Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ωραιο το φουρνακι μαστορα, πρεπει να'ξερε αυτος που το'φτιαξε.

Για τετοια καθαρισματα αλλα και για το ιδιο το κορμουδακι που βλεπω στη φωτο, το 12 βολτο αλυσοπριονακι της Stihl ειναι ενα κι ενα, ιδανικο.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ωραιο το φουρνακι μαστορα, πρεπει να'ξερε αυτος που το'φτιαξε.

Για τετοια καθαρισματα αλλα και για το ιδιο το κορμουδακι που βλεπω στη φωτο, το 12 βολτο αλυσοπριονακι της Stihl ειναι ενα κι ενα, ιδανικο.

Το φουρνακι το εχει φταιξει ο πατερας με εναν θειο μου...κτισμενο με πλακε πυροτουβλο πανω απο 20χρονια...χωραει 2 ταψια 60 ποντους διαμετρο ανετα μεσα..εχει φταιξει/ψησει φαγητα και ψωμι παλιοτερα που δεν φανταζεσαι.....

Οπως βλεπεις πανω στο φουρνακι ειναι η σπαθοσεγα ρευματος της Stanley που πηρε "φωτια" εκεινη την μερα....!!!

Καταλαβα Θαναση..οκ...ευχαριστω...

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

"κασσαρι" το ελεγε η γιαγια μου απο την Αμαλιαδα....

πατριωτακι!! ;)
αμαλιαδα μεγαλωσα και εζησα τα περισσοτερα χρονια της ζωης μου

Εσκαβα σα χαμαλης χτες για να φυτεψω δυο αλοες στον κηπο (να' χω να πινω τσαμπα στα γεραματα:) και θυμηθηκα το φορητο γεωτρυπανο του Δημητρη.

Mετα ανακαλυψα οτι βγαζει και ενα 18βολτο brushless γομαρι η RYOBI!!! Σκαβει λακους 15 εκ. διαμετρο και 80εκ βαθος!!
ryobi-18v-earth-auger-planting-and-digging-tool-in-action.png

https://toolcraze.net/ryobi-18v-brushless-planting-digging-tool-odt1800-battery-powered-earth-auger/

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εσκαβα σα χαμαλης χτες για να φυτεψω δυο αλοες στον κηπο (να' χω να πινω τσαμπα στα γεραματα:) και θυμηθηκα το φορητο γεωτρυπανο του Δημητρη.

Mετα ανακαλυψα οτι βγαζει και ενα 18βολτο brushless γομαρι η RYOBI!!! Σκαβει λακους 15 εκ. διαμετρο και 80εκ βαθος!!

Άντε....καλορίζικο :guitarist:

Πολυ βολικα τα συγκεκριμενα.....Μιχαλη να μεγαλωσει και λιγο ακομη η συλλογη....!!!

Σήμερα ήρθε ένας κυμπάρης από τον δεδδηε κατόπιν συννενόησης με τη μάνα μου για να κόψει έναν μεγάλο φίκο που έχουμε στην αυλή και πλησίαζε επικίνδυνα τα καλώδια. Ήρθε λοιπόν ο τύπος, έκοψε το φίκο (20 λεπτά δουλειά), άφησε τα κλαδιά όπως έπεσαν, πήρε 60 ευρώπουλα μαύρα και έγινε καπνός. Θα το έκανα θέμα στον δεδδηε αλλά ας όψεται που δε θέλω να κατσαδιάσω και τη μάνα. Σε κράτος λαμογίων δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο.

χαχαχα, καλα θα ητανε αλλα δυστυχως -οπως πολλα 18βολτα εργαλεια Ryobi- δεν εχει ερθει Ευρωπη ακομα, αν ερθει ποτε... γιατι καποια δεν ερχονται.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σήμερα ήρθε ένας κυμπάρης από τον δεδδηε κατόπιν συννενόησης με τη μάνα μου για να κόψει έναν μεγάλο φίκο που έχουμε στην αυλή και πλησίαζε επικίνδυνα τα καλώδια. Ήρθε λοιπόν ο τύπος, έκοψε το φίκο (20 λεπτά δουλειά), άφησε τα κλαδιά όπως έπεσαν, πήρε 60 ευρώπουλα μαύρα και έγινε καπνός. Θα το έκανα θέμα στον δεδδηε αλλά ας όψεται που δε θέλω να κατσαδιάσω και τη μάνα. Σε κράτος λαμογίων δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο.

