Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

To 201 backhand ήταν το αρχικό μου "όνειρο" αλλά όταν είδα την τιμή ανέκρουσα πρύμνα , και προσγειώθηκα στο ταπεινό 193 .

To 201 backhand ήταν το αρχικό μου "όνειρο" αλλά όταν είδα την τιμή ανέκρουσα πρύμνα , και προσγειώθηκα στο ταπεινό 193 .

Καί καλά έκανες σάν ερασιτέχνης .
Το οποίο MS 193 T το αντικαθιστά σταδιακά τό ΜS 194 T
Ψάξτο μπορεί καί στο δικό σου κλαδευτικό να μπαίνουν έξτρα νύχια στήριξης.

Δημήτρη πήραμε ένα Acer palmatum atropurpureum( πορφυρό ιαπωνικό σφενδαμι), είναι σαν λεπτό κλαρακι 27 cm ύψος. Σε τι μεγέθους γλάστρα να το μεταφυτευσω, σε τι χώμα (διάβασα ότι είναι οξυφιλο ισχύει?) και γενικότερα τι να προσέξω??

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημήτρη πήραμε ένα Acer palmatum atropurpureum( πορφυρό ιαπωνικό σφενδαμι), είναι σαν λεπτό κλαρακι 27 cm ύψος. Σε τι μεγέθους γλάστρα να το μεταφυτευσω, σε τι χώμα (διάβασα ότι είναι οξυφιλο ισχύει?) και γενικότερα τι να προσέξω??

Καλησπέρα Βασίλη
Το Acer palmatum atropurpureum κανονικά πρέπει να φυτευτεί στήν γή,διότι γίνεται δέντρο.
Αλλά άν τό θέλεις σέ γλάστρα μπορείς για κάποιο διάστημα νά τό έχεις εκεί μέχρι 2-3 χρόνια σέ μιά γλάστρα σχετικά μεγάλη 15-25 λίτρα
Είναι οξύφιλο όντως.
Από χώμα βάλε έτοιμο μείγμα χώματος γιά εξωτερικού χώρου φυτά.
Είναι φυλλοβόλο φυτό,αρκετά αντοχής δέν έχεις να προσέξεις κάτι ιδιαίτερο,απλά νερό αρκετό το καλοκαίρι,να το τοποθετήσεις σε μέρος μέ ήλιο η ιμισκιερό.

Δημήτρη ευχαριστώ παρα πολύ πολύτιμες για ακόμη μια φορά η γνώσεις σου!!! Να βάλω βάλω χώμα για φυτά εξωτερικού χώρου για οξυφιλο όμως?

Δημήτρη ευχαριστώ παρα πολύ πολύτιμες για ακόμη μια φορά η γνώσεις σου!!! Να βάλω βάλω χώμα για φυτά εξωτερικού χώρου για οξυφιλο όμως?

Ναί Βασίλη εξωτερικού χώρου χώμα βάλε,είναι μεν οξύφιλο αλλά δέν χρειάζεται τόσο χαμηλό ph σάν τήν γαρδένια καί τήν ορτανσία.
Απλά βάλε στόν πάτο τής γλάστρας ελαφρόπετρα η περλίτη για να έχει καλή αποστράγγιση.

Να ρωτήσω κάτι τους ειδήμονες εδώ στο φόρουμ. Απότι έχω καταλάβει , σημαντικό ρόλο στο αλυσοπρίονο παίζει και το βήμα της αλυσίδας. Ποιά η διαφορά αλυσίδας 3/8 με 0.325 κυρίως οσαναφορά την αντοχή και διάρκειά της. Γιατί έχω την εντύπωση ότι οι 3/8 αλυσίδες είναι entry lvl και σχεδόν "μιας χρήσεως " με την έννοια ότι μετά από μερικές ώρες λειτουργίας να θέλουν χοντρό τρόχισμα για να κόψουν αξιοπρεπώς . Καμιά απάντηση έχει κανείς ? Δημήτρη ?

Να ρωτήσω κάτι τους ειδήμονες εδώ στο φόρουμ. Απότι έχω καταλάβει , σημαντικό ρόλο στο αλυσοπρίονο παίζει και το βήμα της αλυσίδας. Ποιά η διαφορά αλυσίδας 3/8 με 0.325 κυρίως οσαναφορά την αντοχή και διάρκειά της. Γιατί έχω την εντύπωση ότι οι 3/8 αλυσίδες είναι entry lvl και σχεδόν "μιας χρήσεως " με την έννοια ότι μετά από μερικές ώρες λειτουργίας να θέλουν χοντρό τρόχισμα για να κόψουν αξιοπρεπώς . Καμιά απάντηση έχει κανείς ? Δημήτρη ?

