μια χαρά είναι πιστεύω, το ραντισμα με τρακτέρ το κάνω, ευχαριστώ
Αν είναι μιας χρήσης εγώ δεν θα τις αγόραζα. Η συγκεκριμένη 3Μ λευκή με κόκκινες ραφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από ένα ραντίσματα με κόστος κάπου στα 13 αν θυμάμαι καλά.

Για το τρακτέρ με τουρμπίνα δεν θα χρησιμοποιούσα τίποτα λιγότερο από την κίτρινη dupond η την γκρι της 3Μ

Ωραία, ευχαριστώ, θα πάρω να δοκιμάσω αυτήν με τις κόκκινες ρίγες, τουρμπίνα δεν έχω, με ένα μπεκ ραντιζω