"Τσαμπα" ζητησε....σε πολυκατοικια στην Κηφισια(Βορεια Προαστια) οπου εχουν πεσει διαφορα(πευκα,λευκες) σε καλωδια,η Δεδδηε ζητησε 500 ευρω για μια μερα δουλεια....!!!
Ζητανε οτι τους καπνισει αφου αλλος δεν μπορει να βαλει χερι...κοινως εκβιαζουν....ενω ειναι υποχρεωση τους...!!!!

Για να καταλάβω ο δεδηε ζητάει αμοιβή για να κάνει το καθήκον του σαν οργανισμός ή οι υπάλληλοι του ζητούν "φακελάκι" για να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται;
Νίκο τα 60 από που προέκυψαν;

Γιώργο προφανώς μαύρα μεροκάματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπηρεσία. Προφανώς ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δώσει υπεργολαβίες σε ιδιώτες για αυτή τη δουλειά, δηλαδή για να κόβουν τρούλες δέντρων κοντά σε καλώδια, και αυτοί με τα τεχνικά μέσα που τους παρέχει το δημόσιο, δηλαδή πλήρωνε μαλάκα Έλληνα, κονομάνε μεροκάματα. Ειλικρινά ακόμα το σκέφτομαι να τον δώσω.

Ετσι ακριβως..εχουν "ξεφυτρωσει" απο το πουθενα υπεργολαβοι ιδιωτες που ζητανε με τις ευλογιες της Δεδδηε οτι ναναι....
Νικο αυτονομα συνεργια ειναι...που τους εχει δωσει αδεια....δεν νομιζω να τους παρεχει εξοπλισμο ο Δεδδηε...

Αν ειναι έτσι να τον καταγγείλεις Νικόλα εγγράφως και επώνυμα στην ΔΕΔΔΗΕ, στην ΔΕΗ και στον συνήγορος του πολίτη & καταναλωτή ( δεν γνωρίζω που εμπίπτει το θέμα)
Επιτέλους ως πότε κάποιοι θα ξαφριζουν παράνομα χρήματα από την δυστυχία του συνανθρώπου τους;
Ντροπή του!

Στο σπίτι του ξαδέλφου μου στην Πεντέλη , ήρθαν συνεργεία και από τον ΔΕΔΔΗΕ και από τον ΟΤΕ . Οι Οτετζήδες οργανωμένοι , με μπλε μπλουζάκια όλοι , κάθε συνεργείο ήταν πλήρες από καλαθούνα ,πριόνια, εναερίτες ,υλικά , ιδιωτική εταιρεία το έβλεπες από μακρυά. Του ΔΕΔΔΗΕ όλοι την δουλειά την έβγαζαν κύρια οι εναερίτες , όλοι οι άλλοι μάλλον για "συμπαράσταση" είχαν έρθει , κανονικό δημόσιο. Κρίμα ...

Στο μαγαζί που ήρθε συνεργείο για κάποιες μικροβλάβες και αναλώσιμα, τους έκοψα τιμολόγιο σε όνομα εταιρείας που έχει πάρει εργολαβία από την ΔΕΔΔΗΕ για καθαρισμό σε συγκεκριμένη περιοχή.
Έχει χωρίσει σε τεμάχια η υπηρεσία την περιοχή της αρμοδιότητάς της και τα μοίρασε σε εργολάβους για να τελειώνει γρήγορα με την συντήρηση του δικτύου.

Συγγνωμη ρε παιδια, για να καταλαβω:
Οπου δεντρο πλησιαζει καλωδια, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ιδιωτης ή αλλη εταιρια/υπηρεσια να πλησιασει και να κοψει, παρα μονο η ΔΕΔΗΕ.
Η οποια ΔΕΔΗΕ ζηταει (η ιδια ή υπεργολαβοι?) λεφτα για να το κανει;;;!!!
Ειναι δυνατον;
Επισημως, τουλαχιστον, μου φαινεται αδιανοητο. Να ζητανε "φακελακι" οι υπαλληλοι, για να ερθου π.χ. πιο γρηγορα σε σενα, ok, κακο, αλλα εχει μια (κακη) λογικη.
Αλλα, επισημως, η υπηρεσια που δεν σε αφηνει να το κοψεις εσυ, να ζηταει λεφτα για να το κανει, ειναι εντελως οξυμωρο.
Δηλαδη, αν δεν κανεις τιποτε και μετα πεσει και κοψει τα καλωδια, τι θα γινει;