Bαγγέλη άν έχεις όρεξη διάβασε όλο το κείμενο στό παρακάτω λίνκ,και θα λυθούν όλες σου οι απορίες,η μετάφραση είναι κάπως .... αλλά βγάζεις νόημα.
Το βήμα τής αλυσίδας είναι αλληλένδετο πάντος με τήν ισχύ του αλυσοπρίονου,υπάρχει το βήμα 3/8 P καθώς και το βήμα 3/8 όπως το βήμα 1/4 καί 1/4 P καί μετά 0.325 μετά 3/8 καί τέλος 0.404

https://travelerscoffee.ru/el/smoro...ly-i-na-chto-on-vliyaet-znachenie-shaga-cepi/

Καί παρακάτω ένας οδηγός γιά τό τρόχισμα τών αλυσίδων Stihl

https://static.stihl.com/security_data_sheet/downloads/Sharpening-STIHL-Saw-Chains-gr.pdf

Πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά τα link Δημήτρη. το κατέχεις πολύ καλά το αντικείμενο μπράβο.

Εγώ να πω την αλήθεια αν και έχω δουλέψει αλυσοπρίονα, ποτέ δεν ήξερα για αυτά τα βήματα που λέτε και τον ρόλο που παίζουν στην κοπή. ούτε και τόφερε ποτέ η κουβέντα σε συζητήσεις που γίνονταν .

Πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά τα link Δημήτρη. το κατέχεις πολύ καλά το αντικείμενο μπράβο.

Εγώ να πω την αλήθεια αν και έχω δουλέψει αλυσοπρίονα, ποτέ δεν ήξερα για αυτά τα βήματα που λέτε και τον ρόλο που παίζουν στην κοπή. ούτε και τόφερε ποτέ η κουβέντα σε συζητήσεις που γίνονταν .

Να σαι καλά Γιώργο. -bye-

Το συγκεκριμενο εργαλειο,ετσι οπως το βλεπετε,που μπορω να το βρω...;
Το εχει ο πατερας μου και θελω να βρω ενα και για μενα....
Στην Αθηνας μου ειπε ο father να κατεβω μηπως και το βρω..
Οι παλιοι το ξερουν ως "κασσαρι"...

Τσαλοκοπτης...

Ευχαριστω Παυλο...ξερεις θα "μπλεξουμε" γιατι αναλογα με την περιοχη θα εχει και αλλη ονομασια... "κασσαρι" το ελεγε η γιαγια μου απο την Αμαλιαδα.....ειμαι συγουρος οτι θα εχει και αλλη ονομασια...:2thumb22sup:
Αλλα ας μην κολλησπουμε σε αυτο...που το βρισκουμε ειναι το θεμα...

Kώστα θά τό βρείς σάν Δρεπάνι-Βατοκόφτης

https://www.skroutz.gr/s/22756121/Aμπατζίδης-Βατοκόφτης-Δρεπάνι.html

Να και αλλη ονομασια...!!!
Ευχαριστω Δημητρη.....

Παντως και με τις 2 ονομασιες πανω-κατω τα ιδια μου βγαζει.......αλλα με τον τσακοκοπτη σε ορισμενα να ειναι πιο μακρυ σαν μαχαιρα....ενω με τον βατοκοπτη/δρεπανι μονο αυτου του ειδους της φωτογραφιας που ανεβασα..
https://www.skroutz.gr/c/2055/Diafora-Ergaleia-Kipou/f/1083463/vatokoptis.html?o=βατοκοπτης

Σε καθε περιπτωση βρισκω αυτον τον οποιο λεω να παραγγηλω εκτος απροοπτου....γιατι μπαινει και σε στυλιαρι/κονταρι...
https://www.skroutz.gr/s/22745604/Benman-Βατοκόπτης-Μικρός-Σκέτο-Στυλιάρι.html

Να και καποιος με την ονομασια κασσαρι/α..αλλα δεν θελω αυτον....
https://www.skroutz.gr/s/22745226/Benman-Κασάρα-Βαρέως-Τύπου.html

Αυτο ειναι ενα ειδος δρεπανιου σαν αυτο που κραταει και ο Χάρος.

Βαλε και 'Δρεπανι' στην αναζητηση, θα σου βγαλει καποια παραπανω ειδη απο οσα βρηκες.

Last edited:
η "κοσορα" ή "κασαρι" ειναι πιο ισιο για λιανισμα κλαδιων
αυτο της φωτο ειναι κυρτο για βατα - "βατοκοφτης"
το "δρεπανο" ειναι κυρτο και πιο λεπτο για χορτα σανο
ο χαρος κραταει αλλο εργαλειο ... "κοσα"

Κωστη να του χαλασεις τη μυτη γιατι ειναι πολυ επικινδυνη

Θαναση. ευχαριστω για τις περαιτερω επεξηγησεις....
Δεν ξερω τι ειναι ονομαστικα, μαλλον σε αυτο που λεει ο Δημητρης ειναι πιο κοντα, Μιχαλη αλλα για καθαρισμο κλαδιων μεχρι 2 ποντους διαμετρο πραγματικα ξυριζει και κοβει..μπαμ-μπαμ...και λεω να παρω ενα και εγω...
Το διαπιστωσα το Σαββατο που πηγα και καθαρισα το σπιτι που ειχαν πεσει 2 μεγαλοι κορμοι και κλαδια στον κηπο απο τον χιονια...