Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Γιατί στο κυκλώματα του ζεστού νερού χρήσης, λόγω της αντίστασης είναι σαν να έχουμε έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα .

π.χ.
https://www.nhouse.gr/index.php/ili...αλβιδα-ασφαλειασ-θερμοσιφωνου-1-2-8bar-detail

αν έχει βάλει τέτοιους ο υδραυλικός :)
τώρα κατάλαβα τί λές
εμένα έχει τέτοιο στην έξοδο ενώ έχει κολλήσει αυτό στην είσοδο που είναι απλό

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ερώτηση, εχω μια μικρη δεξαμενη και ποτίζω ένα μικρό κομμάτι γκαζον. Τωρα τελευταία έχω ενα έντονο θέμα. Όταν ξεκινάνε τα μπεκ να ποτίζουν, στα πρώτα δευτερόλεπτα μέχρι να βγει ο αέρας και το πρώτο σπρέι μυριζει μια πολυ άσχημη μυρωδιά, θα ελεγα σαν βόθρος-βουρκιλα. Στη συνεχεια, και αφού πέσει το πρώτο λίτρο ολα καλα.

Ναι μεν το νερό είναι αρδευτικό και η δεξαμενή μαζεύει πολυ χώμα αλλα δε μυριζει άσχημα.

Η μυρωδια σημαίνει ότι έχουν γλίτσα οι πλαστικές σωλήνες και εχουν αναπτύξει καποιο μύκητα;

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οχι, μυρίζει τα πρώτα δευτερόλεπτα που ξεκινούν τα μπεκ να ψεκαζουν, μετά εξαφανίζεται η μυρωδια. 100% δεν ειναι απο περιβάλλων χώρο.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εχεις ενα δικιο, αν και πιθανον υπαρχουν καποια σεναρια (αναλογως την διαταξη) που θα μπορουσε να ειναι...μολυνση απο καπου.
Αν δεν ειναι δυσκολο να αντικαταστησεις ενα μπεκακι, γιατι δεν ανοιγεις ενα να δεις;

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

η δεξαμενη ειναι μαυρη ή ασπρη (ψιλοδιαφανη) ?

Είναι υπόγεια δεξαμενή από σκυρόδεμα, περίπου 5-6 κυβικά. Τη γεμίζω 1-2 φορές τη βδομάδα όποτε έχει νερό. Παρόλα αυτά, υπάρχει και εβδομάδα που το νερό μέσα δεν ανανεώνεται. Την είχα καθαρίσει πέρυσι προληπτικά, φέτος έχει μαζέψει χώμα περίπου 2 δάχτυλα, παρόλα αυτά ανοίγοντας το φρεάτιο της, δεν μυρίζει άσχημα σε καμία περίπτωση.

Λογικά αύριο τελειώνω το καθάρισμα των χόρτων σε 9 στρ. ελιές. Το stihl fs 235 είναι υπέρ αρκετό για την δουλειά αυτή αρκεί να αντέχεις. Χρειάστηκαν μέχρι τώρα γύρω στις 12 ώρες δουλειά και άλλες τρεις αύριο και τελειώνω πιστεύω. Θα μείνουν κάτι δύσκολα στην άκρη, πρώτη φώτο, και θα μπει δίσκος εκεί. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια άλλη κεφαλή που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για το κόψιμο τόσο χοντρών χόρτων εκτός του δίσκου.
fc505fd398c21e2cc2e8389ce89965a6.jpg
cfd17f31202ab4511b824606012a909e.jpg
ee3ae094dd6a5f26cf3cd49bd6726ecc.jpg

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια άλλη κεφαλή που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για το κόψιμο τόσο χοντρών χόρτων εκτός του δίσκου.

Πολλά τα κλαδιά και χοντρά Παύλο, μόνο με δίσκο. Πάρε έναν σαν αυτόν ή έναν δίφτερο και κόψτα.
Αυτή όμως να είναι η τελευταία φορά, αυτά μόνο με ράντισμα καθαρίζουν. Όσο τα κόβεις τόσο δυναμώνουν.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Πολλά τα κλαδιά και χοντρά Παύλο, μόνο με δίσκο. Πάρε έναν σαν αυτόν ή έναν δίφτερο και κόψτα.
Αυτή όμως να είναι η τελευταία φορά, αυτά μόνο με ράντισμα καθαρίζουν. Όσο τα κόβεις τόσο δυναμώνουν.
Αυτόν που είχε μέσα δεν κάνει λες;
Την άνοιξη τα έριξα ραουνταπ αλλά το μόνο που έκανε ήταν να ζαρωσει λίγο τα φύλλα. Δεν ξέρω αν κάνει δουλειά το γκαρλον.
Την άνοιξη του χρόνου θα βάλω ούτως ή άλλως καταστροφεα μετά το κλάδεμα και θα τα ξυρισει. Αν φανεί το χώμα μια φορά δεν τα ξαναφηνω να θεριεψουν.
Πάντως το εργαλείο μου θύμισε ότι έχω και μυς στην πλάτη..

Ωραια δουλεια Παυλο, το εργαλειο τελικα αξιζε τα λεφτα του και με το παραπανω. Μπραβο στους ξεχασμενους μυες της πλατης :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μια χαρα τα εκανες, απλα μην ξαναριξεις ραουνταπ, ουτε garlon αν εχεις κοντα ελιες. Την Ανοιξη να τα κοψεις πολυ και μετα απο 2 εβδομαδες να καψεις οτι περισευει.

Πάντως το εργαλείο μου θύμισε ότι έχω και μυς στην πλάτη..

ποναει η πλατουλα ... παρε καλη εξαρτηση - OleoMac

Μετά από τρεις μέρες, έστρωσε και η πλάτη. Βέβαια μια καλή εξάρτηση πάντα χρειάζεται για να μην νοιώθεις το βάρος.
Νικόλα πάντα φοράω προσωπιδα με τζάμι + μάσκα για την σκόνη. Το τι πετάγεται είναι άλλο πράγμα.
Σήμερα χτύπησα κατά λάθος εκεί που έκοβα μια χελώνα, αλλά ευτυχώς στο καβούκι της. Στο τσακ πρόλαβα και δεν συνέχισα περισσότερο. Ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα και μετά από πέντε λεπτά εξαφανίστηκε.